fbpx

Mađarska se povlači iz Eurovizije jer smatra da širi gay propagandu

Conchita Wurst

Izgleda da je Mađarska odlučila ne sudjelovati u Eurovision Song Contestu 2020. godine, za kojeg smatra da širi gay propagandu. Još ništa nije potvrđeno, ali poznavajući mađarsku vlast, to nas ne bi iznenadilo. Službenog objašnjenja nema, osim izjave suradnika mađarske televizije, javlja DW.

Već se odavno u Mađarskoj javnost govori o Euroviziji i gay propagandi. Mediji su već označili Euroviziju kao “homoseksualnu armadu”.

“Eurovizija uništava javni ukus – kada na njemu nastupaju transvestiti i bradate žene”, kaža komentator kojeg citiri DW. Domaćin iduće Eurovizije će biti nizozemski grad Rotterdam, a na kojoj treba sudjelovati 41 zemlja.

Osobe bliske Viktoru Orbanu žele nešto sasvim drugo umjesto gay propagande. “Vlada želi promovirati lokalnu kulturu, a ne Conchitu Wurst i Bilala Hassanija koji se razmnožavaju kao zečevi u medijima”, izjavljuju mađarski komentatori.

Prva penetracija LGBT ideologije na Euroviziji je počela 1997. godina s pjesmom Islanda.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
61 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Mađari su dosljedni svojim idejama.

Ivan Sever
Gost
Ivan Sever
1 godina prije
Reply to  PPP

Od mnogih pitanja u ovom kompliciranom problemu potrebno je i razdvojiti GAY STATUS I PRAVA OSOBA od pitanja JAVNOG MORALA I KRITERIJA NORMALNOSTI. Po prvom pitanju suvremeno društvo ne bi trebalo više da ima nikakav problem. Dakle, gey populacija je normalno prisutan oblik ponašanja i osobina pojedinaca i štetno razlikovanje samo po tom pitanju (na obostranu štetu naravno) ne bi trebalo više da postoji. Ali sasvim drugo pitanje su VANJSKE MANIFESTACIJE GAY STATUSA I PONAŠANJA. Bez obzira na većinu – manjinu isl. gay populacije i drugih sve se to odvija u LJUDSKOM DRUŠTVU u kojem vrijede pravila JAVNOG MORALA. Dakle, nije dozvoljeno ono što vrijeđa javni moral bez obzira na privatna prava i osobine, odnosno, postoji bitna razlika u javnim manifestacijama svog statusa od strogo privatnih oblika ponašanja. I zato gayevi slobodno budite to što jeste, ali svoje gole guzice i perverzije ostavite za doma. Isto vrijedi i za sve ostale skupine (manjinske ili većinske) čije ponašanje mora biti u skladu sa normama javnog morala. Jer MOJA SLOBODA PRESTAJE TAMO GDJE POČINJE SLOBODA DRUGOGA. Sve to vrijedi u ljudskom društvu. Na pustom otoku teoretski bi moglo biti i drugačije.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije
Reply to  Ivan Sever

ostaje pitanje morala. gdje pripada punk, burka, pljuvanje, pusenje, “molim lijepo” ili samo “molim”, zene na biciklu? puno toga kad se ide u detalje.
moral je ljudska tvorevina. moral se stalno mijenja.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

Ne slažem se….moral je konstanta ali ga izvrću, prilagođavaju sebi….

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Ivan Sever

Potpisujem..

Borna
Gost
Borna
1 godina prije
Reply to  Ivan Sever

@ Ivan Sever, Vaš komentar ću sejvati kao definiciju željenog odnosa prema gay populaciji. Bravo

He He
Gost
He He
1 godina prije
Reply to  PPP

kada migranti zavladaju evropom onda neće biti ovakvih veseljaka

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  He He

Hej, pa zar nam migranti nisu onda”zadnja slamka spasa”, izgleda da neko ipak dobro misli evropljanima?

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  He He

@He He
Zašto misliš?

Homoseksualni odnosi i nisu tako strani islamskim narodima, kao što se misli.

Turci su npr. imali i muške “hareme”, a ne samo ženske.
Poznat je i opisan “ljubavni” odnos Mehmeda II i Radua III “Lepog” (brata Vlada Cepeša, “Drakule”) itd.

U principu, ne tiče me se, šta bilo ko radi u svojoj kući, niti mi smetaju bilo čija prava, ali – ono što mi smeta kod ove nove “šarenorodne” populacije, nisu prava – nego privilegije koje ostvaruju i koriste kao pripadnici “ugrožene” manjine.

Mnogi od njih su svoju seksualnost pretvorili u zanimanje od kojega lepo žive, dok “normalno” stanovništvo, jedva preživljava.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Ali su te i takve držali kao roblje

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Mlata

@Mlata

Da, uglavnom, mada ne vidim velike razlike u tome da li se u tu svrhu koriste robovi, ili je “ljubav” slobodna.

Homoseksualne sklonosti čovek ima, ili nema. Ako su to “radili” sa robovima, zašto misliš da nisu i međusobno. Samo o tome nisu pisali i objavljivali na talambase.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

ovo se lječi hormonskom teapijom već godinama
ako se da lječiti onda je bolest

AbebA
Gost
AbebA
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

To su sve laži zapadnih licemjera, jer mu drugačije nisu nikako mogli napakostiti. Mislim na sultana Fatiha.

EMY
Gost
EMY
1 godina prije
Reply to  AbebA

je , je , kako god ti kažeš, samo obrnuto

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  AbebA

Odmah da ti kažem, taj minus što si dobio, nije od mene.

Ono što moraš da razumeš, kada razmišljaš o prošlosti, jeste da svako vreme ima svoje – običaje. To se obično naziva “Duh vremena”. Ne možeš današnjim aršinima i običajima da tumačiš ono što se događalo u prošlosti.
Da su “zapadni licemjeri” hteli napakostiti velikom “Fatihu”, smislili bi – nešto drugo, jer za njega ta priča nije uvredljiva. Čemu bi inače služili – muški haremi? Da li je Osvajač povremeno prilegao sa kojim od dečaka iz svog harema, ili sa Vlaškim princom iz prethodne priče, u čemu bi bila razlika?

Zašto bi ga to činilo manje Osvajačem i junakom?

Petar Veliki, ruski car je na jednom balu, koji je bio priređen njemu u čast, u jednoj nemačkoj državici (davno sam ovo, čitao pa sam zaboravio, kojoj) zgrabio je domaćicu, nabacio je na klavir i odradio, pred mužem i svim prisutnim gostima. 😀 Ali, on je bio – Car.

Znam ovakvih priča na “kile”, ali zaista mrzim duge postove, no da shvatiš šta znači duh vremena, pogledaj ovu sliku – perzijske princeze Fatemah Kanum Esmet al-Dovleh, koja je u svoje vreme smatrana fatalnom lepoticom, zbog koje su počinjene mnoge ludosti, pa čak i samoubistva, Danas je to “odvratna rugoba” 🤔

comment image

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

“bradata zena”, conchita wurst, je kojeg spola?

He He
Gost
He He
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

usa spola

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

zanimljivo kako je lgbt strana navela cjelokupnu protivnicku stranu na laganje. svi kazu “bradata zena” dok je zapravo bradati muskarac obucen u zensku odjecu.

shumadinac
Member
1 godina prije

Stvarno ga tupe – ko može imati nešto protiv ovoga-ove lepotana-lepotice na slici?

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Umobolna bolnica za ovo govno bi bila kulturna ustanova.

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

”Vujec”, samo umobolan čovjek (jer on ”misli” drugačije), može vrijeđati narod koji je na referendumu s 94,17% glasova donio odluku, koju je donio. Još bolesniji od njega je onaj koji bi taj isti narod klao vilama. Takvi su svoje rekli za sva vremena, bolje im je da šute, jer su jadniji od onoga što kritiziraju.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

homoseksualnost i biseksualnost su seksualnost dovedene do krajnosti. perverzije, tzv. seksualna pomagala, kanibalizam, sadizam i droge su materijalizam i mentalni osjecaj materijalizma dovedeni do krajnosti.
kroz povijest religija je postavljala pravila. bile su motivirani socijalnim razlozima. nikakvog vodstva od strane tzv. duha svetoga.
madjarski razlozi su isto socijalnog uzroka. radi se o konceptu dugotrajno odrzivog drustva. tradicionalni isprobani sitem cini se kao najsigurnija politika.

davor
Gost
davor
1 godina prije

Lgbt ideologija ima svoje korijene u staroj Grčkoj (Sparta i Atena), i svrha joj je prvenstveno bila ojačati vojsku. Nije puno drukčije ni danas, Lgbt društvo je podložnije militarizaciji upravo zato jer “nema razlika”, znači u vojsku može (negdje i mora npr. Izrael) svaka osoba starija od 18. S druge strane stari Grci su i poticali panseksualnost i pedofiliju, jer je ista dovodila do intimnih neraskidivih i snažnijih povezanosti među sadašnjim/budućim vojnicima ali o do neviđenih razina korupcije među nositeljima vlasti. To je upravo ono što odgovara NATO okruženju. Naravno, svi primjećuju seksualnu proizvoljnost i nasumičnost a rijetko tko primjećuje krajnji potrošački cilj – militarizaciju društva. Kada bi neka država zaista išla proniknuti u Lgbt ideologiju tada bi svakako rastumačila i promislila i o vojnom savezništvu sa pedofilima i svejebima.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  davor

@ davor?

Molim? Današnja LGBT ideologija ima podlogu u liberalizmu i protivi se svakom obliku militarizacije. Daj nađi na internetu 100 random homoseksualaca i reci tko je od njih sposoban lopatu držati u rukama?

davor
Gost
davor
1 godina prije
Reply to  Mercury

Začudio bi se. Ne radi se tu znači tko je po nekoj prirodi više za sukobe a tko manje. Ratoborna ili agresivna vojska ne znači nužno jaka ili pametna ili spremna ili pobjednička vojska. Liberalizam itekako promovira svoje postulate, naročito u zapadnim vojnim krugovima.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  davor

@ Mercury: NATO je pun otraglija. U Zadru pretuku dva vojnika, a obojica vole primati odzada. Pogledaj samo koliko pentagon trosi na promjenu pola vojnika. Preuzeli su NATO kao sto su preuzeli Eurosong.

shumadinac
Member
1 godina prije
Reply to  davor

Ne bih rekao Davore, iako pojedini gayevi mogu biti izuzetno agresivni većina mi ne deluje kao simpatizer militarizacije. Nekada je jak motiv za vojnike bilo obećanje slobodnog silovanja na osvojenim teritorijama – znači seks tek kad nešto okupiraš. U današnjem društvu ćeš militarizaciju najbolje i najbrže da ostvariš podrškom krajnjoj desnici.

Sve ovo je napad na porodicu koja je velika smetnja “usvajanju novih ideja i principa” i koja je zbog toga napadnuta sa mnogo strana.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Projekt sotonističkog lobija. Sve što je normalno – izopači. Pa tako i seksualnost.

davor
Gost
davor
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ako je u vojsci dobrodošao svatko, i još k tome za plaću..i još onaj pogotovo tko je od društva neprilagođen.. Ne radi se tu o ratobornosti ili agresivnosti, nego baš o militarizaciji, postizanje maksimalne vojne spreme koja nije ovisna o rodnim i spolnim zakonima i vrednovanju.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Neki od najvecih boksaca su bili dvocjevke.Pokojni Mate je bio jedan od njih a covjek je najbolji boksac ovih krajeva svih vremena

davor
Gost
davor
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Neznam baš da li je ova tu regija naša u desničarstvu vojačila žene, ali u liberalizmu je.

davor
Gost
davor
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Krajnji cilj promicanja lgbt ideologije u društvu je povećanje broja žena u vojnoj službi, ili, kako bi u Srbiji rekli, “oficira lepšeg pola”. I da vam kažem nešto, nažalost (ili nekima na sreću) taj cilj je na ovim prostorima ostvaren. Neki će se ponositi naravno tom spoznajom jer svatko želi jaču vojsku svoje države, pogotovo oni patrioti, visoko religiozni i moralni ljudi, ali rijetko tko će primijetiti tu korelaciju između lgbt ideologije i žena u vojsci. A to što će neželjene trudnoće i rodna i spolna ideologija drmati vojskom skoro duplo jače i brže nego civilnim društvom to također ovi patrioti i moralci neće primijetiti, ali će u civilnom sustavu dizati uzbune na svaki spomen gejeva.

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  davor

Krajnji cilj promicanja lgbt-a je unistavanje bijele rase, obitelji, zajednice i neimanje djece. A ne zene u vojsci…

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  davor

Drugim riječima oslabljivanje vojske.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

selim u Madzarsku

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Osobe bliske Viktoru Orbanu žele nešto sasvim drugo umjesto gay propagande
—Orban je neki jako pametan čovjek. On zna sve najbolje.
Jedino, što ce mu onda toliki parlament, ministarstva i agencije kad on zna i odlučuje najbolje o svemu
ah, da, milijun ljudi koje tamo rade i koji znaju da moraju glasati za njega, jer kad se promijeni vlast, oni gube posao

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Fabijan

A gdje je drugačije, u tvom selu možda?
Nije on najpametniji ali očigledno donosi pametne odluke u sa radnji sa saradnicima.
Ti si pametan, školovan čim si inženjer i na ovom portalu imaš JEDINU dužnost da budeš konstruktivan i da daješ pametne, smislene, svrsishodne i korisne po nas komentare ali ni to ti ne ide ali daješ sebi za pravo da važeš odluke i uspjehe čovjek koji je doveo Mađarsku do povećanja nataliteta i sklapanja brakova….daješ sebi za pravo da ponižavaš čoveka državnika i suverena koji je Predsednik miliona ljudi i koji donosi pametne odluke koje su u kirist svih Mađara.
Ima li smisla Fabijane?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Drug Orban je madarski HDZ.
Cacka madare iz dijaspore jer opstaje zahvaljujuci njihovim glasovima.
Uvek je lakse biti principijelni patriota kad eventualne posledice ne pogadaju tebe. A kad se patriotisu u zemljama gde su dijaspora reaguju domoroci na to, sto ih tera jos u ruke druga Orbana.
Skolski primer populizma.

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Tri glasa dijaspore drzi hdz i sdp na vlasti? Ajde… Usporedjivati hdzsdp sa Orbanom je smijesno…

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije

Orban je jedina svijetla točka u EU, NAŽALOST !!

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

Uza sve poštovanje prema Vama i gospodinu Orbanu, čini mi se da je malo pretjerano reći da je dotični gospodin, predsjednik Mađarske, jedina svijetla točka EU, samo na osnovu toga što Mađarska, možda, neće uzet učešća na velikoj “kulturnoj” manifestaciji, kakav je eurosong.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Čini ti se, baš ti se čini prika…..

hrvat
Gost
hrvat
1 godina prije

Vaš komentar…ajd od j…….. dragance iz slovacke

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Dragance, vratiti moral i kulturu vlastitom narodu.nije “samo”.
Dalje, jeste li procitali sto dobiva mladi bracni par? Jel i to samo sitnica?

eks
Gost
eks
1 godina prije

Kakva je ono nakaza , uklonite tu fotku.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Sotone pedherske.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Svaka čast Mađarskoj.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Počelo je !!! Samo neka vlasti njima i dalje organizuju mitinge i nek im daju prava po nalogu Brisela pa nek se narod pita ko je sledeći !comment image

He He
Gost
He He
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

u bihaću je bio slučaj sa psom
samo mi se čini da su migranti bili u pitanju

karma
Gost
karma
1 godina prije

Orban i Putin su jedina dva evropska slobodna drzavnika pa im i drzave idu ekonomski i kulturoloski naprijed. Mi ostali tonemo u dekadenciju i 33 spola. Liberalna kuga unistava sve pred sobom pricajuci od snazi pojedinca pa na kraju dezorjentiran pojedinac propada kao i cijala drzava u bespucima ludjackih tv prestava i zakona. Jedan gore citatelj je lijepo primjetio da kad dodje jos migranata nece vise biti ovih zecica sa bradicama u tangama. Savrseno. EU je jedan veliki experiment za manijake iz daleka.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  karma

Lukasenka si slučajno izostavio?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Lukašenka brate svi zaboravljaju a lik je legenda kojoj Orban nije ni do koljena

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Jesteli i vi nasjeli na Englenske medije.Treba te procitat i drugu stranu.Rece jednom Papa,pojedini mediji ,proizvode izmet.Kad bi u Evropi bili deset Orbana,nebi bilo straha za buducnost Evrope.Covjek se pokajo,stoje bijo clan totalitarnog rezima,a na prvom mjestu muje vjera,obitelj i drzava Madjarska.

Mozart
Gost
Mozart
1 godina prije

Zna se iz koje kuhinje dolazi unistenje ljudske osobe,obitelji,humanizma. Jos malo i pornografija ce se pustati u 19 30 navecer da se djecica brzo pripreme za dekadentni zivot. A sada imamo hoolywood uzas na nasim tv sa 90 % filmova gdje kostantno vidite krv,leseve,pucnjavu,plava svijetla,uz urlanje kill,dem,fuck,shit…

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Mozart

Djeca na telefonu gledaju bludoslikopis.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Jednom da se i ja, ovako fin i progresivan, slazem sa reakcijom.
Jesmo mi za ravnopravnost, ali ono zvizdanje Rusiji zadnjih godina je diskriminacija od strane LGBT-a.
Sve najbolje drugovima i drugaricama iz LGBT-a ali ako cemo tako neka oni imaju svoju zurku, a mi cemo ici drugde. Ne osecamo se dobrodoslim vise. Osecamo se diskriminisanima zbog naseg seksulnog opredeljenja.
I inace je cela stvar postala prikaz dekadencije, kica i provokacija radi provokacija.

radoznali
Gost
radoznali
1 godina prije

Za mene ovo na sllici nije normalno. Možda 3 EU songa? gey, mješoviti i onaj normnalni. kao do sada

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

To bi trebala i Hrvatska!Svaka čast Mađarima

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

koliko se izroda nakotilo,kako zemlja sve ove utvare podnese majlo mila!?

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Nogyon jo!

puki
Gost
puki
1 godina prije

nije prvi bio island, sa gej propagandom već Izrael 1997. kada je pobjedila izraelska “predstavnica” “Dana International”, u stvari muškarac, transvestit u ženskoj odjeći.
Ustvari, tamo negdje od kasnih 80-ih i ranih 90-ih, LGBT družina polako preuzima eurosong, koji postaje neka vrsta “gej olimpijade”, kako se to šaljivo naziva. Zna se da mnogi gejevi obožavaju eurosnog. Eurosnog, koji se do 1990. zvao “Grand prix eurovision de la chansone” ranije je bilo čisto šlagersko pop natjecanje. U početcima, 60-ih godina, bio je francuski utjecaj francuskoh šansona, pa su se tada ponajviše i pravile pjesme u takvom stilu, malo tugaljivo melakonličnog izražaja, a takve su tada bile i pjesme koje su predstvaljale Jugoslaviju, kao Lole Novaković, Kiće Slabinca, Dubrovačkih Trubadura ili Vice Vukova. Od 70-ih godina onda više dolazi utjecaj engleskog popa i rocka, sa vrhuncom, pobjedom ABBE 74, a tom utjecaju su se prilagođavali i predstavnici Jugoslavije, pa su 80-ih godina, upravo pop pjesmuljci sa par ubačenih engleskih riječi, postigli najviše uspjeha za Jugoslaviju (Danijel 1983., Fosili 1987. i Riva 1989- kada je pobjedila). Od 90-ih godina kada se ukida žiri i uvodi glasanje publike, eurosong postaje sve više šaroliki dernek, parada kiča i neukusa, te svakojake zajebancije, koju su prvi donijeli baš predstavnici Njemačke, Guildo Horn 1998. i Stefan Raab 2 godinu kasnije, koji su se sa drečavim kostimima u stilu 70-ih godina, zezali na račun eurosnoga… Onda kasnije dolazi sve moguće, i finski kvazi metalci “Lordi” u horor maskama i kostimima gnomova, koji bez tog kostima, vjerojatno nikada ne bi pobjedili.
Ustvari je eurosong odavno postao najgori i najkičastiji dernek i parada šunda, gora od svih cajkih i turbo folka kod nas u regiji. A od namještene pobjede Conchite Wurst (Toma Newuwirtha) 2014. postaje poligon za gej propagandu i rodnu ideologiju, Zaparvo, to kvazi natjecanje treba potpuno bojkotirati. Kvalitet pjesama je ionako užasan i u ovih zadnjih 63 godine, od kada je postao eurosnog, na prste se mogu prebrojati pjesme koje su postale hitovi i ostale u sjećanju. Sve ostale pjesme, njih 96-97% su bile treš i pale u zasluženi zaborav. Tako i pobjednički pjesmuljak austrijskog amaterskog gej pjevača Toma Neuwirtha, koji je 2014. u liku dženderske kreature Conchite Wurst, pobjedio. Inače, on je prije 2 godine javno obznanio da ima AIDS… Kojega je veći imao i tada 2014. kada je pobjedio, ali je to krio. Međutim prije 2 godine se javio jedan njegov bivši ljubavnik, koji mu je zaprijetio da će austrijskoj javnosti otkriti da on, Neuwirth (Conchita) ima AIDS. I onda je Neuwirth, stjeran u kut, sam izišao u javnost i rekao da ima AIDS.Inače, krajem 2017. u bečkoj katedrali Sv. Stjepana održan je faktički gej dernek u organizaciji kardinala Schoenborna, miljenika Bergoglija (pape Franje). Povodom dana borbe protiv AIDS-a u toj katedrali bili su prisutni i Conchita i glavni austrijski gej aktivist, koji također ima AIDS…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik