Povijesno gledano, razine mora bile su puno više s nižim razinama CO2, razotkrivajući klimatsku histeriju

Neistine o CO2 - Klimatske promjene
70 komentara

Uzbunjivači klimatskih promjena tvrde da razina mora raste zbog razine ugljičnog dioksida. Kult klimatskih promjena osuđuje da će porast oceana uskoro uništiti obalne gradove na Zemlji ako čovječanstvo kolektivno ne smanji razine CO2 iz atmosfere.

Međutim, prema zemaljskim znanstvenicima i paleontološkim dokazima, tijekom posljednjeg velikog ledenog doba povijesti događala se suprotna stvarnost. Tijekom tog vremena postojali su i drugi čimbenici izvan CO2 koji su doveli do toplijih ljeta, što je u konačnici uzrokovalo skupljanje ledene ploče i podizanje obala. Dokazi duž marokanskih obala, primjerice, pokazuju da je razina mora nekoć bila nekoliko metara viša nego danas. Ironično, ove više razine mora bile su istaknute kada su razine CO2 bile puno niže (u usporedbi s današnjim razinama “na kraju svijeta”).

Dokazi iz posljednjeg ledenog doba razotkrivaju mit o porastu CO2 i porastu razine mora

Tijekom posljednjeg ledenog doba, koje je trajalo od prije otprilike 129.000 do 116.000 godina, ljetne temperature na Arktiku bile su puno više nego danas. Nova studija je otkrila da se tijekom tog razdoblja grenlandski ledeni pokrov značajno otopio prije otprilike 121,9 tisuća godina, što je doprinijelo porastu razine mora od 3 metra na globalnoj razini, u usporedbi s današnjom razinom mora.

Prema studiji, razine mora bile su 6 do 9 metara više tijekom posljednjeg međuledenog razdoblja, kada su razine CO2 dosegle vrhunac od 275 ppm. Danas se razina CO2 mjeri na preko 400 ppm, no razina mora danas je mnogo niža u usporedbi s povijesnim mjerenjima. Zapravo, postoje globalni dokazi da se razina mora zapravo povukla tijekom vremena.

Danas neka obalna područja jednostavno mijenjaju oblik jer su pogođena uraganima, potresima i tsunamijem. Da je CO2 ovdje najveća prijetnja, tada bi se tijekom posljednja četiri desetljeća obale već podigle za nekoliko metara, stavljajući mnoge naše obalne gradove pod vodu. Ovo jednostavno nije slučaj.

Rezultati simulacija studije pokazuju da se grenlandski ledeni pokrivač povukao na minimalnu razinu od 121,9 ka. To je ekvivalentno povećanju razine mora od 3 metra u usporedbi s današnjom. Ledeni pokrivač se zatim s vremenom ponovno skupio.

Ono što je najvažnije, regionalno zagrijavanje koje se dogodilo tijekom posljednjeg međuledenog razdoblja bilo je potaknuto promjenama u konfiguraciji Zemljine orbite, što je izazvalo visoke anomalije ljetne insolacije. Ove povratne informacije preko kriosfere, oceana i atmosfere bile su primarna pokretačka snaga za više ljetne temperature na sjevernoj hemisferi, a te su povratne veze omogućile da te više površinske temperature ostanu postojane, godinu za godinom na Arktiku i iznad Grenlanda. To sugerira da su promjene u oceanu i klimi u velikoj mjeri izvan ljudske kontrole, a razine CO2 nisu bauk kakvima se predstavljaju.

Paleontološki dokazi pokazuju da su se više razine mora dogodile tijekom razdoblja s nižim CO2 nego danas

Osim toga, paleontolozi su pronašli otiske ljudskih stopala urezane u formacije stijena koje su nekoć bile dio pješčane plaže na rubu morske obale. Kako bi se otisci stopala sačuvali, moralo je doći do “slane kore” na lokaciji na “kopnim granicama proljetne plimne zone” i na “granicama valovitog toka”.

Ova nekadašnja visoka plima na ovom mjestu bila je otprilike 20 do 30 metara iznad današnje razine mora. Otisci stopala mogu se datirati unatrag 90.000 godina. Daljnji dokazi upućuju na to da je prije otprilike 95 000 godina razina mora duž obala Sjeverne Afrike (Maroko) nekoć bila “20 m iznad sadašnje razine”.

Zanimljivo je da je ta ista marokanska obala posljednjih desetljeća ostala stabilna i čak napredovala prema moru, brzinom od +0,89 metara godišnje. Zapravo, obalna ekspanzija događa se globalno tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Od 1980-ih, obale se pomiču prema moru brzinom od 0,26 metara godišnje. Ovi dokazi lete u suprotnost s histerijom kulta klime.

CO2klimatske promjeneRazina mora
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
13 dana prije

Evo vam danas na Jubitou postavio Suspicious0bservers novi video – Magnetic Pole Shift – Extinction event- 8 minuta traje,pa pogledajte …Ako vam se gleda…Ako ne ili ako ste toliko zauzeti da nemate 8 minuta vremena….onda,sta cu vam ja …

tihobl
13 dana prije

Nekad je Bosna bila niz ostrva, a Madjarska pod morem. Do nedavno bile su alke za vezivanje brodova po bosanskim brdima. Pa sta? Ovde se niko oko toga ne uzbudjuje.

13 dana prije

A u drugom tekstu se vrišti kako život sa većim procentom CO2 buja, kako je on u stvari koristan.
Najveća ironija je što se svi ti tekstovi pozivaju na naučna istraživanja… da bi se nauka diskreditovala (pri čemu taj koji to čini ne shvata da ne napada nauku već propagandu naziva naukom).

Dok je onome koji će ostati bez doma ili posla zbog porasta nivoa mora potpuno svejedno šta je uzrok tog porasta.

onaj najglu...Dalton
13 dana prije

Na Islandu počeo eruptirati vulkan…
Ja pomislio evo ga opet Eyjafjallajokull…
Kad ono, nije Eyjafjallajokull nego Fagradalsfjall!
Pa’ mi je teret sa ramena…

P.S.
Kad smo se vraćali iz pira, jer se tetka Perina četvrti put udala, morao sam ženu okrenuti prema sebi…
Svađala se na pogrešnu stranu.
Kakva je magla bila…

Podsjetnik
13 dana prije

Netko namjerno ili slucajno mijesa svemirske I zemaljske promjene, utjecaje na klimu?

Podsjetnik
13 dana prije

Sjeverne medvjede jako tjesi činjenica da na juznom pola kolicina leda raste dok na sjevernom opada..

13 dana prije

o da. netko sklepa pricicu a ja bih trebao potrositi sate da razbijem. zato se traze vjerodostojni izvori odmah, prije nego sto se tekst ponudi javnosti.

Ivan Bgd
13 dana prije

Sta se zaista krije iza WEF klimatske agende:

McGuire, profesor geofizičkih i klimatskih opasnosti na Univerzitetskom koledžu u Londonu (UCL), rekao je u objavi na X-u u nedelju:
„Ako budem brutalno iskren, jedini realan način na koji vidim da emisije padaju onoliko brzo koliko treba, da bi se izbegao katastrofalni klimatski slom, je uništavanje ljudske populacije pandemijom sa veoma visokom stopom smrtnosti“, napisao je on.
Ubrzo je usledila reakcija a korisnici društvenih medija kritikovali profesora zbog komentara.
McGuire je odgovorio na to brisanjem te objave.
U naknadnom postu, McGuire je tvrdio da su ljudi namerno izvlačili njegove reči iz konteksta.

Da, pogresno sam razumeli i Hararija i Svaba i onog klovna Kerija…

Max
13 dana prije

Čitav mit o Globalnom zatopljenju je laž.

Korisnik
12 dana prije

Dok banke daju kredite za vile uz more zna se da je sve prevara

Josip
12 dana prije

Za klimatsku zavjeru isto kao i za Covid odgovorne kreatore treba izvesti na vjesala i pustiti ih da lagano crkavaju gusenjem.

nepoželjni
12 dana prije

Ma, nisam imao namjeru reagirati na ovaj (debi-lizirajući) članak ali nakon čaše i pol malvazije (hladne, bez leda u njoj;) jednostavno nisam odolio… …de bil na je i sama pomisao da postoji i jedan jedini de bil na ovom Svijetu koji može povjerovati da 0,04 % CO2, koliko ga ima u atmosferi, može prouzročiti sva ova (klimatska) sra nja koja nam se bacaju svakodnevno u lice… a evo, sada ta sra nja moram i ovdje slušati i to ni manje ni više nego da će se more podignuti i “potopiti obalne gradove” (!?) Tihomire S. zar ovaj auditorij na Logičnom toliko podcjenjuješ da si u naslovnoj slici produžio nos onom liku (aludirajući na Pinokija) kako bi svi mi ovdje shvatili kako se radi o LAŽI ?…jer da tog dugog nosa 😉 nema, svi bi sigurno povjerovali da će doći do potopa zbog disanja i pr deža prekobrojnog roblja…. …a što… Čitaj više »

Dumand
12 dana prije

I ovdje je zbrka s godinama. Malo treba provjeravati bolje okomitih doba toplih ili ledenih. Kao da su kokice, a ne brojevi. 100 000 gore dolje…😋

12 dana prije

-pristrana sklepstina internet mudrijasa namijenjena antiprotivnoj publici
-zime su nekad bile 100 dana a sad su 100 sati
-0.04% co2 je nista a 0.04% i puno manje fajzer cjepiva je strasno
-biljke trebaju co2. covjek treba vodu ali ne u mjeri da se utopi

Tim
12 dana prije

Ma to svako sa zrnom soli u glavi zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI