fbpx

Dr. Lidija Gajski odgovara na pitanje “je li cijepljenje najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet”?

Lidija Gajski - Cjepiva 21. stoljeća

Doktorica Lidija Gajski je u Makedoniji sa svojim kolegama, nazočila znanstvenom skupu “Cjepiva 21. stoljeća – izazovi s kojima se suočavamo”. Niz bitnih tema ovoga skupa su još više ogolile znanstvenu obmanu koja je perfidno nametnuta putem medija, lobista, političara i intelektualno nepoštenih liječnika. Donosimo vam video snimku gdje Lidija Gajski, nakon temeljitog istraživanja, iznosi poražavajuće činjenice koje mnogi ignoriraju, a koje jednako pogađaju obične ljude i liječnike koji teže istini. Obvezno pogledajte, sadržajno kvalitetnu prezentaciju koja će logičnim osobama otvoriti oči.

Danas imamo vrlo mali broj intelektualno poštenih liječnika, koji su za istinu spremni žrtvovati svoju karijeru. Nerijetko se radi o visoko moralnim osobama, koje su svoje diplome stekli kao najbolji studeni. Na drugoj strani su nesposobni mediokriteti koji su umjesto struke odabrali politiku i novac lobista. Doktorica Lidija Gajski je dio grupe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije koja se bori za istinu o cijepljenju, a koji svakodnevno trpe pritisak navedenih mediokriteta.

Lidija Gajski je specijalist interne medicine i dugogodišnji neovisni istraživač koja proučava medicinu i njene temeljne aspekte, između ostalog i cijepljenje. U svojoj prezentaciji Lidija Gajski iznosi argumente o cijepljenju kao kontroverznom postupku što dovodi u pitanje masovnu primjenu.

Osim brojnih liječnika i znanstvenika, do sličnih zaključaka su došli roditelji i laici koji su po svojoj strukturi iznad prosječno obrazovani i informirani. Takvi pojedinci i pokreti nisu ništa novo i pojavili su se u Sjedinjenim Državama i Europi sredinom 19. stoljeća. I premda se manjina od njih jasno protivi cijepljenu – većina traži njegovo preispitivanje – svi su svrstani u antivakcinaliste. Broj pokreta se širi zbog niza bolesti koje se povezuju s cjepivima, kao i zbog veće informiranosti putem interneta, a pogotovo zbog gubitka povjerenja u liječničku struku.

Lidija Gajski u prezentaciji iznosi, javnosti nepoznate činjenice, o povlačenu preporuka za cijepljenje koje su inicirali pojedinci. Broj liječnika i znanstvenika koji propituju cjepiva raste, broj knjiga na ovu temu i dokumentarnih filmova.

Svi pokreti iznose argumente o toksičnosti cjepiva, njihovoj nedjelotvornosti, nedostatku potreba za cijepljenjem, financijski motiviranoj sprezi proizvođača, medicinske struke i političar, te opasnosti od društvene kontrole.

Državne agencije koje odobravaju sve medicinske postupke za primjenu u praksi, to ne zahtijevaju za cjepiva putem kliničkog pokusa. Na sve upite liječnika da im se pokažu argumenti na temelju kojih se odobravaju određena cjepiva, liječnici Hrvatske, Slovenije i Srbije to nikada nisu dobili. Klinička istraživanja učinkovitosti medicinskih postupaka nikada nisu provedena.

Lidija Gajski iznosi interesantan primjer vezan za tuberkulozu za koju u Americi nikada nije bilo cijepljenja, a broj oboljelih je približan broju oboljelih u Europi gdje imamo masovno cijepljenje već desetljećima.

Smrtnost prije uvođenja cijepljenja je već kontinuirano padala od 19. stoljeća, a ne nakon uvođenja masovnog cijepljena, pri čemu Lidija Gajski iznosi statističke podatke SAD-a, Engleske, Australiji i Africi.

Koliko su ospice “opasna bolest” govori statistički podatak iz Europske unije. Od 10.000 oboljelih od ospica, samo ih je troje umrlo, iznosi Lidija Gajski. O potrebi cijepljenja i umjetnom kolektivnom imunitetu poslušajte u donjem videu.

Borba za istinu nikada nije lagana. Rijetki se odluče žrtvovati svoju karijeru kako bi istina došla do svih. Vjerojatno se radi o kućnom odgoju, koji je presudan za moralnost jedne sobe. Svi liječnici koji se bore s doktoricom Lidijom Gajski su izloženi pritisku politike, lobija, medija i osoba opranog mozga.

Portal Logično nema “svojih kandidata” za buduće izbore u zemljama Balkana, ali jedno je bitno: ne dajite glas onima koji sude i prijete osobama koje se bore za vaše dobro i koji ne žele propitivati korisnost i nuspojave cjepiva. Dok svi spokojno sjedite u vašim domovima, osobe kao Lidija Gajski bezinteresno uzimaju rizik, prijeti im se, stigmatizira ih se i gube svoja radna mjesta. Budimo logični.

 

 5 1 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
74 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije

Dragi Logično. Ljepo bi vas zamolio, da, kad je riječ o vakcinaciji, sa namjerom izbjegavanja manipulacije, postavite linkove na znanstvene istrage, koje bi podupirale teze, koje su promovisane u člancima.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani,

Sve imate u video snimci, nama drage, doktorice Lidije Gajski.

Ako to nije dovoljno, možete kliknuti na ovaj link i pronaći na stotine drugih informacija: https://www.logicno.com/?s=gajski

Glede stručnosti i kritika, napišite koje je vaše zvanje, zanimanje, ime i prezime.

Ugodno čitanje

PS Na stranicama Udruge roditelja i aktivista (HURA) imate informacija kao u priči: http://cijepljenje.info/

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  L. R.

Mislim, da odgovor “Sve imate u video snimci” nije korektan odgovor. Naručito zbog velikih tenzija, koje postoje oko te teme. Postavljanje eksplicitnih linkova v raspravu unosi jasnost, a izbjegavanje sumnje. Jer je Logično zavezan istini i objektivnosti, ne vidim, zašto bi postavljanje par linkova na kraj članka, bio problem.

A u vezi cijepljenje.info – nisam uspjeo naći ništa relevantno (možda samo nisam uspjeo naći). Što je još jedan razlog, zašto vas molim za pomoć.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

@Ipak vjerujemo znanosti
Vjeruješ znanosti ili znanstvenicima?
To je važno pitanje.
I ja sam nekad vjerovao i znanosti i znanstvenicima.
Dok sam bio mlad i neiskusan.
Sad još vjerujem u znanost ali i u njena ograničenja.
A mnogim znanstvenicima ne vjerujem nimalo!
Jer su postali obični apartčiki, sluge velikog medicinsko – farmaceutskog biznisa.

PS
Da pratiš redeovio ovaj portal objavili su do sada na desetine članaka i linkova

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  čitalac

Bez obzira dali sam mlad i neiskusan, dali pratim Logično, rasprava o cjepljenju ne može postojati izvan znanstvenog polja. Jer s time raspravu reduciramo na nivo Karleuše i twitova.

.. a linkova još uvjek nema..

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Teen boy dies immediately after HPV cervical cancer vaccine – http://bit.ly/29A7jY6

Video of teen girl struck down by Gardasil cervical cancer vaccine poison – http://bit.ly/1CpDd7g

Japanese medical experts issue warning against HPV cervical cancer vaccine – http://bit.ly/29CdEmo

Group of parents in Ireland form the support group REGRET after being lied to by the Irish government about the HPV Gardasil cervical cancer vaccine – http://bit.ly/2bV6eQC

The most prestigious medical review board in the world is also questioning the HPV cervical cancer vaccine, which guarantees the science behind this vaccine is fraudulent on all levels – http://bit.ly/1XRFqAf

Lead developer of the HPV vaccine testifies that it’s not safe nor effective. NOT SAFE OR EFFECTIVE. http://bit.ly/1SME57B

American College of Pediatrics warns of ovarian failure linked to the HPV (Gardasil) cervical cancer vaccine. Side effect or working exactly as designed? You already know the answer. http://bit.ly/2kwyX2A

Adolescent Premature Ovarian Insufficiency Following Human Papillomavirus Vaccination: A Case Series Seen in General Practice
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26425627/

Adverse events following HPV vaccination, Alberta 2006-2014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26921782/

Ampiginous choroiditis following quadrivalent human papilloma virus vaccine
http://bjo.bmj.com/content/94/1/137.long

Association of acute cerebellar ataxia and human papilloma virus vaccination: a case report
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23378179/

Autoimmune hepatitis type 2 following anti-papillomavirus vaccination in a 11-year-old girl
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21596082/

Behavioral abnormalities in female mice following administration of aluminum adjuvants and the human papillomavirus (HPV) vaccine Gardasil
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27421722/

Bivalent HPV vaccine safety depending on subtypes of juvenile idiopathic arthritis
http://ard.bmj.com/content/73/12/e75.long

Brachial plexus neuritis following HPV vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18602437/

A case-control study of quadrivalent human papillomavirus vaccine-associated autoimmune adverse events
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25535199/

Cervical cancers after human papillomavirus vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19155953/

CNS demyelination and quadrivalent HPV vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18805844/

Current Safety Concerns with Human Papillomavirus Vaccine: A Cluster Analysis of Reports in VigiBase® (2017)
https://link.springer.com/article/10.1007/s40264-016-0456-3

Demyelinating disease and polyvalent human papilloma virus vaccination
http://jnnp.bmj.com/content/82/11/1296.long

Demyelinating disease and vaccination of the human papillomavirus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21425100/

Development of unilateral cervical and supraclavicular lymphadenopathy after human papilloma virus vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18752390/

Erythema multiforme following vaccination for human papillomavirus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19887766/

HPV vaccination syndrome. A questionnaire-based study
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26354426/

Human papilloma virus vaccine and primary ovarian failure: another facet of the autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23902317/

Human papillomavirus (HPV) vaccines as an option for preventing cervical malignancies: (how) effective and safe?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23016780/

Human papillomavirus vaccine and systemic lupus erythematosus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23624585/

Human papilloma virus vaccine associated uveitis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24191906/

Human papillomavirus vaccines, complex regional pain syndrome, postural orthostatic tachycardia syndrome, and autonomic dysfunction – a review of the regulatory evidence from the European Medicines Agency
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27867145/

Hypersensitivity reaction to human papillomavirus vaccine due to polysorbate 80
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22605841/

Hypersensitivity reactions to human papillomavirus vaccine in Australian schoolgirls: retrospective cohort study
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19050332/

Hypothesis: Human papillomavirus vaccination syndrome–small fiber neuropathy and dysautonomia could be its underlying pathogenesis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25990003/

Immune thrombocytopenic purpura following human papillomavirus vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19464550/

Kikuchi-Fujimoto disease following vaccination against human papilloma virus infection and Japanese encephalitis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22476507/

Lichenoid Drug Eruption After Human Papillomavirus Vaccination
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/pde.12516/full

A link between human papilloma virus vaccination and primary ovarian insufficiency: current analysis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26125978/

Neurologic Complications in HPV Vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26160812/

Neurologic Complications in HPV Vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26160812/

On the relationship between human papilloma virus vaccine and autoimmune diseases
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24468416/

Orthostatic intolerance and postural tachycardia syndrome as suspected adverse effects of vaccination against human papilloma virus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25882168/

Pancreatitis after human papillomavirus vaccination: a matter of molecular mimicry
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27421720/

Panuveitis With Exudative Retinal Detachments After Vaccination Against Human Papilloma Virus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26469238/

Japanese girls following immunization with the human papillomavirus vaccine
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25274229/

Pharmaceutical Companies’ Role in State Vaccination Policymaking: The Case of Human Papillomavirus Vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483914/

Postural tachycardia syndrome following human papillomavirus vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24102827/

Potential cross-reactivity between HPV16 L1 protein and sudden death-associated antigens
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21699023/

Premature ovarian failure 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23035167/

Severe manifestations of autoimmune syndrome induced by adjuvants (Shoenfeld’s syndrome).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27412294/

Severe somatoform and dysautonomic syndromes after HPV vaccination: case series and review of literature
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27503625/

A 16-year-old girl with bilateral visual loss and left hemiparesis following an immunization against human papilloma virus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/20189933/

Small Fiber Neuropathy Following Vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27552388/

Syncope and seizures following human papillomavirus vaccination: a retrospective case series
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21449862/

Telogen effluvium following bivalent human papillomavirus vaccine administration: a report of two cases
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22584489/

Two Cases of Acute Disseminated Encephalomyelitis Following Vaccination Against Human Papilloma Virus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5140871/

Two unclear cases of death. Can we still recommend HPV vaccination?].
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18361151/

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  L. R.

SVAKA CAST

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  L. R.

Evo sada linkova kao u priči ,.. i o njima sam ranije pisao . Svaka čast adminu !

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Za onoga koji vjeruje znanosti:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3878266/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25377033
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24995277
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058170
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099159
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3364648/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17454560
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19106436
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3774468/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3697751/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21299355
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21907498
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11339848
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17674242
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21993250
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15780490
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12933322
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16870260
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19043938
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142947
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24675092
Causal relationship between vaccine induced immunity and autismhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849883
Subtle DNA changes and the overuse of vaccines in autism
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3364648/
Vaccine and Autism- a New Scientific Review
https://www.ageofautism.com/2011/03/cbs-news-vaccines-and-autism-a-new-scientific-review.html
Summary of previous Journal of Immunology
http://danmurphydc.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/01/AR-10-12-rata-AUTISM-VACCINE.pdf
Autism and Resulting Medical Conditions:
http://tacanow.org/wp-content/uploads/2011/09/autism-studies-april-2008.pdf
Mercury toxic encephalopathy manifesting with clinical symptoms of regressive autistic disorders. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17454560
Relation of mercury to high autism rates in boys
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16264412
Elevated levels of measles in children with Autism
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849883
Abnormal MMR antibodies in children with autism
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534
Tylenol, MMR and Autism – A parent survey studyhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18445737
A Positive Association found between Autism Prevalence and Childhood Vaccination
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535
Peer reviewed study on fetal cell contamination with retro virus associated with autism and cancer
https://www.globalresearch.ca/new-study-in-journal-of-public-health-finds-autism-and-cancer-related-to-human-fetal-dna-in-vaccines/5402912
Study documentation- Dr Deisher
http://www.ms.academicjournals.org/…/article1409245960…
Autism and mercury poisoning
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11339848
Hypothesis: conjugate vaccines may predispose children to autism spectrum disorders
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21993250
Rise in autism coincides with rise in vaccines
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535
A two-phase study evaluating the relationship between Thimerosal-containing vaccine administration and the risk for an autism spectrum disorder diagnosis in the United States
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3878266/Elevated levels of measles antibodies in children with autism. – PubMed – NCBIPediatr Neurol. 2003 Apr;28(4):292-4. Research Support, Non-U.S. Gov’tncbi.nlm.nih.gov ·••••••••••••••••A study published in the Journal of Biomedical Sciences determined that the autoimmunity to the central nervous system may play a causal role in autism. Researchers discovered that because many autistic children harbour elevated levels of measles antibodies, they should conduct a serological study of measles-mumps-rubella (MMR) and myelin basic protein (MBP) autoantibodies. They used serum samples of 125 autistic children and 92 controlled children. Their analysis showed a significant increase in the level of MMR antibodies in autistic children. The study concludes that the autistic children had an inappropriate or abnormal antibody response to MMR. The study determined that autism could be a result from an atypical measles infection that produces neurological symptoms in some children. The source of this virus could be a variant of MV, or it could be the MMR vaccine.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  Lovro

Ne boj se neće ti “osiješeteni doktori interne medicine odgovoriti!!!

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Evo ispod stotine linkova , samo vas molim da ne pišete nakon 10′ da nema relevantnih linkova , jer za čitanje i shvaćanje pročitanog svega 2-3 od ponuđenih linkova treba ipak neko duže vrijeme , zar ne ? Ako vam ni to nije dovoljno dostaviti ću vam i ja preko 200-tinjak takvih radova koje sam prije godinu dana bio dostavio ministru Kujundžiću i tražio očitovanje tzv ,,struke” . Vjerujem da znate što se dogodilo s tim zahtjevom ? Naravno muk i ignoriranje unatoč tri požurnice . ZNATE LI ILI PRETPOSTAVLJATE ZAŠTO I DALJE VLADA MUK? LP

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije

Ipak vjerujemo znanosti: kad vec baratamo linkovima dajte pustite i vi neki link na kojem je izvrsena provjera cjepiva da bi i skeptici mogli vjerovati. Nisam nigdje pronasao podatak da je netko u HR “provukao” cjepivo npr. kroz maseni spektrometar i pokazao sta sve ima u cjepivu. Zasto ima zive, arsena i aluminija kao dokazanih neurotoksina? Olova također. Kad uvozite fotelje morate imati certifikat, a za cjepivo? Zato ljecnica koja mi kaze “ja vjerujem” da je cjepivo ispravno nije mogla reci na temelju kojeg ispitivanja ona vjeruje. Pa vi uvodite religiju u medicinu!!! Ista ta struka napucava cjepiva u djecu bez prethodnog testiranja da li je dijete alergicno na cjepivo. Znam slucaj gdje je majka izrijekom trazila prethodno testiranje i “doktorica” je odbila pa je majka bila primorana odbit cijepljenje i “marva” joj odmah udarila kaznu. Zato nemojte cekati na link nego dajte vi postavite barem jedan koji bi potvrdio vasu tezu.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Lajkao sam vaš post , ali sumnjam da niste baš ništa relevantnoga pronašli na http://www.cijepljenje.info , jer je nemoguće da ste pregledali sve što je tamo objavljeno u tako kratkom roku između vaših dva posta . Probajte još jednom ili si pogledajte seriju emisija ,,Highwire” od Dell Bigtree-a ili nekoliko intervjua s prof Peter Goetszche-om , donedavnim direktorom Nordic Cochrane-a iz Danske pa će vam sve biti mnogo jasnije , a i otvarati će vam se dopunski linkovi znanstvenika koji nisu na sponzorskim listama farmaceuta . Ako vam je stvarno stalo doznati odakle su izvori koje je istakla dr Gajski to biste mogli vrlo lako otkriti , jer o tome postoje mnogi znanstveni radovi od Istoka do Zapada i od Sjevera do Juga . Ima dosta radova mnogih Ruskih akademika na tu temu , no kako sam već naveo i predložio probajte s onim što sam naveo . LP

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Shadow

@Shadow

Na cijepljenje.info ima mnogo toga. Prvi put sam taj sajt obišao posle članka objavljenog pre par dana (https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/video-hit-udruge-hura-cjepivo-ne-djeluje-sve-se-manje-vjeruje.html) – jer je naravno to prva stvar, koju inače napravim – pogledam izvor informacija, koji mi se pruža. Ja se na sajtu nisam snašao, ali opet, priznajem, nisam spreman potrošiti sat svog vremena, da bi (možda) pronašao infromaciju, koju bi mi taj sajt u osnovi morao pružati u prvom planu. Možda je konfuznost sajta posljedica neveštog upravljanja – ali opet, možda toga, da te infromacije nema.

I kad govorim o relevanci, govorim o znanstvenim istrživanjima. Iako suvišno, ipak izgleda, da ima poprilično ljudi, koji ne razumiju, da je jezik znanosti jedini jezik, koji može objektivno protumačiti neke pojave. Naravno, i znanstveniki so ljudi i – kao i svi ljudi – mogu obmaniti sami sebe (kroz polazne neispravne podatke / aksiome, koje prihvačaju kao ispravne). Baš to je i razlog, da su debate (kao je ta) dobrodošle – ali ne izvan znanstvenog polja.

To dalje i nije više namjenjeno vama – nego dodajem kao općenitu reakciju na odgovore, koje sam primio: zatrpavanje gomilom linkova na neki način doživljavam kao nespremnost za debatu. Jer u biti ne trebamo 150 linkova, treba nam jedan sam – i oko toga voditi raspravu. Iako sam odgovorio na tri linkove (koji, ironično, na kraju podupiru cijepljenje) od toga se nije razvilo ništa.

Sve me nekako podseća na pojam “binarna rasprava”, koji je često upotrebljen tu na Logično (osobito od Babića). Bilo bi mi drago, da bi toga bilo manje i na drugim temama.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani Ipak vjerujmo znanosti,

Temelj znanosti je propitivanje, a ne vjerovanje u apsolutnu istinu.

“Progresivne” osobe koje ne vole propitivati znanstvene činjenice su ubile Giordana Brunu.

Ugodno čitanje.

PS Ipak bi bilo poželjno pročitati još jednom naš članak o binarnim osobama:
https://www.logicno.com/zivotni-stil/provjerite-jeste-li-binarna-osoba-i-kako-to-utjece-na-vas-zivot.html

Taj isti od znanosti
Gost
Taj isti od znanosti
1 godina prije
Reply to  L. R.

[Izgleda moji su komentari blokirani. Pa sam promjenio IP, jer, vjerujem, dokler se obraćam sa poštovanjem, korektno i argumentirano, objava mojih komntara ne bi smela biti upitna.]

Da izbegnemo digresije, teza o kojoj raspravljamo je naslov ovog članka “je li cijepljenje najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet?” što je indirektno postavljanje teze “cijepljenje je najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet”

@onako usput

U tom smislu je tvoj odgovor irelevantan, jer u nićemu ne potvrdjuje tezu, da je “cjepljenje najveća obmana”. U članku https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/video-hit-udruge-hura-cjepivo-ne-djeluje-sve-se-manje-vjeruje.html (u kojem mi nisu objavili poslednji odgovor) replicirano mi je sa više linkova. Praktičko u svim linkovima studije potvrdjuju visoko efikasnost cjepljenja (ali govore o tome, da imunitet opada s vremenom, što i nije novost ili tajna).

@L. R.

Opet smatram, da je copy-pastenje 56 linkova nekorektan odgovor. Ako ima valjan argument, to se može iskomunicirati sa par linkova, nekako u smislu “tražimo moć argumenta a ne argument moći”. Bez obzira na to, nastavljam diskusiju.
Linkove sa stranice “healthimpactnews.com”, “youtube”, “facebook” ignorišem, jer je to neka privatna stranice, bez objektivne kontrole. Za “cochrane.org” nije baš jasno, šta su, pa ignorišem. collective-evolution.com je opet neka privatna inciativa sa nejasnom agendom, isto važi za circleofdocs.com. I eto nas na vjerodotojnim linkovima. Odgovaram na prve tri, ako to nije relevantno za raspravu, molim vas za linkove, koje smatrate relevantne (a sigurno neću odgovarati za svih 56 – x nerelevantih linkova).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26425627/

Riječ je trojici mladih djevojaka sa neželjenom pojavom posle vakcinacije. Nuspojave so poznata stvar, nitko ih ne negira. Zaključak tih nuspojava je dalja istraga – što je nešto najnormalnije, stvari evoluiraju ima niz takvih i drugćijih primjera u medicini i farmaikologiji. Sigurno tekst na linku ne piše o “največjoj obmani” ili “nedjelovanju cjepiva”.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26921782/

Opet članak o nuspojavama. Zaključak članka “Rates of AEFI after HPV immunization in Alberta are low and consistent with types of events seen elsewhere.” – što samo potvrdjuje cjepljenje.

https://bjo.bmj.com/content/94/1/137.long

Piše o JEDNOM primjeru (a vakcinira se od 2006!) izgube vida (sa akcentom na niskoj rati nuspojava). Moguće je, da izguba vida povezana sa vakcinom, ali opet, na jednom primjeru to nije moguće utvrditi. Da se tome pridoda, koliko je bilo sprećenih kancerogenih bolesti (jer je to prava slika i namjera cijepljenja), mislim, da je to članak, koji potvrdjuje cijepljenje kao uspješne metode.

Damir
Gost
Damir
1 godina prije

Prvo si tražio linkove. Sada kada si dobio i previše, izvlačiš iz konteksta.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Ti ‘od znanosti’, educiraj se o pojmu ‘kognitivna disonanca’. Tamo će ti biti objašnjeno točno zašto nisi u stanju vjerovati u dokaze koji pobijaju tvoja unaprijed postavljena uvjerenja koja se baziraju na dogmama, a ne na znanosti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Lijepo ti sve ignorisi, cjepi sebe s svim dostupnim cjepivima, kao i svoju djecu, a za one koje se ne cjepe ne brini jer ti nemogu nista! Biti ces sto posto siguran.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
1 godina prije

Prijatelju, pa pogledaj video u kome elaborira d-r Gajski. Evo konkretno na primjer, između ostalog, ona kaže da se u SAD ljudi nisu cijepili protiv TBC (za razliku od Evrope) i tamo, unatoć tome nemamo procentualno viši broj ljudi koji su zaboljeli od TBC-a uporedo sa Europom. Ako je tako, ćemu se ondak cijepiti protiv TBC-a ? Samo za da potrošimo vakcine !? Osim toga, te nus-pojave od cijepiva i nisu tako bezazleni.
Recimo ako neko dijete dobije autizam prouzrokovan cijepivom, koji se ne lječi dali je to bezazleno ?
E sada, recimo, fakt (koji je lako proveriv, poslat ću linkove ako ne možeš naći ) je da je broj autističnih osoba u Europi i SAD-u u zadnjih 30-tak godina povećan za 5-6 puta.To se ne može nikako svrstati pod nekakvom marginom od nekoliko promila u svezi sa nus-pojavama nekog cjepiva, nego je rastući trend konzistentno tokom više desetljeća.
Nije dokazano da su kod svih direktan uzrok tome cjepiva, jer nitko i nije to provjeravao, dakle ne postoji nekakva sveobuhvatna naučna studija koja bi stavila te pojave u korelaciji, ali to je tako, još jednom potenciram, jer relevante medicinske institucije (svaka čast izuzetcima, kao d-r Gajski) ne žele da se bave time, iako indicije postoje i njihova je dužnost to obaviti te javno podijeliti rezultate i zaključke.
Eto to je to u svezi cjepiva što ljude najviše iritira i ljudi ne mogu da shvate da medicinske i naučne institucije koje društvo financira kroz državnog proračuna ustvari ne rade ništa ili rade kontra interesa društva .

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije

@radijacija2000

Naravno, slažemo se, da nuspojave niso neka nedužna stvarčica. Ali uvjek se to gleda u široj perspektivi dobiti i gubiti.

Ja nemam problema sa time, da cijepljenje ne djeluje. Ali to mora da se podkrepi sa dokazima. I ako dr Gajski tvrdi, “da se u SAD ljudi nisu cijepili protiv TBC (za razliku od Evrope) i tamo, unatoć tome nemamo procentualno viši broj ljudi koji su zaboljeli od TBC-a uporedo sa Europom” – onda u drugim riječima tvrdi, da cjepljenje ne djeluje.

E vidiš, to je tačka, koji mnogio prelaze sa poprilićnom lakoćom – i na kojoj sam se ja zaustavio. Ok, može, ali gdje su dokazi? Ako cjepljenje ne djeluje, onda je to vrlo lako dokazati; u stvari, cjepljenje bi preuzelo efek placeba, koji je efekt, dobro poznat znanosti.

Ali do sad nisam dobio ni jedan relevantan link, koji bi osporavao efektivu cjepljenja (izgleda me ljudi razumjeli doslovno, pa mi šalju tono linkova – a bez onoga, što sam u stvari tražio: centralni argument, koji bi potkrepio tezu o nedejelovanju cjepiva).

Što znaći, da je naslov ovog članka, u najmanju ruku, nekorektan.

mike
Gost
mike
1 godina prije

hahhah kad ti nama das dokaz da cepljenje deluje i koristi populaciji bez nuspojava onda i mi tebi uteramo tri metra u dupe jer je izgleda nekim ljudima lakse to uterati nego 3cm u mozak….

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Ipak vjerujemo znanosti Pa za mene je dovoljan “centralni dokaz” kako je propitkivanje od kontrolnoga sistema onemogućeno . . . i mene uopće ne brinu dokazi jer se argumentiranjem takvih stvari dolazi do samoga postanka za koje ne postoje dokazi, kako sa jedne tako i sa druge strane.
Mene brine nastojanje ukidanja izbora na cijepljenje . . . oni koji nastoje ukinit izbor su vidljivi golim okom, bez mikroskopa i bez teleskopa . . . i to je meni “centralni dokaz”.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Dokaze o NEdjelovanju TBC cjepiva imate na stranicama WHO. Osobno sam provjeravala statistike, kalendare cijepljenja i programe razvoja novih cjepiva protiv tuberkuloze zbog neučinkovitosti ovog dosadašnjeg (ni nova cjepiva u testiranjima do sad nisu dala bolje rezultate).
Dakle, sve vam je dostupno iz relevantnog izvora uz malo napora. Ustvari, meni to i nije bio napor.

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Silence

[Ponovo šaljem, jer se moje poruke nekim razlogom ne objavljaju. Zašto takva selekcija?]

@Silence

Pa kad je sve tako jednostavno, objavite link na vjerodostojnu istragu, koja potvrdjuje vaše tvrdnje. Ionako to možete, prema vašim rjećima, napraviti za tren oka.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Zašto bi drugi obavljali sve za tebe? Ti nemaš internet? Ne znaš se informirati i služiti stručnom literaturom? Još uvijek kakaš u tutu ili si do danas naučio naći put do wc-a?

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Lovro

@Lovro

Pa, mislim da je mnogo evidentno zašto:
– zato što se ovde postavlja teza, koja proturječi opšto prihvaćenim činjenicama (a to je, da je cjepljenje najveća obmana znanosti)
– zato što neki na tom forumu hvale, da takve linkove veoma jednostavno pronalaze
– i zato, jer ja nisam uspijo naći ništa, što bi (vjerodostojno) podupiralo tvrdnje, zapisane u članku.

Do sad nitko nije postavio jedan jedini link, koji bi vjerodostojno osporavao cjepljenje. Kako je to moguče, unatoč tome, da je očigledno tu svima sve jasno (razume se, osim meni)?

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Neće vam nikad biti jasno jer ne pričamo o jednoj činjenici. Da biste došli do faze razumijevanja problema s cijepljenjem potrebno je proći dugotrajni proces pručavanja, provjeravanja podataka, istraživanja, uspoređivanja… jer radi se o kompleksnoj materiji.

Zamislite da su vam roditelji u dobi od 4 godine čitali Shakespearea umjesto Andersena – biste li išta razumjeli? Ne biste, naravno! Zato postoje slikovnice za malu djecu, a ozbiljnija literatura za odrasliju koja su svladala osnove čitanja i razumijevanja pročitanog. Isto vam je s cijepljenjem – krenite od neke točke i počnite istraživati, obrazujte se.
Zašto očekujete da vam ja vadim podatke o TBC cjepivu kad vam nisam učiteljica? Napisali ste: ” jer ja nisam uspijo naći ništa”. Pa normalno da niste kad riječ “uspio” pišete “uspjeo”!
Svakim svojim komentarom potvrđujete da se ste neobrazovani i/ili nesposobni. Kad je već tako, zašto uopće ulazite u raspravu?

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Silence

@Silence

Ja sam Slovenac, rijetko se poslužujem (inače meni dragog) hrvatskog (ili srpskog, kako god) jezika. I činjenicu, da to niste uspjeli detektirati kroz moje poruke, uzimam kao veliki kompliment. Toliko o mojim gramatičkim greškama, za koje sam inače svjestan, da ih pravim, kad pišem na hrvatskom.

Ali, još važnije. Upravo se desila prekretnica, priznajući, da niste upoznati sa istragom, da cijepljenje ne djeluje – i svoju prvu tezu menjate sa tezom, da je treba “proći dugotrajni proces pručavanja, provjeravanja podataka, istraživanja, uspoređivanja… jer radi se o kompleksnoj materiji.”

Vaša nova teza je naravno pogrešna. Znanstvena metodologija može vrlo jednostavno potvrditi efikasnost cjepljenja ili ga opovrgnuti (i to je već napravila brezbroj puta). Što ne znači, da nema problema vezanih na cjepljenje (i, nećete vjerovati, iz prve ruke sam upoznat sa njima). Ali, sa redukcijom problema cjepljenja na nuspojave, već smo se mnogo udaljili od senzacionalizma tipa “cijepljenje je najveća obmana”.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Hrvatski vam je vrlo dobar, čestitam! Zaključivanje vam je pogrešno u mnogočemu, a posebno me zbunjuje vaša sljedeća rečenica: “Upravo se desila prekretnica, priznajući, da niste upoznati sa istragom, da cijepljenje ne djeluje”. Nisam to nigdje napisala. Uputila sam vas na WHO koji prati i izvještava o razvoju novih TBC cjepiva upravo iz razloga što se dosadašnje, usprkos masovnoj primjeni u mnogim regijama, pokazalo neefikasnim.

Također sam napisala da sam provjeravala te podatke i na drugim službenim stranicama (npr. američkim i EU). Meni pretraživanje podataka ne predstavlja napor, no za vas sam napisala da trebate uložiti vrijeme i trud jer iz vašeg očekivanja da vam isporučim dokaz u vidu jednog linka na kojem bi to eksplicitno pisalo, evidentno je da sami nemate afiniteta prema istraživanju.

Vama za info, TBC je i dalje među vodećim zaraznim bolestima u EU a to se vidi iz izvještaja WHO dostupnog na službenim EU stranicama (u nastavku je c/p):
“The infectious illnesses of most concern for the Region are tuberculosis (TB –
particularly its drug-resistant forms), HIV/AIDS and other sexually transmitted
diseases, and hepatitis.
• TB accounts for over 40% of all mortality from communicable diseases and
is the most common cause of death among people living with HIV/AIDS.”

Link na izvor ovog podatka vam namjerno neću staviti jer smatram da se trebate sami potruditi ukoliko ovu tvrdnju želite demantirati. Usput, cjepivo protiv TBC je izbačeno iz kalendara cijepljenja većine EU zemalja, a vi mi recite zašto – ako je efikasno u sprječavanju bolesti koja je i te kako prisutna i dalje!?

Na stranicama WHO možete pronaći podatke i o tome kako su gotovo svi slučajevi polia u zadnjih 5-6 godina uzrokovani vakcinalnim sojem virusa. S tim u vezi, možda je doista netočna moja tvrdnja da cjepiva ne djeluju jer ona ponekad djeluju, ali tako što izazivaju bolesti protiv kojih bi trebala štititi.

Isto vam je s gripom – potražite službene podatke i vidjet ćete da je efikasnost cjepiva, ovisno o godini, od 10% do 60%.

Pozivam vas da pokušajte pronaći dokaze za bilo koje cjepivo da su provedena testiranja cjepiva na mutagenost, kancerogenost i infertilitet. Nećete ih naći.

Eto, izazivam vas da demantirate bilo koju od prethodnih tvrdnji uz navođenje relevantnih izvora!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije

Stricek Bond zakaj nebu i ja z vami mogel na patarolu iti? Evo recite vi meni logican odgovor na jedno logicno pitanje. Ipak smo na portalu Logično. Zasto vlade farmaceutima potpisuju odricanje od odgovornosti za posljedice cjepljenja? Mene su na faxu ucili dak kad se projektira nesto “za ljude” da faktor sigurnosti mora biti 10x pa tako lift na kojem pise nosivost 350 kg u stvarnosti mora biti projektiran za 3,5 tone. Eto tako je bilo kad sam ja studirao. Zasto danas farmaceuti imaju odricanje od odgovornosti i ne mozete ih tuziti ili morate npr. potpisati da primate na osobnu odgovornost. Vita jela zelen bor molim brzi odgovor. Logičan naravno!

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Dobio si stotine linkova. Već sam te uputio da se podrobnije educiraš o kognitivnoj disonanci, pa ćeš onda shvatiti zašto je meni tvoj način razmišljanja samo predvidljiv psihološki obrambeni mehanizam, dok ti pogrešno vjeruješ da je to nešto drugo.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Sada si stvarno previše ,,proziran” da se ne bi shvatilo da si ,,teški pro vaxer” i da si ,,zabetoniran ” za promjenu stavova pa i da ti se istrese na tisuće znanstvenih radova timova poznatih stručnjaka , jer budi iskren misliš da si ,,pametniji od svih” . Podsjećaš me na jednoga dr sc koji ima običaj uključivati se pod svakojakim nickovima u udruge roditelja i tamo ,,bistriti mutnu vodu” . Sorry you don’t deserve to waste time on you .

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije

kad se već busaš u znanstvena prsa, za početak ti je dovoljno da proučiš sastav “lijeka” i čime se bavi Faramkokinetika, pa tada vjerujem da i sam možeš doći do logičnog zaključka zašto su faramkokinetička ispitivanja obavezna za sve lijekove. Tada bi te mogla iznenaditi činjenica da za obavezna cjepiva, koje se primjenjuju na dojenčadi, nije potrebno provesti ispitivanje farmakokinetičkih svojstava. U prilogu jedan skroman link u kojem se možeš sam posvjedočiti da se za cjepiva ne traži procjena farmakokinetičkih svojstava. Str. 7.
Jesi li se ikada pitao zašto?
Prije nego li dopustiš da se određene tvari unesu cjepivom u zdrav organizam tvoga djeteta pretpostavka je da želiš znati koje su to tvari i kako će organizam reagirati na njihov kemijski sastav. Liječnik to ne zna. Takva ispitivanja nisu provedena. Izdati pacijentu takav lijek protivno je hipokratovoj zakletvi. Liječnik se zaklinje da će u obavljanju svoga posla pacijenta štitit od svega što bi mu moglo škoditi ili nanijeti nepravdu. U nuspojavama “lijeka” već stoji da bi mu moglo naškoditi, te izazvati smrt. Sve ovo je logično, osim ako ti je zanimljivo sebe ili vlastito zdravo dijete gledati kao labaratorijskog štakora na kojima se represijom provode nehumana istraživanja koja bi vas mogla učiniti doživotnim invalidom ili ubiti..
http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/SPC/SPC_UP-I-530-09-15-02-282.pdf

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Jeste li provjerili podatke koje dr. Gajski iznosi i imate li dokaze o netočnosti istih? Umjesto traženja dokaza njezinih navoda iz predavanja, uložite i vi mjesece u istraživanje materije pa nam demantirajte te podatke. Ako možete. A ne možete!
Tako bi, naime, izgledala jedna konstruktivna rasprava.

mike
Gost
mike
1 godina prije

Respekt za doktoricu gospodju… Cojones do poda….

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  mike

Svaka joj čast, ubola je u osinje gnijezdo. Tim je riskirala vječitu borbu protiv suvremene farmaceutske mafije, MSM-a i izmanipuliranih osoba kojima je nametnuta kao nekakva šarlatanka.

Medo
Gost
Medo
1 godina prije

Djecja paraliza velike boginje mums sarlah sve je to znaci nestalo samo od sebe. I ne sad govnarit o rastu higijene jer su te bolestine istrebljene dok se sralo iz štale.

Statistike
Gost
Statistike
1 godina prije
Reply to  Medo

Tako govore državne statistike svih zapadnih zemalja. Ako one lažu, onda je to laž.

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije
Reply to  Medo

npr. Dječja paraliza je gotovo nestala kada se i DDT prestao koristiti u mjeri u kojoj se koristio kada je 1945. nastala epidemia Dječje paralize, koja je isto pogađala, ljude, kako i životinje.

Kada je u pitanju poliomijelitis, ili Dječja paraliza, postoje nezavisna istraživanja koja danas većini liječnika nisu poznata, pošto su iz medicinskih knjiga jednostavno – izbačena. To su istraživanja koja je vršio dr Morton. S. Biskind nakon izbijanja velike epidemije poliomijelitisa u SAD 1945, kad je i sam predsednik SAD Franklin D. Ruzvelt postao žrtva ove bolesti.

Velika epidemija poliomijelitisa izbila je u SAD 1945. Veliki broj dece je tada stavljen na “čelična pluća”.
Svoja višegodišnja istraživanja u kojima je povezao masovno trovanje pesticidima, posebno DDT-ijem sa epidemijom poliomijelitisa Biskind je objavio 1953. u znanstvenom “Američkom čaospisu za digestivne bolesti”. Biskind je tako uočio da je najznačajnija karakteristika sve većeg broja slučajeva poliomijelitisa to što se on identično povećavao kod ljudi i kod domaćih životinja, a i epidemija 1945. je nastala istovremeno.

Kao glavni izvor trovanja smatao je mlijeko u kome se našao pesticid. U ispitivanjima koja je vršio upoređujući simptome trovanja DDT-jem sa simptomima polimijelitisa, nedvosmisleno je uočio da su oni identični. I to se ponavljalo u svim ispitivanjima.
https://www.westonaprice.org/health-topics/environmental-toxins/pesticides-and-polio-a-critique-of-scientific-literature/

Zax
Gost
Zax
1 godina prije
Reply to  Medo

Nije nestalo. Sve su bolesti jos uvijek ovdje. Jedino su velike boginje iskorijenjene.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  Medo

mora da si ti još u nekoj štali usred mnogo govana

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

Indirektno vezano, ako ima netko da je stao na čavao ili imao bilo kakvu ozljedu koja bi spadala u ozljede iza kojih je mandatono cijepljenje protiv tetanusa, zamolio bih da napiše ukratko prije koliko je godina to bilo i koliko je inekcija dobio.
Hvala.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Mercury

Evo, bilo je to prije 8 godina. U berbi grožđa s prljavim nožem sam sebi dobro zarezao podlakticu. Išao sam na hitnu zašiti ranu i pritom sam pristao na cijepljenje protiv tetanusa, jedna injekcija. Trebao sam doći za tjedan ili dva ponoviti cijepljenje, ali nisam. Rana zarasla. Posljedica nije bilo.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@ Son of Alerik @ Damir

Hvala na informacijama.
Pokušavam utrvrditi službenu proceduru oko tetanusa što nije jednostavno. Prije nekih 15 godina, ja sam primio samo jednu inekciju nakon ozljede ruke. Dva frenda su pak primili po jednu jer se na ostale dvije nisu odazvali što znači da su trebali 3 komada dobiti. U Zakonu piše da idu 2 inekcije. Preporuka je pak svakih 10 godina (od zadnje inekcije) ponoviti inekciju. Po svemu, nisam našao nikakav razlog da bi ta dva frenda trebala primiti 3 inekcije kao što su trebali. Ni prema zakonu, niti prema preporuci.
A valjda pikneš 3 pa si skinuo svaku odgovornost sa sebe.

Damir
Gost
Damir
1 godina prije
Reply to  Mercury

Prije 35 godina tri puta probio nogu na zahrđalim klinom. Nikad nisam išao doktoru.

Posjekao se na desetine puta i opet ništa.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  Mercury

Imam 70 godina i nebrojeno sam se puta tokom rada ozljeđivao po rukama i nogama , čak i gadno opekao no nikada nisam primao cjepivo protiv tetanusa . Znao sam u mladosti biti kao i sva djeca iz ulice razrezan po rukama i nogama od zarđalih brodskih sekcija koje su vađene od potopljenih brodova i po kojima smo se penjali da bi u njima pronašli razne predmete od porculana , dugmad uniformi , keramičke izolatore itd .

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 godina prije

Ključno, u cijeloj ovoj priči i opčenito svemu oko medicine je – gubitak povjerenja (sa dobrim razlogom). Dokle god se medicina i njena industrija ne vrati iz privatnog u (isključivo) sferu javnog, neće biti sreće ni povjerenja a najgore u svemu je, što se zbog novca i interesa raznih opskurnih grupa i organizacija mogu dogoditi strašni zločini na ljudima…
——————————————-
Po “mojoj” logici, nemoguće je napraviti univerzalno cjepivo koje će svim ljudima jednako koristiti… kako ni sva hrana ne odgovara svim ljudima jednako zbog imunosnog odgovora svake krvne grupe, na njoj specifične, ne odgovarajuće lektine, tako, svaka krv ima specifičan imunosni sustav koji prihvaća ili “ide u borbu” sa tvarima koje cijepljenjem uđu u tijelo i može razviti antitijela koja više ne razlikuju korisnu tvar iz produkcije vlastitog organizma, od patogenog “uljeza”.
Mislim da bi medicinski znanstvenici trebali svoja istraživanja usmjeriti na individualizaciju cjepiva, gdje bi za svakog čovjeka, ovisno u koju grupu pripada, složili kompatibilan “koktel” koji neće “izblesirati” njegov imunitet, već ga usmjeri u ciljanom pravcu tj. razvijanje antitijela na ciljani patogen, bez popratne štete.
… do tada svrstavam se u grupu “antivaksera”.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Svi bi na ovome portalu trebali uzeti u obzir godine skolovanja da bi se postalo Lijecnik, Specijalist, Sudac ili nekakav znanstvenik. Nakon silnih godina provedenih uceci ti ljudi napokon zapocinju zasnovati obitelj, kupuju kuce, aute ,uzimaju kredite i sta bi trebali izgubiti sve preko noci i poceti radit kao konobari u nekom baru? Sutjet ce i radit sto im se kaze, a oni koji se budu bunili, gubit ce licence, ici na sudove i mediji ce ih cinit ludima!

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Ne slažem se s takvim razmišljanjem , jer pogotovo u medicini humanost , istina i pravda trebaju biti na prvom mjestu obzirom da ti ,,ljudi u bijelome” utječu na ono najvrijednije što svatko od nas ima , a to su život i zdravlje nas i naše djece pogotovo . S time se nitko nema pravo igrati bez povezane odgovornosti

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Shadow

Pa sto njih briga za nasu djecu? Oni brinu za svoju…

Tomo
Gost
Tomo
1 godina prije
Reply to  Shadow

Pa oni ne proizvode i testiraju cjepiva – oni ga samo injektiraju. Odgovornost na onome tko je to odobrio

hogar strašni
Gost
hogar strašni
1 godina prije
Reply to  Shadow

Shadow u redu je Tvoje mišljenje, tako bi stvarno trebalo biti ali mislim da je Emiliano Zapata ipak u pravu. To je kao pitanje tko voli više djecu pedofil ili pedijatar. Pedijatru je to zanimanje od kog živi.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Mile Tu osobu definitivno ne financira kontrolni sistem . . a ti ako znaš dojavi . . .

Penzija
Gost
Penzija
1 godina prije

Vidoviti Mile da ju netko financira iskakala bi iz pastete

eiorgioaergaerganranuraer
Gost
eiorgioaergaerganranuraer
1 godina prije

Svako dobro liječnici Gajski, žena govori istinu.

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije

Jedini znastveni argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilogu cjepljenja je da cjepiva potiču proizvodnju antitijela. Međutim, vladine statistike, znanstvena medicinska istraživanja, izvještaji Udruženje hrane i lijekova (FDA) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je cjepljenjem potaknuta proizvodnja antitijela nemoćna protiv bolesti. Svi titri, brojnost antitijela u nečijem organizmu, a osobito oni izazvani aluminijom, živom ili trećim otrovom iz cijepiva, nisu i ne mogu biti jamstvo da je neka osoba zaštićena od bolesti.

kolega
Gost
kolega
1 godina prije

Ovo o čemu govori doktorica je napabirčeno je sa perifernih publikacija, bez podloge EBM, i ne odgovara istini. Razumio bih ju da je njen govor motiviran željom da prosvijetli znanstvene nedoumice, ali je u pozadini samo osobna samopromocija. Jer, dokaza za korist od cijepljenja je potvrđena bezbrojnim epidemiološkim i kontroliranim pokusima tko da u znanstvenoj publicistici nema nikakve sumnje.. . A tu je paradoks, osoba koja e završila medicinu , i to EBM sada se okomila na tu istu medicinu i proklamira neznanstvene, nedokazane tvrdnje ..Po meni bi bilo pošteno da vrati diplomu dr medicine temeljenu na EBM i kao takva propagira svoje neznanstvene i vrlo štetnej tvrdnje. Konačno, kao to da ne regira njen matični Medicinski fakultet i ne oduzme joj diplomu?

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  kolega

Sve tvrdnje doktorice Gajski su potvrđene znanstvenim istraživanjima i drugim relevantnim izvorima podataka (CDC, WHO, središnji statistički uredi itd.). To što su vama ti izvori nepoznati govori o vašem neznanju. Ili, da vam još pojasnim jer vidim da baš ne shvaćate: na Medicinskom fakultetu se o cjepivima ne uči gotovo ništa… odnosno sve informacije koje se o cijepljenju uče na Medicini tiču se samo kalendara cijepljenja i ponekog pamfleta o “suvremenom medicinskom dostignuću koje je spasilo milijune života”. Na Medicini se NE čitaju znanstveni radovi, NE proučava problematika cijepljenja, NE uče se sastojci cjepiva itd. Dakle, liječnici o cijepljenju ne znaju više od prosječnog čitatelja Indexa.
Dr. Gajski je o cjepivima učila samostalno, IZVAN programa Med. fakulteta, i time je stekla znanja koje prosječan liječnik nema i ne može dobiti studiranjem.

Sramite se zbog vašeg neznanja i prestanite pisati napamet jer to postaje toliko degutantno da sam već počela sve provaksere promatrati s prezirom, a većinu smatram ljudima ograničene inteligencije koji nisu u stanju uložiti ni minimum truda u upoznavanje teme o kojoj imaju tako čvrsto definiran stav. Ispadate stvarno jadnici ispranog mozga koji ponavljaju PR pamflete iz mainstream medija. Zbog svega navedenog nemojte se čuditi što izazivate ovakve reakcije kod nas koji dugo vremena proučavamo problematiku cijepljenja.

Sa strane
Gost
Sa strane
1 godina prije
Reply to  Silence

Silence, je sve rekla i tu se nema što za dodati. Međutim, ne mogu ne primjetiti loš pravopis Kolege. Strašno za vidjeti. Točno je u gornjem članku napisano. Vlast i riječ smo prepustili mediokritetima.

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Silence

Ajd baš mi je drago da me netko smatra osobom ograničene inteligencije radi svog mišljenja I ISKUSTVA u ovom području.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  Saddam

Napisala sam da “većinu smatram ljudima ograničene inteligencije”. Nisam vas ja svrstala u tu većinu, nego ste to učinili vi sami.
Spominjete nekakvo iskustvo, no nejasno je jeste li samo jedan od cijepljenih koji je prošao (ili misli da je prošao) bez posljedica ili imate iskustvo u cijepljenju drugih ljudi čije nuspojave ne prepoznajete. Ukoliko je u pitanju ovo potonje, jasno je da ne možete prepoznati pojavu koju negirate.

Šerif Konjević
Gost
Šerif Konjević
1 godina prije
Reply to  Silence

Bitno da se vi smatrate osobom koja ZNA, a mi ostali NE ZNAMO jer možda ne mislimo kao vi – tipičan primjer militantnog antivaxera, moja istina je jedina, a tko misli drugačije je glup…

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Samo zato što pišeš svaki put pod drugim nadimkom, ne znači da vas je više. U stvari, sve vas je manje. Ako nikako drugačije, uvijek možete učiti na vlastitoj koži, a ne siliti da se cijepe oni koji smatraju da imaju pravo sami odlučiti tko će im šta ubrizgavati u tijelo. Bilo kakva prisila pod izlikom nekakve ideologije koja se uvaljuje pod ‘znanost’ i ‘humanost’, spada pod pojam distopijskog društva, a u takvom društvu već malo predugo živimo.

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Lovro

Što se mene osobno tiče, ne morate se cijepiti, ja iznosim svoje mišljenje. Ono što mislim je da dokazujete nešto što jednostavno nije dokazano, to je sve.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije
Reply to  Saddam

Saddam, sve je dokazano odavno i sve se zna.

Krešo
Gost
Krešo
1 godina prije

Ne mogu da shvatim sledeću hipotezu: “ ne vakcinisimo se jer su nuspojave neizvjesne – jer je vakcinacija bespotrebna”?!
Možemo li postaviti hipotezu na sledeci način:
Ko od vas koji ste protiv vakcinacije moze da garantuje da nuspojave npr. zausnjaka nisu gore od nuspojava vakcinacije za istu bolest?

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Krešo

A možeš li ti garantirati obratno, da neće bit posljedica od cijepljena??

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Krešo

Prebolih skoro sve djecije bolesti kao klinac bez ikakvih nuspojava i sad me zabole “papricica” za njih jer imam trajni imunitet. Zato se i zovu djecije bolesti jer ih treba preboljeti kao dijete. Medjutim zausnjaci u zreloj dobi kod muskarca mogu izazvati sterilnost. Imate nedavno u Zg pojavu oboljenja zrele populacije od djecijih bolesti, a koji su cijepljeni kao klinci, a imunitet tj. zastita nije trajna. U toj dobi komplikacije i posljedice su gadne. Moje osobno misljenje je da sam na dobitku jer sam prirodno prebolio te bolesti i stekao trajni imunitet. Te bolesti sluze kao vjezba imuno sustavu u toj dobi i doprinosi jacanju i formiranju imunog sustava. Po meni je cisto ludilo uvalit 70 vakcina do 8. godine djetetovog zivota. To nikako ne moze izac na dobro pa nek kaze tko sto hoce. Osim toga da svi imaju zdravstveni karton kao ja trebali bi upisivat po dvoje studenata medicine godisnje, jer bi u protivnom svi bili bez posla.

apolo
Gost
apolo
1 godina prije

Ja u petoj deceniji zivota se i ne sjecam kad sam cijepljen. Imaju neke fleke na ramenu, kazu od vakcina. Mogu samo reci da nikad vise teletine nisam pojeo, niti hocu , nego ono kad je haralo kravlje ludilo. Svi gradjani su zurili da se cijepe. Onda drugi talas, pticja gripa, piletina mi izasla na nos. Mediji su forsirali, stetno, opasno po zivot, ali meso bilo na akciji. Jos sam ziv i zdrav. Pusim domaci duhan vise od 40 cigareta dnevno, zdrav kao drijen. Iz cuga napravim 40 km biciklom. Sta da pricam, svi zive svoj zivot, netko zeli se cijepiti jer na tv kazu da su zasticeni.

Žarko
Gost
Žarko
1 godina prije

U principu sam za vakcinaciju i smatram da je dobro imati neku zaštitu od opasnih bolesti. Svoju djecu sam dao vakcinisati bez imalo razmišljanja. Znam za slučaj kad je dosta djece, par godina starijih od mene, nakon vakcine protiv dječije paralize, imalo strašnih problema u razvoju. Kako, zašto? Ne znam. Biće da je neki problem bio sa tom serijom vakcina. Ne znam ni prije ni poslije da se desilo takvo nešto. Neke redovne vakcine su su normalno davale djeci ali za obične dječije bolesti ne. Za razliku od onog vremena, u današnje vakcine nemam mrvu povjerenja i sa ogromnim strahom čekam vakcine koju primaju unuci. Ovi što palamude o stručnosti, znanosti, tehnologiji su izgubili svaki dodir sa stvarnošću. Proizvođači pretvaraju hranu u otrov, čak i dječiju, zarad većeg profita, otrove im stvara nauka a država zatvara oči kad se plasiraju na tržište. Stručnjaci “dokazuju” da je to sve ustvari neškodljivo a mediji intenzivno promovišu “istinu”. Ista stvar je i sa lijekovima i sa vakcinama. Sve se vrti oko para. Ko ne vidi kaljužu u kojoj danas živimo nije dobar u glavi.
Gledam na HRT, svako malo emisija o vakcinisanju. Svi gosti su uvijek provakseri a i da kažu nešto protiv bili bi grubo prekinuti. Nakon 9 slučaja ospica proglašena epidemija??? Naravno nikakvih dodatnih podataka u kojoj dobi i jesu li prije vakcinisani. Ospice su koliko znam dječija bolest i bilo je nekako normalno da se pojavi “epidemija” u vrtiću ili školi. Ne sjećam se da je neko imao “ozbiljne komplikacije” kako to danas kažu a znalo je kod neke djece ostaviti ožiljke. Vakcina ne mora ni da bude korisna, ali MORA da bude neškodljiva. Ne pričamo nuspojavama tipa povraćanje, temperatura, malaksalost u pitanju su teški poremećaji i oštećenja. Koji um može da odobri vakcinu za dječiju bolest koja može prouzročiti autizam ili nešto slično? Šta reći o onome koji to još proglasi obaveznim? Jesam li ja toliko bio u nesvjesti pa se ne sjećam da do 90-tih nije bilo toliko kojekakvih sindroma i i problema u razvoju djece. Molim sve koji imaju drugačija saznanja i bolje se sjećaju da me demantiraju.

Za vakcine jesam ali strogo pod kontrolom, bez obaveze i sa punom odgovornoću onih koji uvoze i odobravaju.

Denis
Gost
Denis
8 mjeseci prije

Uz jednu malu ispravku:
Medicina izbacuje sve više i više doktora koji postaju bolesno ambiciozni u građenju osob.karijere.
Pri tome zaboravljjaju da su tu nauku završili u prvom redu poradi samih pacijenata a ne zbog osobnog probitka!
Prokleti ja,ja i samo ja!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik