Ako je Trumpov savjetnik general McMaster bio “jastreb”, na njegovo mjesto dolazi psihopat

McMaster
63 komentara

“Bivši veleposlanik John Bolton će biti moj novi savjetnik za nacionalnu sigurnost. Vrlo sam zahvalan za službu generalu Herbertu McMasteru koji je odradio izvrstan posao i uvijek će ostati moj prijatelj. Predstavljanje će biti održano 09. travnja”, napisao je američki predsjednik Donald Trump na Twitteru, najavljujući svog novog savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Nakon Sally Yates, Mikea Flynna, Jamesa Comeya, Mikea Dubkea, Seana Spicera, Reincea Priebusa, Anthonya Scaramuccia, Stevea Bannona, Sebastiana Gorke, Toma Pricea, Dine Powell, Omarose Manigault-Newman, Roba Portera, Hope Hicks, Garya Cohna, Johna McEnteea i Rexa Tillersona moćna skupina iz sjene koja provodi čistke je sada pokosila i generala Herberta McMastera. S ovim ljudima je Donald Trump krenuo u provedbu plana America First, ali je tek nakon protjerivanja Stevea Bannona iz Bijele kuće postalo jasno da Trump ne igra nikakvu ulogu u Bijeloj kući u kojoj je praktično u kućnom pritvoru.

Novi savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton u američkoj farsi koja se konvencionalno zove “vanjska politika” nikada nije gubio vrijeme kada je trebalo davati, blago rečeno, “besmislene” izjave, ali sada govorimo o čovjeku koji će kreirati američku sigurnosnu politiku.

Ranije je rekao kako Sjedinjenim Državama “ne bi smetalo” da je svrgnut turski predsjednik Erdogan, te “kako su sekularni turski generali, unatoč propalom vojnom udaru, ipak spustili na zemlju”.

Ova izjava pojašnjava koliko se glupo i bezobzirno ponašaju američki dužnosnici u diplomatskoj areni. Svi znamo da su Sjedinjene Države uvijek spremne na uporabu islamističkih ekstremista i da od njih stvaraju svoje “Legije stranaca”, ali se pozdravlja pokušaj svrgavanja Erdogana, koji je i sam islamist i član Muslimanskog bratstva, koncept kojeg je vješto ujedinio s klasičnim turskim nacionalizmom.

Dakle Washigntonu ne smetaju islamistički ekstremisti kao takvi, ali im smeta Erdogan koji uništava privid da je moguće postići kooperativni odnos s Washingtonom. Osim toga, turski predsjednik se sve više okreće Rusiji, Iranu i Euroaziji, što je za SAD smrtni i neoprostivi grijeh.

Ako su mnogi generala McMastera s pravom smatrali jastrebom u Bijeloj kući, nakon samo nekoliko izjava Boltona se nema što reći, osim da će od sada sigurnosna i vanjska politika Donalda Trumpa u ostatku mandata biti slična ili ista kao da je za predsjednicu izabrana Hillary Clinton.

Svijet u očima Johna Boltona

John Bolton
John Bolton

The Middle East Eye je objavio dio izjava Johna Boltona koje vrijedi čuti.

Trumpov novi savjetnik za nacionalnu sigurnost se već dokazao kao nasilan, sirov i diplomat koji u izjavama ne poznaje granice.

John Bolton je zamijenio H.R. McMastera kao savjetnik za nacionalnu sigurnost Donalda Trumpa i ovo je doslovno njegovo političko uskrsnuće, obzirom da se smatra jednim od najlošijih američkih političara.

Američki predsjednik je najavio ovaj korak u četvrtak popodne. Bolton će u manje od 15 mjeseci postati treći Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Prošle godine je Michael Flynn bio prisiljen odstupiti zbog neuspjeha da otkrije da je ruskim veleposlanikom u Washingtonu raspravljao o sankcijama prije nego što je Trump stupio na dužnost.

Bolton je bivši tajnik i bivši veleposlanik u Ujedinjenim narodima, ali i jedan od potpisnika utjecajnog neokonzervativnog “Projekta za novo američko stoljeće” (The Project for the New American Century/7 PNAC) , koji je otvoreno pozvao na jednostrani napad i likvidaciju Sadama Husseina.

Kritičari su opisali kao sirovog, napadnog i sklonog sukobima, a bio je i optužen za manipulaciju američkom obavještajnom službom o oružju za masovno uništenje prije rata u Iraku i zlostavljanje njegovih podređenih.

Tako se John Bolton pridružuje vrhunskom predsjedničkom timu, kojeg čine Mike Pompeo, bivši šef CIA-e i Trumpov novi državni tajnik, te “Krvava” Gina Haspel, koja je preuzela CIA-u.

U Ujedinjenim narodima je 1994. rekao: “Nema Ujedinjenih naroda. Postoji međunarodna zajednica koja povremeno može biti vođena jedinom stvarnom silom koja je ostala na svijetu, a to su Sjedinjene Države, i to kada odgovara našim interesima i kada možemo pridobiti druge da idemo dalje.”

Iste godine je opet u UN-u izjavio: “Tajništvo u New Yorku ima 38 etaža. Ako danas izgubimo 10 katova, to ne bi puno značilo. UN je jedna od najneučinkovitijih organizacija. UNESCO je još gori i stvari tamo idu nizbrdo.”

O reformi UN-a je 2000. rekao: “Da se danas ponovo sastavlja Vijeće sigurnosti, imalo bi jednog stalnog člana jer je to pravi odraz ravnoteže snaga u svijetu. To bi bile Sjedinjene Države.”

Bolton je kasnije tvrdio da su njegove riječi izvađene iz konteksta.

O Iraku i oružju za masovno uništenje, 2002. je rekao: “Uvjereni smo da Sadam Hussein ima skriveno oružje za masovno uništenje”.

O Bushovoj “osovini zla” koju su činili Iran, Irak i Sjeverna Koreja je 2002. rekao: “Postoje teške veze između tih režima i “osovina” raspolaže opasnim oružjem i opasnom tehnologijom.”

O Iranu je 2009. godine, godinama prije potpisivanja međunarodnog nuklearnog sporazuma, rekao: “Na koncu, jedino što će zaustaviti Iran da stekne nuklearno oružje jest promjena režima u Teheranu.”

Avioni u letu
FOTO: Ilustracija F-15 u letu

Zagovarajući američko-izraelsko bombardiranje Irana 2015. John Bolton izjavljuje: “Vremena je strašno malo, ali udar još uvijek može uspjeti. Takva bi se akcija trebala kombinirati sa snažnom američkom podrškom iranskoj oporbi usmjerenoj na smjenu režima u Teheranu.”

Na tvrdnje da je Barack Obama musliman, 2016. John Bolton izjavljuje: “Kralj Abdullah iz Jordana, koji nije običan muslimanski kralj muslimanske zemlje, ne voli našeg predsjednika.”

Na pokušaj državnog udara protiv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana 2016. godine Bolton izjavljuje: “Erdogan želi islamsku državu, a propali vojni puč je najvjerojatnije posljednji ugriz sekularnih generala na to hoće li on moći progovoriti turskom kalifatu ili ne. Ne znam, ali se spustio zemlju.”

Iranski nuklearni dogovor, sporazum kojeg je međunarodna zajednica postigla s Iranom i prema kojem se Islamska Republika odrekla razvoja nuklearnog oružja, Bolton 2016. komentira ovako: “Iranski nuklearni sporazum je, po mom mišljenju, bio je najgori čin popuštanja u američkoj povijesti.”

O Izraelu 2017. kaže: “Mirovni proces na Bliskom istoku dugo je zahtijevao jasnoću i shvaćanje stvarnosti, a Trump je to postigao donošenjem odluke o premještanju američkog veleposlanstva u Izraelu u Jeruzalem.”

O Rusiji je ove godine rekao: “Treba postojati strateški odgovor na nove nuklearne projektile Rusije kako bi našim saveznicima u Europi pokazali da nećemo dopustiti Rusiji da SAD ili njegove saveznike ubada u oči”.

Godine 2013. je snimio video za rusku grupu Pravno na oružje koju je osnovao političar Alexander Torshin. Torshin je pod istragom suca Roberta Muellera za eventualno prebacivanje novca kako bi pomogao Trumpu tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine.

“Hvala vam na ovoj prilici da se obratim ruskom narodu na 20. godišnjicu usvajanja ruskog ustava. Da je ruska nacionalna vlada dala šire pravo da ljudi nose oružje, stvorila bi partnerstvo s građanima kojima bi se bolje omogućila zaštita majki, djece i obitelji bez da se na bilo koji način ugrožava integritet ruske države”, rekao je Bolton u videu.

VIDEO – John Bolton se obraća Rusima i zagovara njihovo pravo da se naoružaju

https://www.youtube.com/watch?v=aPM-FXHj5gA

Drugi o John Boltonu

“Mislim da bih se lako odmorio kada bi on bio lovac u Stone Mountainu u saveznoj državi Georgia, a možda i ne”, rekao je Carl Ford, bivši načelnik  obavještajnog ureda State Departmenta.

“Zabrinut sam što će Trump staviti nekoga tko je posvećen, tko neumoljivo vjeruje u apsolutnu i potpunu intervenciju”, rekao je Rand Paul, republikanski senator.

“Moja dugogodišnja potpora rješenju oko iranskog sporazuma možda je upravo mrtva”, izjava je kojom je Mark Dubowitz iz Zaklade za obranu demokracije komentirao Boltonovo imenovanje.

„Krvava Gina“ postaje direktorica CIA-e

 

McMasterNATOState Department
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Koja skupina psihopata na čelu amerike…. Mislim da nikad usa nije imala ovako nenormalnu garnituru…. Rusi salju upozorenja… Saberite sami ostalo…

shumadinac
6 godine prije

Dobro, pogrešio sam u proceni kada sam rekao da će UN možda opstati do jeseni – neće.

MilanCZ
6 godine prije

Citam u jučerasnjim komentarima,pod raznim temam da pisem gluparije.Davne 1988 godine upozoravao sam da ce na prostorima bivse Yuge doci do politickih promjena a moguce eskalacije i ratnih sukoba jer je sve vec pripravljeno kod rezisera rata.Mnogi mi se smijali,rekli :kakve ja gluposti pricam,od rata nema nista i sve ce biti OK.Kad je sve to krenulo,kad su nacionalisti rat razbuktali placeni zelenim dolarima,onda je bilo kasno a ti kojima sam sve to govorio,sutjeli su kao zaliveni.Postoje informacije u sluzbama koje puno toga prate,nedaju do javnosti kako prijevremeno nebi bilo panike.Na zalost,to doba politicka idila bila je u bivsoj Yugi ravna nuli,svi su gledlai svoj interes,a uz sve to imali veliku podrsku vanjskih rezisera rata a tko je na kraju sve to platio,sirotinja koja je ostala bez svojih najblizih,nitko drugi.Zato,ovo sto pisem,upozoravam da bi moglo doci do građanskih nemira,građanskog rata u Rusiji za vrijeme nogometnog prvenstva,nije djecja igra,sluzbe imaju informacije,upozoravaju na… Čitaj više »

mmne
6 godine prije

taj je samo ” lajavi krelac”…taj nema petlju ni za sta ubogi sluzbenicic koji sluzi kao strasilo u njivama….imace 0 od samostalnog odlucivanja…savet za ruse…kupite dosta kokica i mirno gledajte film…

Nena
6 godine prije

Koji užas! !!!!

davor
6 godine prije

Ne bi se uspjelo napuniti ludare i vojne zatvore u Europi koliko je psihopata u američkoj politici u zadnjih 120 godina. A onda još i zrcalno toliko u Engleskoj. Sve je jasno kao dan, nema više skrivanja iza Isila i sličnih Disneyland trikova, Izrael i SAD žele uništiti Iran, Rusiju i još brojne države, dakle otvoreni su agresori.

Sardelino
6 godine prije

Iza pokušaja atentata (ubojstva) Erdogana stoji amerika. To Erdogan zna i amerikanci znaju da to Erdogan zna . Do god je Erdogan na vlasti to će biti veliki kaman smutnje u odnosima amerike i turske. Gulen je bio samo koleterana žrtva. Pijun.

Ivo
6 godine prije

Od kada su ameri zaprijetili napadom na Damask i SAA, pa se šutke povukli, riječi ovih psihopata kojima nije mjesto u ljudskoj zajednici nemaju više težinu kao nekada. Očigledno je da su oni koji tamo zaista odlučuju i koriste mozak, pažljivo proučili Putinov govor, provjerili jesu li svi navodi o novom naoružanju točni, i na kraju zaključili da je pametnije smanjiti doživljaje.

Po inerciji, anglo psihopate će nastaviti sa zvučnim prijetnjama. i one će s vremenom postajati sve luđe, paralelno s rastom svijesti o vlastitoj nemoći. Ali, udariti vojno po Rusiji, Iranu, Kini,Sjevernoj Koreji ili bilo gdje drugdje gdje Rusija podvuče crtu, neće.

U tom kontekstu, da li je na neku poziciju izabran ovaj ili onaj degenerirani psihopata, više nije bitno.

intelektualna svojina
6 godine prije
alan ford
6 godine prije

“Bolton je bivši tajnik i bivši veleposlanik u Ujedinjenim narodima, ali i jedan od potpisnika utjecajnog neokonzervativnog “Projekta za novo američko stoljeće” (The Project for the New American Century/7 PNAC) , koji je otvoreno pozvao na jednostrani napad i likvidaciju Sadama Husseina.”
——-
ovo objašnjava sve. Bolton je dakle ratnohuškači cionist, vjerojatno takozvani “nežidovski cionist”, ali cionist, jer PNAC , odnosno organizacija koja je naskoijedila PNAC, a zove se FPI je glavno leglo ratnohuškačkih hazarskih “neokonzervativaca”.

alan ford
6 godine prije

Takozvani “neokonzervativci” , su u stvari ultracionistički hazari, koji kontroliraju američku vanjsku politiku tamo negdje od 1990. od vremena Busha starijega, pa do danas. Bivši podministar u Reaganovoj vladi dr. Paul Craig Roberts kaže: skoro svi neoconsi su židovi. Američki glavni mediji koriste ovaj izraz “neokonzervativci”-(neoconservatives ili skraćeno neocons), koji zbunjuje one neupućene. To nisu nikakvi vrijednosni konzervativci, naprimjer, kći Dicka Cheneya, “neokonzervativca” (bivšeg dopredsjednika Bushu mlađem), je lezba i “oženila” je svoju djevojku, a na svadbi je bila i cijela obitelj Bush. Bushevi spadaju u takozvane “nežidovske cioniste” ili kako ih desni hrvatski autor, Mladen Lojkić naziva “kršćanski cionisti”. Neoconsi-cionisti su u zadnjh 26 godina su komandirali ovom agresivnom američkom vanjskom politikom i ratovima, oni su izazvali sva sranja na Bliskom istoku, oni su izazavali sranje u Ukrajini, oni po svaku cijenu žele rat sa Rusijom. PNAC su osnovali utjecajni hazari-cionisti: William Kristol i Robert Kagan. William Kristol je… Čitaj više »

Imperija und satir
6 godine prije

Psihijatrija bez doctora

Spartak
6 godine prije

Tragikomično je kakva sve smeća od ljudi hodaju ovom Zemljom. No tako je bilo oduvijek. Oduvijek se vodi borba između dobra i zla, između plemenitosti i svireposti, skromnosti i pohlepe, humanosti i divljaštva. Ova kreatura koja se preziva Bolton jedna je od onih koje zagađuju našu civilizaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI