Rusija planira znanstvene projekte za super-tešku raketu koju će se osim za slijetanje na Mjesec koristiti i za druge ciljeve

Lansiranje rakete
13 komentara

Buduća super teška raketa trebala bi sudjelovati u dodatnim znanstvenim projektima osim planiranog slijetanja na Mjesec, rekli su u četvrtak izvori zrakoplovne industrije.

Odluka je donesena na zajedničkom sastanku Znanstveno-tehničkog vijeća ruske svemirske agencije Roscosmos i biroa Vijeća za svemirske projekte Ruske akademije znanosti.

Grubi dizajn perspektivne rakete nosača predstavljen je u Roscosmosu 22. studenog.

“S tehničkog stajališta, nije izražena zabrinutost zbog grubog dizajna rakete nosača. No, ispostavilo se da ne postoje planovi za raketu osim slijetanjae ruskih kozmonauta na Mjesec, pola stoljeća nakon slijetanja američkih astronauta. S tim u vezi odlučeno je utvrditi i objasniti razloge za dodatne ciljeve. To se prije svega odnosi na znanstvene projekte, poput lansiranja teških istraživačkih vozila u svemir i za orbitavanje velikih istraživačkih opservatorija “, rekao je izvor.

Ranije je Roscosmos objavio da će 6. prosinca na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) biti lansiran teretni svemirski brod MS-13.

Ranije u listopadu, ruska zrakoplovna industrija također je otkrila planove za slanje antropomorfnog robota na temelju Fedor-ovog dizajna.

S obzirom na postojeće svemirske programe, Rusija se u narednim desetljećima planira vratiti na Mjesec s raznim kapacitetima.

Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
3 godine prije

A kad su se to Amerikanci spustili na Mjesec

Ivo
3 godine prije

Vjerojatno su kupili planove Apilla od one čistačice iz Nase.

Kile
3 godine prije

Elon na aparatima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI