E-trgovina može biti način prodiranja ruskih poslova u Kinu

Trgovina
4 komentara

Internetski trgovci i e-trgovina mogu pomoći ruskim kompanijama u proširivanju svoje prisutnosti na jednom od najvećih potrošačkih tržišta na svijetu, Kini, tvrdi ruski trgovinski predstavnik u toj zemlji.

“Ruske male i srednje tvrtke ne bi se trebale posebno boriti na kineskom tržištu”, rekao je Sergej Injušin ruskim medijima ranije ovog tjedna. “Budućnost pripada širenju ruske prisutnosti na kineskom tržištu uz pomoć velikih operatora e-trgovine”.

Dodao je da ”trgovci na malo” mogu razvijati logistiku u Kini i opskrbljivati Kinu ruskim proizvodima.

Kineski div internetske trgovine, Alibaba mogao bi biti jedan od glavnih pokretača za unapređenje poslovne suradnje dviju zemalja. Prema trgovinskom predstavniku, Moskva je u bliskom kontaktu s konglomeratom i pokušava potaknuti kineske operatore na pojačavanje pošiljki iz Rusije u Kinu.

Prošle godine Alibaba je pokrenula zajedničko ulaganje s ruskim suverenim fondom bogatstva, IT kompanijom Mail.ru Group i jednim od vodećih domaćih mobilnih operatera, MegaFon-om. Najavljujući sporazum, šef Ruskog fonda za izravna ulaganja (RDIF), KirillDmitriev rekao je da će on omogućiti ruskim dobavljačima dostizanje broja od 1,5 milijardi kupaca, kako u Kini tako i širom svijeta.

Injušin je također pozvao na stvaranje “punopravne ruske banke” u Kini, kao nešto što će dodatno osnažiti trgovinski promet između dviju zemalja, koji je prošle godine premašio 110 milijardi dolara. Kako Moskva i Peking planiraju udvostručiti obujam trgovine u narednim godinama, potrebno je uspostaviti strukturu za vođenje međusobnih nagodbi i rješavanje srodnih pitanja, rekao je dužnosnik.

“Ovakva ruska banka imat će i funkcije pružanja podrške klijentima, pomoći će sudionicima međunarodnih gospodarskih aktivnosti”, naglasio je trgovinski predstavnik. “Moguće je da ćemo u skoroj budućnosti vidjeti i rusku banku i ruski trgovački lanac u Kini”.

e-trgovinaRDIF
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Ruski trgovački lanac?!! Votka, kavijar i babuške.😂

RoPe
3 godine prije

Hoce li ‘mali rus’ zivjet bolje od toga? Nece!
Eto pise Sputnik da su bogati Rusi postali jos bogatiji.

Max
3 godine prije

Prilika za Ruse osobito u poljoprivredi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI