Odbacivanje dolara?! Rusija i Kina dogovorili su bilateralnu trgovinu nacionalnim valutama tijekom sastanka Putin-Xi

Odbacivanje dolara?! Rusija i Kina dogovorili su bilateralnu trgovinu nacionalnim valutama tijekom sastanka Putin-Xi

Rusija i Kina otišli su se korak dalje od američkog dolara nakon što su dvije zemlje dogovorile razvoj bilateralne trgovine putem rublja i juana. To je bio samo jedan od velikih dogovora postignutih nakon pregovora predsjednika dviju zemalja Vladimira Putina i Xi Jinpinga u Moskvi, održanog u srijedu.

“Rusija i Kina namjeravaju razviti praksu transakcijskih rješenja u nacionalnim valutama”, rekao je Putin novinarima na konferenciji za novinare o ishodu pregovora. Dodao je kako su ove države potpisale međuvladine sporazume o širenju korištenja Juana i rublja u bilateralnim financijskim transakcijama.

Ranije tijekom dana objavljen je nacrt vladine odluke o trgovini nacionalnim valutama. Dokument predviđa kako će Moskva i Peking surađivati na razvoju nacionalnih platnih sustava, kao i promicanju prekograničnih plaćanja u nacionalnim i drugim valutama.

Tijekom ceremonije potpisivanja postignuti su i drugi važni dogovori. Ruska državna nuklearna tvrtka “Rosatom” i Kineska nacionalna nuklearna energija sklopili su opći ugovor za izgradnju trećeg i četvrtog energetskog bloka nuklearne elektrane “Xudapu” u sjeveroistočnoj Kini.

Ranije je izviješteno kako je iznos transakcije vrijedan 1,7 milijardi dolara, a početak izgradnje je zakazana za listopad 2021. i kolovoz 2022. godine.

U drugom velikom sporazumu, potpisanom na temelju pregovora na visokoj razini, Ruski direktni investicijski fond, Kineski Alibaba i Ruska Mail.Ru grupa su pristali uložiti ukupno 382 milijuna dolara u zajednički pothvat e-trgovine. Grupa Alibaba mora osigurati oko 100 milijuna dolara, a ostatak će financirati ruska strana.

Ruski direktni investicijski fond, također je potpisao ugovor s tvrtkom China Investment Corporation za stvaranje zajedničkog fonda za znanstvene inovacije i uložiti će u njega 1 milijardi dolara.

“Očekujemo da će njegova aktivnost značajno pridonijeti razvoju i provedbi najnaprednijih tehnologija i rješenja za razvoj gospodarstva naših zemalja i daljnje jačanje našeg partnerstva”, rekao je izvršni direktor RDIF Kirill Dmitriev.

Nakon moskovskih pregovora, predsjednici Putin i Xi Jinping idu u St. Petersburg kako bi sudjelovali u ključnom godišnjem poslovnom događaju Rusije. Očekuje se da će tijekom Gospodarskog foruma u St. Petersburgu, koji će se održati od 6. do 8. lipnja, biti potpisane desetine transakcija s više milijardi dolara povezanih s energijom, industrijom i financijama.

RT

58
Ostavite komentar

avatar
10000
14 Grupirani komentari
44 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
57 Komentatori
Z.A.ad astraad astrastefanoZ.A. Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Z.A.
Gost
Z.A.

Mi vidimo da saradnja i medjusobno razumijevanje ova dva velika covjeka je na zavidnoj razini.Rezultati ovog medjusobnog zblizavanja tek treba da se osjete.Kad je Rusiji bilo najteze Kina je tu bila iz sjene da pomogne a sad je i obratno.Oba ova dva lidera znaju,da samostalno ne mogu da se suprostave hegemonu i njegovim satelitima.Saradnja je tako obimna da impresionira cini mi se da se sve odvija na ravnopravnom paritetu.Gasovod iz rusije ide u Kinu,Kinezi idu na Arktik sa Rusima,vojna saradnja je na najvecem nivou (rusi prodaju kinzeima svoja najpotentnija oruzja),obje zemlje kupuju zavidne kolicine zlata kao da se radi o… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen

Z.A. – muka naćerala…

Ivo
Gost
Ivo

Hvala muci.

Alen
Gost
Alen

Po muci se znaju junaci 😉

Max
Gost
Max

odličan komentar

jezevakucica
Gost
jezevakucica

I ja sam mislio odbaciti dolar,ali on je bio brži od mene.Sada mi se i euro nešto prijetiNešto me neće u zadnje vrijeme ti šareni bijelosvjetski papirići.

pingpong
Gost
pingpong

:-)))))))

igi
Gost
igi

…putin nije skidao osmijeh s lica….kao da je dobio eurojackpot….kinezi su prelomili…čeka ih tkz. dugi marš a cipele će im pomoći krojiti rusija….

Alen
Gost
Alen

Xi izjavljuje putin je moj najbolji prijatelj..
Činjenica jeste da je putin danas svačiji najbolji prijatelj , makar onih koji žele da se otmu od americkog ludila..Bilo je već i vrijeme da se kinezi ukljuce..

čitalac
Gost
čitalac

Pa zar nisu već prije 2-3 godine dogovorili međusobnu trgovinu u nacionalnim valutama?

Alen
Gost
Alen

Jesu , ali kinezi su mislili da drze stvari pod kontrolom , sto bi se reklo malo ih je prenijelo… Onda je usljedilo nekoliko samarčina od usa i sad su stvari dosle na svoje mjesto…

žrec
Gost
žrec

Ma niš od toga. To sve ide jako jako sporo. I njihovi dogovori a i posljedice dedolarizacije. Jer ameri ipak neće sjediti i gledati.

Miki maus
Gost
Miki maus

Bas tako, US bi Kineze lako zasamarala i otela joj sve investicije po svijetu da nije vojna moc Rusije ( jedino sto US respektira) iza njih. Nesumnjam da Rusi tu kljucnu cinjenicu nece kapitalizirati u svoju korist, a tko nebi?

Trubadur
Gost
Trubadur

Problem je bio na ruskoj strani, pošto Rusi još uvijek misle, da svijetu vlada zakon tržišta…… Kina svojoj valuti Juanu ne dopušta, veču fluktuaciju od 5 % u jednom danu, međutim, dok Rusija dopušta, da Rubalj varira slobodno na tržištu…. Tu je onda bitna diskrepanca i logično je, da si Kina za sad ne može priuštiti velikog uvoza iz Rusije u Rubljima…. Ali, kao što vidimo i to se kreče sve više i više u dedolarizaciju…..

Ico
Gost
Ico

Truba dur

Alen
Gost
Alen

Trubadur , pa da su pametni trebali su znati sta ih čeka , vidjeli su na osnovu rusije..
Njima je fluktuacija rublje bila problem a ban s americkog trzista i cirkus s huawei pouka da je ipak fluktuqcija rublje jedan tako beznacajan problem u odnosu na gubitke s usa…
Kinezi su jednostavmo mislili da drze stvari pod kontrolom…

Težak
Gost
Težak

ovo je nepovoljno za ruse
jer knezi manipuliraju valutom u svoju korist

Trubadur
Gost
Trubadur

Danas su Ruski MTS ( telekom ) i Kineski Huawei, podpisali, da če Huawei razvijate 5G tehnologiju u Rusiji….I to bi trebali, da odrade u sledečoj godini…

samo tako
Gost
samo tako

Normalni razvijaju suradnju na zajedničku korist

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan

Strateska saradnja ova eva miroljubiva dzina najbolji je penicillin za Satanu.Penicilin .Ujedno I jedina nada za normalan svijet..

udgfrusnzgbadbadfzasfasaasfss
Gost
udgfrusnzgbadbadfzasfasaasfss

Pod uvjetom da su ono zašto se izlažu jedino su trebali potpisati ugovor da u slučaju da ciokaubojgusari napadanu Kinu, Rusiju, Koreju, Iran, Bjelorusiju da će uzvratiti svim sredstvima istovremeno po stvoru.

kinez
Gost
kinez

napadanu Kinu, Rusiju, Koreju, Iran, Bjelorusiju

ahahahaaaa, jes ti ekipa snova

Trubadur
Gost
Trubadur

The Daily Mail (a.k.a. Hate Mail, Daily Fail, Daily Heil, Daily Moan, Crazy Mail, and so on) is a reactionary right-wing tabloid rag masquerading as a “traditional values” middle-class newspaper that is, in many ways, the second-worst of the British gutter press (only Rupert Murdoch’s The Sun is worse).

Max
Gost
Max

Ta dva giganta prirodnim ljudskim ekonmskim vojnim potecvijalom kad se udruže nadvladat će sve teškoće. sjetiite se što je pisao Brzezinski.

igi
Gost
igi

….znaš postoji jedna priča iz crkvenih krugova i svjetine koja im se klanja…a ta priča glasi….sotona je učinio najveći trik kada je uvjerio ljude da ne postoji…bar njih veliki dio…e sada…okrenimo malo stvari….amerika je največi trik učinila kada je večinu ljudi i država preko svojih medija uvjerila da se bori za ljudska prava,liberalnu ekonomiju,demokraciju itd,itd….dakle..sljedom današnjih geostrateških preslagivanja otkrila je svoje pravo lice…lice lažova,pokvarenjaka,zla u svoj svojoj odvratnosti……stoga…kina kreće na dugi marš i izgubit će 2/3 SVEGA….ali na kraju marša ubirat će plodove svoje mučnog rada i odricanja…ja osobno ni malo ne sumnjam u to…a znaš li zašto….zato što je… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

Molim citatelje ovog teksta da dobro pogledaju sliku koju je autor postavio u naslov i sve ce vam se reci Rijeci ovdje nisu potrebne,ovo je vise od rijeci

Melanidža Trump
Gost
Melanidža Trump

iran su zaboravili ? strah od donalda je veći :O

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Rusija samu sebe s ovim dogovorom dovodi u još veću ovisnost o Kini. Umjesto dolara za svoju naftu i plin (ili za nuklearne elektrane koje gradi) s kojim bi potom mogli investirati po svijetu, Rusi su se odlučili da to umjesto njih čini Kina za sebe i svoj račun, dok će se Rusi zadovoljiti s kineskom robom upitne kvalitete. Tako Rusija postaje najveći kineski navijač na svijetu, draže joj je da Kina uspije, nego li ona sama. Kinezima ostaje više dolara na raspolaganju s kojima mogu krčiti svilene puteve po azijskim gudurama budući da će naftu i plin plaćati svojom… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

SoA, a dolar je stvarno imao konstantnu vrijednost, evo ti statistika unazad dvadeset godina – usporedba USD i EUR:

https://www.macrotrends.net/2548/euro-dollar-exchange-rate-historical-chart

Alen
Gost
Alen

Sine i dalje ne kontas… Čemu ono zlato … Ne mislis valjda da samo bleje u njega …

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Nije to zlato za njih, shvati više.

Alen
Gost
Alen

Zanimljivo… Pojasni malo..

stefano
Gost
stefano

Alene evo ja ću ti pojasniti, kako ne kontaš da je to zlato za annunakije

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

iznos transakcije vrijedan 1,7 milijardi dolara…
uložiti ukupno 382 milijuna dolara…
mora osigurati oko 100 milijuna dolara…
uložiti će u njega 1 milijardi dolara…
biti potpisane desetine transakcija s više milijardi dolara…

Prije nego što de$izacija uzme maha, možda ne bi bilo loše sprovesti potez koji ne košta ništa, tj početi se izražavati bar u €, ako se već ne može u ovim njihovim crappy valutama.
Ne razumijem politiku odbacivanja dolara, uz istovremeno potpisivanje ugovora u dolarskim iznosima.

Ivo
Gost
Ivo

Razumijeti ćeš, pomalo.

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

I to što kažeš, pomalo to ide, treba se samo strpiti.
A u međuvremenu, da se osvježimo sa slikama ruske realnosti, denominirane u rubljama. Naime, za vrijeme prvomajskih praznika, iz pogona korporacije Energia, ukredena je oprema u vrijednosti nekoliko desetina mil rublji. Između ostalog, i modul za ruski segment na ISS.
Inače, ukupni dug Roskosmosa, u kojem situaciju, bivši CEO opisuje kao vrlo, vrlo tešku, a koja je pod upravom putkovog karda od povjerenja Rogozina, iznosi 200 mil rublji! Mislim da bi se i performanse ruskih državnih preduzeća trebale početi izražavati u $, sigurno bi izgledalo manje dramatično.

Ivo
Gost
Ivo

Bez paniike rogi, to su sve dječji džeparci u usporedbi sa boeingom, raytheonom i pentagonom. Oni kradu na kvadrilione, u bilo kojoj valuti. Mada istini za volju, što u Rusiji smatraju krađom i istražuju, u usa zovu slobodnim natjecanjem i lobiranjem, pa se nitko ne uzbuđuje.

Inače, od iduće godine državni dug usa prelazi 724000000000 gaziliona rublji, odnosno svega 7,24 kvadriliona dolara , što definitivno izgleda manje dramatično. Tu si u pravu.

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

Istina, nema u Rusiji nekakvih komplikovanih šema krađe kao u USA. Tamo jednostavno uđeš i uzmeš šta ti treba. Danas je to modul za svemirsku stanicu, juče je to nafta iz terminala u Nikolajevki, sutra ko zna šta drugo. Važno je da se to tamo “smatra krađom i istražuje” odnosno, u žargonu balkanskih prevaranata, treba pustiti nadležne organe i institucije da urade svoj dio posla. A do tad da se strpimo.
Inače, napravljen 400-ti F-35. A od milijardi uloženih u razvoj su57, za sad imamo samo prototipove koji prate Putinov airforce one, na putovanjima diljem Rusije.

Ivo
Gost
Ivo

Točno, rogi. Rusi istraže nove tehnologije i onda naprave koliko im treba za praktičnu upotrebu. Ameri ulupaju kvadrilione, naprave 400-500 komada, i drže ih po skladištima, dok im nacionalni dug ide u gazilione. Opet si ispravno primijetio superiornost ruskog razmišljanja i investiranja. Pohvala!

Z.A.
Gost
Z.A.

Rogozin strucnjak za sve zivo-to je sa F-35 isto iluzija ko i dolar!Da leti neleti!!Do juce je taj avion imao mana da su se programi proizvodnje obustavljali, para je taj projekat pojeo da su amerikanci mogli za te pare izgraditi flote,i flote nosaca aviona Nesumnjam u ovaj tvoj podatak od 4oo letnih jedinica,samo se pitam kad ih toliko nastancase i kome ce to uvalit(m… pod b……)Turci birali izmedju S400 i F-35 i izabrali,Japancima ce izgleda prodat 100 komada a sad dali su Japanci imali izbora kad je Tramp pritisnuo Abea umalo japanac nije pustio dusu,znam tacno sta mu je rekao… Pročitaj više »

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

Pa sad, bas reci da ne leti, u najmanju ruku je netacno. F35 je do sad napravio preko 200 000 sati leta.
A kad smo vec kod iluzija, preporucujem za pogledati kratki video uradak kanala tvzvezda, Сборка первого серийного Су-57. Klasicni ruski nobrainer, 360p propagandi uradak o sklapanju prvog serijskog su57. Ako nastave ovim tempom da rade, vjerujem da ce ih i Poljaci prestici po broju 5gen lovaca. Oni planiraju do 2026. nabaviti 32 primjerka F35.
A i ruskim pilotima su57 ce biti za utjehu, kada budu brojcano nadjacani u dvocifrenom redu velicina, saznanje koliko je F35 program kostao americke poreske obaveznike.

Ivo
Gost
Ivo

Točno, umirati će od smijeha dok ih budu skidali hipersoničnim kinžalima. A za koje vrijeme će kroz stratosferu preko aljaske juriti sarmati. I pomoći usa da proglasi sveopći bankrot. Hahah, rogi danas sve pogađaš, mašala!

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

Ne znam za njih, ali ja vec umirem od smijeha, cuj, skidace F35 sa hipersonicnim kinzalima! Ali ne znam zasto se stalno u drugi plan stavlja burevestnik. Potpuno nezasluzeno, kada se uzme u obzir trud propagandne masinerije oko onog ociglednog staged-video uradka, iz kao nekakvog postrojenja za proizvodnju. Minut i nesto, ciste sovjet stajl proagande, sa prizorima od kojih zastaje dah. Posebno dramaticna scena je kad jedan od bijelih mantila nesto zustro zavrce na prednjem dijelu crvene rakete prekrivene vojnom ceradom. Ili ona druga dvojica sto bezuspjesno pokusavaju kontejner da spuste na kolica. Huh, covjece, mislim da u Pentagonu jos… Pročitaj više »

ad astra
Gost
ad astra

@Ivo Probaj komentirati argumentirano, a nekao uvrije]eno dijete. “Moj tata je ja;i od tvog tate”. Tema je trgovinska raymijena Kine i Rusije koja ‘e se u budu;nosti provoditi u nacionalnim valutama. F-35 je druga tema, a da ne govorim o tim vojim hipersoni;im projektilima. Rusija i Kina pritiskaju Amere. Sada se o;ekuje odgovor iz US. Kinezi su uzdrmani embargom američke robe visoke tehnologije. Amerika je vrlo bitan vanjskotrgovinski partner KIne i nije pametno ulaziti u sukobe.Tko je u pravu? Činjenica je da su se Kinezi malo razigrali i da nisu respektirali interese svojih bitnih partnera. Kina kao izvozno orijentirana država… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

Rogozin strucnjak za sve zivo-ovo da neleti vise sam se figurativno izrazio .Valjda se razumijemo,dalje nebih da komentarisem

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

Brojke su jasne, egzaktne i javno dostupne. Zasto u takvim okolnostima govoriti figurativno?

tihobl
Gost
tihobl

200.000 sati je sitnica za F-104, koji je bolji avion i sa manjom vidljvosti od F-35. Koliko je taj avion sati letao. Na zalost taj avion su mrzili svi piloti koji su na njemu letjeli i zvali ga mrtvacki kovceg. Ameri zanko 70 godina razvoja uspjeli su napraviti losiji avion i uocljiviji za radar.

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

The 200,000 flight hours for the F-35 include development testing, training, and deployments by the fighter’s export clients. Given the record of its predecessors in the fourth generation, the safety record of the F-35 across these first operating hours has been excellent.

Mrzi me da prevodim, valjda je jasno…

ad astra
Gost
ad astra

@tihobi Kako znaš da je F-35 loš avion? Kako znaš da je F-104 bolji od F-35? Čitajići članke o F-35, dolazi se do podataka da je taj avion imao velikih problema kod razvoja. Problemi su natajali zato što se radio projekt koji je avangardan za ovo vrijeme. Paralelno su se razvijala sva tri tipa zrakoplova i nie bilo lako pratiti tako jedan kompleksan posao. Ali, svi novi projekti imaju nedostataka. Zato i postoje prototipovi na kojima se nedostatci uočavaju i otklanjaju. Svi proizvođaći, ponavljam SVI imaju probleme s nultim serijama. Zato postoji određeno vrijeme za uvođenje pojedinih projekata u operativnu… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

ad astra-stoji ovo sto si napisao samo oni nevrse samo korekcije na prototipovima F-35 nego i na F35 koji su im u upotrebi a to nije mali broj tih aviona.

ad astra
Gost
ad astra

@Z.A.
Ne čini li ti se da je to normalno. Otkrije se da je nešto manje učinkovito nego što bi trebalo biti i taj se nedostatak promijeni. Usporedi auto industriju. Koliko je samo ozbiljnih proizvođača povlačilo neke svoje modele zbog greške koja im se pojavila. F-35 je avion 5 generacije i otvara novi pogled na uporabu zrakoplova u ratovanju. Iz svega pročitanog, mogu zaključiti da je to vrlo napredan i tehnološki najnapredniji zrakoplov koji trenutačno leti. Daljnjim razvojem tehnike, ti zrakoplovi će se i dalje prerađivati i dograđivati.

tihobl
Gost
tihobl

Kojih milijardi? Rusi nisu ulozili ni rublje, cak im je ostalo nesto rupija od tog projekta.

Rogozin strucnjak za sve zivo
Gost
Rogozin strucnjak za sve zivo

Development cost 8–10 billion $ (est.).
Tako da nije bas da nisu ulozili ni rublje…e sad koliko se tu zamracilo sredstava, to je druga prica.

Z.A.
Gost
Z.A.

Rogozin strucnjak za sve zivo-bez imalo namjere da te uvrijedim ti si bar pametna osoba kako je moguce da ti nerazumijes zasto se odbacuje dolar!!!Taj dolar je iluzija kad ga imas u ruci i cini ti se da nesto imas ti ustvari nemas nista.Pa silne velike glave su pale radi te iluzije.Ubili bi oni i Putina i unistili bi Rusiju ali stara je to zemlja, sila je to u,raketama.Zasto ugovor u dolarskim iznosima?Da ostatak svijeta zna koje su kolicine novca u igri

ad astra
Gost
ad astra

@Z.A. A kako misliš da će se provoditi međunarodna trgovina? Kao referentnu valutu uvest ćemo, recimo Juan. I što oda? Amerima i zapadnoj Europi se ne sviđa ta nova valuta i ostaje na dolaru. Zapadna Europa, US, Japan, Australija, Novi Zeland i još neke druge jake ekonomije ostaju na dolaru. Juanom trguju Iran, Rusija (pitanje da li), Kina i poneka afrička država. Kod ozbiljne analize čovjek se treba osloboditi unutrašnje mržnje prema elementima analize. Tada se lakše dolazi do realnih pokazatelja koji te dovode do kvalitetnije analize. Mržnja prema nekome ili nečemu zamagljuje ti pogled i ne možeš vidjeti stvarno… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

ad astra-iscitavajuci ovaj tekst odmah znam koga imam preko puta sebe i cudi me da ti ne kuzis u cemu je kvaka.Kao prvo moram skinuti stigmu rijeci mrziti sa sebe.Ja kao ja vjerujem u tvorca svijetova i njegove odredbe.Nazalost nisam praktikant propisanih obicaja,zivim i dalje slicno ko sto sam zivio u Jugi.Vjerujem u neko bolje mjesto za zivot a u svim religijama,ga nazivaju Raj.To mjesto sigurno nece naseljavati ljudi koji mrze, nevole, ljute se, zavide,nanose drugima zlo,ubijaju itd.To mjesto zvano Raj je vise figurativno i nalazi se u,samom covjeku na putu do tog mjesta niciji oprost (izuzev njegov…)ti nece pomoc… Pročitaj više »

ad astra
Gost
ad astra

Naljutiti ima sasvim drugo značenje i od riječi mrziti. Ali kada zamagljuješ pozitivne činjenice nekih država koje tebi nisu drage, to se ne može okvalificirati kao ljutnja. Ljutnja može biti kratkog daha i fokuisirana na neki specifičan subjekt. Konstantno derogiranje svega pozitivnog i glorificiranje negativnosti nekih država, koje ti ne simpatiziraš, više mi liči na neki vid mržnje. Da li mržnja ima gradaciju pa blaži oblik možemo okarakterizirati kao ljutnju, sumnjam. Odgovor možda možemo naći kod Friedrich Nietzsche’s Philosophy on Human Nature and Relationships. Ali moram ti priznati da si vrlo vješto prebacio temu s dolara na filozofiju. Rado bi… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

ad astra-ja jednostavno kad pisem koristim energiju osjecanja i,to mi je vodilja.Tu dolazi do izrazaja kako ja dozivljavam pravdu,istinu toleranciju i druge atribute.Ja netvrdim da tvoja istina nije istina.nego dolazi do kurslusa sto moja i tvoja istina nisu kompatibilne.Istina je najcisca sto je blzia izvoru(apsolutu)a gdje je moja i,tvoja istina ja to neznam Znam samo da nas istina spaja i razdvaja svi je drugacije dozivljavamo I sad da ja pisem iz ljutnje koja se u jednom trenutku pretvara u oblik mrznje ja to ne prihvatam.Ja nisam covjek koji je proruski orijentisan ja imam mnogo zamjerki i,na ruse ali u ovome… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik