Zašto se ubijaju poljoprivrednici u Francuskoj i koliko zarađuju mjesečno? (video)

Francuske krave
44 komentara

Stisnuti visokim porezima, kompliciranom administracijom i europskom birokracijom, svaki drugi dan samoubojstvo izvrši  jedan francuski poljoprivrednik. Francuski mljekar Philippe Camus odlučio je sreću potražiti u Rusiji, zemlji u kojoj se osjeća slobodan raditi ono što zna i voli.

Gotovo 700 poljoprivrednika u Francuskoj izvršilo je samoubojstvo između 2007. i 2011. godine, što predstavlja 20% više samoubojstva u odnosu na globalnu populaciju. Prve žrtve su proizvođači mlijeka i uzgajivači goveda, koje su pogodile mnoge krize, posebno kriza mlijeka.

Uznemirujuća situacija natjerala je poljoprivrednika Philippea Camusa, da proda dio svoje farme u Francuskoj kako bi se preselio u Rusiju. U obećanu zemlju ga prati njegova majke stara 88 godina. 59-godišnji mljekar se nada kako će iskoristiti rusku nestašicu mlijeka i mliječnih proizvoda koju su uzrokovale sankcija Europske unije i protu sankcije Rusije.

“Proizvodit ću mlijeko u Rusiji. Rusija treba mlijeko. Dakle, morate povesti kvalitetne krave u Rusiju za stvaranje bogatstva“, objašnjava Philippe.

Za Philippea Camusa, osim poslovne prilike koju nudi Rusija, postoji i drugi razlog koji mu je stvorio želju za preseljenje. Radi se o katastrofalnoj poljoprivrednoj politici koju vodi francuska vlada, a koja prema njegovim riječima, guši poljoprivrednike. Totalno suprotno od onoga što je obećao predsjednik Emmanuel Macron.

“U Francuskoj administracija sve kontrolira. Vi investirate svoj novac, a nakon toga državni djelatnik upravlja svime. Mi ne odlučujemo ništa. Radnici smo DDA-e (Državnog odjela za poljoprivredu) 365 dana godišnje, a zarađujemo 500 € mjesečno“, tužno objašnjava Philippe.

Hoće li trava biti zelenija u Rusiji?

Da, misli Philippe Camus. “U Francuskoj smo obeshrabreni ulagati, rizikovati. Sve je “zaključano”. Ili imate vezu ili ste ništa, formula je našeg predsjednika. Rusija je zemlja slobode i poduzetništva. Imamo više izbora, a manje opterećenja. Kada vam je marža 1 ili 2%, svaki klimatski incident vas ubija”, završava Philippe Camus.

Tekst iznad je slobodni prijevod donjeg videa:

Izvor: SputnikNews

poljoprivrednici
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
6 godine prije

Philippe Camus, dostojan si slavnog prezimena.

Ivo Lola
6 godine prije

Rusija daje zemlju i poticaje za naseljavanje ruskog dalekog istoka i Sibira.

Uhljebistani
6 godine prije

Mi ulazemo novac i radimo, a opcinski birokrat upravlja… sve je rekao u jednoj recenici

Son of Alerik
6 godine prije

Dođe i meni da se ubijem pa preselim u Rusiju, Obećanu zemlju, zemlju blagostanja i imanja, Gdje ima mjesta za bogataše i sirotinju, trava je zelenija i vlada sloboda tržišta i poduzetništva.
Ček, ako se ubijem, onda ne mogu otići? Možda je bolje da najprije odem pa se ubijem?

Brainstorm
6 godine prije

najvece europsko poljoprivredno gazdinstvo je u rusiji. vlasnik doseljeni njemac. drzi 50 000 krava. dao novac za izgradnju pravoslavne crkve pa se proculo. potom ga putin pozvao na prijem i osobno mu urucio rusku putovnicu. na putinovo pitanje sto moze uciniti za poljoprivredu, odgovorio mu je da uvede sankcije na uvoz.
mi opcenito ne razumijemo znacaj sankcija ili carina. mislimo da je dobro kupovati jeftiniji proizvod ali zanemarujemo znacaj obrtaja kapitala unutar nacionalne ekonomije.

panStje
6 godine prije

Zanimljivo, zemlja iz koje je krenila borba protiv feudalizma i nejednakosti, nakon nekog vremena se opet pretvara u ljudsku moralnu orgiju. Makaroncic i njegova “Marija Antoaneta” rugaju se malom covjeku. Ono sto sam nekada ucio sad imam priliku gledat live… 🙂

dalmata
6 godine prije

A lipo je svitovala Marina,prije izbora.Ovi primjeri ovog Francuza i kako navodi sjor ”Brainstorm”,ovoga Svabe,sta je od Sjor Presjednika Putina trazija da Rusi uvedu sankcije na uvoz,tolika je triscetina(samarcina)ciloj EU,USrA i ”zapadnom slobodnom svitu”,da imaju samo ”č” od covika,svi zapadni licenjeri(tkz.demokrati)bi izvrsili harakiri

ime
6 godine prije

“Hoće li trava biti zelenija u Rusiji?”

trava je svugdje zelena kad parazitski umovi ne vode kolo.

npr: znate zakaj su stare drvene kuće građene sa zahodima prema cesti i/ili malim prozorima? zato kaj se plaćao porez na broj i površinu prozora okrenutih prema cesti.

tako da svaka demografska politika treba ići prema ukidanju poreza na selu i komunalnih davanja. poe poreze ubrajam i obavezu osnivanja OPG-a radi uguravanja poljoprivrednika u penzisjki i zdravstveni sustav.

Ive
6 godine prije

Prosli tjedan sam dobio ponudu jeednog Njemca da suinvestiram u jednu mljekarsku farmu u Rusij, imaju 2700 krava a zele ici na 9000, imaju zemlje u vlasnistvu 15000 ha i 75000 ha u 20 godisnjem zakupu, treba prosiriti stado i obnoviti mehanizaciju ako je netko zainteresiran i zeli uloziti vise od 500,000 Eura neka se javi dati cu mu detalje.

čitatelj portala
6 godine prije

Planski se uništava poljoprivreda. Kao i kod nas.

nonwo
6 godine prije

“Svjetska banka je 1998. prisilila Indiju na „strukturne industrijske i poljoprivredne reforme“ te je osigurala ulaz Cargilla, Monsanta i Syngente na indijsko tržište. Svjetska trgovačka organizacija je u isto vrijeme onemogućila izvoz starih poljoprivrednih sorti iz Indije već je dala prvenstvo industrijskom uzgoju i međunarodnim korporacijama tvrdeći da Indija uništava „tržišno natjecanje“ zbog prevelikih subvencija najmanjim i najsiromašnijim poljoprivrednicima. Na takva način su indijski seljaci prisiljeni na kupovinu GM sjemenja. Kaos u indijskoj poljoprivredi je najbolje iskoristio Monsanto. Tijekom 2002. godine Monsanto je postao vlasnik gotovo svih indijskih kompanija koje su drugu najmnogoljudniju zemlju na svijetu snabdijevale sa sjemenjem i sadnicama pamuka Do 2012. Monsanto je uzrokovao samoubojstva stotine tisuća seljaka diljem svijeta, najveći broj samoubojstava je počinjen u Indiji točnije na području središnje Indije koji je dobio naziv „pojas samoubojstava“. Dr. Mercola je izvijestio kako se u indijskom pojasu samoubojstava ubilo 4.238 seljaka tijekom 2007. Već 2009. godine je… Čitaj više »

boris
6 godine prije

sramota

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI