FBI pokušava izraditi alat za praćenje zločina na društvenim medijima kako bi uhitio ljude prije nego što zapravo počine zločin

društveni mediji
22 komentara

U vrijeme kada je reputacija FBI-ja na jednoj od najnižih razina u povijesti, zahvaljujući uključivanju bivših visoko rangiranih članova u “Spygate”, zavjeru za svrgavanje Donalda Trumpa, ured kupuje tehnologiju koja mu dopušta pratiti društvene medije u stvarnom vremenu, navodno kako bi uočili potencijalne kriminalne aktivnosti.

„Federalni istražni biro (FBI) namjerava izraditi alat za rano alarmiranje na društvenim medijima kako bi se ublažile višestruke prijetnje, osiguravajući pritom poštivanje privatnosti i građanskih sloboda”, rekao je FedBizOpps.

“Ponude za takav alat uključuju kvalifikacije, detalje i cijene usluga” tehnologiju koja će omogućiti agentima da s lakoćom pregledavaju stranice društvenih medija u trenutcima kada se postovi objave.

Ova tehnologija će se upotrebljavati posebno za domaće špijuniranje jer je FBI, prije svega, američka federalna agencija za provođenje zakona.

Prema izvješću tvrtke NextGov, Amerikanci se ne moraju brinuti jer ured upravo želi ovu tehnologiju za praćenje „kriminalaca“ i „osumnjičenih za terorizam“ putem interneta.

Cilj FBI-a je osiguranje pristupa “alatu ranog alarmiranja na društvenim medijima” koji će pomoći insajderima da proaktivno i reaktivno prate način na koji terorističke grupe, strane obavještajne službe, kriminalne organizacije i druge domaće prijetnje koriste mrežne platforme za daljnje ilegalne napore.

FBI-u se još ne može vjerovati u primjeni ove tehnologije

Nadalje, potreba za alatom za pravilno prepoznavanje aktivnosti i reagiranje na odgovarajući način dolazi zbog toga što terorističke grupe i ostale prijetnje (domaće i strane) sve više koriste društvene mreže.

„Priznata je činjenica da gotovo svaki incident i predmet istražnog interesa FBI-a ima internetsku prisutnost“, rekao je ured. “Kritičko izrabljivanje društvenih medija u ovoj misiji omogućuje Birou da proaktivno otkrije, poremeti i istraži sve rašireniji niz prijetnji.”

FBI obećava da neće zloupotrijebiti tu moć. Isto je obećala i NSA, prije nego što je upotrijebila svoje moćne nadzorne alate za prikupljanje podataka s mobitela, interneta i drugih elektronički prenesenih podataka o Amerikancima.

“Predmeti koji su u ovom kontekstu zanimljivi su društvene mreže, korisnički ID-ovi, e-adrese, IP adrese i telefonski brojevi, zajedno s vjerojatnim dodatnim računima sa sličnim ID-ovima ili pseudonimima”, rekao je ured.

Drugim riječima, sve o vašem postojanju u modernom društvu.

Društvene mrežeFBIKontrola Interneta
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

Treba trpati u zatvore djecu ubojica, lopova, prevaranata i sličnih jer genetski se može prenijeti i na potomke.

Alanis
4 godine prije

…”Prema izvješću tvrtke NextGov, Amerikanci se ne moraju brinuti jer ured upravo želi ovu tehnologiju za praćenje „kriminalaca“ i „osumnjičenih za terorizam“ putem interneta.”…

Kojih kriminalaca i osumnjičenih za terorizam?
Onih koje oni stvaraju na BI i koje su namjenski pustili na tlo Europe i Amerike, ili zatvorenika i kriminalaca koje su puštali na slobodu kada je trebalo odraditi za njih kakav puč, kako su to na zadnje pokušali i u Venezueli pa im se obilo o glavu, jer su se vojnici i snage koje su trebale odraditi taj poslić oglušile o “naređenje”.

Ulazimo u vrijeme Minority report-a. Nice.

Iza_horizonta
4 godine prije

FBI odlično zna ko su trovači ljudskih duša i ko radikalizuje omladinu pa ništa ne preduzimaju.
Čovjek bi pomislio da je svrha ovih aktivnosti u stvari da se spriječi razmjena informacija koja dovodi do osvješćivanja ljudi.

nonwo
4 godine prije

Koja je razlika između pojedinaca koji odluče iz psihopatskih razloga poubijati nevine ljude i političara psihopata koji rade ISTO na masovnom nivou.Killary je ubojstvo otvoreno poticala na društvenim mrežama(Gadafi).Svaki pripadnik deep state-a koji kreira falce flag sa intervencijom je masovni ubojica.FBI -ev alat za praćenje zločina trebao bi prvo počistiti na vlastitom pragu.Ameri su skrenuli u indoktriniranom društvu sexa,droge,razorenih obitelji..socijalne izolacije -gdje je čovjek čovjeku vuk a job osnovna esencija života.U adolescentnim serijama su IN bitches koje zlostavljaju svoje školske kolegice na okrutne načine..Big pharma u sprezi s medicinarima krca psihoaktivnim lijekovima već desetgodišnjake…Na najčešće korištenima je upozorenje-sklonost samoubojstvu i/ili agresivnim ispadima…
Masovna ubojstva su manifestacija bolesti društva.Screening potencijalnih ubojica je požarna mjera, treba liječiti uzrok…
Ionako je sve što poduzimaju igrokaz za gojime ,do kojih njima uopće nije stalo…Iskoristiti će nemile događaje za sveopći nadzor …

Red Dog
4 godine prije

Minority Report 🙂
Sledeci korak je valjda fabrikovanje dokaza protiv nepocudnih.
– Ali nisam…
– Mislio si.
Ionako rade to vec podmetanjem droge ili decije pornografije, ali sada nece morati ni da se muce da podmecu.

antinwo.hr
4 godine prije

M a ko vam j**e mater američku ,j***m fbi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI