Bebe bi mogle biti ubijene 28 dana nakon rođenja prema predloženom zakonu Marylanda, upozorava odvjetnik

Majka i beba
34 komentara

Senatski prijedlog zakona 669 mogao bi se tumačiti tako da dopušta pobačaje tijekom prvog mjeseca nakon rođenja djeteta, kaže pravni analitičar.

Zakonodavstvo predloženo u Senatu Marylanda omogućilo bi da bebe budu ostavljene da umru čak prvih 28 dana nakon rođenja, prema analizi odvjetnika za život.

Senatski prijedlog zakona 669 također je poznat kao Zakon o slobodi trudnica iz 2022., ali problemi nadilaze upotrebu riječi “osoba” umjesto točnih referenci na žene koje imaju bebe. Senator William Smith, demokrat, sponzorirao je zakon, koji će imati saslušanje 15. ožujka.

“Prijedlog zakona također predlaže reviziju zakona o fetalnom ubojstvu/ubojstvu iz nehata koji bi poslužio da se stavi lisicama na istragu o smrti dojenčadi koja nije povezana s pobačajem”, napisala je odvjetnica Američkog centra za pravo i pravdu (ACLJ) Olivia Summers u svojoj analizi.

To je zato što zakonodavstvo zabranjuje istrage i kazneni progon žena i medicinskih djelatnika zbog “nedjelovanja” u vezi s “perinatalnom smrću”.

“Drugim riječima, beba rođena živa i zdrava mogla bi biti napuštena i ostavljena da umire od gladi ili da se smrzne do smrti”, napisao je Summers, “i ništa se nije moglo učiniti da se kazne oni koji su sudjelovali u toj okrutnoj smrti.”

Rekla je da je jezik koji se koristi nejasan, pa se zakon može tumačiti tako da se “spriječi istrage o smrti dojenčadi najmanje sedam dana NAKON njihova rođenja, a može se proširiti i na dojenčad od četiri tjedna!”

Kodeks Marylanda ne definira “perinatalni”, rekao je Summers. Zakon iz 2020. definira “perinatalnu skrb” kao “pružanje njege tijekom trudnoće, poroda, porođaja te post-porođajnog i neonatalnog razdoblja”.

Definicija na MedicineNetu, web-mjestu u vlasništvu WebMD-a, definira ga kao “od 20. do 28. tjedna trudnoće” do “1 do 4 tjedna nakon rođenja”.

Summers je, s ACLJ-om, u svojoj analizi istaknula da država već ima zakon o utočištu koji roditeljima dopušta ostavljanje novorođenčeta s odgovornom odraslom osobom bez straha od kaznenog progona.

“Prema zakonu o utočištu, roditelj u nevolji koji se ne može ili ne želi brinuti za svoje dijete može se sigurno odreći skrbništva nad svojom bebom, bez ikakvih pitanja”, objašnjava Odjel za socijalne usluge Marylanda. “Novorođenčad se može ostaviti u bolnicama ili policijskim stanicama.”

“Nema apsolutno nikakvog razloga za pokušaj zakona 669 Senata Marylanda da spriječi istragu nekoga tko je dopustio da im beba umre”, rekao je Summers. “Ovaj prijedlog zakona samo dodatno razotkriva potpuni nedostatak pažnje zagovornika pobačaja prema nedužnom ljudskom životu.”

“Ako uistinu žele zaštititi život i žene, onda bi zakonodavci mogli jednostavno produžiti trajanje odredbe o sigurnoj luci koja je već na snazi”, rekla je.

Senator Smith, pokrovitelj zakona, nije dao komentar na analizu zakona ACLJ-a. Ured je odgovorio na početnu e-poruku, ali nije komentirao dalje.

Autor: Matt Lamb
AbortusbebeMarylandPobačajsmrtzakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kæriba
2 godine prije

to je to humano drustvo i drzava

tihobl
2 godine prije

Ne iznenaduje me ovo od njih. Kad su donijeli zakon da muskarci mogu radjati djecu, mogu donijeti i da se abortus moze izvrsiti do 18 godine zivota djeteta. Sve su to zapadne vrijednosti.

Zoxx
2 godine prije

koji bi poslužio da se stavi na istragu o smrti dojenčadi …ma sram vas bilo, ovaj gugle prijevod je ponizavanje nas citatelja

Mrčikola
2 godine prije

Već stoljećima isti “nadahnjuju” sve znanstveno političke i socijalno religijske “inovatore”, tj. već stoljećima, od istih dobiju i “i pesme i note” (Balkanski špijun). 😁

Dokurčilomi
2 godine prije

Samo ukoliko budu ubijene demokratskim metkom ili otrovom.

