Čečenski lider Kadirov oštro je napao „napadače noževima“ koji su ubili policajca, a drugog povrijedili

Kadirov
7 komentara

Lider ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov napao je rođake dvojice muškaraca za koje njegova administracija kaže da su ubijeni tokom fatalnog napada na policajce u glavnom gradu Groznom.

Obraćajući se novinarima u srijedu, šef Republike kritikovao je članove porodica preminulih koji su pokušali da poreknu svoju umiješanost u incident. „Jedan naš drug je nasilno ubijen, a drugi ranjen“, rekao je. „Alahovi neprijatelji počinili su ovaj čin nasilja, a njihovi rođaci i dalje smatraju da je prihvatljivo davati neodgovorne izjave.“

 

Ranije tog dana, rođaci dvojice muškaraca zatražili su od vlasti da im odobri pristup njihovim tijelima kako bi ih pripremili za sahranu.

Portparol umiješanih, Saraždin Šultigov, insistirao je da su „ubijeni u Groznom naš narod. Ako su zaista bili teroristi, onda objavite dokaze. Sigurno bi postojao video?“

Policija kaže da su muškarci ubijeni u centru grada u ponedjeljak, tokom napada na policajce u kojima je jedan policajac ubijen, a drugi povrijeđen. Rečeno je da su obojica osumnjičenih iz susjedne Republike Ingušetije, a prešli su u Čečeniju nekoliko godina ranije.

Većina muslimanske regije je istorijski poznata po nizu krvavih ratova, s nizom separatističkih lidera koji su agitovali za otcjepljenje od Rusije. Međutim, tokom posljednje dvije decenije situacija se stabilizovala i Grozni je pokušao da potvrdi svoje veze sa Moskvom.

ČečenRamzan Kadirov
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor3
3 godine prije

Posljednjih godina SAD su poludjeli sa svojom idejom “američke iznimnosti”, a Washington je naučio svoj narod da ta zemlja ne treba slijediti nikakva pravila i da može zanemariti međunarodne sporazume.

Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, izjavila je u četvrtak za YouTube kanal “Izolenta live”.

“To je nuklearna sila koja je podivljala s idejom vlastite iznimnosti, povukavši se iz mnogih dokumenata, ugovora i međunarodnih organizacija” , rekla je Zakharova.

davor3
3 godine prije

Zapad ignorira ovakve vijesti
zato jer ne odgovara White House

Sirija je u subotu oštro kritizirala američku vladu zbog sankcija koje je uvela protiv Damaska, nakon izjave posebnog izvjestitelja UN-a koji je pozvao Washington da ukloni jednostrane sankcije protiv ratom zahvaćene zemlje.

Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova opisalo je američke sankcije protiv te zemlje jednakim “zločinima protiv čovječnosti” koji utječu na život normalnih građana dok se zemlja obnavlja nakon 10 godina građanskog rata.

U utorak, UN-ova stručnjakinja za ljudska prava Alena Douhan pozvala je Sjedinjene Države da ukinu svoje jednostrane sankcije “koje bi mogle spriječiti obnovu sirijske civilne infrastrukture” uništene u sukobu koji je usmrtio oko pola milijuna ljudi.

Douhan, koji je specijalni izvjestitelj UN-a o negativnom utjecaju jednostranih prisilnih mjera na ljudska prava, rekao je da američke sankcije “krše ljudska prava sirijskog naroda”.

3 godine prije zadnji put uredio davor3
tihobl
3 godine prije

Sad ce raditi bager. Kadirov ce roditeljima ili rodjacima kod kojih su teroristi boravili porusiti kuce. Nema kod njega labavo – kaze roditeljima: pustili ste sina u teroriste, dok vam je slao dolare bilo vam je fino, a sad stize racun na naplatu – i onda im bager porusi kucu.
Od kao je to uveo smanjio se broj islamskih fanatika. Roditelji tuku sinove cim primjete da im se po glavi muvaju vehabijske ideje.

Brusač
3 godine prije

ako ih je oštro napao, tada su razrezani kao pokojni Kašogi?
poznata vehabijska sklonost

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI