Raketa Atlas V 551 lansirala vojni satelit AEHF-5

Raketa nosac Atlas V 551 satelit AEHF-5

Raketa Atlas V je juče lansirala napredni komunikacioni satelit za vazduhoplovne snage Sjedinjenih Država. Atlas je lansiran iz Cape Canaverala a satelitom AEHF-5. Ovo lansiranje predstavlja ukupno peto lansiranje satelita iz programa AEHF što bi u doslovnom prevodu glasilo Napredna ekstremna visoka frekvencija (Advanced Extremely High Frequency). Ovaj sistem satelita je zadužen za pružanje globalne, održive, sigurne i kriptovane komunikacije oružanih snaga Sjedinjenih Država. AEHF sistem služi za proširenje starog sistema komunikacija poznatog kao Milstar koji je stvaran od 1994. godine do 2003. godine a koji se polako približava svom kraju korišćenja. Sistem AEHF je tako projektovan da je kompatibilan sa Milstar sistemom kojeg će na kraju u potpunosti zamijeniti

5
Ostavite komentar

avatar
10000
 
3 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
5 Komentatori
ZvrknessyOdiseaPeroHmmm da Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Hmmm da
Gost
Hmmm da

Rana ti Is’sovih, ki na filmu!

Pero
Gost
Pero

😂😂😂😂😂

Odisea
Gost
Odisea

Logicno.com Kvalitet portala će te degradirati do Klix_a.Žao mi je ima li ste perspektivu.Rasplint će te se i postati nivo žute štampe.Kada odu komentatori,što je pored razuma bio kvalitet ovog portala.Pretvarte se upravo u ono od čega se bježalo na vaš sajt.Da mogu ne dolaziti,što vam djetanjast odgovor,ali večina dolazi zbog komentara a ipak vas nema toliko kvalitetnih da ih sve zamijenite.

nessy
Gost
nessy

@ Odisea
Slazem se sa Avatarodisea. Nekoliko puta sam naglasio isto, i jedino sto sam postigao, je, vjerovali ili ne, da sam baniran.

Zvrk
Gost
Zvrk

Nisi baš jasan. Po čemu točno pada kvaliteta?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik