Kina planira svemirsku misiju u potrazi za naseljivim planetima

Mjesec Zemlja Sunce
22 komentara

Govoreći o državnom programu svemirskog istraživanja za 2030.-2045., šef Kineske korporacije za zrakoplovnu znanost i tehnologiju (CASC) rekao je kako planira započeti i izgradnju dugoročne svemirske stanice u blizini Zemlje, kao i izvršiti treću fazu svog programa lunarnog istraživanja.

Kina planira pokrenuti svemirske misije koje bi pretraživale naseljive planete koje čovječanstvo može kolonizirati, rekao je Yuan Jie, izvršni direktor i predsjednik CASC-a, govoreći o programu svemirskog istraživanja zemlje za razdoblje 2030-2045. Obraćajući se 500 studenata sa Sveučilišta Beihang, Yuan je rekao da će CAS-ov projekt Mi Yin, koji znači “pretraživanje zvuka”, vidjeti svemirske misije koje će pregledavati egzoplanete i procjenjivati ​​njihov potencijal za naseljavanje, napominjući da je Mi Yin veliki prioritet za svemirsku agenciju zemlje u sljedećem desetljeću. Napomenuo je da bi ti projekti za Peking značili proboj u području osnovnih istraživanja.

CASC će poslati svemirske letjelice s najsuvremenijim teleskopima, infracrvenim detektorima i ostalom opremom koja može izdržati najteža okruženja i niske temperature, tražeći planete koji imaju sve potrebne uvjete za život ljudi. Yuan je rekao da CASC planira lansirati sondu na Mars 2020. godine, a slijetanje na Crvenu planetu očekuje se godinu dana kasnije.

Govoreći o ostalim nadolazećim projektima svemirske agencije, Yuan je rekao da CASC planira započeti izgradnju dugoročne svemirske stanice u blizini Zemlje 2020. godine, kao provođenje treću faze svog programa lunarnog istraživanja. U međuvremenu, NASA planira misiju spuštanja astronauta na Zemljin prirodni satelit do 2024. u svojim misijama Artemis, dok Rusija planira uspostaviti lunarni opservatorij do 2025. godine, izjavio je izvršni direktor za znanost i dugoročne programe Roscosmosa.

Mi YinPotraga za naseljivim planetomputovanje na mjesec
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbb
4 godine prije

Planet će biti žute boje kao na ilustraciji.

Zsphere
4 godine prije

Da bi nam bilo dopusteno da kolonizujemo druge planete prvo trebamo nauciti zivjeti na ovoj gdje se vec nalazimo. Ne mozes ovakve zvjeri pustiti tek tako da pustose naokolo.

nije bitno tko
4 godine prije

Kinezi napuštaju planet zemlja i odlaze u zvezdani sustav Alpha Centauri, koji je najbliži našem sunčanom sistemu i nalazi se na samo 1,3 perseka. Dojadila jim više varvarska USrA.

shumadinac
4 godine prije

Za par godina će biti lansirani instrumenti koji će biti u stanju da određuju sastav atmosfere planeta bližih zvezdanih sistema. Biće u stanju i da određuju jedinjenja koja su u velikoj meri pokazatelji prisustva života (onakvog kakav mi poznajemo).

Ako se pronađu takva jedinjenja (a hoće) to će izazvati pravu trku u razvijanju uređaja koji će biti u stanju da dublje “virnu” u te planete. Ukoliko se potvrdi postojanje života (a verovatno hoće) bar polovina tadašnje nauke će se baviti tim astronomijom, astrofizikom, egzobiologijom…

Kajzer Soze
4 godine prije

Ja planiram da kresnem Scarlett Johansson ali se to neće ostvariti za mog života !

nije bitno tko
4 godine prije

Dok ne stvorimo svemirske transportere, koji če putovati brže od sunčeve svetlosti, možemo selidbu na planete izvan našeg sunčevog sistema samo sanjati i gledati u sci-fi filmovima.

nije bitno tko
4 godine prije

Nikako se ne radujem susreta sa izvanzemaljskim bičima, koja bi prva posjetila Zemlju. Jasno je, da bi u tom slučaju bili vanzemaljci tehnološki superiorniji i jači od nas. Čovječanstvo bi bilo prepušteno na njihovu milost i nemilost.
Najgori scenarij za čovječanstvo bi se desio, kad bi nas vanzemaljci počeli shvatati i koristiti za svoju prehranu. U tom slučaju naš planet bi se pretvorio u ogromnu životinjsku farmu i klaonicu.

Ringo10
4 godine prije

NASA planira astronaute na Mjesec do 2024te!!!!

Može, može … al u Limburgu mjesecu kad se majmuni šišaju.

Možda ako kloniraju Kubricka pa da opet izrežira kao ono sa Apollom.

nije bitno tko
4 godine prije

NASA prije 50 godina navodno spustila ljude na mesec, a danas američki astronavti ne mogu putovati na svemirsku stanicu bez ruskih raketa. Tu nekaj ne štima…….
Valjda, kako se govori, na NASA je neka čistačica uništila planove za apollo, pa sad idu sve od početka.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Desetljecima citam sto tko planira u dalekom svemiru, a jos nisam vidio pravu sliku zemlje…

Franjo Tahi
4 godine prije

Jesu to oni kojima smo se donedavno smijali kad bi vidjeli natpis “made in china”? Ah da i sveprisutna saka rizhe…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI