HITNA VIJEST: Vladimir Putin iznenada posjetio Assada u Damasku – Što je htio poručiti?

Putin i Assad

Danas je ruski predsjednik Vladimir Putin došao je u iznenadni posjet Damasku, gdje je u ruskom vojnom zapovjednom centru razgovarao sa svojim sirijskim kolegom Basharom Al-Assadom.

„Putin se vozio ulicama Damaska na putu do zapovjednog centra, kamo je krenuo nakon što je sletio u gradsku zračnu luku“, izjavio je tajnik za tisak Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruski se predsjednik tamo susreo s Assadom i dva su čelnika slušala izvještaje svojih ministara obrane o stanju na terenu u različitim regijama zemlje. Rusija pomaže Siriji u borbi protiv terorizma od 2014. godine.

Tijekom njihovog sastanka, Putin je rekao Assadu „da su znakovi mirnog života golim okom vidljivi na ulicama Damaska”, rekao je Peskov.

Ruski predsjednik je također rekao da se sada sa sigurnošću može reći da je “prijeđena velika udaljenost na putu vraćanja državnosti i teritorijalnog integriteta Sirije.”

Putin je posljednji put posjetio Siriju 2017. godine kada je posjetio rusku zračnu bazu Hmeymim u zapadnoj provinciji Latakija.

Više od ovih informacija nije dao ni ured ruskog predsjednika, niti onaj Bashara Al-Assada.

Naravno da iznenadni posjet Putina Damasku ima važnu simboliku, posebno zbog eskalacije napetosti u regiji, koja je, prema mnogima, na rubu otvorenog sukoba američke vojske s Iranom , ali i šiitskom armijom u Iraku. Sljedećih nekoliko dana će stvari možda biti jasnije i ovoj ćemo se temi sigurno vratiti s detaljnijom analizom.

Putin i Assad

Putin i Assad

Putin i Assad

HitnoSusret
Pretplatiti se
Obavijesti o
159 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rolling Bluesman
4 godine prije

Dogovor Putina i Trumpa, smirivanje napetosti, vruca osveta ne vodi nikuda osim u rat.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Invoquant l’assassinat du général Soleimani par les forces américaines, la Russie et la Chine se sont opposées à l’adoption d’une déclaration du Conseil de sécurité des Nations unies censée condamner l’attaque de l’ambassade états-unienne à Bagdad.

Govoreći o atentatu na generala Soleimanija od strane američkih snaga, Rusija i Kina usprotivile su se usvajanju deklaracije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koja bi trebala osuditi napad na američku ambasadu u Bagdadu.
Zanimljivo.

Dejan
4 godine prije

Poštovaoci lika i dela S.N. Lazareva znaju da je ruski autor i iscelitelj, autor romana Dijagnostika karme za ovu 2020. godinu predvideo početak preopkreta na energetskom nivou na planeti. To je godina kardinalnih promena, i u našem spoljasnjem i u našem unutrašnjem stanju. Nalazimo se u presudnom momentu kada će čovečanstvo ući u novu etapu razvoja. Kako će se to dogoditi – videćemo… da li kroz veliki sukob ili na neki drigi način…

klinglinian
4 godine prije

Kako je Šojgu u hitnom telefonskom razgovoru s načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga, generalom Mohammadom Bagherijem razgovarao o stanju u regiji i nedavnim nemilim događajima koji su rezultirali još jednim američkim gangsterskim avanturizmom na BI, posjeta Putina Assadu je sve samo ne simbolično vozanje po ulicama Damaska.
Kako stvari stoje gledajući sveukupnu situaciju, mišljenja sam da je dogovoren datum izbacivanja američke vojske ne samo iz Iraka već i iz Sirije. Putin je svom savezniku i prijatelju očito došao poručiti da kreće rock & roll te da dodatno otvori oči od mogućih nasrtaja iz Zionističkog entiteta!

Alen
4 godine prije

Dogadjaji kao na traci , jedan za drugim…
Podsjeća me kao kad ogrlica od bisera pukne pa krenu da ispadaju jedan za drugim , tako brzo se redaju dogadjaji..

Tupko Glupko
4 godine prije

Putin mora smirivati što su američke političke i vojne vrhuške zakuhale.
Trumpu se mora priznati da fantastično razgolićuje SAD kao svjetskog hegemona i tlačitelja – i oni koji okreću glavu od toga su do sada uvidjeli da se nešto mora učiniti po tom pitanju.
Svjesnost masa se diže.

Ad astra
4 godine prije

Što je Putin poručio Asadu? Nešto kao, “Smiri hezbolah i sve one koji hoće napasti Izrael. Budi po strani i čekaj razvoj situacije. Ameri ovaj put misle ozbiljno. Bilo bi pametno protjerat hezbolah. Znaš Amere.” Iran će ostati sam, a njegovi saveznici će ga verbalno podržavati i osuđivati USA.

HEKPCT
4 godine prije

Otkako su ubili Suleimanija meni se po glavi mota jedno pitanje – što bi Ameri/Izrael dobili, a što izgubili da maknu Putina. Mislim, ideja jest radikalna, ali… Kako bi se takav atentat odrazio na ruski ratni stroj? Što je Rusija bez Vladimira Putina? Bi li v.d. Putina bio dovoljno odlučan da uzvrati i kako? Nekako mi se čini da bi Ameri/Izrael tim činom riješili sve svoje probleme i osigurali si izuzetnost još najmanje 20 godina. Mislim, ako su imali hrabrosti maknuti Suleimanija onda mogu i Xi-ja, Putina… Ja ne vidim neki suštinski razlog zašto to ne bi učinili.

Crodaemon
4 godine prije

Po cemu je ovo hitna vijest?

Undertaker
4 godine prije

Svakom sa imalo mozga je jasno zašto je došao

Tadmur Palmirović
4 godine prije

Da, baš na Pravoslavni Božić Putin ide iz Moskve, jako zanimljivo, stanje puno ozbiljnije nego što mi možemo dokučiti.

Slovenac
4 godine prije

Putin zna sta radi za razliku od ovih blesavaca ima tri partije izpred a rat bolje da ga ne sanjate i iranci znaju da je rat pakao a isto i izraelci koji su okruzeni mogu samo da kazem putin je jedini koji jos veruje u mir a ostale budale misle da ce ratom nesto resiti

nessy
4 godine prije

Putinu zelim sve najbolje, dug zivot i puno zdravlja, ali, nakon Genarala, vise me nista ne bi iznenadilo. Recimo, da jedna raketa zaluta i pogodi Putinovu kolonu u Siriji. Pentagon izjavi “Ups, oprostite puno, gadjali smo bolnicu, ali netko nam je ometao sistem navodjenja i eto, izvinjavamo se najiskrenije”. Prosla baka s kolacima. Kriminalci ne postuju nikakve medjunarodne norme i zakone, kojih su vecinu sami napisali. I sto bi se dogodilo? Najvjerojatnije, nazalost, nista. Nema smisla svetiti se uz tako iskreno, i od srca izvinjenje. Razbojnici su skinuli rukavice, i pokazali se u pravom svjetlu. Prodat ce vam ciglu, a ako necete kupiti, razbit ce vam nos. Zakoni za njih ne vaze, barem tako oni misle.

Milance iz Ceske
4 godine prije

Dá objasnim krátko, Putin je ovog trenutka jediní covjek kojí moze rijesiti globalne probleme dá nedodje do eskalacija i rátová.Putinova taktika je pregovori, dogovori a ne odmah na prvu oruzje i prijetnje..Bez Putina globalisti nisu u stanju rijesiti globalne probleme i zato je dosao Putin u Siriju dá smíří strasti i dá se své dijalogom rijesi.

Dečko sa ulice
4 godine prije

Testiranje S500?

Max
4 godine prije

Ovo i treba smirivati ali nisam siguran da bi Rusi smirivali situaciju da im netko ubije krajnje mućki najvažnijeg generala i prijetii razaranjem zemlje.

jupiter
4 godine prije

ajde zivotati….ajde ako nista, posto si tako strasan, ajde pokazi se pa da bar budemo mirni……smrdo jedna usljiva!!!

Yandex
4 godine prije

Živio nam precjedniče

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI