Dragana Petrović – umjetnica koja izrađuje čuda od papira!

Dragana Petrović, Šibenik, Hrvatska
0
0

Dragana Petrović prije dvije godine nije znala ni saviti pravilno papir, a danas je umjetnica koja za svoju dušu izrađuje od papira što god joj padne na pamet.

Torbe, cekeri, vaze i okviri za slike, dio su umjetnina koje ne služe samo stajanju u vitrinama, već se mogu svakodnevno koristiti. To je talentirana Šibenčanka koja je viđene predmete na jednoj izložbi pokušala izraditi svojim rukama s puno interesa i ljubavi.

Svijet interneta nepresušan je izvor informacija, a tako je bilo i u Draganinom slučaju. Malo po malo, naučila je tehniku izrade papirnatih predmeta, ali na početku joj nije bilo nimalo jednostavno. Za izradu predmeta Dragani su potrebni reklamni letci, malo žice i bezbojni lak kako bi ih zaštitila od nenadanog propadanja.

Torbice i cekere slaže po bojama. Uvijek ima torbu koja se slaže s bojama odjeće. Za jednu papirnatu torbicu treba joj otprilike dva sata vremena. U izradi  ručke upotrebljava  malo žice da budu čvršće, te na kraju sve poprska bezbojnim lakom. Spiralne vaze također su jednostavne za napraviti. Jednom kad se nauči shema, napominje Dragana, pletenje ide kao od šale. Za izradu spiralne vaze potrebno joj je nekih petnaestak minuta. Ako izrađuje torbu, kartonska kutija s nekim teškim predmetom u njoj služi joj kao šablona, a korpe radi bez ičega. Svi ti radovi od papira su vrlo čvrsti i funkcionalni.

Izrađene predmete rado daruje svojoj rodbini, poznanicima i prijateljima. Njezin hobi postao je njezin odmor. Isključi se iz svakodnevnih problema, sjedne i plete što god joj padne na pamet.

Dragana Petrovićpapirni predmetiručni radsavijanje papiraUmjetnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI