Pobornici globalnog zagrijavanja prisilili na ostavku znanstvenicu dr. Judith Curry

Klima - Sunce
14 komentara

Dr. Judith Curry, profesorica za geo-atmosferske znanosti na Fakultetu Georgia Tech u Atlanti, podnijela je ostavku na sve svoje akademske funkcije. Pripadnica “klimato-realista” za one koji propituju ili “klimato-skeptika” za one koje vjeruju u globalno zagrijavanje, razotkriva pravo stanje koje vlada među znanstvenicima koji istražuju klimu. Stavljajući u sumnju rezultate IPCCa, dr. Curry postaje žrtva dogmatskih američkih znanstvenika.

Jedan od glavnih razloga njenog odlaska leži u tome da ona više ne zna koje savjete dati svojim studentima i istraživačima pri analizi konfuznih rezultata klimatskih istraživanja.”, izjavila je znanstvenica.

Judith Curry

Judith Curry nije bilo tko. Radi se o nagrađivanoj znanstvenici od strane Američkog meteorološkog društva (American Geophysical Union), NASAe, službene Agencije za zaštitu okoliša Sjedinjenih Država NOAA, te Znanstvene nacionalne zaklade.

“Istraživanje i druge aktivnosti priznaju se samo ako su u skladu s političkim akademskim establišmentom koji kontrolira financiranje, objavljivanje, te nominiranje osoba na prestižne pozicije”, tvrdi razočarana Judith Curry.

Objavljivanjem rada u “Scientific American” otvoreno kritizira dogmu IPCCa (Međuvladin panel o klimatskim promjenama) vezanu za globalno zagrijavanje.

“Ako je IPCC sam za sebe dogma, tada i mene stavite među heretike. Problem nisam ja, nego pitanje kako je IPCC postao sam za sebe dogma”, pita se Judith Curry.

Službeno, Judith Curry iz osobnih razloga podnosi ostavku, međutim očito se radi o sukobu intelektualno poštenih znanstvenika i “znanstvenih samoubojica”.

Profesorica Curry ne odustaje. Ona nastavlja svoja istraživanja i objavljivanja izbjegavajući akademsko politički pritisak. „Ne tvrdim da imam odgovore na sve. Ali se iskreno nadam potaknuti studente i znanstvenika da razmišljaju izvan zadanih okvira. Raditi ću na poboljšanju metoda i interpretacija metoroloških regionalnih predviđanja vezano za evoluciju klime, a sve u cilju boljeg informiranja globalnih politika.“

Osnivanjem CFAN, profesorica Judith Curry želi zaštiti svoju znanstvenu slobodu.

Izvori: The New American | CFAN | Judith Curry

Judith Curryklimato-realistiklimato-skepticiklimatske promjene
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 x
7 godine prije

Ako se naučna zajednica iz različitih oblasti stvarno bavi onim što čitamo u novinama, onda imamo ozbiljan problem. Svakodnevno možemo pročitati o nekim istraživanjima za koja i laik može uvidjeti da su totalni logički promašaji.
Politika se definitivno ozbiljno umješala u naučne institucije, a u njoj vlada tkz. “kultura straha”. Napreduju poslušni i prestrašeni naučnici koji poštuju “autoritete”. Poslušni ljudi se ne mogu pohvaliti kreativnošću, a autoriteti su glavni neprijatelji istine.

Natovac za novac
7 godine prije

Prema ovim drugim americkim novinama – americke novine ne lazu – to radu ruske, godisnje cijeli svijet potrosi 1.5 trilion dolara da dokazu da je covjek glavni krivac promjene klime, to je ogromna industrija i tu se mnogi dobro obliznu, nazalost Hrvati su na kraju ovog dugackog reda da ista dobiju iz ove velike kuhinje. Sav novac ide na tzv. ZAPAD *******************************

The global climate change industry is worth an annual $1.5 trillion, according to Climate Change Business Journal. That’s the equivalent of $4 billion a day spent on vital stuff like carbon trading, biofuels, and wind turbines. Or — as Jo Nova notes — it’s the same amount the world spends every year on online shopping.

Natovac za novac
7 godine prije

Prema CNCnews. com Obama je izjavio da je investiranje u ovaj program dokazivanja da je covjek krivac mudra investicija za Ameriku.
Sav novac se vrati dvostruko natrag u industrijski razvijene zemlje.
Zemlje koje najvise izdvajaju su ovim redom Amerika, Japa, Britanija….budi siguran da oni znaju sto radu u svoju korist……..Speaking in Kuala Lumpur, he also defended climate financing, saying that helping poor countries to adapt to green technologies without having their development efforts impaired was a “smart investment for us to make.”

Natovac za novac
7 godine prije

Zatim, koliko ima ovdje zaposlenih Hrvata i koje su njihove place………..(CNSNews.com) – The U.N. Green Climate Fund’s governing board has approved a proposal to hike the number of permanent staff at the body’s secretariat by 150 percent by the end of next year – from the current 56 positions to 140.***************Sve zapadne kompanije s vrhunskom tehnologijom imaju najvise koristi iz ovoga svega a ne sirotinja.

zlatan
7 godine prije

Ako netko slučajno zna ruski jezik, neka ode na rusku wikkipediju i ode na grad Moskvu. Zatim neka otvori odjeljak o klimi Moskve i neka detaljno pročita. Imate tamo sve podatke o promjeni klime u tom području od druge polovice 19-tog stoljeća do danas. Poseban je naglasak na kako Rusi kažu: “IZMJENJENIJE KLIMATA”, izmjeni klime , jer je “SRJEDNJAJA PALJUSA RASIJI”, srednji pojas Rusije, u zadnjih 150 godina otoplio za tri celzija. Tko ne misli da je to puno, neka zna da je zahvaljujući tome došlo do promjene u vegetaciji. U Moskvi i srednjoj Rusiji vegetacija se ranije budi i ujesen duže traje.Neke kulture su se pomakle sa juga prema sjeveru. Posebno su postala toplija ljeta, a zime jesu u nekom prosjeku manje hladne, ali je topli dio godine postao topliji. I duži. Posebeno dramatične promjene su na sjeverozapadu Sibira, u toj ogromnoj i močvarnoj nizini. Klima očito otopljava do… Čitaj više »

Nevena
7 godine prije

Ahh kako je divno doci i vidjeti kvalitetne komentare (uglavnom). Ipak nismo toliko neobrazovani i bazicni na Balkanu 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI