Tesla uzrokuje otpuštanje stotina radnika iz fabrika u Kaliforniji i Nevadi

Tesla fabrika

Kompanija Elon Musk prekida saradnju sa izvođačima radova za proizvodnju automobila i akumulatora u SAD usred krize sa koronavirusom. Odluka može uticati na sudbine stotina ljudi.

Teslini saradnici u fabrikama Fremont u Kaliforniji i Gigafactory u Nevadi navodno su saznali za odluku krajem nedelje. Neki od njih sarađuju godinama i željeli su da osnuju trajni ugovor sa kompanijom prije nego što su primili vijest od privremenih agencija.

Jedna takva firma, Balance Staffing, rekla je da je proizvođač električnih automobila zatražio da „odmah završe sve ugovore“, pozivajući se na produženo zatvaranje u fabrici Tesla zbog pandemije koronavirusa.

Velika fabrika u Nevadi u kojoj se prave baterije za Tesla vozila teško je pogođena širenjem virusa. U martu je objavljeno da kompanija želi da otpusti do 75 odsto svog osoblja tamo. Pored toga, Teslin partner Panasonic najavio je planove obustave poslovanja u Gigafactory zbog zdravstvenih problema, a kasnije je otkriveno da je jedan od radnika fabrike akumulatora pozitivno testiran na Covid-19.

Kompanija i izvršni direktor Elon Musk ranije su napadani zbog skrivanja težine epidemije koronavirusa. Fabrika u Kaliforniji uspjela je da ostane aktivna duže od ostalih lokalnih preduzeća uprkos nalogu za kućnu izolaciju, ali je na kraju primorana da zatvori svoja vrata.

11
Ostavite komentar

avatar
10000
 
8 Grupirani komentari
3 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
njofrašeronjaMuckeBosanacZax Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Neće
Gost
Neće

Zakon tržišta, ponuda lošeg auta i slaba potražnja.

guzičetinica
Gost
guzičetinica

ni blizu…dobio je ugovor za postavljanje mreže satelita ( navodno 24000) koji su podrška 5G i 6G mreži..i to prije nekoliko dana..usred ove “krize”. Nema se vremena za autiće i baterijice..

Mucke
Gost
Mucke

Pokusaj mu neslavno zavrsio(zasad) neki dan taljenjem onih naslaganih bacava na sred poligona.
Usput mu je Trump zabio nogu u jaja onim skidanjem efikasnosti motora sa unutarnjim izgaranjem sa 33 milje po galonu na 40 MPG.

varjag
Gost
varjag

Ja njihov auto ne bi ni htio.

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver

Ruši se kula od karata

Tursunov
Gost
Tursunov

NIje samo Tesla u krizi, vec sve kompanije diljem sveta.
Kako ce seve ovo zvrsiti, niko nezna.

Zax
Gost
Zax

Klasicna ponzi shema. Izvukao lovu od investitora i dize sidro. Tko imalo razumije materiju odavno je mogao shvatiti da su elektricni auti prevara. Jer jednostavno uz postojecu tehnologiju ne mogu konkurirati klasicnim autima. Na kraju ce za sve biti kriv koronavirus.

Bosanac
Gost
Bosanac

…Kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla
S pravom možeš reći da je struja tvoja…. ‘Letu Štuke’

Mucke
Gost
Mucke

Lupis i ostanes ziv.

šeronja
Gost
šeronja

Posljednja sezona The Muppet Show. Dotični gospodin je pobrao slavu kada je izjavio da treba uvesti 100satni radni tjedan, jer on radi 20 sati dnevno, Očito je bandićev rodijak.

njofra
Gost
njofra

Paaa netko mora 😀

POVEZANE VIJESTI

Izbornik