Ćiro Bljažević
2 godine prije

Samo u bolesnoj americi, koja stoka.

Ja to onako
2 godine prije

,,Prema zakonu 669” hmmm cudna neka brojka.

Vrane
2 godine prije

ali ako udariš psa, mačku ili ih ne hraniš onda ćeš završiti u zatvoru.

Selena
2 godine prije

Uvek kad čovek pomisli da ne može gore i odvratnije, shvati da ipak može.

MrKamenjarac
2 godine prije

…UBIJACE DECU KO MUSKU PILAD;DOKLE JE TO DOSLO;TRBALO BI BITI SMAK SVETA,SVE U PI MA….

MrKamenjarac
2 godine prije

:::tra la la la;vratio se cikaMENGELE tra la la la…..

Trgup
2 godine prije

Zapad je zatrovan sotonizmom i ja neznam što se mora desiti da se to promjeni, da krene na bolje. Jedino veliki rat, ili da Bog počisti nekom prirodnom katastrofom. Nekog lakšeg puta nema

Jadranka S.
2 godine prije

Zasto se “predlazu” takvi monstruozni “zakoni” ?

Da su sve “majke” MAJKE koje svijesno, savjesno i odgovorno u cistoj bezuvjetnoj ljubavi prema djeci postaju majke, prilagodavajuci svoj zivot DJETETU stiteci svoje dijete svojim zivotom u svakom trenutko, monstruozni “zakon” bi bio samo monstrumsko skrabanje na papiru …..
Isto tako da nitko NE suraduje sa izmisljotinama o “virusu” monstrumi bi samo skrabali na papiru svoje gluposti koje bi bile samo njihove gluposti koje skrabaju na papiru…..
Isto tako da nitko NE suraduje s njihovim ” cjepivima” /otrovima/bioloskim oruzjem, “cjepiva” bi zavrsila u otpadu/unistena….
Isto tako da nitko NE suraduje u njihovom “ratu” (u bilo kom smislu, pa i odabiranjem strana, pa i navijanjem,…..) njihovi monstruozni planovi bi PROPALI , sustav bi se urusio sam od sebe…….
Itd…. itd….. itd…..
PROBUDITE SE!

Tim Kunić
2 godine prije

Čim o tome raspravljaju kao opciji gube pravo na svaku milost.

iskopatćetebelaki
2 godine prije

lako je pronaći video u kojem se novinar pretvara da je kupac farmaceutske kompanije ,pregovara sa managerom “planed prenthood” i naručuje koliko komada treba jetre,mozgova etc. koji se vade na živim fetusima. to je normalno u velikoj sataniji.

brankica
2 godine prije

pobačaj je najveće zlo današnjice.

oduvijek ga je bilo u nekom obliku, ali stvar je krenula brzim tempom nizbrdo
godine 1960. kad je svijetu predstavljena mala, a tako moćna pilula.

Jadranka S.
2 godine prije

Od kuda svo to zlo?
Gdje se nalazi SRZ zla?
Pokusajte shvatiti ZLO-namjernost, odkud izvire, gdje se nalazi i sto ga potice i sto ga hrani…. ?
Kada duboko shvatite/dobijete odgovore/VIDITE tada ste PROBUDENI!

Sardelino
2 godine prije

Kakav je to društveni sustav koji uopće može izroditi takvu jednu mogućnost.
Normalnim ljudima ovo ne može niti pasti na um.

Legendarni Grk
2 godine prije

A ja krivo mislio da je pobačaj kronološki prije rođenja.

Mir i dobro
2 godine prije

Razni sveci kroz stoljeca su govorili da svako ubojstvo djeteta-abortus dovodi jednog demona iz pakla na zemlji.Koliko milijuna je ubijeno ,tolika kolicina zla se povećala na zemlji.Krv nevinih trazi pravdu.Ovi zlo se po ljudski ne moze zszstabiti,samo obracenje srca.Papa treba posvetiti Rusiju Bezgresnom srcu Marijinu da bi se Rusija obratila,otamo je dosao prvi zakon o legalnom pobacaji i rasirio se na Zapad.Sotona je u Rusiju doveo ateizam-komunizam,a na Zapad hedonizam i Sodomu .Zablude se sire posvijetu.Kao sto postoje fizicki zakoni,postoje i duhovni.Krscani ratuju postom,molitvom i pokorom.Ovo je rat protiv zlih duhova,sotone,zla u sebi i oko sebe.Sto mozemo pojedinacno uciniti?Upali jednu malu svijecu i mrak nestaje oko tebe.A zlo,tama bjezi od svjetlosti..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI