Danas i sutra u Zagrebu: Moskovski cirkus na ledu u zagrebačkoj Areni

http://www.lana-group.com/CategoryGallery/moscow%20circus%20on%20ice%204201512210438275164521.jpg
4 komentara

25 i 26 januara u zagrebačkoj areni nastupa Moscow Circus On Ice, Moskovski cirkus na ledu, umjetnička grupa poznata kao ruska varijanta poznatog Cirque Du Soleila, čiji performansi predstavljaju jedinstvenu kombinaciju tradicionalne cirkuske predstave i savremenih akrobacija na ledu.

Moskovski cirkus star je više od 50 godina, a osnovao ga je režiser A. G. Arnold u Moskvi 1954. godine pod imenom „Cirkus na ledu“.  Danas je Moskovski cirkus na ledu postavio nove standarde u izvedbi po čemu je poznat ne samo u Rusiji već i širom svijeta, a zagrebački nastup osmišljen je pod umjetničkim vodstvom Natalije Abramove.

Od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih tačaka na ledu do klaunovskih skečeva,  fantastična skupina Moskovskog cirkusa na ledu predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentični umjetnički doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=jdaDZCaflaI

Budući da svojim dinamičnim vratolomijama koje pomiču granice ljudskih mogućnosti oduzima dah svakom gledatelju, isplati se iskoristiti ovom prilikom i priuštiti si odlazak na jednu od dvije predstave koje će izvesti u Zagrebu.

Arenamoscovski cirkus na leduUmjetnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
7 godine prije

Da sam u Zagrebu, došao bih na predstavu. Ovo je nešto izvanredno.

zlatan
7 godine prije

Hoće li sada dežurni mrzitlji Rusije i Rusa zahtjevati zabranu predstave? Ima ih po Hrvatskoj sasvim dovoljno, znamo da nisu jako brojni, ali su utjecajni. Mislim, kako se već nisu oglasili sa pitanjem, šta će nam ta ruska propaganda? Šalu na stranu, te vrhunske umjetničke grupe imaju i diljem Rusije, ali i Ukrajine, Bjelorusije…..sve je to ostavština nekada moćne države zvane SSSR. Sve je to izdržalo probu vremena i jasno, prilagođava se novim vremenima. Gore spomenuti kanadsko-američki “Cirque du Soleil” (Cirkus Sunca), jest jedan projekt nastao osamdesetih godina u kanadskoj frankofonoj saveznoj pokrajini Quebec, od nekoliko entuzijasta. Cilj je bio dati cirkuskoj umjetnosti vrhunsko umijeće, odstupanje od klasičnog cirkusa 19-tog stoljeća, te nekorištenje životinja. Osim pasa ili kućnih mačaka (eventualno), jer te su životinje ionako sklone dresuri i životu uz čovjeka. Taj val novog etičnog cirkusa (bez životinja) nastao je u Australiji sedamdesetih, ali ovaj kanadski je vrhunac. To je… Čitaj više »

Majkl Đordan
7 godine prije

Sada će nam EU uvesti sankcije, a ono čega se najviše bojim je da bi nam NATO mogao zabraniti da pošaljemo vojsku na granicu Rusije.

Har Megiddo
7 godine prije

Ovo su sigurno organizirali agenti Kremlja. Treba ih locirati, identificirati, uhititi i transferirati (pun intended).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI