Lovely Istria kao pozitivan primjer umrežavanja

Lovely Istria - luksuzne kuće za odmor u ruralnoj Istri

Lovely Istria agencija je za iznajmljivanje istarskih kuća za odmor. Osnovalo ju je nekoliko prijatelja privatnih iznajmljivača koji su smatrali da ekskluzivni turizam traži i ekskluzivan pristup. Tako visoke standarde nisu mogli zahtijevati od postojećih agencija, pa su garanciju kvalitete preuzeli u svoje ruke. U dvije godine postojanja uspjeli su ostvariti zavidan broj kuća u ponudi i zavidan broj zadovoljnih gostiju.

Luksuzne kuće za odmor u ruralnoj Istri

Istra, poluotok kulturnih, povijesnih i prirodnih bogatstava, najsnažnija je hrvatska turistička regija koja je visoko rangirana i na svjetskoj turističkoj mapi. Priobalni i središnji dio, ili kako ih se još naziva Plava i Zelena Istra, na malome geografskom području nude cijeli splet privlačnih, a različitih atrakcija.

Do nedavno je samo područje tik uz more bilo jedino koje se uzima u obzir pri razmatranju posjeta istarskome poluotoku. Zbog privlačnosti gradova, stanovništvo istarskih sela u velikom je broju iseljavalo, pa su mnoga bila i u potpunosti opustjela. Uobičajen je prizor postala slika napuštenih kamenih kuća, uz zvučnu kulisu zrikavaca kao jedinog dokaza života na tome mjestu.

Međutim, istarsko selo nikada nije bilo zahvaćeno onim negativnim dijelovima urbanoga življenja, poput pretjerane izgradnje i zagađenja. Turistički potencijal središnje Istre oduvijek je bio tu i čekao da ga se otkrije. Kada se to dogodilo, došlo je do potražnje i za tamošnjim smještajem. Ovo je posljedično dovelo do revitalizacije Zelene Istre, a smještaj koji se u njoj danas pruža vrhunske je kvalitete čak i u svjetskim razmjerima.

Lovely Istria - Prekrasni ruralni dio Istre
Lovely Istria – Prekrasni ruralni dio Istre

Trend je postupnog vraćanja na istarsko selo. Nasljednici renoviraju svoju ostavštinu uz poštovanje tradicionalnih materijala, arhitekture i prirodnog okruženja. Uz to teže da stare istarske kuće ipak zadovoljavaju potrebe suvremenoga čovjeka. Tako se grade bazeni, uređuje hortikultura, ugrađuje klimatizacija, uvodi brzi internet i osmišljavaju zabavni sadržaji. Najam takvih kuća za odmor pruža posjetitelju potpuni luksuz uz kvalitetno ulaganje novca, a stres gradske gužve zamjenjuju opuštanje, spokoj i osjećaj potpune slobode. Tako su samo za toga gosta svi sadržaji uvijek dostupni u privatnosti i bez ometanja, djeca će se zabaviti i biti na sigurnom, a riješeno je i zbrinjavanje kućnih ljubimaca – oni su u većini ovih vila sasvim dobrodošli.

Lovely Istria: primjer poslovnog umrežavanja privatnih osoba

U Istri djeluje desetak agencija za turistički najam nekretnina, što ne čudi uzevši u obzir potražnju koja je svake godine u sve većem porastu. Jedna od ovih agencija, Lovely Istria sa sjedištem u Puli, specijalizirala se za najam vila za odmor s bazenima. S radom je započela relativno nedavno, 2015. godine i dobar je primjer kako se privatne osobe mogu umrežiti i pokrenuti kvalitetan posao.

Do ideje o pokretanju agencije njezini su utemeljitelji došli spontano, razgovarajući o prednostima i manama postojećeg sustava „bookinga“. Njihove nekretnine redom su bile seoske kuće ili zemljišta koja su dobili u nasljedstvo od svojih predaka. Zaključivši da se u svijetu valoriziraju osuvremenjene tradicionalne vrijednosti, krenuli su s renoviranjem tih starih posjeda.

S agencijom su potom započeli od nule s ciljem da svojim korisnicima pruže još nešto više od onoga što se nudi na tržištu, da ih zbilja tretiraju kao svoje goste, a ne samo prolazne turiste. Osim toga, svi uključeni u djelatnost agencije emocionalno su vezani uz nekretnine koje nude i ne gledaju na njih samo kao na poslovno ulaganje. Osmislili su takav sustav rada u kojemu su doslovce uvijek na usluzi i 24 sata dnevno na raspolaganju. To je ujedno i ono po čemu se izdvajaju od konkurencije.

Posjetitelji većinom dolaze iz zemalja njemačkoga govornog područja, potom Skandinavije i Velike Britanije. Massimo Chiavalon, direktor agencije Lovely Istria o tome kaže: “Svaka osoba je karakteristična na svoj način. Ima gostiju, poput grupa mladih ljudi koji traže popust, a ima i onih kojima cijena nije presudna već isključivo kvalitetna usluga, tj. kuća. Gost ne želi doći na odmor pa stalno „zivkati“ vlasnika da mu ne radi perilica za suđe ili WIFI. Kuće moraju biti 100% kvalitetno opremljene. To su gosti više platežne moći koji žele biti na miru, distancirati se od gradske vreve i imati sve u blizini i na usluzi. Treba im što više informacija o destinaciji, što im mi i pružamo već u prvom kontaktu, pogotovo onima koji nam kažu da su prvi put u Hrvatskoj. Puno gostiju kada dođu žele produžiti boravak, ali nažalost ne mogu jer su kuće zauzete po godinu dana unaprijed.”

Trenutno u ponudi, osim svojih nekretnina, nude i tridesetak drugih kuća za odmor. To je samo početak i misle se širiti i u dodatnoj ponudi, odnosno objediniti sve najznačajnije manifestacije i zanimljivosti Istre.

Kako uzeti dio turističkog kolača?

Predstavnici ove mlade tvrtke čitateljima našeg portala dali su i par savjeta kako uzeti dio „turističkog kolača“. Zanimalo nas je isplati li se ulaganje u kuću u ili možda apartman uz obalu.

“Moj savjet je da kupe kuću ili zemljište pa kuću sagrade. Puno je isplativije nego stan iako je investicija u startu puno veća. Vile u odnosu na apartman pružaju potpuni „relaks“ u krugu obitelji gdje odlazak do plaže nije ni potreban, gdje se nalaze u miru i tišini s pogledom prema lijepom istarskome krajoliku, a uz to i djeca uživaju. Tamo nema bespotrebnog trčanja “sad je doručak, sad ručak” kao u hotelu. Gost sam sebi organizira vrijeme. Prema željama, gostima preporučamo najbliže konobe, a neke kuće imaju u ponudi i catering ili kruh iz krušne peći.”

Iznajmljivačima, a i predstavnicima agencije najbolji dokaz dobro učinjenog posla je želja gostiju za povratak u istu kuću. Tada im je drago izaći im u susret i kada traže neke simpatične izmjene. Nekada za sljedeću sezonu traže dodatnu zaštitu od sunca ili uklanjanje cvijeća kako ne bi morali brisati rasute latice.  Ima opet nekih gostiju koje se gotovo ni ne susretne cijelo vrijeme boravka, jer su stalno u aktivnome obilasku Istre.

“Iznajmljivačima poručujemo da je gost na prvom mjestu, a kvaliteta od iznimne važnosti. Budućim ulagačima sugeriramo da paze na poziciju nekretnine koja je presudna. Napraviti kuću za odmor pored prometne ceste promašena je investicija bez obzira na kvalitetu. Bitno je planiranje, a svaka dobro isplanirana investicija se itekako isplati”, kaže Massimo.

Podaci o rekordnim turističkim posjetima Istre govore uostalom i sami za sebe! Ukoliko se i sami želite okušati u ovoj branši, inspiraciju možete potražiti na stranicama agencije Lovely Istria.


Agencija Lovely Istria
Telefon +385 97 69 41 000
[email protected]


Ovaj članak nije plaćena reklama. Portal Logično će pomoći svim vrijednim ljudima, bez naknade.
Ako nam želite preporučiti nešto interesantno za objaviti, pišite na adresu [email protected]

istarsko seloIstraLovely IstriaMassimo Chiavalonruralne kućeTuristički potencijal
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Parentium
6 godine prije

Baš lijepo da ste objavili nešto s naše strane. Srdačan pozdrav.

VladoGrozny
6 godine prije

VOLIO BI DA SAM ISTRIJAN ! Istra je prekrasna zemlja toplih ljudi, prekrasnih dusa, neopterecenih nacionalizmima, svojom se unutrasnjom snagom i dobrotom perfektno odupiru losim stranama povijesti. Pa cak i onda kad im je ‘krivousti’ izmisljenim i novopecenim ‘Rvatinama’ pokusao razhebati demografsku sliku naseljavajuci ih po slabo naseljenim podrucjima Istre i dijeleci im domovnice i putovnice. ‘Ala Shu’, res ca popit ? (Ajde ides nesto popit ?), rekli bi Istrijani, na prvu mozda malo oprezni, no kada bi malo pazljivije pogledali u te ljudske oci, ruke, um, izboj dobrote, pozitive, nadmasuje i RAZORUZAVA zlo i svu negativu koju i slucajni prolaznik nosi u sebi i sa sobom. Sletim, ne jednom, sa zmajem u skoro necije dvoriste Istarsko, izvlacim se se preko nekog nasada, izgazim i unistim 100 kvadrata nekih biljaka, dolazi stari Istrijan i pogleda me u oci, i zapita; Si(jesi) dobro? Si lacan ? ( gladan), Si se razbil… Čitaj više »

VladoGrozny
6 godine prije

A da se upristojis… ? Mogao bi, sto mislis?

Mao Kao
6 godine prije

“Samo neka nam dura”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI