Novi poslovni centar ojačat će gospodarski potencijal u Osječko-baranjskoj županiji u Republici Hrvatskoj

Novi poslovni centar
10 komentara

Osječki proljetni sajam svečano je otvoren u petak svečanim otvaranjem Poslovnog centra Osječko-baranjske županije, novog prostora za održavanje sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti. Projekt je realiziran u partnerstvu s Gradom Osijekom, a osigurava novu poslovnu infrastrukturu i prostore za gospodarska događanja, sajmove i okupljanja.

Projekt je kapitalna investicija Osječko-baranjske županije koja je realizirana u partnerstvu s Gradom Osijekom, čime je osigurana nova poslovna infrastruktura i prostor za održavanje sajmova i drugih gospodarskih događanja. Otvaranje Koridora VC kroz Baranju, Regionalnog distributivnog centra za voće i povrće Osječko-baranjske županije, te najave drugih projekata u Osijeku, pokazuju entuzijazam, energiju i privlačnost stranih ulagača, poput npr. Jabil, koji će započeti s radnom snagom od 1.500 ljudi.

Gradonačelnik Osijeka rekao je da je novi poslovni centar, koji je dijelom financiran iz europskih fondova, veliki i hvale vrijedan projekt koji se nadovezuje na mnoge druge projekte koji se već odvijaju u gradu, poput modernizacije pročišćivača otpadnih voda, izgradnje pješačkog pothodnika, spajanje gornjogradske i donjogradske šetnice te izgradnja tri dječja vrtića. Istaknuo je i kako potencijal Osijeka prepoznaju i strani investitori, navodeći dolazak velike međunarodne korporacije koja će zapošljavati oko 1500 ljudi, što je najveća investicija u Osječko-baranjskoj županiji od osamostaljenja. Izvijestio je da Osijek u posljednjih 15 godina ima rekordno visoku stopu zaposlenosti i rekordno nisku stopu nezaposlenosti.

Izgradnjom Poslovnog centra Osječko-baranjske županije, Županija nastavlja niz kapitalnih infrastrukturnih ulaganja koja stvaraju preduvjete za još veći gospodarski rast i razvoj.

hrvatskaOsijekPoslovni Centar
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
5 mjeseci prije

dze su plenkijeve lopine , jel ovo nova igra da se lova stavi na privatne racune?

Hrvoje Zujić
5 mjeseci prije

“Izvijestio je da Osijek u posljednjih 15 godina ima rekordno visoku stopu zaposlenosti i rekordno nisku stopu nezaposlenosti.”
Pa naravno kad je u zadnjih 10 godina barem 10.000 rođenih Osječana emigriralo u inozemstvo.

Zorule
5 mjeseci prije

jel to povodom otvaranja proizvodnog pogona Jabil-a?

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

@alexosijek 😁🍸

Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Ako ima tako nisku nezaposlenost to vjerojatno mogu zahvalit Irskoj i Njemackoj ili se varam?

Max
5 mjeseci prije

Dobra vijest nadam se da nije zamka stranih moćnika.

Damir
5 mjeseci prije

Entuzijazam tzv vladajućih, GRADA, strana ulaganja, oslobodi Bože.
Možda će ljudi jednog dana shvatiti, što je BDP bliži nuli, narod bolje živi, jer ga tzv država manje pljačka, bude manje iskorištavan, više svoj.

kranjaskakobaja
5 mjeseci prije

HDZovo uporište. Osječani su žešči retardi !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI