fbpx

SAD: Možemo uvesti pomorsku blokadu Rusije i blokirati izvoz ruskih energenata

Ramzan Kadirov i Ryan Zinke

Ministar unutarnjih poslova u Trumpovoj administraciji Ryan Zinke kaže kako bi američka mornarica mogla blokirati Rusiju, ako to bude potrebno da je spriječi u opskrbi energijom Bliskog istoka, kao što to čini u Europi.

“Sjedinjene Države su s našom flotom sposobne za to. Možemo osigurati da su pomorske linije budu otvorene, a ako je potrebno, da ih blokiramo, kako bi bili sigurni da njihova energija neće doseći tržište”, rekao je Zinke u petak na u Pittsburghu na konferenciji u organizaciji Saveza energetske potrošnje.

Bio je tamo i kako bi objasnio zašto hidraulički drobljenje škriljevca, industrija koja je eksplodirala u Sjedinjenim Državama, zemlji daje prednost nad protivnicima poput Rusije i Irana, čineći SAD manje ovisnima o stranim izvorima energije.

“Rusija koristi jedan trik”, rekao je Zinke, objašnjavajući kako rusko gospodarstvo ovisi o mogućnosti prodaje energenata.

“Vjerujem da je to razlog zbog kojeg na Bliskom istoku žele posredovati u energetskom sektoru, baš kao u istočnoj Europi, južnom trbuhu Europe”, dodao je Ryan Zinke.

Trumpova administracija se odlučno protivila ruskim energetskim projektima, poput plinovoda koji Rusiju povezuje s Njemačkom, kojeg smatra polugom pritiska na cijelu Europu.

Predsjednik Trump želi da Europska unija kupuje više američkog prirodnog plina i da diversificira opskrbu energije kontinenta, što dalje od Rusije.

Američki državni tajni za energiju Rick Perry je ovog tjedna ponovio kako su sankcije protiv plinovoda još uvijek opcija, ako Rusija ne postane dobar susjed europskim kupcima.

“U Iranu je vrlo slična situacija, objasnio je Zinke. Kako će se nacionalna sigurnosti baviti Iranom? Pa, postoje dva načina. Postoji vojna opcija, koju ne bih volio, a postoji i ekonomska opcija. Gospodarska opcija za Iran i Rusiju više je ili manje korisna i zamjenjuje energiju”.

“Možemo to učiniti jer su Sjedinjene Države najveći proizvođač nafte i plina”, rekao je samouvjereno Ryan Zinke.

Ramzan Kadirov o halucinacijama Zinkea

Čelnik Čečenije, Ramzan Kadirov, savjetovao je američkom ministru unutarnjih poslova Ryanu Zinkeu, koji je govorio o mogućnost pomorske blokade Rusije, da ne gubi vrijeme na besmislene izjave.

“Umjesto da gubi vrijeme na prazne priče, bolje bi mu bilo da pomisli na moguću reakciju Velike Rusije u stvarnom pokušaju blokade ruskih morskih luka i tankera s energentima”, napisao je Ramzan Kadirov na društvenoj mreži VKontakte.

Kao što je Kadirov istaknuo, ova izjava samo pokazuje koliko Zinke “slabo poznaje Rusiju, njenu povijest, njezine sposobnosti i mogućnosti”.

“Izjave američkih političara su već dugo prestale zanimati ljude. Jedna je nevjerojatnija od druge! Čini se da se natječu u pisanju beznačajnih odluka, što je dovelo do uništenja stoljetnog sustava međunarodnog prava. Potomci kolonista, koji su stvorili državu na zemljištima uništenih, pobijenih, povješanih i skalpiranih naroda Sjeverne Amerike ne mogu se smiriti i prihvatiti činjenicu da postoje zemlje na svijetu koje ih nikada neće prihvatiti kao vladare. Sjedinjene Države vode stalne krvave ratove u različitim dijelovima svijeta. Njihov je cilj uništiti zemlje, oteti resurse i na čelo postaviti marionetske vlasti. Ne zaziru od toga što milijuni ljudi umiru, što su mase žena, starce, djece prisiljeni postati izbjeglice.

Amerika vjeruje da ima pravo blokirati pomorske tjesnace, međunarodne pomorske tranzitne putove kako bi ometala trgovinu nekih zemalja s drugima. Možda je to slučaj s bespomoćnim patuljastim državama patuljaka. Ali apetit, kao što znamo, dolazi jedući. Danas je američki tajnik unutarnjih poslova Ryan Zinke izjavio je kako “Sjedinjene Države razmatraju mogućnost ekonomskog pritiska na Rusiju” i kaže da se, blokirajući pomorske putove, ruski energetski resursi mogu izbaciti s tržišta. Očigledno gospodin ministar slabo poznaje Rusiju, našu povijest, sposobnosti i mogućnosti. Želim podsjetiti na izreku jednog, ali će je parafrazirati ovako: Rusija nije Sueski kanal i Ryan Zinke nije Golda Meir da ga može zatvoriti ili otvoriti. Umjesto da gubi vrijeme na prazne priče, bolje bi mu bilo da pomisli na moguću reakciju Velike Rusije u stvarnom pokušaju blokade ruskih morskih luka i tankera s energentima. Dečki, živimo zajedno! To vam je moj savjet”, napisao je Ramzan Kadirov.

Washington Examiner / VK.com RamzanKadirov

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
93 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
maliboro
Gost
maliboro
2 godine prije

Baš bi bilo super da pokušaju blokirati Rusiju .

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  maliboro

To je ono kad si nemoćan ali zato imaš moćan jezik! I loše navike?!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

U babe jedino jezik i jeste jak…

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Da. Samodostatna i samoodrživa USA se ne može blokirati i neosjetljiva je na bilo koji pokušaj blokiranja. 😀 Ovo je još jedan spin koji provocira sličnu retoriku sa druge strane kojom bi se mahalo u medijima i širilo psihozu straha. Srećom, druga strana ne igra tu igru.

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

pa nitko ih ne dira…imaju dva ogromna oceana koja ih izoliravaju na planetu, velika su država i imaju maltene svega dovoljno i kod sebe…a to sam već odaaaaavno jednom bio rekao…

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  nestrpljivi

Problem je u tome da ta prožrdljiva gamad sa nabrojenim nikako nije zadovoljna !!!

Bobi
Gost
Bobi
2 godine prije
Reply to  nestrpljivi

I da im treba oduzeti sva plovila ?

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

“Izjave američkih političara su već dugo prestale zanimati ljude. Jedna je nevjerojatnija od druge! Čini se da se natječu u pisanju beznačajnih odluka, što je dovelo do uništenja stoljetnog sustava međunarodnog prava. Potomci kolonista, koji su stvorili državu na zemljištima uništenih, pobijenih, povješanih i skalpiranih naroda Sjeverne Amerike ne mogu se smiriti i prihvatiti činjenicu da postoje zemlje na svijetu koje ih nikada neće prihvatiti kao vladare.”

Covik dobro zbori iako je i sam kriminalac

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

svi takvi pojedinci koji su na nekoj “poziciji” imaju prljavog veša iza sebe…politika…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  nestrpljivi

Gdje su dokazi da je kriminalac? Čuj kriminnalac? Zbog čega?

Ara
Gost
Ara
2 godine prije

@ Laki
Kako zbog čega?
Pa je li on i rahmeti mu babo također, prešao iz vehabijskog tabora u putinov .
.
I sad ti još tražiš dokaze?
Laki , Laki postao si mi neozbiljan 🙂
.
P.S. Jao, sad sam se sjetio one smotre specijalaca na stadionu i onog pretorijanskog govora
Neoprostivo
Zločinac a ne kriminalac

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ara

Bas tako Ara…bio bandit,priznao da je kao dijete ubio zarobljenog Ruskog vojnika;kriminalac vrlo vjerovatno ali nekakao je ostao na onom lokalni kriminalac,nikako regionalni ili bjelosvjetski;pokajnik,extreman u odbrani Rusije;on i rahmetli otac su izdejstvovali od Rusije ono sta niti jedan narod ima bilo gdje,ogromne benifite koje koriste za preporod Cecenije a bjrovatno i lize kasiku sa kojom grabi med.
Sve u svemu…covjek je po volji Ceenskog naroda,povratio je ponos tih ljudi,itd,itd…

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  Siniša

Čini mi se da većina nije skontala da sam ironičan….
..
ili je do njih ili moja ironija nije bila uspješna
što bi rekao Đole
vrag će ga znati

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ara

Ali si rekao istinu.

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Simke
A što je istina?
Istina je često gruba jer je jedna . Laži ima puno .Između puno njih možemo izabrati i onu ugodnu.
I onda imamo izbor živiti u ugodnoj laži ili neugodnoj istini.
.
S Čečenijom je počela Putinova era.
čak je i rekao nešto u stilu …nije dovoljno pobjediti neprijatelja , potrebno se je boriti za njegova srca.
Počela je doktrina od neprijatelja raditi neutralnog, on neutralnog saveznika, od saveznika prijatelja.
Simke kažeš:”,,,,,, iskamčili su” …to je bio starinski dvosmjerni proces, dane su riječi , riječi su ispoštovane i i neprijatelji su alkemijski postali prijatelji.
Kadirov je mogao biti ovakav i onakav ali po mom dubokom uvjerenju on je čečenski domoljub ali sada je postao i nešto drugo , postao je i ruski patriota…
Alkemija da ga hebeš

*disclamer
Cijenjeni forumaši, večeras me nemojte shvaćati ozbiljno,ovo je takvo doba, jeseni… i upravo dolazim od susjeda sa prastare svečanosti transformacije fermentiranog voća u onu bezbojnu opojnu tečnost
koju neki zovu …pomalo prostim imenom….rakija

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ara

Xahaxaha neka kvalitetna rakija!!!
Elem…istina oslobađa.

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  Siniša

O istini
Istina oslobađa…uh
Možda bi bilo ispravnije reći svijesno prihvaćanje istine oslobađa, mada ni to nije baš točno jer su više metafizičke istine predmet iskustva a ne spoznaje pa su stoga i ne prenosive.
Sjećaš se Matrixa ..plave i crvene tablete?
Nikada ne treba smetnuti s uma da ima pojedinaca , čak mislim da je većina, koji ni ne žele biti oslobođeni. Prejudiciranje svoga stava drugima obično vodi u pogrešku i razočaranje ( iznevjerena očekivanja) a ponekad i u mentalni sadizam. pazi probudiš čovjeka u ono mračno sivilo a on to ne želi!
Ilustracije radi zamisli čovjeka koji je proveo 40 godina u zatvoru. Da li on želi da ga se oslobodii?
Unutar zatvora on poznaje svijet i mehanizme i ima svoje mjesto. Sloboda je nepoznata stvar koja ga plaši i koju vrlo često ni ne želi
.
O rakiji
Moji susjedi, njih dvojica imaju zajedno preko 150 godina , iskusni igrači s puno utakmica u nogama. Nisu alkići,ne daj bože ili nešto takvo , ne nego pravi , moram da upotrijebim srpski pojam , Domaćini.
Hrvatski bi se to reklo gazde …ali nije to to, Domaćin ih bolje opisuje, ako me razumiješ…
Danima se oni pripremaju, za to, skupljaju plodove od krušaka, koma, šljiva
I na prvi dan obavezno pozovu mene. zvali me još na posao ..da gdje sam…kao ne znaju do koliko radim , a sve da me opomenu da slučajno ne zeznem i ne stanem kod njih na putu kući.
Znači pravo s posla bez ručka kod njih a ni inače nisam baš nešto baždaren.

Naravno da kod domaćina kao oni ima svega kako treba biti i narezanog jelte da se ima probat rakija za čim i tako to ali badava sve to kad sam ja za njih …amater.
Uglavnom riječ je u jednoj zanimljivoj društvenoj igri , u kojoj sam ove godine dobro prošao ali bilo je godina kad sam auto ostavio i tih 200 metara do svoje kuće prešao pješke, ako razumiješ što želim reći .

= Isprika svima na off topicu…neću više

P.S da bar jedna bude on topic
Inače Putinov govor o” lancu nesretnih okolnosti” smatram jednim od njegovih najlošijih obraćanja javnosti ( a pogledao sam ih dosta)

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ara

Matrix je svevremeni film,na žalost nema status koji zaslužuje!
Naravno..prihvatanje istine je možda pravi izraz ali istina je ta alatka koja oslobađa.
Gore si naveo “iskamčili su”…ne bih rekao,pre će biti da su ispregovarali a teško bi Rusija mogla dovoljno dati Čečeniji da nije bilo te nekakve kombinacije alhemije, sile i iznad svega dobre volje.
Veseli stroj je zbilja događaj,jednako svaki dan…ne vjerovatno!

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Ara

@Ara, sretne ti rane junače .. 🙂 …”svečanost transformacije fermentiranog voća … 🙂 pa ti si Transformer 🙂
P:S. .. i ja sam , .. 🙂

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  EU dismr

@Eu
:)))
Vidim učen čovjek…… razumije se u transformaciju
Sam te Bog poslao , počeo sam da se gubim …eno me Komunista na drugom topiku odveo u depresiju

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Laki je u pravu.

dalmata
Gost
dalmata
2 godine prije

Sjor”L.T”naravno da je kriminalac,kad nije USrA sluga.Kako se onda zovu ovie lopine u Lipoj njihovoj.Remazan je covicina jer nije prodana dusa.Sta se tice imbecila i sviranja ku..rcu simfonije o blokadi Rusije,to bi volija vidit.I budite sigurni sta manijaci prije zagrizu Ruski,otrovni,zalogaj,pr ije ce in doc kraj.

Niko
Gost
Niko
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Ako je kriminalac,bori se za svoj narod.Za razliku od tvojih koji su kriminalci i pokrali svoj narod, i usput postali zapadni dupelizci.Važi za sve Rep.bivše Juge.

Blues
Gost
Blues
2 godine prije
Reply to  Niko

Da nisi napomenuo ovo da važi za Rep. bivše Juge, sada bi ti vjerojatno bio brisan komentar.
U svakom slučaju slažem se s tobom, Mada ni Majk nije daleko od istine.

opančar
Gost
opančar
2 godine prije
Reply to  Niko

što se tiče kulta ličnosti kojeg pominješ, sad kolindi djeca recitaraju pjesmice u školi, ‘kolinda je prava dama, to je rekla moja mama’, prema tome tome nije ni kolinda ništa bolja od kadirova, jer i on pokušava od sebe stvorit kult ličnosti.

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  Niko

Bio kako bio treba pogledati Čečeniju pre i posle njega,razlika je očita !!!

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Niko

Vidi, Cecenija neuporedivo bolje izgleda danas pod Ramzanom koji “nije borac za svoj narod” nego sto je izgledala 90ih pod raznim “borcima za svoj narod”.

Nego, vjestacko izjednacavanje ponasanja razlicitih naroda, kao npr Rusije i Amerike pod izgovorom i floskulama “svi politicari su isti, kriminalci, itd.” apsolutno je protivno istini.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Izvadite glavu iz guzice gospodo i svatite da ne postoji dobar politicar, onaj kojem je stalo. Postoje samo polovi i “rivalstvo” izmedju istih koje sluzi da bi se mi imali oko cega zabavljat, birat strane, svadjat. I dok je tako, postojat ce kult licnosti. A dok je kulta licnosti bit ce nam i ovakav svijet kakav je!
I molim vas bez gluposti tipa “tvojih”. Moj nije nijedan politicar, nikad bija, nikad ni nece bit!

Duki
Gost
Duki
2 godine prije

Ovaj kao da živi u nekom paralelnom svemiru.
Bože moj ovi iz Trumpove vlade kao (ma šta kao) natjeću se ko će izvaliti veću blesavoću!
A Rusi ih onda pale kao”ovo je ozbiljna prijetnja”,,,,????!

Adriana
Gost
Adriana
2 godine prije

Ovo lupetanje je očito izraz ekonomskog očajanja, nikako moći, pa čak niti gluposti.
Ako ni to nije, koga li ovi drže u stanovitim ustanovama, kada je davatelj izjave vani?
Blokirati nekakvu malu Libiju, bez podrške saveznika, bilo je moguće. Grenadu, Irak itd… OK.
Blokirati nuklearnu supersilu, što Rusija sigurno jeste, ako već nije puna globalna supersila, sa snažno naoružanom mornaricom i zrakoplovstvom? Uz to je pravi cilj blokirati i usporiti stvarnog suparnika, a to je Kina, dakle imati sukob na dvije fronte, što nikakva strategija, ni u ludilu ne može podnijeti. Uz sve to imati toliki ukupni dug bez načina zdrave sanacije.
Istina, dokle god piloti i posade brodova pristaju primati plaće u $, može se mahati batinom po svijetu.

joso.
Gost
joso.
2 godine prije

Citam i ne mogu vjerovati . Rusi izvoze energente na B. Istok . Pa zna li doticni za sto se ratovi na B.I. vode? Sigurno ne zbog pitke vode .

Podravec
Gost
Podravec
2 godine prije
Reply to  joso.

A, još malo pa se budu i zbog nje!

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
2 godine prije
Reply to  Podravec

onda smo mi prvi na udaru…ahahaha

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  nestrpljivi

Ukradeni su svi izvori u HR.

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  joso.

Hmmm… Rusi da izvoze energente tamo gde nikome ne trebaju,to je i meni palo u oči ??

Nik
Gost
Nik
2 godine prije

HAHAHAHHA odavno nisan cuja bolji vic….

Spock
Gost
Spock
2 godine prije

Evo i ja planiram dokinuti američki monopol na prodaju leda eskimima i očekujem da će američka mornarica blokirati sjeverni pol svaki tren

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Jel to Amerikenjac govori o slobodnom trzistu, kao tekovini zapadne civilizacije ? Znaci , tako je slobodno trziste i konkurencija ucinilo americku ekonomiju velikom i dominantnom .

Ile
Gost
Ile
2 godine prije
Reply to  rodoljub

Slobodno trziste da, ali samo za USA!

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
2 godine prije
Reply to  Ile

hoćeš reći- “nasilno ukradeno i prisiljeno tržište”…

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

E da, tako funkcionira liberalni ekonomski sustav. Jača flota jednako jači izvoz. Sreća da se uskoro rješavamo tog zla. Smeta me samo što smo desetljećima gledali u tu ameriku kao u uzor i pušili njihove šarene laže, dok je u pozadini svega uvijek bilo sve zlo i pokvareno isto kao i danas.

No dobro je, počeli su se urušavati, otud i ova lupetanja bez veze sa zdravim razumom, vjerovatno samo za domaću konzumaciju. Nekad bi im sve vjerovali, danas im trebaju čak i trolovi poput alerika da bi održavali svoju šuplju priču, ni kontrola svih glavnih medija nije im dovoljna.

A što se tiče ovog luđaka, on očito nikad nije čuo ni za Kinžale ni za Sunburne, niti za ostale ruske sustave koji bi u slučaju pravog rata natjerali američke nosače da budu konstantno usidreni u matičnim lukama. Mogao se bar posavjetovati sa svojim admiralima, oni to znaju vrlo dobro.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo
iako te ponekad nazivam odbjeglim pacijentom bez nadzora (što nije pošteno, ipak si čovjek sa svojim vrlinama i manama), zahvaljujem ti što u svakom komentaru veličaš moj lik i djelo. Da nije tvojih spominjanja Alerika, tvoje komentiranje bi izgubilo sadržaj, a ja bih ostao nepoznat komentatorskoj družini. Zato nastavi, nemoj potrošiti prostor za komentar,a da u njemu nema Alerika:)))

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

ne brini se trolejbus, vodimo računa. Nego daj malo o ovim izjavama tvoga kolege, jeli on to hoće reći da je u tom vašem liberalnom sustavu legitimno potapati brodove konkurencije?

Pojasni nam to malo, za taj detalj liberalnog sustava nismo do sada znali. Stalno se priča o nekom slobodnom tržištu, slobodnom izboru,slobodnom ovom i onom. Ispada da je u pozadini svega ipak slobodno ubijanje, kako se čini iz izjava ovog liberalnog genija. Hajde trolejbus,kreni…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Poštovani Ivo
Kao što znaš, slobodno ubijanje je slobodno samo kad Partija to naredi ispranim umovima. To je za vas sloboda – ubijati neistomišljenike bez suda, procesa i krivnje. Jer – priznajete samo sud PArtije. Zato i koristiš plural “vodimo računa”. Partija uvijek vodi računa o neistomišljenicima, je l’ da?

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

prvenstveno o izdajnicima naroda, alerik. Pa i o slugama krupnog kapitala, ako hoćeš… Vidim da si detaljno upoznat sa djelovanjima partije, pa evo da ti približim materiju.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Kočevski Rog, Maceljska šuma, Gradiška,..je, ima vaših znakova i neoznačenih groblja. Sreća za narod da ima svoje zaštitnike. Otprilike kao i ovi danas koji štite narod. Jedan od tih stoji na braniku domovine pred krupnim kapitalom, zove se Bero.
Nekidan smo ovdje svjedočili iskazima sladostrašća i znanstvenog dokazivanja američke propasti. Kaže fakt – strane investicije u SAD-u su u padu i to je dakako loše za SAD. A za nas? Za nas je dobro ako nema stranog kapitala? Kako to, ganglijska mudrosti?
I bilo bi dobro da nema privatnog vlasništva pa da Partija dodjeljuje sve. I bonove za hranu. Tko dobronamjeran ne bi dao takve ovlasti u ruke partije, recimo HDZ-a i ostalih dokazanih likova ogrezlih u korupciju.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pa i komije su tvoji inventirali, dakle ide na vaš račun a ne naš bobrokkolera.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  bbbb

Četveronožni
Kriva adresa. Nisam ja u partiji, niti njen zagovornik. Imaš svojih drugova pa njima pričaj o tomu.

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Ivo

A tek što će ljudi popušiti Kinesku doktrinu i Rusku “aktivnost”! Plakaćemo za ovim kenjatorima, njima si se bar mogao pridružiti kao Kolindica, ali kod ovih nema podjele plijena i mrvica sa stola! Poyyy Ostaje samo žal za Yu, ali pred svinje i ne treba bacati dijamante, jer je to njima sve isto, samo ih treba redovno silovati što duže i nasilnije!

Dunja
Gost
Dunja
2 godine prije

Prema ovom Ameru, Kadirov deluje kao intelektualna gromada…zar je moguće da Amerikanci ne mogu bolje?? ili je sve postalo Šou, igra za mentalno zaostale, pa ko se primi, primi….

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
2 godine prije

Gospodin Kadirov je sve uredno napisao i slažem se sa njime!!!
Sve je to jedna bitka za resurse i kupce tih sirovina…a SAD i njegovi potezi su postali totalno besramno arogantni…svjetski policajci…

Zadranin
Gost
Zadranin
2 godine prije

Pitao bi ja ovog amerokenjca: da li vi znate da je, po međunarodnom pravu, blokada luka i brodova jednaka objavi rata? Da li vi zagovarate objavu rata nuklearnoj sili Rusiji?

Izjasnite se. Gospon g*ovno.

Pljuc.

Eto ga.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Vjerojatno se u izjavama američkih dužnosnika mogu pronaći i gluplje izjave od ove o pomorskoj blokadi Rusije. Ovog puta je ministar unutarnjih poslova. Dobro je da nije ministar vanjskih poslova. Ovaj prvi očito misli kako je Rusija otok tipa Island. Naravno da nikad ne treba potcijeniti izjave političara, koliko god bile objektivno glupe – nikad ne znamo kad će njihova glupost postati službena politika države kojoj se onda prilagođava vojska, tajne službe.
Na strani Rusije nije samo sreća što nisu Island, nego ponajprije razumna i dugoročna politika predsjednika Putina. Na vrijeme je shvatio da silnici shvaćaju samo snagu, ne i razum i logiku, pa je razvio obrambenu sposobnost Rusije na Amerikancima nedostižnu razinu.
EU će se znati snaći i bez američkog plina i bez američke nafte. Pritisci su uspješni samo dotad dok cijena za posluh ne postane prevelika pa neposluh bude profitabilniji. Upravo o tom se radi sa Sjevernim tokom. Amerikanci nisu uspjeli katarski plin dovesti u EU, Rusi će uspjeti dovesti svoj.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Anali ce pokazati,koliko ih sa nestrpljenjem ceka da ljubi ruske izlaze plinovoda?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Je, pogotovu kad temperatura padne ispod nule.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ne bi li katar trebao dovesti katarski plin, trolejbus? Ili je to povezano sa tim liberalnim shemama tipa morate nam dati svoje resurse, mi smo jači?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Poštovani Ivo
Katar nije Rusija, kao što možda znaš. Ima plin, ali nema sposobnost pregovaranja poput Rusije. Možda znaš da plin ne ide avionskim linijama, nego plinovodima ispod zemlje,a zemlja je nečija, nije katarska do EU. Vlasnicima FED-a je svejedno prodaje li se ruski, katarski, američki ili iranski plin, ako je za dolare. Kako ruski očito neće ići za dolare, umjesto američkoga, njima bi dobro došao i katarski.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

kamarad alerik,

Moram ti pojasniti osnove, vidim da si žalosno neupućen: ameri ne dovoze nigdje plin plinovodom, već tankerima. Takav plin se još zove i LNG, pratiš? Nadalje, ti tankeri plove morima od luke do luke, to je još uvijek dozvoljeno, a Katar ima dovoljno novca da si priušti flotu takvih, tako da nam i dalje nisi objasnio zašto ameri dovode katarski plin, osim što odjedanput lupetaš o fed-u. Takođe nije jasno iz tvojih floskula zašto Katar nema sposobnost pregovaranja poput Rusije; nekako mislim da imaju mnogo sposobnih trgovaca i pregovarača, a i novca za to.

Nije valjda da je to povezano sa liberalnim sustavom koji kaže da samo vojno jaki mogu koristiti vlastite resurse? Pojasni nam, soa. Samo bez lupetanja o fed-u, dolarima i slično, drži se teme.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ivo

Nije sposoban…zato ima Amricku i Tursku vojnu bazu na svojoj teritoriji….nadam se da sam dovoljno pojasnio i nije valdada si zaboravio da je rat u Siriji poceo kada Sirija nije prihvatila Katarski plinovod preko svoje teritorije.
So@ moras precizirati da jeftini plin ide plinovodima i naravno da iznad svega bitno,pored koristenja dolara, da su one krvopije vecinski vlasnici naftnih i plinskih polja…od otuda rezanje na Rusiju.

DeProggy
Gost
DeProggy
2 godine prije

ma nemojte ljudi tako….ciogovnarima je ostalo jedino da retorički prijete…dopustite im barem tu satisfakciju…..da mogu i smiju nešto uraditi, oni bi već to napravili.

Komunista
Gost
Komunista
2 godine prije

Ima li iko imalo pametan u Trumpovoj administraciji?

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  Komunista

Navodno je kod zadnjeg tomhawčenja , Mad Dog Matis bio glas razuma…..
Što govori dosta samo za sebe

Annabella
Gost
Annabella
2 godine prije

Nažalost, ma koliko besmisleno i smiješno zvuče izjave američkih političara, one obično imaju iza sebe neke konkretne planove. To su probni baloni nečega što se zapravo već planira, mada zvuče suludo.
Meni uopće nije smiješno jer uvijek kad nešto tako “lupe”, nešto se iza brda valja i to “nešto” nije dobro.
Vjerujem da Putin & co ne nagađaju kao mi nego da znaju što se sprema i da će naći odgovarajući odgovor.

Ara
Gost
Ara
2 godine prije
Reply to  Annabella

@Annalijepa
Sličnog sam razmišljanja
Strah me je da taj plan ne uključuje još neki potez da se izazove ruska vojna reakcija, te da se uz pomoć MSM ta reakcija kvalificira kao akt agresije.
U tom sceanariju politika sankcija dobija moć koju sada nema.
Ali o tim svojim razmišljanjima sam već pisao u jednom podužem postu , pa da se ne ponavljam
.
Međutim blokirati ovako na ” suho” ruske brodove je skoro ili isto kao objava rata, pa u to ne vjerujem

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Annabella

Da, ovo nije bezazleno što ovaj prića, mariniranje bijesom mozgova protivnika u budučem ratu.

franjo trninić
Gost
franjo trninić
2 godine prije

“”””Predsjednik Trump želi da Europska unija kupuje više američkog prirodnog plina…….””””….

……. a kojeg bi ameri UKRALI na bliskom istoku , pa potom po tri puta većoj cijeni od ruskog,prodavali europi…….

…….i uz sav taj lopovluk, opet će nam prirediti “svjetsku burzovnu krizu”,kroz cca 20-ak godina…….

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Ne mogu ni Jemen da blokiraju a hoce Rusiju , daj bezite …

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  Riddick

Bravo Riddick , potpuno se slažem ..

minimoris
Gost
minimoris
2 godine prije

Amerikanci pošto-poto žele da nateraju Rusiju da udje u rat, jer im ostaje sve manje i manje ostalih opcija. Sve podseća na WW2, kada su faktički naterali Japance da ih napadnu, jer su im blokirali resurse, naročito naftu.Retorika američkih funkcionera je naročito ratnički i više nema dešavanja u rukavicama, već se sve svodi na otvorene pretnje. Ovo nije izjavio neki senator ili kongresmen, pa da bude ono “ajde lupetara zbog svog marketinga”, nego je to rekao ministar u Vladi.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  minimoris

Zborim već dvije dekade da će Kina glumiti Japan a Rusija Njemačku u 3 bobrok ratu, sve je isto samo druge uloge žrtvi. Valokracija blokira na morima zemljokraciju lako ali zrak i zemlja nisu blokirani a i ispod mora je neblokirano.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Ministar Ugroza bi reka kako je ovo sinergija asimetričnih i hibridnih ugroza . . . ali meni se čini kako je ovo najnovija američka taktika sa Trumpom na vrhu koji svaki dan kaže neku ludost da bi tu ludost sutra okrenija naopako, tako i ovi ministar igra psiho igru na dobroga i lošega pandura . . .
Kako god bilo, ovakve izjave jesu psihološki rat

Anton
Gost
Anton
2 godine prije

HaHaHaHa

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije

U sadasnjoj SAD administraciji nije samo Trump ludjak, svi su ludjaci.

Flip
Gost
Flip
2 godine prije

Masonski snovi

DAWOR
Gost
DAWOR
2 godine prije

Zinke se jedino može posrati u hlače

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Nek blokiraju, dva statusa 6. u San Diego i Norfolk će blokirati ove sluge tame i kradljivce kontinenata za vjeke vjekova. Mudro zbori Kadirov.

bato
Gost
bato
2 godine prije

USA žvače prpa gače, od 26/03/2018 kada je Kina odkačila plačati petodolarom sve jim se više zamka oko vrata steže, i vrača jim se kuči dug kojeg su pomiču petro$ uvalili svima koji koriste zločinsku valutu

DrugiJa
Gost
DrugiJa
2 godine prije

Sličnim koracima je došlo i do WW2
Bolje nam je početi graditi LNG na Krku za svaki slućaj, i dok EU “daje” 100 milja Eura za njega

Tabasco
Gost
Tabasco
2 godine prije
Reply to  DrugiJa

Ima drva…?

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  DrugiJa

@DrugiJa, eee a duplo farbanje, pa bezbojni .. penje se o’ma na 150 milja .. 🙂

Raptor
Gost
Raptor
2 godine prije
Reply to  DrugiJa

Bilo je nešto da je to samo 1/3 od potrebnih novaca, 2/3 treba osigurati HR i zainteresirani investitor! A prvo treba osigurati plasman i povisiti cijenu plina!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Ovome je blokirana pamet.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

Ipak je donekle smiješno šta lupa ovaj Kadirov. Nešto laprda o kolonijalnoj prošlosti Amerike, hahaa, kao i da Ruska Imperija isto nije nastala kao i svaka klasična imperijalna sila, na osvajanjima. No, to je povijest, a povijest treba prihvatiti onakva kakva jest, a ne kakvu bi danas željeli.
Nego, gospon Kadirove, a kada je to tvoja Čečenija ušla u sastav Ruske Carevine? U kojem stoljeću? Gospon Kadirov je zaboravio da su Čečeni mahom bili protiv Oktobarske revolucije, ali im je to oprošteno. Ne samo njima.
No, u Drugom svjetskom ratu, kada su njemačke trupe i trupe sila Trojnog pakta ujesen 1942 u sklopu Staljingradske bitke došle do Čečenije, veliki dio njih je stao na stranu hitlerovaca. Nakon šta se ratni kotač promijenio, Staljin ukida čečensku autonomiju i protjerao je Čečene u srednjeazijske sovjetske republike. Ne samo njih, i druge (Inguše, Krimske Tatare, Čerkeze, Korejce….Kalmike, ima ih).
Ok, nakon 20.kongresa KPSS, i početka destaljinizacije 1956, Hruščov obnavlja te ukinute autonomije i vraćaju se Čečeni i ostali protjerani u svoje postojbine.
Ipak ostaje pitanje: pa gospon Kadirove, nije Čečenija oduvijek u Ruskom Carstvu, kasnijem SSSR-u i današnjoj Rusiji. I da, Čečeni su znatno prije islama, bili kršćani ili su pripadali staroj animističkoj vjeri predaka. Islam je došao znatno kasnije, sa osmanskim osvajačima.

A ovo o tobožnjoj blokadi ove moderne Rusije je čista smijurija. Kako o tome nema nigdje vijesti, samo na Logično?

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  zlatan

Čak i na starnicama Ruskog vjesnika, na hrvatskom, srpskom, kada napišu ponešto o Čečeniji, napišu istinu. Te da jesu jako gostoljubivi, ali da se ipak morate ponašati u skladu sa lokalnim prilikama. A to znači nešto stroža islamska pravila ponašanja.
Mene zanima, kako nisu u sovjetsko doba, doba modernizacije, bili tako islamski strogi? Kako to da su drugi narodi koji formalno pripadaju islamu, a žive u RF, onako moderni. Mislim na Povolške Tatare ili na Baškirce. Kako su oni, moderni, sukladno 21-prvom stoljeću? Zašto su Čečeni, odlepršali u islamski neću reći, fundamentalizam. To bi bila prejaka riječ, priznajem.

Nego ako spominjem Tatare sa Volge, inače drugi po brojnosti narod u današnjoj Rusiji, malo tko na Logično zna, da je jedan od najvećih baletskih plesača svih vremena, Rudolf Nurejev, po narodnosti bio Tatarin. Pola Tatarin, pola Baškirac. On sam je znao reći da dolazi iz muslimanske obitelji.
No, nije nikome smetalo da im sin musliman ide u baletane, hahaaa. U današnjoj Čečeniji, hm ne mogu ni zamislitin da neki mladac postane baletan, ahhh. Koja bi to bila muka za njega u svojoj sredini !!!
No, Čečene i ostale sa sjevernog Kavkaza ne smeta kada mladi muškarci plešu lezginku i šepure se kao pijevci, tko bolje skače. U tome inače izuzetno teškom plesu.
Još manje ih smeta kada se hrvaju, jer hrvanje je uz boks, jedan od najprihvatljivijih sportova na sjeveru Kavkaza, a to znači i među Čečenima.
Hm, baletani su pederi, za neke, a kada se hrvaju i valjaju jedan preko drugoga kao prasci, onda nisu pederi, hahaaaaa.
Tipično razmišljanje za zaostale patrijarhalne sredine.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  zlatan

Zbilja nisi me razocarao,ocekivao sam ovako da reagujes ali ne mogu se sloziti sa tvrdnjom da su Ceceni presli u Islamski fundemant…izrazito tradicionalni ali daleko su oni odmakeli u savremenosti svijesti od onoga kako predstavljas.
Osvajacki pohodi Rusije,mislim da je to bilo u stilu eksepedicionog osvajanja Divljeg zapada i naravno bez krvoprolica vec uz predstavljanje svih mogucnosti bas kako je to Putin objasnio i predstavio Cecenima.

krivA
Gost
krivA
2 godine prije

…malo GLASNOG SF-a. Gosp. Kadirovu omogucit planiranje, organizaciju te izvrsenje pomorske blokade usa i kanade..! Meni pari zanimljivo. Ameri su se i previse “razmahali” izjavama u zadnjih par miseci. Ne znam sto je potrebno i koji “klik” u mozgu vecine na ovoj planeti da se desi pa da se i njima (amerima) ne uvedu sankcije i blokade. Znam..i to spada pod SF ali.., bilo bi lipo i tome svjedocit.., pa makar samo i u SF-u.

Kastro.F
Gost
Kastro.F
2 godine prije

Kadirov daj 5

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Kadirova treba vise exponirati.

kardinale
Gost
kardinale
2 godine prije

Putin Kadirov tandem zato texas pokerasi kamatari mogu svirati ku….

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Opasan je ovaj lik Ramzan Kadirov. Da on postane predsjednik Rusije bilo bi veselo.

dariovk
Gost
dariovk
2 godine prije

10 godina ste bili nesposobni kontrolirati talibane u afganistanu ili sadama u iraku a vi bi blokirali rusiju. dal vi to radite neki scenarij za tragi komediju il ste ostali bez pameti.. zivio nama putin još 100 godina

Kobajaši
Gost
Kobajaši
2 godine prije

To ti je kao kada sediš na WC šolji ali ne možeš da obaviš posao jer je tvrdo. Ovaj amer bi da mu bude tvrdo ali se odmah ulitao do guše.

niko
Gost
niko
2 godine prije

Znate sto kazu u bosnii na ovakve nebuloze bjezite nnoge usra guzica

POVEZANE VIJESTI

Izbornik