Novi dokumenti bacaju drugo svjetlo na drevnu nekropolu u Egipatskoj piramidi, gdje su otkrivene mumije koje nisu ljudske

Egipat
12 komentara

Iako su znanstvenici proučavali drevni “svijet mrtvih” u Saqqari u Egiptu, i to u razdoblju od više od 150 godina, ovo mjesto se još uvijek smatra misterioznim, privlačeći povjesničare i tragače za avanturama. Ovog kolovoza, egipatske vlasti odlučile su uložiti u istraživanje ovog arheološkog područja.

Arheolozi i dalje otkrivaju “podzemni svijet” ispod glasovitog egipatskog grada Saqqara, u kojem se nalazi ne samo piramida Džozer, za koju se smatra da je najstarija piramida, ali  i divovsko groblje, prema seriji Channel 5 “Velika bogatstva Egipta”. Njegova domaćica Bettany Hughes opisala je mjesto kao “egipatski grad mrtvih” i “arheološka riznica”. Prema njenim riječima, ispod mjesta nalazi se “tisuće, možda i milijuni mumificiranih tijela”.

Isto tako je napomenula da je neke već pronađene nalaze teško objasniti.

“Sve ove mumije su dovoljno izvanredne, ali arheolozi su također otkrili nešto drugo. Ovdje nisu skrivene samo mumije ljudi, već i životinja i to u značajnim brojkama. Osam milijuna mumificiranih pasa u jednoj masovnoj grobnici, četiri milijuna ibis ptica u drugoj “, primijetila je dodajući da postoje i mačke, pavijani, krokodili, ribe i druge životinje.

Lokalitet je otkrio Auguste Mariette, 1850. godine , koji je uočio glavu sfinge usred pustinjskih dina, te je pratio niz tunela i pronašao jednu ogromnu neometanu grobnicu, napravljenu od čvrstog granita i tešku oko 90 tona. Bizarno otkriće dočekalo ih je kad su raznijeli misteriozni lijes i pronašli ogromnog mumificiranog bika.

“Shvatili su da su drevni Egipćani sagradili ove ogromne lijesove i da cijelo ovo nalazište kao podzemno groblje za ogromne, cijenjene bikove”, objasnila je.

Pored povjesničara, mjesto je i turistički magnet. Početkom kolovoza, Ministarstvo za starine i Ministarstvo stanovanja potpisali su protokol o očuvanju arheološke i kulturne baštine Egipta i razvoju službi u arheološkom području Saqqara.

Drevni EgipatMumijepiramide
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
opet ja
4 godine prije

Nekako imam utisak da pravu istoriju neko krije od nas. Ne znaju ništa ni očemu, samo plasiraju neke nebulozne priče. Kako su sagrađene piramide, Maču Pikču, Gebelke Tepe, pa i Stounhandge?. Ispada da su praistorijski ljudi dizali kamene blokove od po 40-50-120 tona tek tako. Ispod hrama u Balbeku se nalaze kameni blokovi težine između 800 i 1200 tona. Starost nalazišta Gebelke Tepe je sada već procenjena na oko 11000 godina. Prema zvaničnoj istoriji to je bilo starije kameno doba!!??

samo tako
4 godine prije

Bethany Hughes + 8.000.000 mumificiranih pasa+4.000.000 mumificiranih ptica ibisa 😆😆

E moj Saša….

Mateja
4 godine prije

Mi zdaj verjemete, da je Yahweh Saturn? Da sta prava boga Enlil in Enki, boginja pa je Nina? Nina je prava Marija, ki rojeva človeka. Nina je mati človekova.

Mateja
4 godine prije

Zato pa so vedno vojne. Ves čas so verske vojne.
https://www.enkiptahsatya.com/41-anu-yahweh-the-true-devil.html

Max
4 godine prije

Pa to je normalno. za drevne Egipćane je drugi svijet bio produžetak ovoga svijeta. pa su uz njih bili i ljubimci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI