fbpx

London za “razvoj demokracije” u Gruziji izdvojio dodatnih 5,5 milijuna funti

Britanska funta

Velika Britanija je dodijelila dodatnih 5,5 milijuna funti za “razvoj demokracije” u Gruziji, izjavio je tijekom rasprave o pitanju Gruzije ministar za Commonwealth i Ujedinjene narode u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova Tariq Mahmood Ahmad, poznat i kao Lord Ahmad od Wimbledona.

Rasprava se vodila pod radnim naslovom “Kako da Rusija poštuje teritorijalni integritet Gruzije i povuče svoju vojsku s gruzijskih okupiranih teritorija”.

“Želimo da se demokracija u Gruziji razvija stalno. U tu svrhu planiramo izdvojiti dodatnih 5,5 milijuna funti. O tim pitanjima razgovaramo s Gruzijom tijekom bilateralnih razgovora, razgovaramo i s Rusijom i cijelom međunarodnom zajednicom, uključujući i Europsku uniju”, kazao je ministar Tariq Mahmood Ahmad, Lord od Wimbledona.

Prema Ministarstvu vanjskih poslova Gruzije, Tariq Mahmood Ahmad je rekao “kako Rusija nastavlja s intervencijom u Abhaziji i Južnoj Osetiji, a britanska vlada radi sve može kako bi Moskvu zaustavila pomoću međunarodnog pritiska”.

Velika Britanija čvrsto podupire teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije. Prošle je godine Ujedinjeno Kraljevstvo podržalo dvije rezolucije Ujedinjenih naroda u kojima stoji da su Abhazija i Južna Osetija sastavni dio Gruzije. Također smo osudili ruske akcije u Gruziji i poslali promatrače u Gruziju u okviru postojeće Promatračke misije Europske unije, a uz pomoć NATO saveza i drugih međunarodnih organizacija se zalažemo za pružanje pomoći Gruziji, kako bi se učinkovitije nosila s pritiskom Rusije”, rekao je Lord od Wimbledona, Tariq Mahmood Ahmad, biznismen i političar iz redova Konzervativne stranke premijerke Therese May.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Britanska politika? Ma da, baš.
U pitanju je podela posla. SAD “grizu” tamo gde je najgušće – Severna Koreja, Iran, a “podguznjaci” lakše teme. Tako je za Ukrajinu zadužena Nemačka pa i Kanada, za Afriku Francuska…
Ali to isto možemo videti i na Istoku. Rusija “ministarstvo odbrane” – Kina “ministarstvo finansija”. Severna Koreja “ministarstvo podje****nja”.

octopus
Gost
octopus
3 godine prije

Samo 5,5 milijuna funti? Slabo se nešto oni brinu za tuđu demokraciju….

lima
Gost
lima
3 godine prije
Reply to  octopus

octopus
Nije samo, To je vrlo odmjereno.Pošto svi znamo da novac kvari ljude.Više novca više kvari.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  octopus

Pa za isti novac su srušli Miloša u Srbiji.

NSU
Gost
NSU
3 godine prije
Reply to  octopus

Nema to veze sa novcem, Englezi se rješavaju starog naoružanja u vrijednosti 5,5 miliona funti, a Gruzija puši li ga puši!

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Krim,Gruzija….fix fertig

lima
Gost
lima
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Sinisa
Pojasni malo.

neko ime
Gost
neko ime
3 godine prije

Za sve probleme treba zvati gosin Skochishvilija. On ima rjesenja i kravate za sve prilike

Podravec
Gost
Podravec
3 godine prije
Reply to  neko ime

Misliš mr. kravatoždera?

Mölltaler
Gost
Mölltaler
3 godine prije

Kako su samo dobri. Radije će dati drugima nego nahraniti svoje gladne. Ovi Englezi su stvarno najnesebičniji narod na svijetu.

mars
Gost
mars
3 godine prije

Paaa, možda bi Rusija u saradnji sa Kinom, Iranom, Pakistanom, Sirijom, S.Korejom…….. i još mnogim drugim državama (a ima ih), mogli izdvojiti koju crkavicu u ime promocije i podrške demokratiji, ljudskim pravima i slobodama onih Škota i alsterskih Iraca u UK, koji bi vrlo rado dočekali dan razvoda od gospodina “Union Jacka”. Jer demokratija je demokratija, ljudska prava i slobode su iste svugdje u svijetu. Ili bar tako kažu.

basso
Gost
basso
3 godine prije

Jesu se pretrgli.

Amater
Gost
Amater
3 godine prije

Brižni demokrati 🙂

mmne
Gost
mmne
3 godine prije

dobro to su “dali”…a koliko su uzeli?

oko
Gost
oko
3 godine prije

Zar nije bolje za demokratiju u Gruziji da se ispostuje zahtev demokratski izabrane vlasti I da se Sakasvili uhapsi po interpolovoj poternici koju je Tbilisi raspisao?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik