Zapad uništava sopstveni finansijski sistem

Globalna financijska kriza
23 komentara

Zapad diskredituje sopstvene valute i bankarski sistem, dok se uspostavljeni monopoli u globalnoj ekonomiji ruše, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u svom godišnjem obraćanju Saveznoj skupštini u četvrtak.

Rusija će se zajedno sa takozvanim ‘prijateljskim’ nacijama fokusirati na stvaranje nove finansijske infrastrukture koja će biti slobodna od politike dok nastoji da ujedini napore u suočavanju sa globalnim izazovima, rekao je on.

„Sam Zapad diskredituje sopstvene valute i bankarski sistem. Odsecaju granu na kojoj sede decenijama”, rekao je Putin.

Predsjednik je mislio na rastući globalni trend korištenja nacionalnih valuta u trgovini umjesto američkog dolara, koji je dobio značajan zamah otkako je Rusija bila odsječena od zapadnog finansijskog sistema i zamrznute devizne rezerve 2022. godine.

Brojni ruski i strani zvaničnici su u više navrata upozoravali da se američki dolar dugo koristi kao oružje, ističući da su takve akcije potakle zemlje širom svijeta da smanje ovisnost o dolarima.

Putin je naglasio da Moskva sa svojim saveznicima radi na osnovu ravnopravnosti i poštovanja zajedničkih interesa. Zbog toga, rekao je on, sve više zemalja nastoji da se pridruži grupama kao što su BRICS, Evroazijska ekonomska unija i Šangajska organizacija za saradnju.

Zajedno sa svojim partnerima Rusija će nastaviti da gradi “sigurne” transportne koridore zasnovane na novoj tehnologiji i stvara novu globalnu finansijsku mrežu “slobodnu od političkog uplitanja” u vreme kada svetska ekonomija, trgovina i finansije prolaze kroz brze promene, istakao je predsednik.

Finansijski SistemPutinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

I treba se srusiti a onda da se pokolju medusobno

Karma
1 mjesec prije

Zapad je sotonski ring a politicari su( velika vecina) ili uhljebi, olos koji svijesno provodu antikrist agendu od kovid injekcije, 5G, otrova u hrani, kemanja neba nano cesticama, digitalne valute i iluzije nekih granica za laksu kontrolu ovcetina.
Jedna tuzna konstrukcija ljigavaca

Starlight
1 mjesec prije

Ne postoji zapadni financijski sistem niti postoji istočni financijski sistem, nego samo jedan globalni, monopoliziran cionistički financijski sistem. Ne postoji američki dolar niti ruska rublja, kao ni kineski juan, već samo cionistički dolar, cionistički rublja, cionistički juan… Ne postoje tzv. nacionalne valute jer niti jedan narod niti njegova politička “vlada” nema sopstvenu emisiju novca, već mogu samo ispruženom rukom da prose dug-kreditnu milostinju od cionističkih bankara i to cionistički lutaka – “car” Vlado vrlo dobro zna dok prodaje maglu slijepi gojima.
Promjene u bankarskom sistemu otkestriraraju cio bankari, da se gojimi širom svijeta osiromaše radi nametanja digitalnih valuta CBDC i trpanja gojima u globalni elektronski Gulag sa totalitarnom kontrolom.

alexosijek
1 mjesec prije

Da. Samo što to nije ništa novo, niti neočekivano. Pa kompletni financijsko-ekonomski sustav počiva na velikoj prevari. Šta su to dionice? Šta su tzv obveznice? Nekakvi listovi papira gdje nešto odredi koliko što vrijedi. Tko određuje? Pa isti oni koji su izmislili ovaj glupi novac. Gotovo je. Kaput. Bum!!

Mahatma
1 mjesec prije

Ne može alternativa zapadnom fiat keynsijanskom sustavu biti njegova kopija, samo istočna.
Koliko god mrzili dolar, istina je da bi se sve value srušile kad bi se dolar srušio.

Max
1 mjesec prije

Točno.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Odavno se zna da oni već neko vrijeme namjerno ruše trenutni financijski sustav koji se još uvijek koristi papirima i kovanicama da bi nam nametnuli ropstvo čiste digitalije.

žile29
1 mjesec prije

Nedaj se Putin samo deri ovu zapadnu sotonu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI