London za “razvoj demokracije” u Gruziji izdvojio dodatnih 5,5 milijuna funti

Britanska funta
15 komentara

Velika Britanija je dodijelila dodatnih 5,5 milijuna funti za “razvoj demokracije” u Gruziji, izjavio je tijekom rasprave o pitanju Gruzije ministar za Commonwealth i Ujedinjene narode u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova Tariq Mahmood Ahmad, poznat i kao Lord Ahmad od Wimbledona.

Rasprava se vodila pod radnim naslovom “Kako da Rusija poštuje teritorijalni integritet Gruzije i povuče svoju vojsku s gruzijskih okupiranih teritorija”.

“Želimo da se demokracija u Gruziji razvija stalno. U tu svrhu planiramo izdvojiti dodatnih 5,5 milijuna funti. O tim pitanjima razgovaramo s Gruzijom tijekom bilateralnih razgovora, razgovaramo i s Rusijom i cijelom međunarodnom zajednicom, uključujući i Europsku uniju”, kazao je ministar Tariq Mahmood Ahmad, Lord od Wimbledona.

Prema Ministarstvu vanjskih poslova Gruzije, Tariq Mahmood Ahmad je rekao “kako Rusija nastavlja s intervencijom u Abhaziji i Južnoj Osetiji, a britanska vlada radi sve može kako bi Moskvu zaustavila pomoću međunarodnog pritiska”.

Velika Britanija čvrsto podupire teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije. Prošle je godine Ujedinjeno Kraljevstvo podržalo dvije rezolucije Ujedinjenih naroda u kojima stoji da su Abhazija i Južna Osetija sastavni dio Gruzije. Također smo osudili ruske akcije u Gruziji i poslali promatrače u Gruziju u okviru postojeće Promatračke misije Europske unije, a uz pomoć NATO saveza i drugih međunarodnih organizacija se zalažemo za pružanje pomoći Gruziji, kako bi se učinkovitije nosila s pritiskom Rusije”, rekao je Lord od Wimbledona, Tariq Mahmood Ahmad, biznismen i političar iz redova Konzervativne stranke premijerke Therese May.

Južna OsetijaKavkaz
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
6 godine prije

Britanska politika? Ma da, baš.
U pitanju je podela posla. SAD “grizu” tamo gde je najgušće – Severna Koreja, Iran, a “podguznjaci” lakše teme. Tako je za Ukrajinu zadužena Nemačka pa i Kanada, za Afriku Francuska…
Ali to isto možemo videti i na Istoku. Rusija “ministarstvo odbrane” – Kina “ministarstvo finansija”. Severna Koreja “ministarstvo podje****nja”.

octopus
6 godine prije

Samo 5,5 milijuna funti? Slabo se nešto oni brinu za tuđu demokraciju….

Sinisa
6 godine prije

Krim,Gruzija….fix fertig

neko ime
6 godine prije

Za sve probleme treba zvati gosin Skochishvilija. On ima rjesenja i kravate za sve prilike

Mölltaler
6 godine prije

Kako su samo dobri. Radije će dati drugima nego nahraniti svoje gladne. Ovi Englezi su stvarno najnesebičniji narod na svijetu.

mars
6 godine prije

Paaa, možda bi Rusija u saradnji sa Kinom, Iranom, Pakistanom, Sirijom, S.Korejom…….. i još mnogim drugim državama (a ima ih), mogli izdvojiti koju crkavicu u ime promocije i podrške demokratiji, ljudskim pravima i slobodama onih Škota i alsterskih Iraca u UK, koji bi vrlo rado dočekali dan razvoda od gospodina “Union Jacka”. Jer demokratija je demokratija, ljudska prava i slobode su iste svugdje u svijetu. Ili bar tako kažu.

basso
6 godine prije

Jesu se pretrgli.

Amater
6 godine prije

Brižni demokrati 🙂

mmne
6 godine prije

dobro to su “dali”…a koliko su uzeli?

oko
6 godine prije

Zar nije bolje za demokratiju u Gruziji da se ispostuje zahtev demokratski izabrane vlasti I da se Sakasvili uhapsi po interpolovoj poternici koju je Tbilisi raspisao?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI