Trans student uhićen jer je navodno planirao dvije pucnjave u školi u Marylandu kako bi postao “slavan”

Pucnjava u SAD
7 komentara

18-godišnja učenica, koja se identificira kao transrodna osoba, uhićena je jer je navodno planirala dvije školske pucnjave u Marylandu kako bi postala “slavna”.

Andrea Ye, koja se zove Alex Ye, optužena je za prijetnju masovnim nasiljem nakon što su vlasti otkrile manifest od 129 stranica koje ona naziva “memoarima”. U memoarima, Ye je iznijela svoje planove za napade na srednju školu Wootton, gdje je Ye pohađala nastavu online, i osnovnu školu Lakewood kako bi postala “poznata po ovom događaju”.

“Želim pucati u svoju školu. Pripremala sam se za to posljednjih nekoliko mjeseci. Dok sjedim ispred tatine kutije s oružjem i buljim u elegantni, crni pištolj unutra, mogu misliti samo na svoj prst na okidač, koji cilja i ubija ljude je poluautomatska puška s dugom cijevi i kundakom. Pištolj će promijeniti živote sutra”, napisala je.

Alarmantni rukopis navodno opisuje Yeove pripreme za masovnu pucnjavu, uključujući planove za ciljanje određenih učionica i razmatranje izrade bombe. Osumnjičenica je navodno izrazila želju da postavi svjetski rekord u najvećem broju stradalih u pucnjavi.

“Dok hodam hodnicima, pažljivo biram učionice koje su najlakše mete. Ove su blizu ulaza i imaju prozore na vratima. Moram smisliti kako ću ušuljati pištolj. Možda torba će poslužiti samo se nadam da me sigurnost neće spriječiti.

“Iako uživam u lovačkom aspektu oružja, razmišljala sam o izradi bombi. Upute za njihovu izradu su iznenađujuće dostupne na internetu. Mogla bih napraviti jednu s ekspres loncem i automobilom na daljinsko upravljanje. Ili bih mogla napraviti kemijsko oružje miješanjem amonijaka i izbjeljivača .. Problem s tim je što bi za to bila potrebna plinska maska, a izrada bombi oduzima puno vremena.

“Također sam razmišljala o pucanju u svoju bivšu osnovnu školu jer su mala djeca lakše mete. I riskiram da me napadnu ili napadnu usred srednjoškolaca. Također sam mrzila osnovnu školu. Učitelji su bili zli, a drugi učenici male seronje. Uvijek sam upadao u nevolje i morao sam sjediti vani za vrijeme odmora. Bila bi to savršena osveta.

“Srednja škola je najbolja meta. Najupoznatiji sam s rasporedom, znam gdje su vrata s prozorima i najprikladnije je ući. Iskreno, radije bih postao serijski ubojica nego masovni strijelac. Serijski ubojice su mnogo više romantizirani, a Netflixovi dokumentarci o njima se odbijaju osim ako su zaista jedinstveni ili zgodni”, napisao je Ye.

Ye je prikrila svoje planove kroz “fiktivni lik”

Ye tvrdi da su memoari samo fikcija i da ne “predstavljaju autorova uvjerenja”.

Međutim, svjedok koji je bio upoznat s dokumentom upozorio je vlasti zbog njegovih “iznenađujućih sličnosti” s karakteristikama i ponašanjem pisca. Svjedok je obavijestio vlasti da je manifest usredotočen na protagonista po imenu “James Wang”, transrodnu osobu koja se suočava s maltretiranjem u školi i drugim izazovima koji odražavaju Yeovo vlastito iskustvo. S obzirom na detalje, svjedok se bojao da je Ye već na rubu izvršenja planiranih napada.

Policija je također otkrila uznemirujuća otkrića o Yeinim aktivnostima na društvenim mrežama i pretraživanjima interneta, uključujući upite o obližnjim poligonima, opise AR-15 i zabrinjavajuće priznanje neetičnosti njezinih planova u objavama na internetu.

Osim manifesta, zapisi chata otkrili su razgovore u kojima je Ye razgovarao o mogućnosti pucnjave u školi s drugom osobom već u rujnu. U prosincu su poruke navodno prenosile eskalirajuće misli o ubojstvu, pri čemu je Ye izražavala želju za nanošenjem značajne štete.

“Moje ideje o ubojstvu u posljednje vrijeme postaju sve gore do te mjere da bih na kraju mogla djelovati prema tome”, napisala je Ye u prosincu. “Želila bih ubiti mnogo ljudi inače ne bi bilo vrijedno toga”, rekla je osumnjičenica u drugoj poruci istog mjeseca.

MarylandMasovna pucnjavaTransrodna osoba
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Ha, ha, ha kako kineska obavjestajna levati amerikance.
Sta ce sad: hoce li uhapsiti jadnu transrodnu osobu ili ce ga pustiti da mu ne krse prava.

abc
1 mjesec prije

U toj satanističkoj USA svak svakoga mrzi.
Zemlja izroda i pošasti u svim oblicima.

MladenSt
1 mjesec prije

Išla strina operirat kralježnicu a bolnici joj govore da mora čekati godinu dana na operaciju a ako hoće prominit spol u roku odma .
Ajde bar nešto kaže strina ,i sad je i dalje ima problema s kralježnicom ali je zato boli kura….tz

Max
1 mjesec prije

Bit će transrodnih luđaka još jer su za to stvoreni.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Tući dok se ne u***e ! Pa opet !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI