Tajanstveni izumitelj Bitcoina trebao bi biti otkriven na sudu

Tajanstveni izumitelj Bitcoina
15 komentara

Pravi identitet kreatora bitcoina Satoshija Nakamota, koji je bio jedna od trajnih misterija u financijskom svijetu, mogao bi konačno biti otkriven na sudu u Floridi, izvještava Wall Street Journal.

Prema pisanju medija, trenutno je u tijeku sudski spor gdje obitelj preminulog muškarca Davida Kleimana tuži njegovog bivšeg poslovnog partnera Craiga Wrighta zbog kontrole njihove zajedničke imovine. Predmetna imovina je predmemorija od oko milijun bitcoina (vrijedna više od 64 milijarde dolara), koja pripada tvorcu bitcoina Satoshiju Nakamotu.

Wright, 51-godišnji australski programer koji živi u Londonu, od 2016. daje izjave govoreći da je stvorio bitcoin. Te su tvrdnje, međutim, snažno kritizirane i odbačene od strane većine bitcoin zajednice.

Obitelj navodno planira pružiti dokaze da su Wright i Kleiman radili zajedno od početka kriptovalute. “Vjerujemo da će dokazi pokazati da je postojalo partnerstvo za stvaranje i rudarenje više od milijun bitcoina”, rekao je odvjetnik obitelji Kleiman Vel Freedman za WSJ.

Cilj obrane je dokazati da je Wright jedini kreator bitcoina. “Vjerujemo da će sud utvrditi da nema ničega što bi ukazivalo ili zabilježilo da su bili u partnerstvu”, rekao je Wrightov odvjetnik.

Neki stručnjaci za kriptovalute i dalje su skeptični oko toga jesu li Wright ili Kleiman zapravo imali znanje potrebno za stvaranje najistaknutijeg kripto tokena na svijetu.

Identitet Satoshija Nakamota, pseudonima za autora bijele knjige pod nazivom ”Bitcoin: Peer-to-peer elektronički gotovinski sustav” iz 2008., ostaje misterij. Pojavile su se razne teorije, ali do danas nitko ne zna tko je Nakamoto.

Jedan od najslavnijih kandidata bio je 64-godišnji japansko-američki inženjer iz Kalifornije po imenu Dorian Satoshi Nakamoto. Godine 2014. postao je predmet opsežnog izvješća časopisa Newsweek koji je navodno identificirao izumitelja bitcoina. Čovjek je, međutim, zanijekao bilo kakvu povezanost s kriptovalutama.

BitcoinidentitetSatoshi Nakamoto
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
2 godine prije

Što je vama danas, nakon “Bidena koji upravlja američkom ekonomijom” sad pišete kako će izumitelju Bitcoina sud staviti soli na rep 🙃🙃🙃
Ako to i piše WSJ, dajte molim vas, pa mi nismo Amerikanci 🙃🙃🙃

Max
2 godine prije

Zašto wrijeđaš zenu 19 puta bolju od sebe a da nisi ti poludio Faktograf? Pusti je i hajde drugdje

2 godine prije

A sta si ti izbaljezgao suvislog ovdje idiote?
Vjerovatno mislis da bi tebi – takvom neinteligentnom smradu – trebalo dati medijskog prostora.
I vidim da te do sada 5 hijena podrzava… (tacno znam i koji su ti smradovi…)

Emiliano Zapata
2 godine prije

Mogao bi ali nece kao sto nije javan dosije o ubojstvo Kenedya ili o Arei51,a po godinama zastare tajnosti vec su trebali objavit….

2 godine prije

Problem sa ovim “kriptovalutama” – nije samo nedostatak interneta…
Nego cak prost – nestanak struje
Sta ce raditi milijarder u “kriptovalutama” sa svim tim milijardama – ako dva mjeseca cijela drzava ili kontinent ostane bez struje…? (a kamatari se nece libiti ni toga ocito)

8 putnikkk
2 godine prije

Opet zidovi.ko bi reko

Dmitar
2 godine prije

Btc nije token…

Puž
2 godine prije

Zanimljive tvrdnje.
Inače:
SAmsung
TOSHIiba
NAKAjima
MOTOrola
A algoritam za BTC je napisan u NSA (National Security Agency)…

Ljudov
2 godine prije

Ma šta taj Suši ti Mojtenamoto, sve je to blabla bla

Ljudov
2 godine prije

Gost, moj tiupane veliki,pa budi napunjen sretan i zadovoljen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI