Austrija ima velikih problema s Čečenima koji su ranije dobili azil

policija
10 komentara

Austrijska policija je uhitila devet osoba rodom iz Čečenije. Uhićeni su u Beču i južnoj Austriji, a optuženi su za osnivanje zločinačke organizacije i brojna druga teška kaznena djela, izjavio je ministar unutarnjih poslova zemlje, Wolfgang Sobotka.

U trag zločinačke organizacije su austrijski istražitelji ušli nakon uhićenja dvadesetak ljudi iz Kavkaza u veljači ove godine. Nakon toga su provedene brojne pretrage u kojima je pronađeno puno oružja i droge, javljaju austrijski mediji.

Uhićeni Čečeni se terete za prijevare, palež, iznude, trgovinu oružjem i drogama.

Trenutno nisu osumnjičeni za terorizam, ali se vjeruje ”kako su mogli surađivati i s ovim skupinama”.

Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Beču, Bulat Hajdarov, rekao je kako veleposlanstvo zna za uhićenje devet osoba iz Čečenije, ali nitko od njih nije tražio pomoć konzulata.

”Ako bude poziva, postupit ćemo kako je  predviđeno u takvim slučajevima”, rekao je Hajdarov.

Naravno da poziv od strane uhićenih nije stigao, jer svi zatvoreni Čečeni u Austriji imaju izbjeglički status, iako je rat u Čečeniji odavno završio.

Podsjetimo, Austrija je u vrhu zemalja koje su čečenskim islamistima u vrijeme rata davale izbjeglički status, a pripadnicima islamističkih terorističkih skupina s Kavkaza i status političkog azila.

Jedan od njih je i Ahmed Čatajev, koji je prošle godine u ljeto organizirao teroristički napad na Međunarodnu zračnu luku “Kemal Atatürk” u Istanbulu, kada je ubijeno 48 ljudi, a ranjeno 238.

Ahmed Čatajev, kojeg je godinama kao ”političkog disidenta”, branio Amnesty International, dobio je azil u Austriji 2003. Nakon bijega iz Rusije je došao u Austriju i tamo tvrdio “kako je izgubio ruku tijekom mučenja u ruskim zatvorima”, iako ju je izgubio u borbamaprotiv ruskih snaga sigurnosti u Čečeniji.

Rusija je godinama tražila njegovo izručenje, ali je Europski sud za ljudska prava naložio Kijevu, koji ga je zatočio 2010. da ga ne izruči. Za tu je odluku zaslužan Amnesty International, koji se usprotivio izručenju, jer Čatajev u Rusiji “ne bi imao pravično suđenje, a mogao biti podvrgnut mučenjima i drugom nečovječnom postupanju”.

Čatajev je ponovno uhićen dok je prelazio granicu između Turske i Bugarske, ali su opet izručenje spriječile organizacije za ljudska prava koje su podsjetile na izbjeglički status Čatajeva u Austriji.

Danas, nakon skoro dvadeset godina,  Austrija se suočava s problemom kojeg je sama stvorila, jer je vjerovala takozvanim ”međunarodnim organizacijama za ljudska prava”, za koje su islamistički militanti iz Čečenije, ali ne samo, ”borci za slobodu i demokraciju”.

Najnovijim uhićenjima u Austriji se počelo odmotavati klupko i pitanje što će još otkriti Ministarstvo unutarnjih poslova i obavještajne službe Austrije.

Srećom, kako su službeno svi ”izbjeglice” ”azilanti” i ”politički disidenti”, austrijske vlasti imaju barem neke podatke o njima i njihovim obiteljima.

 

ČečenKavkazWolfgang Sobotka
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
6 godine prije

Amnesty Shit International je jedna od lažnih humanuitarnih orgnizacija za selektivna ljudska prava.Ovdje se pokazalo da štite ljudska prava terorista i kriminalaca da se slobodno mogu baviti kriminalom i terorizmom,Dakle kriminalno- teroristička organizacija pod krinkom humanitarne.

Alen
6 godine prije

Stvar je sto je evropa saucesnik svega toga i isli su s misljenjem da ce im se planovi ostvariti brzo i sigurno…
Sad kad je to propalo ostali su puni svakavih teroristickih grupacija s kojima nemaju pojma standa rade…napravili su sebi veliki problem i sad neka se koprcaju…
Ko drugom jamu kopa…….

adadad
6 godine prije

“Austrija je u vrhu zemalja koje su čečenskim islamistima u vrijeme rata davale izbjeglički status, a pripadnicima islamističkih terorističkih skupina s Kavkaza i status političkog azila.” ovo rade sve zemlje eu, da li je to normalni dio politike gdje se stite kriminalci da obavljaju prljave poslove za vladu ili se ovo sad ipak otelo kontroli?

Jo
6 godine prije

Europa je zajednica puftara ilezbijana , sa glavnim gradom Brisel

igi
6 godine prije

Poznat je modus operendi anglosaksonskih multinacionalnih kompanija i banaka a on glasi:…đžihadista i fašista koji ugrožava i napada rusiju ili njene simpatizere nije ono što jeste već borac za slobodu;a ukoliko taj isti napada ne samo ruse već i izuzetne zapadnjake i njihove vazale tek onda prestaje biti borac za slobodu te postaje terorista.Ukoliko nacisti,rasisti i ostala gamad paradiraju po europi tj. EU onda je to sloboda govora a ukoliko to rade u americi onda su pučisti koji žele srušiti civilizacijske dosege i uvesti nacizam rušeći demokraciju političkih elita.

Izrajil
6 godine prije

Pre koji dan je ubijen covek iz Srbije ( Perica Gavrilovic ) od strane Albanaca u Becu . Perica je inace imao kafic u Ottaroring Bezirk ( oblast gde kafici imaju Srbi i Hrvati uglavnom ) , a na iskazu ocevidaca policija je dosla ( iako su je pozvali dosta ranije ) kada je sve bilo gotovo i kazu da je to cest slucaj !
Albanci i Ceceni hoce da prodaju drugu i ubiraju reket u ovom oblascu .
Ali neka , mi to i zasluzujemo – izmedju nas smo se klali , a kada drugi dodju muk i tisina!
Umesto da se obedine i oteraju , mi se svadjamo…
Inace u Becu zivi oko 250 000 Srba i 100 000 Hrvata!

Tedi
6 godine prije

Bravo!Za austrijske dmokrate i “humano”ponasanje. A SATANIZIRALI “autokratske”nehumane drzave.”jadan” narod ste primili u drzavu pa sad gledajte kakvi krimosi i seci kese su zivele u tim nedemokratskim drzavama,u kojim ste i vi terale ljudska prava.Udrite Ceceni evropejce drugo i misu zasluzili.Tamo je sve dozvoljeno.

Miljenko
6 godine prije

Tek ce imati problema sa milionima azilanata koji su primljeni i zasticeni bolje od stanovnistva..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI