U Grčkoj uhićen Rus koji je kroz Bitcoin ”oprao” 4 milijarde dolara

Kriptonovac
4 komentara

Grčke vlasti su potvrdile da su uhitile ruskog državljanina koji je tražen u Sjedinjenim Državama zbog sumnje da je pokrenuo operaciju pranja novca u kojoj je putem transakcija uz pomoć takozvane ”kriptovalute” Bitcoin oprao najmanje 4 milijarde dolara.

Policija je priopćila da je uhitila 38-godišnjeg Rusa, čije ime nije objavila. Potvrđeno je da je uhićen u sjevernoj Grčkoj u suradnji s američkim vlastima i da je oduzeta elektronička opremu iz njegove hotelske sobe.

Čovjek je optužen za pranje oko 4 milijarde dolara pomoću Bitcoin valute od 2011. Grčka policija je rekla da je riječ o ključnom čovjeku kriminalne organizacije koja posjeduje, upravlja i upravlja “jednom od najvećih internetskih stranica kibernetičkog kriminala na svijetu”.

Bitcoinkriptovaluta
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Vjerojatno necemo morati cekati duze od par sati da bi u zapadnim medijima bila objavljena propagandna smicalica tipa “Istrazuje se povezanost xyz-a sa Putinovim rezimom” ili “xyz je prema izjavama neimenovanih duznosnika vidjen u kaficu isti dan kada je u njega ulazio vozac Putinovog pomocnika vanjskih poslova” ili “Novac je prema obavjestajnim informacijama koristen za financiranje Putinovih vojnih pohoda na Siriju”.

rodoljub
6 godine prije

Ovaj je proucio sve metode pljacke zapadnih inovatora u metodama pljacke, pa je otisao i dalje.

Osoba C
6 godine prije

Škrtac, tako mu i treba. Nije malo i Njima dao.

Zvrk
6 godine prije

#blamePutin

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI