Kako izabrati savršen madrac

Žena spava
0
0

Većina nas rijetko razmišlja o madracu, jednostavno legnemo u krevet, odspavamo i idemo dalje. Međutim riječ je o dijelu namještaja na kojem provodimo trećinu svog života. I koji nam služi da odmorni provodimo ostale dvije trećine. Kako bi vaši snovi, a i vaša spavaća soba, bili divni, vrijeme je da primijenite stavke iz ovoga teksta.

Stručnjaci preporučuju minimalno 350 opruga za madrac širok 120 centimetara, 480 za onaj od 140 i 160, te 580 za madrac od 180 centimetara širine (za koji se koristi naziv i king-size veličina).

Madrac bi trebao biti barem 15 centimetara dulji od najviše osobe koja na njemu spava.

Optimalno je spavati na srednje tvrdim madracima. Ukoliko je pretvrd neće ravnomjerno podupirati tijelo i stoga može izazvati neudobnost, a i nelagodu u najizbočenijim dijelovima tijela– kukovima i ramenima. Ako je s druge strane premekan, osoba „propadne“ u madrac i teško se miče, što u konačnici izaziva trnce i bolove.

Imajte na umu da se madraci s vremenom i uslijed korištenja sami od sebe omekšaju, pa možda nije loše kupiti neki koji je čvršći od onoga na koji ste naučili. Ovo može biti i kupnja mačka u vreći, jer pitanje je hoće li ikada omekšati dovoljno ili zauvijek ostati pretvrd.

Noću vam je često vruće? Ukoliko razmišljate o kupnji madraca s pjenom, imajte na umu da pjena dobro drži toplinu. Tako da ako vam je noću vruće, najbolje je da potražite one izrađene od otvorenih stanica za najveću moguću prozračnost.

Raskomotite se. Prilikom kupnje madraca lezite i testirajte ga.

Zamijenite podnice nakon nekog vremena. To ne mora biti prilikom svake kupnje novog madraca, ali ipak se i njima izmijeni struktura i čvrstoća s vremenom zbog stalnog pritiska na njih.

Kako prepoznati kada je došlo vrijeme da izmijenite madrac? Kao prvo, kada postane toliko kvrgav i ofucan da ga više ne možete gledati. A ukoliko se budite pospani, na tuđim krevetima ili u hotelima bolje spavate, tijekom dana vas bole leđa bez nekog posebnog razloga, možda ključ rješenja leži upravo u novoj investiciji za spavaću sobu.

madraciSanSpavaća soba
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI