Nova studija upozorava na to da su zdravstveni rizici od vakcine protiv COVIDA-19 previsoki kod djece

Djeca vakcina
19 komentara

Novi izvještaj u časopisu Toxicology Reports upozorava da su zdravstveni rizici uzrokovani vakcinama protiv COVIDA-19 jednostavno previsoki za djecu. Naučnici iz Sjedinjenih Država i Evrope došli su do ovog zaključka nakon pregleda podataka koji pokazuju da rizici vezani za vakcine nadmašuju svaku potencijalnu korist koju mogu donijeti mladima.

Jedna od njihovih glavnih briga bio je relativno nizak rizik od bolesti za mlade ljude. Napisali su: “Većina službenih smrtnih slučajeva povezanih s COVIDOM-19 po glavi stanovnika javlja se kod starijih osoba s visokim komorbiditetima, a smrt od COVIDA-19 po glavi stanovnika zanemariva je kod djece.”

Još jednu zabrinutost koju su istakli bila je činjenica da su klinička ispitivanja vakcina trajala samo nekoliko mjeseci i da korišteni uzorci nisu predstavljali ukupnu populaciju. Mala veličina ispitivanja na adolescentima i djeci ima lošu moć predviđanja, a zaključci se nisu bavili nikakvim promjenama u biomarkerima koji bi poslužili kao pokazatelji ranog upozoravanja na veću predispoziciju za ozbiljnu bolest.

Osim toga, dugoročni efekti su zanemareni. Napisali su: “Ono što je najvažnije, klinička ispitivanja nisu se bavila dugoročnim učincima koje bi, ako su ozbiljni, djeca/adolescenti nosili potencijalno decenijama.”

Oni su takođe naveli veliki broj smrtnih slučajeva nakon vakcinacija prijavljenih u sistemu prijavljivanja neželjenih posljedica vakcine (VAERS)-sistemu za koji se istorijski pokazalo da prijavljuje samo oko 1 posto stvarnih neželjenih posljedica vakcine, ističu. Štaviše, smrtni slučajevi prikazani u VAERS do sada su samo kratkotrajni – oko mjesec dana kod djece – što znači da se ne uzima u obzir potencijalnu srednjeročnu i dugoročnu smrt zbog problema poput zgrušavanja, autoimunih učinaka i ovisnosti o antitijelima poboljšanja kojima je potrebno više vremena za razvoj.

U izvještaju se navodi da u konzervativnoj analizi isplativosti najboljeg scenarija postoji pet puta više smrtnih slučajeva pripisanih svakoj vakcinaciji u odnosu na one koji se mogu pripisati bolesti u najugroženijoj demografskoj skupini, osobama starijim od 65 godina. A budući da se rizik od umiranja od COVIDA-19 drastično smanjuje kako se starost smanjuje, dugoročni učinci ovih vakcina na mlađe starosne grupe mogli bi značajno povećati njihov odnos koristi i rizika.

Pfizer ide naprijed s nastojanjem da vakciniše malu djecu

Ipak, prošle sedmice, Pfizer je objavio da su klinička ispitivanja pokazala da je njegova vakcina sigurna i efikasna kod djece u dobi od 5 do 11 godina u dozi od trećine količine koja se daje adolescentima i odraslima te da planiraju dostaviti svoje podatke FDA uskoro. To se dogodilo samo tri dana nakon što je savjetodavno vijeće FDA izglasalo aplikaciju farmaceutskog giganta za buster dozu protiv COVIDA-19 za Amerikance starije od 16 godina.

Oni su u svojoj odluci naveli nekoliko zabrinutosti, uključujući nedostatak dovoljno podataka za procjenu rizika od Pfizerove vakcine za mlađe grupe. Posebno su istakli potencijalno veći rizik od upale srca, posebno među mladićima u dobi od 16 i 17 godina. Vakcina trenutno ima odobrenje samo za hitnu upotrebu za djecu od 12 do 15 godina.

Kompanija takođe proučava vakcinu čak i u mlađim starosnim grupama, uključujući uzrast od 2 do 5 i šest mjeseci do 2 godine. Međutim, ta ispitivanja još nisu završena. Posmatraju djecu na više od 90 lokacija u SAD, Španiji, Poljskoj i Finskoj, od kojih su neka već bila zaražena virusom, a druga nisu. Johnson & Johnson i Moderna takođe su proučavali svoje vakcine kod djece, ali nijedna kompanija nije dovršila svoje istraživanje.

Uprkos nalazu izvještaja, čini se da će se nedavni povratak u školu i kontroverze oko nošenja maski među učenicima koristiti za opravdanje nastojanja da se postroje djeca za ovu potencijalno opasnu vakcinu.

Autor: Cassie B. 

cjepivoDjecavakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

..dosli su do ovih rezultata nakon pregledanih podataka..razmislite malo,koliko se ubijene i ozljedjene djece krije iza ove skrte formulacije??!!pokusne stakore su napravili od djece,sjeme im se zatrlo….

Kažun
2 godine prije

Video: Sofia Benharira, 16 godina, umire nakon Pfizer -ove “vakcine”, dva srčana udara, tromboze. Neka počiva u miru.globalresearch.ca/video-sofia-benhaira-16-years-old-dies-following-pfizer-vaccine-two-heart-attacks-thrombosis-may-she-rest-in-peace/5756980

NeBudiOvca
2 godine prije

A za ostale je sigurno “kao kocka šećera”. Možda bi mogli iskoristiti bas tu reklamu za talidomid. Ovce imaju kratko pamćenje, pa su vjerojatno zaboravili na tu priču.
Ustvari, mislim da netko i je rekao da je sastav cjepiva kao “bakin kolač”. Jedino nije rekao od čega su te bake radile kolače. Meni pala na pamet ona otrovana torta iz filma asterix kad su bili u Egiptu, s kojom je onaj neki zločesti lik htio otrovati Kleopatru😁

tihobl
2 godine prije

Treba koristiti zdrav razum.
Koliko je djece oboljelo od korone?
Broj je blizu nule.
Pa sto bi ih onda vakcinisali?
Narode vise djece boluje od leukemije nego od korone. Sto se ne prica o vakcini protiv leukemije koja je potrebna, vec se prica o vakcini koja je nepotrebna.

Zoran
2 godine prije
Kažun
2 godine prije

Kaže lik iz bolnice F.M. ovako cca (pedijatar !!!)
“Tehnologija cijepiva je napredovala,ono što se radilo pet godina,sada se
napravi u pet dana”.Po to logici,onda se i faze testiranja smanjuju sa pet
godina na pet dana.Ili mi smrde noge …….Lenka bi testirala bar tri godine !!!!
Slaba koordinacija,sve bi to trebao posložiti YayoGrijač fizera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI