Dronovi kontrolirani umom? Pentagon se nada da će testirati tehnologiju telepatije na ljudima za 4 godine

Dronovi kontrolirani umom? Pentagon se nada da će testirati tehnologiju telepatije na ljudima za 4 godine

Pentagon agencija, zadužena za razvoj nove tehnologije za američku vojsku, kaže da za će samo nekoliko godina započeti ljudski pokusi sa senzorima, koje nositelju daju telepatske sposobnosti.

Profesor Jacob Robinson sa Sveučilišta Rice, koordinator istraživačke skupine Agencije za napredne istraživačke projekte obrane (DARPA), izjavio je za Express da će sučelje mozga i računala moći telepatski zapovijedati “aktivnim sustavima cyber obrane”, kao i “rojevima bespilotnih vozila.” Istraživač je istaknuo kako će tehnologija ukloniti “latenciju veze” između uma i tijela.

„Postoji kašnjenje između moje misli i kretanja mišića potrebnih za interakciju s vanjskim svijetom. Dakle, ideja je da ako možemo komunicirati s mozgom u vanjskom svijetu bez potrebe pomicanja mišića, onda bismo mogli imati puno bržu vezu s vanjskim uređajima.

DARPA se nada da će početi testirati futurističku tehnologiju na ljudima u naredne četiri godine. Glavna prepreka, kaže Robinson, je dobivanje odobrenja od Uprave za hranu i lijekove (FDA). Profesor je naglasio da slušalice neće biti samo vojne svrhe.

“Nakon kliničkih ispitivanja možemo zamisliti razvijanje potrošačkih proizvoda koji uključuju tradicionalnu tranziciju, a vrijeme razvoja može biti između deset i dvadeset godina”, kazao je.

Robinson je priznao da uvijek postoji “dodatna zabrinutost” kada američka vlada razvija tehnologije koje bi se mogle zloupotrijebiti, ali je inzistirala da postoje propisi kako bi se osiguralo da njegovo istraživanje ne krši etičke standarde.

“Za neuronske tehnologije, posebno, postoji skup smjernica koje zajednica razvija, nazvane neuronsko-etički standardi. I dok razvijamo ovu tehnologiju, u stalnom smo kontaktu s etikom na temu: Kako zaštititi ovu tehnologiju od zlouporabe.”

Razvoj tehnologije upravljanja umom postao je središnji fokus aktivnosti DARPA-e. Pentagon je u veljači priopćio kako prihvaća prijedloge za “neurotehnologiju sljedeće generacije” kako bi pomogao u jačanju već postojećih istraživanja neuronskog sučelja.

Agencija je puno uložila u tehnologiju mozga od 2013. godine, kada je predstavila svoju inicijativu BRAIN (Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies – Istraživanje mozga kroz promicanje inovativnih Neurotehnologija), koja se sastoji od nekoliko programa koji se bave “revolucionarnim” napretkom u neuroznanosti.

29
Ostavite komentar

avatar
10000
 
11 Grupirani komentari
18 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
29 Komentatori
KihotnessynessyZ.A.Mikojan Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
jezevakucica
Gost
jezevakucica

Senzore će izrađivati od indijske konoplje radnog naziva Telehuana.

Težak
Gost
Težak

ovo je promašaj
umjetna inteligencija ma prednost
nad čovjekom
u svakom pogledu
ona je dovoljna samoj sebi

qwieifqwierbfqzewfrzewfzqbrqer
Gost
qwieifqwierbfqzewfrzewfzqbrqer

Onaj tko je klonirao čovjeka znao je sve parametre funkcioniranja mozga, sutra, to jest danas će taj isti kreator povezati virtualni binarni kod interneta i umjetne inteligencije sa stvarnom u mozgu.

Z.A.
Gost
Z.A.

Ovi naucnici sto izmisljaju su postali najvece zlo po covjecanstvo.Sve sto izmisle na kraju se obicnom covjeku obije o glavu.Ovi izumitelji ponasaju se ko k..v. ,samo da niko ne iskoristi njihov izum u negativne svrhe i na kraju uvijek bude iskoristen za ono zasta nije predvidjen.Kad izmisljaju nikad ne vode racuna dali njihov izum moze da se iskoristi za destrukciju sirih razmjera.Barem to vecina neradi uopste ne preuzimaju odgovornost za ono sto su izumili.Na tom principu odgovornosti za ono sta sam izumio i Alfred Nobel je ustanovio Nobelovu nagradu,kad je shvatio da je njegov izum nanijeo uzasne patnje i,razaranja covjecanstvu a to se je desilo jos za njegovog zivota. Kao svijetli primjer nekog ko je imao odgovornost za ono sto radi i sta ce ponudit covjecanstvu naveo bih Nikolu Teslu.Mnogi izumi su otisli u,zemlju snjim da nebi bili iskoristeni za ono zasta nisu namjenjeni

Davor
Gost
Davor

To je točno, ali ljudski razvitak je neminovan. Onaj koji se ne uključi u utrku za tehnologijom će nestati ili će im biti ograničeno kretanje. Da nema Smeta možda bi netko drugi to učinilo. Ako bi se svijet restartirao bilo bi i dalje ubijanja i masakrirana. Ljudi ne razmišljaju univerzalno već tj. prostorno- vremenski. Ništa drugačije nije bilo prije nego što je to danas, i prije je bilo znanstvenika, samo što danas ljudski razvoj i teh. je znatno uznapredovala i kompleksna.

qwieifqwierbfqzewfrzewfzqbrqer
Gost
qwieifqwierbfqzewfrzewfzqbrqer

Sve što “znanstvenici” “smišljaju” je i odobreno od stvora kao zlo sredstvo protiv stoke sitnnog zuba zemljana, samo što to rijetki uvide. Dakle u temeljima “otkrića” krije se obmana ovaca kontra njihovog interesa a da one toga nisu ni svjesne.

Davor
Gost
Davor

Možda je tako , možeš biti vjerski i nacionalni, komunistički tradicionalist ako se ne uključi u borbu zgazit će te. Amerika i Rusija imaju nuk. rakete. i o njima ovisi kada i hoće li ihmi upotrijebi, a ti nećeš moći ništa da učiniš. Moja poanta je bila da se narodna svijest digne i da to prepozna te svoj sistem tj. Državu prilagodi okolini te da iskoristi svoj bilo koji potencijal, naravno pod kontrolomnaroda, tada bi znanstvenici sa manje resursa (rude i ljudstvo) mogli ostvariti puno veći teh
razvitak od onih zemalja koja imaju više resursa (ljudskih i prirodnih mineralnih itd ). Svijest naroda se mora podići tako da se sve inteligencije ravomjerno razvijaju. Problem znanstvenika (večina) što posjeduju tehnološku inteligenciju- kvocijent int , ali pritom zapostavljaju druge vrste inteligencije. Znači čovjek je kompleksno biće da bi ostvario maksimalni učinak ono mora razvijati sve vrste inteligencija ne samo par. Zato imamo “ljude” kao što su Mengele, Otto von Braun, znanstvenike koje su izvodili proizvodnju kemijskog, biološkog, konvencionalnog , nuklearnog oružja koji su duševno neinteligentni – tj. nesvjesni nezreli što zapravo čine.

samo tako
Gost
samo tako

Razbijmo i kotač, ne dajmo stvoru gušta

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac

Sotona se lijepo uhljebio u onoj pentagonsoj gradjevini. Sasvim slucajno je oblik pentagonski. Prije ili kasnije ce doci do ciscenja planete vatrom kako pise u Bibliji. Zlo dostize zabrinjavajuce razine. Izgleda da atomski rat znaci ciscenje planete? Trudi se Sauron da bude belaja.

Konobar
Gost
Konobar

Cuj ovo – “…. postoje propisi kako bi se osiguralo da njegovo istraživanje ne krši etičke standarde.” Ko prica o etickim standardima . . .
Srecom se Avangardi i Sarmati ne mogu zaustaviti vasim telepatskim sposobnostima.

Brave new world
Gost
Brave new world

Ja umom kontroliram svoju ženu! Kupim npr. odojka, janje i druge potrebne namirnice i stavim u frizider i nista ne govorim. Ona kad uoci pocme to pripremati za rucak ili veceru.
Za tu sofisticiranu tehnologiju nisam potrosio ni dinara, sve radi na genskom kodu.
Priznat cete postovani citatelji da je lakse upravljati dronom nego ženom prema tome ne impresionira me ta tehnologija sa dronovima.

milan
Gost
milan

@Brave new world 🙂 🙂 🙂

Rave
Gost
Rave

pocme
genskom

Rave
Gost
Rave

samo ti gazduj ali moras sve skrbiti. slabo ti upravljas kad moras zaraditi “dinare”, kupiti i staviti u frizider. ona kad se probudi oko podne samo iznese na stol. bit ce da ona tebe upravlja.

Max
Gost
Max

Dobar.

samo tako
Gost
samo tako

Samo da srede tehniku telepatskog upravljanja i evo njih na Mjesecu i Marsu, i svakodnevno transportirati rijetke metale

Brainstorm
Gost
Brainstorm

sve sto je materijalno stvara nesto nalik na misli. atom, kamen i virus stvaraju valove koji su nalik na misli. svi i osjecaju dolazece misli. slozenija ziva bica stvaraju nove misli na osnovu onih koje primaju. misliti znaci kretati se kroz vec postojeci svijet misli valova, polja. ono sto se krece je svijest. svijest je promatranje.
svjesne misli su najmanji dio misaonog svijeta. svjesno je samo ono sto promatramo. veci dio misli nastaje osjecajno.
tehnologija se blizi svom kraju. doslo se do atoma i materijalnih cestica a dublje ne moze. promatranju pomocu instrumenata i upravljanju pomocu alata postoji granica. sad pocinju istrazivati misli a kud ce to voditi zna se kad odgovorimo na pitanje kako se drukcije kaze zamisljanje i poigramo se sa korijenom te rijeci.
konacna pravda – svatko ce dobiti sto misli.

Brave new world
Gost
Brave new world

Kamen stvara valove nalik na misli?! Aj neka.

nessy
Gost
nessy

Oteo si mi misao. Naka vrli autor definira ‘valove nalik na misli koje stvara kamen’.

Z.A.
Gost
Z.A.

Nikola Tesla je rekao da ce covjecanstvo ostvariti napredak u svakom pa i tehnoloskom smislu kad svoje materijalne oci zamjeni duhovnim Za period od 10 godina vise ce se postici nego za sve ovo vrijeme postojanja svijeta.Tesla govori da znanjem kojim se sad sluzimo idemo u pogresnom smjeru.

Težak
Gost
Težak

Z.A.
tesla je bio u krivu

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton

Najpametniji je bio u krivu?
Mi ostali tulipani smo u pravu?
Jer nemamo pojma o čemu je čovjek pričao……
I dan – danas…….
Hm…….. zanimljivo….. za zamislit se…..
Krivo, pravo…. cik – cak……..
P.S.
Besplatna struja svima?
Da neš…… a di je tu komercijalno, a tržišna utakmica…..
Da platim telepatski? Da mi poštar više ne nosi račune….
A kome će pas parat gaće…. Da tekstilci u Kini imaju posla……
Jbg, preforsira sam mozgajući, izbilo mi osigurače. Šta i nije puno teško…..
N ti Teslu i struju………
Jel smo još mogli bauljat po mraku…….
Ovako, kad god neko upali svjetlo, raja naje*e…….
I to nije dosta. Sad će nas još i telepatski……

Mikojan
Gost
Mikojan

onaj (neki) Dalton, problem je što se riječ duhovno odmah tumači kao religija, praznovjerje itd, ako je mislio na to onda je u krivu ali nekako sam dojma da je mislio na nešto potpuno drugačije.

Z.A.
Gost
Z.A.

Mikojan-neznam koji postotak da upisem da nije mislio na religiju.

nessy
Gost
nessy

Lako je tebi kad ne stvaras valove, nalik na misli, kao, kamen ili virus.

otpisani
Gost
otpisani

Ha, i onda će netko reći da je to sve normalan slijed – evolucija ljudskog znanja i znanosti (i to potomaka onih koji su nedavno tvrdili da željezni brod ne može ploviti ili da je majmun evoluirao u čovjeka;)

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton

”Robinson je priznao da uvijek postoji “dodatna zabrinutost” kada američka vlada razvija tehnologije koje bi se mogle zloupotrijebiti, ali je inzistirala da postoje propisi kako bi se osiguralo da njegovo istraživanje ne krši etičke standarde.”
P.S.
Ko mi je ukrao kamion?
Jel plavi?
Nije, crveni je….
E sad je plavi, prefarbao ga lopov, da ga ne bi prepoznali slučajno na ulici….
Aha……

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Ustaju kraljevi zemaljski,knezovi se rote protiv JAHVE i POMAZANIKA njegova.Skršimo okove njihove i jaram njihov zbacimo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik