”Uz sankcije i cijene nafte rusko gospodarstvo i dalje raste i raste”

rublja
5 komentara

Sankcije i niske cijene nafte ne ometaju rusko gospodarstvo koje i dalje raste i raste, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung. U drugom tromjesečju ove godine su ekonomski pokazatelji porasli za 2,5% u usporedbi s podacima iz istog razdoblja s početka godine. Prema analitičarima njemačkog lista to je dokaz normalizacije stanja. Osim toga, od kraja 2016. godine, nakon sedam tromjesečja pada BDP-a, zemlje je ponovno počela rasti, novinske bilješke.

”Unatoč sankcijama i padu cijena nafte, rusko gospodarstvo i dalje raste i raste”, čudi se Frankfurter Allgemeine Zeitung. Prema ruskoj saveznoj državnoj službi za statistiku su u drugom tromjesečju ove godine ekonomski pokazatelji porasli za 2,5% u usporedbi s prošlim. Ovo je najveći skok još od trećeg kvartala 2012. godine”, piše njemački list.

Prema mišljenju analitičara, ovi podaci ukazuju na normalizaciju gospodarske situacije u zemlji.

”Snažan rast se bilježi u o građevinarstvu i industriji”, kažu stručnjaci iz agencije Capital Economics. Trgovina također bilježi pozitivne trendove. Pad ekonomske proizvodnje zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika je zabilježen samo u poljoprivrednom sektoru.

Dakle, rusko gospodarstvo se dobro nosilo sa zapadnim sankcijama i padom cijena nafte i od kraja 2016. godine, nakon sedam tromjesečja pada BDP-a, počelo je ponovno rasti.

Američke sankcijeekonomski pokazateljiFrankfurter Allgemeine ZeitungSankcijezapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svjatislav 989
6 godine prije

Vijerujem da jenki su sad u soku i razocarani. A htijeli i oni sebi Sibir i druga bogastva.
A Jevroljani nek grizu Marijanova i cude se ko budala sarenom zidu ….

Jupiter
6 godine prije

Trba Rusima pooštriti sankcije, to je jedini način da se vrate svojoj privredi,
poljoprivredi i možda će tek tad postati jedna od retkih samostalnih i nezavisnih država.

dalmata
6 godine prije

Odavno je recena ona narodna”u se i u svoje kljuse”.Ne zaboravimo da je vrlo precizno,u rukavicama,ra zbijena peta kolona,tkz.nevladine organizacije(naravno koje financira zapad),gotovo,po ratnim pravilima, izvrsena smjena kljucnog politicko,vojno ekonomskog kadra,i dovedene patriote na kljucne polozaje na vlasti.I kruna svega,uklonjena glava zla,tako sta je uklonjena tkz.USrA diplomatska klika,koja je otvoreno radila protiv Rusije i Ruskog naroda.I ne samo to,Rusi su ponosan narod koji nikad nisu tili robovat,nisu ni glupi ni neobrazovani nti se mogu kupit za sarena lazi i imaginalna obecanja.U njihovim genima je zapisano sta su im Svabe spremale i znaju da ih isto ceka ako ih USra okupira.A ti Ruski ponos,prirodni resursi,odlucna vlast i prije svega,ogromni imid,popularnost nenadmsnog Presjednika Putina i ugled u cilom slobodarskom svitu koji uzivaju su ono sta zapadne siledije i pohlepni lazovi nikad nece shvatit niti ce to ikad imat.

AlenIma
6 godine prije

Rusima sankcije dodju kao zastita domaceg trzista…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI