Američki zakonodavac kaže da sankcije izazivaju “razaranje”

Ilhan Omar
23 komentara

Usred neviđenih kazni za Rusiju, predstavnica Ilhan Omar želi da Bidenova administracija razmotri humanitarne troškove sankcija.

Pošto Bidenova administracija razmatra ukidanje sankcija Venecueli u zamjenu za naftu, predstavnica Ilhan Omar (D-Minesota) pozvala je Bijelu kuću da prizna „razaranje koje su naše sankcije imale po narod“. Biden je takođe teško kaznio Rusiju zbog sukoba u Ukrajini, ali Omar insistira da ove mjere neće funkcionisati.

Delegacija Bijele kuće otputovala je tokom nedjelje u Karakas da istraži mogućnost ukidanja sankcija vladi Nikolasa Madura u zamjenu za venecuelansku naftu. Odluka predsjednika Joe Bidena u utorak da zabrani uvoz ruske nafte od tada je povećala hitnost kojom njegova administracija mora da obezbijedi alternativno snabdjevanje.

Govoreći za The Hill u utorak, Omar je rekla da joj je “drago” što se preduzimaju neki potezi ka ublažavanju sankcija toj južnoameričkoj državi.

„Nadam se da kada članovi američke delegacije budu tamo, da će moći da razgovaraju sa narodom Venecuele i da vide razaranja koju su naše sankcije imale po narod i da će shvatiti da, znate, naše osakaćujuće sankcije Venecueli nisu oslabile Madurovu poziciju“, rekla je Omar.

Omar je rekla da se nada da će putovanje „ugasiti ove ideje da će na neki način osakaćavajuće sankcije dovesti do promjene režima i ustanka… da će na kraju imati demokratiju“.

“To se nije dogodilo na Kubi. Nije se dogodilo u Iranu. To se sigurno nije dogodilo u Venecueli”, dodala je ona.

Uvođenje sankcija Venecueli osakatilo je ekonomiju zemlje, a prema UN izazvalo je desetine hiljada smrtnih slučajeva.

SAD i njihovi evropski saveznici primijenili su sličnu strategiju u odnosu na Moskvu, čineći Rusiju najsankcionisanijom državom na svijetu u dvije nedjelje od izbijanja borbi u Ukrajini. Biden je eksplicitno izjavio da SAD namjeravaju da „razbiju” rusku ekonomiju, a napori Washingtona su dodatno pojačani brojnim zapadnim kompanijama koje su prestale sa radom u Rusiji ili sa Rusijom, kao i time što su SAD, Velika Britanija i EU ciljale devizne rezerve centralne banke Rusije.

Kremlj je optužio Washington da je objavio „ekonomski rat Rusiji“.

Rijetka protivnica odgovora Bijele kuće na sukob u Ukrajini, Omar je rekla da će glasati protiv zakona kojim se kodifikuje Bidenova zabrana uvoza ruske nafte i proširenje sankcija Rusiji.

„Vidite, ja podržavam sankcije Putinu i njegovim saveznicima“, rekla je Omar, misleći na ruskog predsjednika Vladimira Putina. „Ali da li mislim da će široke sankcije koje uvodimo Rusiji imati razoran uticaj na Putina? Ne. Mislim da će imati razoran uticaj na ljude.“

„Ne možemo da nastavimo da primjenjujemo isti priručnik koji nas iznova i iznova iznevjeri“, dodala je ona.

Ilhan OmarrusijaSADSankcijeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hogar strašni
2 godine prije

„Nadam se da kada članovi američke delegacije budu tamo, da će moći da razgovaraju sa narodom Venecuele i da vide razaranja koju su naše sankcije imale po narod…. curo ajde doma radit nešto korisno jer očito ni ti ne shvačaš da “delegaciji ” ništa i nitko nije bitan osim njihovog interesa. Ako treba po mrtvim ljudima gazit.

tihobl
2 godine prije

Proci ce kao ona austrijska ministarka sto je zvala Putina na svadbu, pa sad mora da zivi u izbjeglistvu.

Max
2 godine prije

I Venezuelu i Iran sad mole za naftu

zelen
2 godine prije

Nitko vise nije siguran.
Govori se cak da ce Amerika opljackati i kripto valutu.

Mirko
2 godine prije

Kina nece Rusima prodavati djelove za avijone…evo vam vase Kineze

tihobl
2 godine prije

Bar da nesto i tebe obraduje ovih dana.

tihobl
2 godine prije

Nesto da obraduje Francisku:
„Владимир Зеленски је потписао закон који је усвојила Врховна рада – ‘О главним принципима принудног одузимања објеката у својини Руске Федерације и њених становника на територији Украјине’“

Keki
2 godine prije

Ilhan se udala za svog brata da bi ga mogla prebaciti u Ameriku.

iiiistina
2 godine prije

kol’ko stigoh vidjeti komentare tvoje ovo bi te tribalo razveselit ali u pjevanom obliku si nađi video obradu i uz prevod odslušaj:
Abwûn d’bwaschmâja – 
Nethkâdasch schmach – 
Têtê malkuthach 
Nehwê tzevjânach – 
aikâna d’bwaschmâja af b’arha – 
Hawvlân lachma d’sûnkanân jaomâna – 
Waschboklân chaubên (wachtahên) – 
aikâna daf chnân schvoken l’chaijabên – 
Wela tachlân l’nesjuna  –
ela patzân min bischa – 
Metol dilachie malkutha wahaila wateschbuchta

Boba Lazarević
2 godine prije

Odbili – javno. A tajno ni ti ni ja nemamo pojma što se događa. Rusi znaju ratovati dezinformacijama kao i Ameri. Tebe su već izveslali.

Lucija, prva
2 godine prije

A Biden se sjetio…da bi stavio šapu na ruske zlatne rezerve.🤗

Neki smatraju da će to ići malo teže…jer su te zalihe na teritoriju ruske federacije.
Također, Rusima ne treba burza da bi došli do zlata.
Imaju svoje rudnike…😄

Lucija, prva
2 godine prije

Mariupolj

“…битка за Мариупољ, стратешки важни град на Азовском мору са 400.000 становника, ушла у пресудну фазу.

       Снаге Доњецке Републике, којој Мариупољ припада, ослободиле су четири његова дела на источној обали реке Калмиус и једа на западној.

          …  Познати ратни извештач Семјон Пегов, који се налази у Мариупољу, тврди да је 60 одсто источног дела града већ ослобођено и да су борци ДНР већ стигли и до познате фабрике „Азовстаљ“…

Руска војска увелико залази иза леђа Украјинцима распоређеним око Славјанска, наставља опкољавање Кијева и стезање обруча око Николајева. Истовремено је почела продор у дубину украјинске територије према Запорожју и Кривом Рогу.”

tri p
2 godine prije

I pazi ti zlotvore, oni ne bi ukinuli sankcije potpuno, nego samo za naftu i samo za prodaju SAD-u. Maduro ih oterao u tri ljepe……Pa nije to govno, nego čovjek sa stavom. U Iranu su im rekli nešto slično, a Saudijce boli tuki, nafta na rekordno visokim cijenama i sad ovi očekuju da više crpe i da smanje cijenu nafte. Ugl. svi ih odjebali, sa tim da se i Izrael strašno protivi bilo kakvim ustupcima prema Iranu. Znači američki potrošači, ide Vam skuplje gorivo, da ne patimo samo mi u Evropi, da osjetite i Vi čari sankcija.
Pljuc.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI