fbpx

Singapurska obala prepuna brodova napunjenih naftom iz kineskih i južnokorejski rafinerija

Tankeri nafte - Singapur

Gotovo 60 tankera punih nafte ili naftnih derivata, uključujući benzin i kerozin, trenutno zauzimaju singapursku obalu jer, zbog pada potražnje za crnim zlatom i punjenjem kopnenih spremnika, brodovi se koriste za skladištenje nafte, tvrde zapadni mediji.

Obala Singapura trenutno je prepuna tankera prepunih naftom i čekaju da se svjetska potražnja vrati na uobičajenu razinu, jer brodovi, koji trebaju ploviti i služiti prijevozu nafte, zadržavaju višak i time pridonose još većoj gospodarskoj depresiji.

Oko 60 tankera se u ovom momentu nalazi na sidrištu uz obalu zemlje, dodatnih 30 do 40 brodova u usporedbi s uobičajenim, rekao je Rahul Kapoor, šef odjela za istraživanje tržišta i istraživanje u Markitu IHS , američke ekonomske informacijske tvrtka.

Kopneni spremnici su također puni. Svi čekaju nove fluktuacije i otvaranje tržišta čim se ukinu restriktivne mjere uvedene u kontekstu pandemije Covid-19. Kupci su razni. Od Azije do drugih zemalja u karanteni.

Plovila napunjena naftnim proizvodima – uključujući benzin i kerozin – dolaze iz velikih rafinerija poput onih u Južnoj Koreji i Kini, a sve zbog pada domaće potražnje i već prepunih domaćih zaliha u tim zemljama.

Brodovi trenutno moraju čekati oko dva tjedna da se iskrcaju, u usporedbi s uobičajenih 4-5 dana, prije koronakrize.

„Zemlje izvoznice nafte suočavaju se s poteškoćama u pronalaženju skladišta za svoj višak barela. U Singapuru su stope prerade sirove nafte pale na oko 60% kapaciteta, a mogle bi pasti i do 50% u drugom tromjesečju”, rekao je Sri Paravaikkarasu, direktor odjela za preradu nafte.

Neki pak smatraju da će veliki špekulanti profitirati odmah po izlasku iz krize. Jeftino kupljenu naftu će prodavati po skupljoj cijeni zbog nove potražnje koja će biti jaka proporcionalno njenom pad tijekom koronakrize. Zapadna gospodarstva odlično znaju kako svaku krizu pretvoriti u novac.

Singapur Naftni terminal

Singapur

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
18 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
LZN
Gost
LZN
4 mjeseci prije

“Neki pak smatraju da će veliki špekulanti profitirati odmah po izlasku iz krize. Jeftino kupljenu naftu će prodavati po skupljoj cijeni zbog nove potražnje……….”

Mda……….. pošto je skladištenje tolike količine besplatno………..vjerovatno če zaradit. Bit če oni sritni da se riješe toga i po nabavnoj cijeni. Sa svakim danom sve više i više gube. Ovi put su se mnogi zaigrali…….a i mi obični ljudi smo saznali, koliko to uistinu vrijedi i koliko nas čerupaju.
Zanimljivo je to, da ovi svit nikako ne može bez špekulanata, političara i ostalih prodavača magle i džabalebaroša. Moja država koja ne proizvodi gorivo me više očerupa za gorivo nego oni koji to gorivo proizvodi.

Nole
Gost
Nole
4 mjeseci prije

Zalihe nafte su spremne, samo da rat u zaljevu počne i sve se odvija po planu.

Kile
Gost
Kile
4 mjeseci prije

Ima dobra satelitska snimka, mogli ste je i stavit da se vidi kak to izgleda

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije

Poštovani Kile,

Hvala puno na ideji. Upravo smo ubacili satelitsku snimku luke gdje se odlično vide tankeri.

Lp

Redakcija

Nole
Gost
Nole
4 mjeseci prije

Na ilustraciji nije tanker i brod nije pun tereta više sliči na prastari bulk carriers za metalni otpad nego na tanker.

Oficir
Gost
Oficir
4 mjeseci prije

Nole , ako pogledas sliku bolje . Vidjet ces manifolde na kuverti I odusnike . Radi se o nekom produkt/ kemikal carieru za naftne preradevine . Duzine do 120 m
Poz

Nole
Gost
Nole
4 mjeseci prije

Oficir
Ne vidim mu ime tako da ga ne mogu naći u registru,ali mislim da si u pravu. Suviše je mali za opskrbu mazutom velikih brodova, nije za platforme, možda za udaljene otoke, ko će ga znat.

Bezuhov
Gost
Bezuhov
4 mjeseci prije

Sasvim logicno, porasla je cena hrane, sada ocekujem vesti o stanju u automobilskoj industriji da bi gore-dole zaokruzio pretstavu o dubini krize. U svakom slucaju ova ce biti najveca ekonomska kriza u istoriji.

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije

možda zbog ovog pada sad bude deflacija u cijelom svijetu. jeftina nafta, jeftini automobili, hrana i sve.
a plaće ostanu dobre i bolje, pa čak koji nerade dobiju osnovi dohodak.i svi počnemo živiti ko amerikanci sedamdesetih.i još bolje.
a jedino saudijski princ ,razni kraljevi ,demokrati ,diktatori i špekulanti i drugi loši ,malo im se smanji moč.
ako bude tako ,živio novi svijetski poredak!

Nole
Gost
Nole
4 mjeseci prije

Automobili nikad neće biti jeftini, radije će ih držati na livadi dok ne istrunu nego da spuste cijenu.
Ja čekam elektro pogon kao u tesle, to amerikanci rade i ugrađuju ga u svoje krstarice. nema više Opeka i ostalih arapskih gadarija koje su me decenijima pljačkale.
Struja amo struja na kvadrat.

Odisea
Gost
Odisea
4 mjeseci prije

I ja čekam el. Pogone,jednostavno su nadmočniji od raznih zuca kooji mogu razviti 200km/h ali…130km max dozvoljena brzina.Čemu tolika snaga da bi se slikao pored i liječio svoj kompleks niže vrijednosti jer imam jaku makinu??Ali, prbl. je skladištenje energije,i recikliranje baterija,ovo mi za sada izgleda kao pomodarstvo o,eko svijest,ali je problem nije riješen, s padom potrošnje el energije uvidjelo se da su vjetroparkovi najveći promašaj stoljeća i ekološki neprihvatljiva energija

habanero
Gost
habanero
4 mjeseci prije

Načekat ćeš se.

Nole
Gost
Nole
4 mjeseci prije

habanero
Tko kaže da ću se načekati, Flux Capacitor je patentiran 1985.g. Prema tome budućnost je počela, što se tiče vjetro elektrana one su izvrsne za ubijanje ptica, narušavanje okoliša, stvaranje NF buke, proizvodnju skupe struje i donošenje ogromih prihoda vlasnicima iz naknade za obnovljive izvore koje plaćaš svaki mjesec. To je neopisivo zadovoljstvo življenja, Plenky mi je uvijek bio drag.

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
4 mjeseci prije

Ispravite u naslovu juznokorejskiH, prije negi burt dode.

Alex
Gost
Alex
4 mjeseci prije

Mi smo na kraškom području…mogli bi sve špilje, škrape i vrtače napunit naftom…Slovenci Pistojnsku jamu, Pivka jamu…🤣😂🤣😂

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

Sad dodje neko potopi sve te tankere i ode cijena nafte u nebo …..to ti je danasnje (sigurno) trziste 🙂

sila necista
Gost
sila necista
4 mjeseci prije

za pocetak ajmo reci samo 60 brodova, prema iskustvu tamo bude puno vise brodova i svi u tranzitu…..a na trajno sidrenje idu uvijek prazni brodovi, dok drugi ako cekaju onda cekaju blizu krajnje destinacije……nemogu si dozvoliti stajanje punih jer na samoj granici im uletavaju pirati

sila necista
Gost
sila necista
4 mjeseci prije

…a kud ide ovaj svet…Qatar narucio 20 LNG brodova u Kini od planiranih 120 brodova, posto kinezi mogu napravit 5 komada na godinu u svakom brodogradilistu, preostalih 100 brodova ce raditi u J.Koreji, navodno jer im se zuri,te imaju namjeru preuzeti kompletani transport LNG (dominirati) u svijetu.
…u svakom slucaju imaju novaca i pripremaju se za zavrsetak krize, da zajasu na belom konju i krenu sa uvjetovanjima i muslimanskom bracom

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
18
0
()
x