fbpx

Dr. Lidija Gajski odgovara na pitanje “je li cijepljenje najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet”?

Lidija Gajski - Cjepiva 21. stoljeća

Doktorica Lidija Gajski je u Makedoniji sa svojim kolegama, nazočila znanstvenom skupu “Cjepiva 21. stoljeća – izazovi s kojima se suočavamo”. Niz bitnih tema ovoga skupa su još više ogolile znanstvenu obmanu koja je perfidno nametnuta putem medija, lobista, političara i intelektualno nepoštenih liječnika. Donosimo vam video snimku gdje Lidija Gajski, nakon temeljitog istraživanja, iznosi poražavajuće činjenice koje mnogi ignoriraju, a koje jednako pogađaju obične ljude i liječnike koji teže istini. Obvezno pogledajte, sadržajno kvalitetnu prezentaciju koja će logičnim osobama otvoriti oči.

Danas imamo vrlo mali broj intelektualno poštenih liječnika, koji su za istinu spremni žrtvovati svoju karijeru. Nerijetko se radi o visoko moralnim osobama, koje su svoje diplome stekli kao najbolji studeni. Na drugoj strani su nesposobni mediokriteti koji su umjesto struke odabrali politiku i novac lobista. Doktorica Lidija Gajski je dio grupe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije koja se bori za istinu o cijepljenju, a koji svakodnevno trpe pritisak navedenih mediokriteta.

Lidija Gajski je specijalist interne medicine i dugogodišnji neovisni istraživač koja proučava medicinu i njene temeljne aspekte, između ostalog i cijepljenje. U svojoj prezentaciji Lidija Gajski iznosi argumente o cijepljenju kao kontroverznom postupku što dovodi u pitanje masovnu primjenu.

Osim brojnih liječnika i znanstvenika, do sličnih zaključaka su došli roditelji i laici koji su po svojoj strukturi iznad prosječno obrazovani i informirani. Takvi pojedinci i pokreti nisu ništa novo i pojavili su se u Sjedinjenim Državama i Europi sredinom 19. stoljeća. I premda se manjina od njih jasno protivi cijepljenu – većina traži njegovo preispitivanje – svi su svrstani u antivakcinaliste. Broj pokreta se širi zbog niza bolesti koje se povezuju s cjepivima, kao i zbog veće informiranosti putem interneta, a pogotovo zbog gubitka povjerenja u liječničku struku.

Lidija Gajski u prezentaciji iznosi, javnosti nepoznate činjenice, o povlačenu preporuka za cijepljenje koje su inicirali pojedinci. Broj liječnika i znanstvenika koji propituju cjepiva raste, broj knjiga na ovu temu i dokumentarnih filmova.

Svi pokreti iznose argumente o toksičnosti cjepiva, njihovoj nedjelotvornosti, nedostatku potreba za cijepljenjem, financijski motiviranoj sprezi proizvođača, medicinske struke i političar, te opasnosti od društvene kontrole.

Državne agencije koje odobravaju sve medicinske postupke za primjenu u praksi, to ne zahtijevaju za cjepiva putem kliničkog pokusa. Na sve upite liječnika da im se pokažu argumenti na temelju kojih se odobravaju određena cjepiva, liječnici Hrvatske, Slovenije i Srbije to nikada nisu dobili. Klinička istraživanja učinkovitosti medicinskih postupaka nikada nisu provedena.

Lidija Gajski iznosi interesantan primjer vezan za tuberkulozu za koju u Americi nikada nije bilo cijepljenja, a broj oboljelih je približan broju oboljelih u Europi gdje imamo masovno cijepljenje već desetljećima.

Smrtnost prije uvođenja cijepljenja je već kontinuirano padala od 19. stoljeća, a ne nakon uvođenja masovnog cijepljena, pri čemu Lidija Gajski iznosi statističke podatke SAD-a, Engleske, Australiji i Africi.

Koliko su ospice “opasna bolest” govori statistički podatak iz Europske unije. Od 10.000 oboljelih od ospica, samo ih je troje umrlo, iznosi Lidija Gajski. O potrebi cijepljenja i umjetnom kolektivnom imunitetu poslušajte u donjem videu.

Borba za istinu nikada nije lagana. Rijetki se odluče žrtvovati svoju karijeru kako bi istina došla do svih. Vjerojatno se radi o kućnom odgoju, koji je presudan za moralnost jedne sobe. Svi liječnici koji se bore s doktoricom Lidijom Gajski su izloženi pritisku politike, lobija, medija i osoba opranog mozga.

Portal Logično nema “svojih kandidata” za buduće izbore u zemljama Balkana, ali jedno je bitno: ne dajite glas onima koji sude i prijete osobama koje se bore za vaše dobro i koji ne žele propitivati korisnost i nuspojave cjepiva. Dok svi spokojno sjedite u vašim domovima, osobe kao Lidija Gajski bezinteresno uzimaju rizik, prijeti im se, stigmatizira ih se i gube svoja radna mjesta. Budimo logični.

 

 Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
74 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije

Dragi Logično. Ljepo bi vas zamolio, da, kad je riječ o vakcinaciji, sa namjerom izbjegavanja manipulacije, postavite linkove na znanstvene istrage, koje bi podupirale teze, koje su promovisane u člancima.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani,

Sve imate u video snimci, nama drage, doktorice Lidije Gajski.

Ako to nije dovoljno, možete kliknuti na ovaj link i pronaći na stotine drugih informacija: https://www.logicno.com/?s=gajski

Glede stručnosti i kritika, napišite koje je vaše zvanje, zanimanje, ime i prezime.

Ugodno čitanje

PS Na stranicama Udruge roditelja i aktivista (HURA) imate informacija kao u priči: http://cijepljenje.info/

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  L. R.

Mislim, da odgovor “Sve imate u video snimci” nije korektan odgovor. Naručito zbog velikih tenzija, koje postoje oko te teme. Postavljanje eksplicitnih linkova v raspravu unosi jasnost, a izbjegavanje sumnje. Jer je Logično zavezan istini i objektivnosti, ne vidim, zašto bi postavljanje par linkova na kraj članka, bio problem.

A u vezi cijepljenje.info – nisam uspjeo naći ništa relevantno (možda samo nisam uspjeo naći). Što je još jedan razlog, zašto vas molim za pomoć.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

@Ipak vjerujemo znanosti
Vjeruješ znanosti ili znanstvenicima?
To je važno pitanje.
I ja sam nekad vjerovao i znanosti i znanstvenicima.
Dok sam bio mlad i neiskusan.
Sad još vjerujem u znanost ali i u njena ograničenja.
A mnogim znanstvenicima ne vjerujem nimalo!
Jer su postali obični apartčiki, sluge velikog medicinsko – farmaceutskog biznisa.

PS
Da pratiš redeovio ovaj portal objavili su do sada na desetine članaka i linkova

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  čitalac

Bez obzira dali sam mlad i neiskusan, dali pratim Logično, rasprava o cjepljenju ne može postojati izvan znanstvenog polja. Jer s time raspravu reduciramo na nivo Karleuše i twitova.

.. a linkova još uvjek nema..

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Teen boy dies immediately after HPV cervical cancer vaccine – http://bit.ly/29A7jY6 Video of teen girl struck down by Gardasil cervical cancer vaccine poison – http://bit.ly/1CpDd7g Japanese medical experts issue warning against HPV cervical cancer vaccine – http://bit.ly/29CdEmo Group of parents in Ireland form the support group REGRET after being lied to by the Irish government about the HPV Gardasil cervical cancer vaccine – http://bit.ly/2bV6eQC The most prestigious medical review board in the world is also questioning the HPV cervical cancer vaccine, which guarantees the science behind this vaccine is fraudulent on all levels – http://bit.ly/1XRFqAf Lead developer of the HPV vaccine testifies that it’s not… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  L. R.

SVAKA CAST

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  L. R.

Evo sada linkova kao u priči ,.. i o njima sam ranije pisao . Svaka čast adminu !

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Za onoga koji vjeruje znanosti: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3878266/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25377033 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24995277 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058170 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099159 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3364648/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17454560 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19106436 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3774468/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3697751/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21299355 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21907498 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11339848 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17674242 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21993250 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15780490 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12933322 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16870260 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19043938 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142947 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24675092 Causal relationship between vaccine induced immunity and autismhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849883 Subtle DNA changes and the overuse of vaccines in autism http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3364648/ Vaccine and Autism- a New Scientific Review https://www.ageofautism.com/2011/03/cbs-news-vaccines-and-autism-a-new-scientific-review.html Summary of previous Journal of Immunology http://danmurphydc.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/01/AR-10-12-rata-AUTISM-VACCINE.pdf Autism and Resulting Medical Conditions: http://tacanow.org/wp-content/uploads/2011/09/autism-studies-april-2008.pdf Mercury toxic encephalopathy manifesting with clinical symptoms of regressive autistic disorders. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17454560 Relation of mercury to high autism rates in boys http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16264412 Elevated levels of measles in children with Autism http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849883 Abnormal… Pročitaj više »

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  Lovro

Ne boj se neće ti “osiješeteni doktori interne medicine odgovoriti!!!

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Evo ispod stotine linkova , samo vas molim da ne pišete nakon 10′ da nema relevantnih linkova , jer za čitanje i shvaćanje pročitanog svega 2-3 od ponuđenih linkova treba ipak neko duže vrijeme , zar ne ? Ako vam ni to nije dovoljno dostaviti ću vam i ja preko 200-tinjak takvih radova koje sam prije godinu dana bio dostavio ministru Kujundžiću i tražio očitovanje tzv ,,struke” . Vjerujem da znate što se dogodilo s tim zahtjevom ? Naravno muk i ignoriranje unatoč tri požurnice . ZNATE LI ILI PRETPOSTAVLJATE ZAŠTO I DALJE VLADA MUK? LP

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
9 mjeseci prije

Ipak vjerujemo znanosti: kad vec baratamo linkovima dajte pustite i vi neki link na kojem je izvrsena provjera cjepiva da bi i skeptici mogli vjerovati. Nisam nigdje pronasao podatak da je netko u HR “provukao” cjepivo npr. kroz maseni spektrometar i pokazao sta sve ima u cjepivu. Zasto ima zive, arsena i aluminija kao dokazanih neurotoksina? Olova također. Kad uvozite fotelje morate imati certifikat, a za cjepivo? Zato ljecnica koja mi kaze “ja vjerujem” da je cjepivo ispravno nije mogla reci na temelju kojeg ispitivanja ona vjeruje. Pa vi uvodite religiju u medicinu!!! Ista ta struka napucava cjepiva u djecu… Pročitaj više »

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Lajkao sam vaš post , ali sumnjam da niste baš ništa relevantnoga pronašli na http://www.cijepljenje.info , jer je nemoguće da ste pregledali sve što je tamo objavljeno u tako kratkom roku između vaših dva posta . Probajte još jednom ili si pogledajte seriju emisija ,,Highwire” od Dell Bigtree-a ili nekoliko intervjua s prof Peter Goetszche-om , donedavnim direktorom Nordic Cochrane-a iz Danske pa će vam sve biti mnogo jasnije , a i otvarati će vam se dopunski linkovi znanstvenika koji nisu na sponzorskim listama farmaceuta . Ako vam je stvarno stalo doznati odakle su izvori koje je istakla dr Gajski… Pročitaj više »

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Shadow

@Shadow Na cijepljenje.info ima mnogo toga. Prvi put sam taj sajt obišao posle članka objavljenog pre par dana (https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/video-hit-udruge-hura-cjepivo-ne-djeluje-sve-se-manje-vjeruje.html) – jer je naravno to prva stvar, koju inače napravim – pogledam izvor informacija, koji mi se pruža. Ja se na sajtu nisam snašao, ali opet, priznajem, nisam spreman potrošiti sat svog vremena, da bi (možda) pronašao infromaciju, koju bi mi taj sajt u osnovi morao pružati u prvom planu. Možda je konfuznost sajta posljedica neveštog upravljanja – ali opet, možda toga, da te infromacije nema. I kad govorim o relevanci, govorim o znanstvenim istrživanjima. Iako suvišno, ipak izgleda, da ima… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani Ipak vjerujmo znanosti,

Temelj znanosti je propitivanje, a ne vjerovanje u apsolutnu istinu.

“Progresivne” osobe koje ne vole propitivati znanstvene činjenice su ubile Giordana Brunu.

Ugodno čitanje.

PS Ipak bi bilo poželjno pročitati još jednom naš članak o binarnim osobama:
https://www.logicno.com/zivotni-stil/provjerite-jeste-li-binarna-osoba-i-kako-to-utjece-na-vas-zivot.html

Taj isti od znanosti
Gost
Taj isti od znanosti
1 godina prije
Reply to  L. R.

[Izgleda moji su komentari blokirani. Pa sam promjenio IP, jer, vjerujem, dokler se obraćam sa poštovanjem, korektno i argumentirano, objava mojih komntara ne bi smela biti upitna.] Da izbegnemo digresije, teza o kojoj raspravljamo je naslov ovog članka “je li cijepljenje najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet?” što je indirektno postavljanje teze “cijepljenje je najveća obmana u koju je znanost uvjerila svijet” @onako usput U tom smislu je tvoj odgovor irelevantan, jer u nićemu ne potvrdjuje tezu, da je “cjepljenje najveća obmana”. U članku https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/video-hit-udruge-hura-cjepivo-ne-djeluje-sve-se-manje-vjeruje.html (u kojem mi nisu objavili poslednji odgovor) replicirano mi je sa više linkova.… Pročitaj više »

Damir
Gost
Damir
1 godina prije

Prvo si tražio linkove. Sada kada si dobio i previše, izvlačiš iz konteksta.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Ti ‘od znanosti’, educiraj se o pojmu ‘kognitivna disonanca’. Tamo će ti biti objašnjeno točno zašto nisi u stanju vjerovati u dokaze koji pobijaju tvoja unaprijed postavljena uvjerenja koja se baziraju na dogmama, a ne na znanosti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Lijepo ti sve ignorisi, cjepi sebe s svim dostupnim cjepivima, kao i svoju djecu, a za one koje se ne cjepe ne brini jer ti nemogu nista! Biti ces sto posto siguran.

radijacija2000
Member
radijacija2000
1 godina prije

Prijatelju, pa pogledaj video u kome elaborira d-r Gajski. Evo konkretno na primjer, između ostalog, ona kaže da se u SAD ljudi nisu cijepili protiv TBC (za razliku od Evrope) i tamo, unatoć tome nemamo procentualno viši broj ljudi koji su zaboljeli od TBC-a uporedo sa Europom. Ako je tako, ćemu se ondak cijepiti protiv TBC-a ? Samo za da potrošimo vakcine !? Osim toga, te nus-pojave od cijepiva i nisu tako bezazleni. Recimo ako neko dijete dobije autizam prouzrokovan cijepivom, koji se ne lječi dali je to bezazleno ? E sada, recimo, fakt (koji je lako proveriv, poslat ću… Pročitaj više »

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije

@radijacija2000 Naravno, slažemo se, da nuspojave niso neka nedužna stvarčica. Ali uvjek se to gleda u široj perspektivi dobiti i gubiti. Ja nemam problema sa time, da cijepljenje ne djeluje. Ali to mora da se podkrepi sa dokazima. I ako dr Gajski tvrdi, “da se u SAD ljudi nisu cijepili protiv TBC (za razliku od Evrope) i tamo, unatoć tome nemamo procentualno viši broj ljudi koji su zaboljeli od TBC-a uporedo sa Europom” – onda u drugim riječima tvrdi, da cjepljenje ne djeluje. E vidiš, to je tačka, koji mnogio prelaze sa poprilićnom lakoćom – i na kojoj sam se… Pročitaj više »

mike
Gost
mike
1 godina prije

hahhah kad ti nama das dokaz da cepljenje deluje i koristi populaciji bez nuspojava onda i mi tebi uteramo tri metra u dupe jer je izgleda nekim ljudima lakse to uterati nego 3cm u mozak….

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Ipak vjerujemo znanosti Pa za mene je dovoljan “centralni dokaz” kako je propitkivanje od kontrolnoga sistema onemogućeno . . . i mene uopće ne brinu dokazi jer se argumentiranjem takvih stvari dolazi do samoga postanka za koje ne postoje dokazi, kako sa jedne tako i sa druge strane.
Mene brine nastojanje ukidanja izbora na cijepljenje . . . oni koji nastoje ukinit izbor su vidljivi golim okom, bez mikroskopa i bez teleskopa . . . i to je meni “centralni dokaz”.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Dokaze o NEdjelovanju TBC cjepiva imate na stranicama WHO. Osobno sam provjeravala statistike, kalendare cijepljenja i programe razvoja novih cjepiva protiv tuberkuloze zbog neučinkovitosti ovog dosadašnjeg (ni nova cjepiva u testiranjima do sad nisu dala bolje rezultate).
Dakle, sve vam je dostupno iz relevantnog izvora uz malo napora. Ustvari, meni to i nije bio napor.

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Silence

[Ponovo šaljem, jer se moje poruke nekim razlogom ne objavljaju. Zašto takva selekcija?]

@Silence

Pa kad je sve tako jednostavno, objavite link na vjerodostojnu istragu, koja potvrdjuje vaše tvrdnje. Ionako to možete, prema vašim rjećima, napraviti za tren oka.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Zašto bi drugi obavljali sve za tebe? Ti nemaš internet? Ne znaš se informirati i služiti stručnom literaturom? Još uvijek kakaš u tutu ili si do danas naučio naći put do wc-a?

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Lovro

@Lovro

Pa, mislim da je mnogo evidentno zašto:
– zato što se ovde postavlja teza, koja proturječi opšto prihvaćenim činjenicama (a to je, da je cjepljenje najveća obmana znanosti)
– zato što neki na tom forumu hvale, da takve linkove veoma jednostavno pronalaze
– i zato, jer ja nisam uspijo naći ništa, što bi (vjerodostojno) podupiralo tvrdnje, zapisane u članku.

Do sad nitko nije postavio jedan jedini link, koji bi vjerodostojno osporavao cjepljenje. Kako je to moguče, unatoč tome, da je očigledno tu svima sve jasno (razume se, osim meni)?

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Neće vam nikad biti jasno jer ne pričamo o jednoj činjenici. Da biste došli do faze razumijevanja problema s cijepljenjem potrebno je proći dugotrajni proces pručavanja, provjeravanja podataka, istraživanja, uspoređivanja… jer radi se o kompleksnoj materiji. Zamislite da su vam roditelji u dobi od 4 godine čitali Shakespearea umjesto Andersena – biste li išta razumjeli? Ne biste, naravno! Zato postoje slikovnice za malu djecu, a ozbiljnija literatura za odrasliju koja su svladala osnove čitanja i razumijevanja pročitanog. Isto vam je s cijepljenjem – krenite od neke točke i počnite istraživati, obrazujte se. Zašto očekujete da vam ja vadim podatke o… Pročitaj više »

Ipak vjerujemo znanosti
Gost
Ipak vjerujemo znanosti
1 godina prije
Reply to  Silence

@Silence Ja sam Slovenac, rijetko se poslužujem (inače meni dragog) hrvatskog (ili srpskog, kako god) jezika. I činjenicu, da to niste uspjeli detektirati kroz moje poruke, uzimam kao veliki kompliment. Toliko o mojim gramatičkim greškama, za koje sam inače svjestan, da ih pravim, kad pišem na hrvatskom. Ali, još važnije. Upravo se desila prekretnica, priznajući, da niste upoznati sa istragom, da cijepljenje ne djeluje – i svoju prvu tezu menjate sa tezom, da je treba “proći dugotrajni proces pručavanja, provjeravanja podataka, istraživanja, uspoređivanja… jer radi se o kompleksnoj materiji.” Vaša nova teza je naravno pogrešna. Znanstvena metodologija može vrlo jednostavno… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Hrvatski vam je vrlo dobar, čestitam! Zaključivanje vam je pogrešno u mnogočemu, a posebno me zbunjuje vaša sljedeća rečenica: “Upravo se desila prekretnica, priznajući, da niste upoznati sa istragom, da cijepljenje ne djeluje”. Nisam to nigdje napisala. Uputila sam vas na WHO koji prati i izvještava o razvoju novih TBC cjepiva upravo iz razloga što se dosadašnje, usprkos masovnoj primjeni u mnogim regijama, pokazalo neefikasnim. Također sam napisala da sam provjeravala te podatke i na drugim službenim stranicama (npr. američkim i EU). Meni pretraživanje podataka ne predstavlja napor, no za vas sam napisala da trebate uložiti vrijeme i trud jer… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
9 mjeseci prije

Stricek Bond zakaj nebu i ja z vami mogel na patarolu iti? Evo recite vi meni logican odgovor na jedno logicno pitanje. Ipak smo na portalu Logično. Zasto vlade farmaceutima potpisuju odricanje od odgovornosti za posljedice cjepljenja? Mene su na faxu ucili dak kad se projektira nesto “za ljude” da faktor sigurnosti mora biti 10x pa tako lift na kojem pise nosivost 350 kg u stvarnosti mora biti projektiran za 3,5 tone. Eto tako je bilo kad sam ja studirao. Zasto danas farmaceuti imaju odricanje od odgovornosti i ne mozete ih tuziti ili morate npr. potpisati da primate na osobnu… Pročitaj više »

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Dobio si stotine linkova. Već sam te uputio da se podrobnije educiraš o kognitivnoj disonanci, pa ćeš onda shvatiti zašto je meni tvoj način razmišljanja samo predvidljiv psihološki obrambeni mehanizam, dok ti pogrešno vjeruješ da je to nešto drugo.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Sada si stvarno previše ,,proziran” da se ne bi shvatilo da si ,,teški pro vaxer” i da si ,,zabetoniran ” za promjenu stavova pa i da ti se istrese na tisuće znanstvenih radova timova poznatih stručnjaka , jer budi iskren misliš da si ,,pametniji od svih” . Podsjećaš me na jednoga dr sc koji ima običaj uključivati se pod svakojakim nickovima u udruge roditelja i tamo ,,bistriti mutnu vodu” . Sorry you don’t deserve to waste time on you .

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije

kad se već busaš u znanstvena prsa, za početak ti je dovoljno da proučiš sastav “lijeka” i čime se bavi Faramkokinetika, pa tada vjerujem da i sam možeš doći do logičnog zaključka zašto su faramkokinetička ispitivanja obavezna za sve lijekove. Tada bi te mogla iznenaditi činjenica da za obavezna cjepiva, koje se primjenjuju na dojenčadi, nije potrebno provesti ispitivanje farmakokinetičkih svojstava. U prilogu jedan skroman link u kojem se možeš sam posvjedočiti da se za cjepiva ne traži procjena farmakokinetičkih svojstava. Str. 7. Jesi li se ikada pitao zašto? Prije nego li dopustiš da se određene tvari unesu cjepivom u… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence
1 godina prije

Jeste li provjerili podatke koje dr. Gajski iznosi i imate li dokaze o netočnosti istih? Umjesto traženja dokaza njezinih navoda iz predavanja, uložite i vi mjesece u istraživanje materije pa nam demantirajte te podatke. Ako možete. A ne možete!
Tako bi, naime, izgledala jedna konstruktivna rasprava.

mike
Gost
mike
1 godina prije

Respekt za doktoricu gospodju… Cojones do poda….

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  mike

Svaka joj čast, ubola je u osinje gnijezdo. Tim je riskirala vječitu borbu protiv suvremene farmaceutske mafije, MSM-a i izmanipuliranih osoba kojima je nametnuta kao nekakva šarlatanka.

Medo
Gost
Medo
1 godina prije

Djecja paraliza velike boginje mums sarlah sve je to znaci nestalo samo od sebe. I ne sad govnarit o rastu higijene jer su te bolestine istrebljene dok se sralo iz štale.

Statistike
Gost
Statistike
1 godina prije
Reply to  Medo

Tako govore državne statistike svih zapadnih zemalja. Ako one lažu, onda je to laž.

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije
Reply to  Medo

npr. Dječja paraliza je gotovo nestala kada se i DDT prestao koristiti u mjeri u kojoj se koristio kada je 1945. nastala epidemia Dječje paralize, koja je isto pogađala, ljude, kako i životinje. Kada je u pitanju poliomijelitis, ili Dječja paraliza, postoje nezavisna istraživanja koja danas većini liječnika nisu poznata, pošto su iz medicinskih knjiga jednostavno – izbačena. To su istraživanja koja je vršio dr Morton. S. Biskind nakon izbijanja velike epidemije poliomijelitisa u SAD 1945, kad je i sam predsednik SAD Franklin D. Ruzvelt postao žrtva ove bolesti. Velika epidemija poliomijelitisa izbila je u SAD 1945. Veliki broj dece… Pročitaj više »

Zax
Gost
Zax
1 godina prije
Reply to  Medo

Nije nestalo. Sve su bolesti jos uvijek ovdje. Jedino su velike boginje iskorijenjene.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  Medo

mora da si ti još u nekoj štali usred mnogo govana

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

Indirektno vezano, ako ima netko da je stao na čavao ili imao bilo kakvu ozljedu koja bi spadala u ozljede iza kojih je mandatono cijepljenje protiv tetanusa, zamolio bih da napiše ukratko prije koliko je godina to bilo i koliko je inekcija dobio.
Hvala.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Mercury

Evo, bilo je to prije 8 godina. U berbi grožđa s prljavim nožem sam sebi dobro zarezao podlakticu. Išao sam na hitnu zašiti ranu i pritom sam pristao na cijepljenje protiv tetanusa, jedna injekcija. Trebao sam doći za tjedan ili dva ponoviti cijepljenje, ali nisam. Rana zarasla. Posljedica nije bilo.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@ Son of Alerik @ Damir Hvala na informacijama. Pokušavam utrvrditi službenu proceduru oko tetanusa što nije jednostavno. Prije nekih 15 godina, ja sam primio samo jednu inekciju nakon ozljede ruke. Dva frenda su pak primili po jednu jer se na ostale dvije nisu odazvali što znači da su trebali 3 komada dobiti. U Zakonu piše da idu 2 inekcije. Preporuka je pak svakih 10 godina (od zadnje inekcije) ponoviti inekciju. Po svemu, nisam našao nikakav razlog da bi ta dva frenda trebala primiti 3 inekcije kao što su trebali. Ni prema zakonu, niti prema preporuci. A valjda pikneš 3… Pročitaj više »

Damir
Gost
Damir
1 godina prije
Reply to  Mercury

Prije 35 godina tri puta probio nogu na zahrđalim klinom. Nikad nisam išao doktoru.

Posjekao se na desetine puta i opet ništa.

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije
Reply to  Mercury

Imam 70 godina i nebrojeno sam se puta tokom rada ozljeđivao po rukama i nogama , čak i gadno opekao no nikada nisam primao cjepivo protiv tetanusa . Znao sam u mladosti biti kao i sva djeca iz ulice razrezan po rukama i nogama od zarđalih brodskih sekcija koje su vađene od potopljenih brodova i po kojima smo se penjali da bi u njima pronašli razne predmete od porculana , dugmad uniformi , keramičke izolatore itd .

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

Ključno, u cijeloj ovoj priči i opčenito svemu oko medicine je – gubitak povjerenja (sa dobrim razlogom). Dokle god se medicina i njena industrija ne vrati iz privatnog u (isključivo) sferu javnog, neće biti sreće ni povjerenja a najgore u svemu je, što se zbog novca i interesa raznih opskurnih grupa i organizacija mogu dogoditi strašni zločini na ljudima… ——————————————- Po “mojoj” logici, nemoguće je napraviti univerzalno cjepivo koje će svim ljudima jednako koristiti… kako ni sva hrana ne odgovara svim ljudima jednako zbog imunosnog odgovora svake krvne grupe, na njoj specifične, ne odgovarajuće lektine, tako, svaka krv ima specifičan… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Svi bi na ovome portalu trebali uzeti u obzir godine skolovanja da bi se postalo Lijecnik, Specijalist, Sudac ili nekakav znanstvenik. Nakon silnih godina provedenih uceci ti ljudi napokon zapocinju zasnovati obitelj, kupuju kuce, aute ,uzimaju kredite i sta bi trebali izgubiti sve preko noci i poceti radit kao konobari u nekom baru? Sutjet ce i radit sto im se kaze, a oni koji se budu bunili, gubit ce licence, ici na sudove i mediji ce ih cinit ludima!

Shadow
Gost
Shadow
1 godina prije

Ne slažem se s takvim razmišljanjem , jer pogotovo u medicini humanost , istina i pravda trebaju biti na prvom mjestu obzirom da ti ,,ljudi u bijelome” utječu na ono najvrijednije što svatko od nas ima , a to su život i zdravlje nas i naše djece pogotovo . S time se nitko nema pravo igrati bez povezane odgovornosti

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Shadow

Pa sto njih briga za nasu djecu? Oni brinu za svoju…

Tomo
Gost
Tomo
1 godina prije
Reply to  Shadow

Pa oni ne proizvode i testiraju cjepiva – oni ga samo injektiraju. Odgovornost na onome tko je to odobrio

hogar strašni
Gost
hogar strašni
1 godina prije
Reply to  Shadow

Shadow u redu je Tvoje mišljenje, tako bi stvarno trebalo biti ali mislim da je Emiliano Zapata ipak u pravu. To je kao pitanje tko voli više djecu pedofil ili pedijatar. Pedijatru je to zanimanje od kog živi.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Mile Tu osobu definitivno ne financira kontrolni sistem . . a ti ako znaš dojavi . . .

Penzija
Gost
Penzija
1 godina prije

Vidoviti Mile da ju netko financira iskakala bi iz pastete

eiorgioaergaerganranuraer
Gost
eiorgioaergaerganranuraer
1 godina prije

Svako dobro liječnici Gajski, žena govori istinu.

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije

Jedini znastveni argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilogu cjepljenja je da cjepiva potiču proizvodnju antitijela. Međutim, vladine statistike, znanstvena medicinska istraživanja, izvještaji Udruženje hrane i lijekova (FDA) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je cjepljenjem potaknuta proizvodnja antitijela nemoćna protiv bolesti. Svi titri, brojnost antitijela u nečijem organizmu, a osobito oni izazvani aluminijom, živom ili trećim otrovom iz cijepiva, nisu i ne mogu biti jamstvo da je neka osoba zaštićena od bolesti.

kolega
Gost
kolega
1 godina prije

Ovo o čemu govori doktorica je napabirčeno je sa perifernih publikacija, bez podloge EBM, i ne odgovara istini. Razumio bih ju da je njen govor motiviran željom da prosvijetli znanstvene nedoumice, ali je u pozadini samo osobna samopromocija. Jer, dokaza za korist od cijepljenja je potvrđena bezbrojnim epidemiološkim i kontroliranim pokusima tko da u znanstvenoj publicistici nema nikakve sumnje.. . A tu je paradoks, osoba koja e završila medicinu , i to EBM sada se okomila na tu istu medicinu i proklamira neznanstvene, nedokazane tvrdnje ..Po meni bi bilo pošteno da vrati diplomu dr medicine temeljenu na EBM i kao… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  kolega

Sve tvrdnje doktorice Gajski su potvrđene znanstvenim istraživanjima i drugim relevantnim izvorima podataka (CDC, WHO, središnji statistički uredi itd.). To što su vama ti izvori nepoznati govori o vašem neznanju. Ili, da vam još pojasnim jer vidim da baš ne shvaćate: na Medicinskom fakultetu se o cjepivima ne uči gotovo ništa… odnosno sve informacije koje se o cijepljenju uče na Medicini tiču se samo kalendara cijepljenja i ponekog pamfleta o “suvremenom medicinskom dostignuću koje je spasilo milijune života”. Na Medicini se NE čitaju znanstveni radovi, NE proučava problematika cijepljenja, NE uče se sastojci cjepiva itd. Dakle, liječnici o cijepljenju ne… Pročitaj više »

Sa strane
Gost
Sa strane
1 godina prije
Reply to  Silence

Silence, je sve rekla i tu se nema što za dodati. Međutim, ne mogu ne primjetiti loš pravopis Kolege. Strašno za vidjeti. Točno je u gornjem članku napisano. Vlast i riječ smo prepustili mediokritetima.

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Silence

Ajd baš mi je drago da me netko smatra osobom ograničene inteligencije radi svog mišljenja I ISKUSTVA u ovom području.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  Saddam

Napisala sam da “većinu smatram ljudima ograničene inteligencije”. Nisam vas ja svrstala u tu većinu, nego ste to učinili vi sami.
Spominjete nekakvo iskustvo, no nejasno je jeste li samo jedan od cijepljenih koji je prošao (ili misli da je prošao) bez posljedica ili imate iskustvo u cijepljenju drugih ljudi čije nuspojave ne prepoznajete. Ukoliko je u pitanju ovo potonje, jasno je da ne možete prepoznati pojavu koju negirate.

Šerif Konjević
Gost
Šerif Konjević
1 godina prije
Reply to  Silence

Bitno da se vi smatrate osobom koja ZNA, a mi ostali NE ZNAMO jer možda ne mislimo kao vi – tipičan primjer militantnog antivaxera, moja istina je jedina, a tko misli drugačije je glup…

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije

Samo zato što pišeš svaki put pod drugim nadimkom, ne znači da vas je više. U stvari, sve vas je manje. Ako nikako drugačije, uvijek možete učiti na vlastitoj koži, a ne siliti da se cijepe oni koji smatraju da imaju pravo sami odlučiti tko će im šta ubrizgavati u tijelo. Bilo kakva prisila pod izlikom nekakve ideologije koja se uvaljuje pod ‘znanost’ i ‘humanost’, spada pod pojam distopijskog društva, a u takvom društvu već malo predugo živimo.

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Lovro

Što se mene osobno tiče, ne morate se cijepiti, ja iznosim svoje mišljenje. Ono što mislim je da dokazujete nešto što jednostavno nije dokazano, to je sve.

Lovro
Gost
Lovro
1 godina prije
Reply to  Saddam

Saddam, sve je dokazano odavno i sve se zna.

Krešo
Gost
Krešo
1 godina prije

Ne mogu da shvatim sledeću hipotezu: “ ne vakcinisimo se jer su nuspojave neizvjesne – jer je vakcinacija bespotrebna”?!
Možemo li postaviti hipotezu na sledeci način:
Ko od vas koji ste protiv vakcinacije moze da garantuje da nuspojave npr. zausnjaka nisu gore od nuspojava vakcinacije za istu bolest?

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Krešo

A možeš li ti garantirati obratno, da neće bit posljedica od cijepljena??

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
9 mjeseci prije
Reply to  Krešo

Prebolih skoro sve djecije bolesti kao klinac bez ikakvih nuspojava i sad me zabole “papricica” za njih jer imam trajni imunitet. Zato se i zovu djecije bolesti jer ih treba preboljeti kao dijete. Medjutim zausnjaci u zreloj dobi kod muskarca mogu izazvati sterilnost. Imate nedavno u Zg pojavu oboljenja zrele populacije od djecijih bolesti, a koji su cijepljeni kao klinci, a imunitet tj. zastita nije trajna. U toj dobi komplikacije i posljedice su gadne. Moje osobno misljenje je da sam na dobitku jer sam prirodno prebolio te bolesti i stekao trajni imunitet. Te bolesti sluze kao vjezba imuno sustavu u… Pročitaj više »

apolo
Gost
apolo
1 godina prije

Ja u petoj deceniji zivota se i ne sjecam kad sam cijepljen. Imaju neke fleke na ramenu, kazu od vakcina. Mogu samo reci da nikad vise teletine nisam pojeo, niti hocu , nego ono kad je haralo kravlje ludilo. Svi gradjani su zurili da se cijepe. Onda drugi talas, pticja gripa, piletina mi izasla na nos. Mediji su forsirali, stetno, opasno po zivot, ali meso bilo na akciji. Jos sam ziv i zdrav. Pusim domaci duhan vise od 40 cigareta dnevno, zdrav kao drijen. Iz cuga napravim 40 km biciklom. Sta da pricam, svi zive svoj zivot, netko zeli se… Pročitaj više »

Žarko
Gost
Žarko
1 godina prije

U principu sam za vakcinaciju i smatram da je dobro imati neku zaštitu od opasnih bolesti. Svoju djecu sam dao vakcinisati bez imalo razmišljanja. Znam za slučaj kad je dosta djece, par godina starijih od mene, nakon vakcine protiv dječije paralize, imalo strašnih problema u razvoju. Kako, zašto? Ne znam. Biće da je neki problem bio sa tom serijom vakcina. Ne znam ni prije ni poslije da se desilo takvo nešto. Neke redovne vakcine su su normalno davale djeci ali za obične dječije bolesti ne. Za razliku od onog vremena, u današnje vakcine nemam mrvu povjerenja i sa ogromnim strahom… Pročitaj više »

Denis
Gost
Denis
11 mjeseci prije

Uz jednu malu ispravku:
Medicina izbacuje sve više i više doktora koji postaju bolesno ambiciozni u građenju osob.karijere.
Pri tome zaboravljjaju da su tu nauku završili u prvom redu poradi samih pacijenata a ne zbog osobnog probitka!
Prokleti ja,ja i samo ja!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik