“Ako Saudijci napadnu Iran, nećemo sravniti sa zemljom samo Meku i Medinu!”

Iran protiv Saudijske Arabije
20 komentara

Iranski ministar obrane, general Hossein Dehgan, oštro je napao princa Saudijske Arabije i ministra obrane Mohammeda bin Salmana zbog njegovih protuiranskih izjava od prošlog tjedna, prenosi Associated Press.

U podužem intervjuu za saudijsku televiziju MBC je zamjenik prestolonasljednika i ministar obrane, princ Mohammed bin Salman, između ostalog, rekao “kako između njegove zemlje i Irana ne postoji prostor za dijalog i kako on vidi ambicije Teherana da kontrolira islamski svijet”.

Osim toga, saudijski ministar obrane je rekao Saudijska Arabija “neće sjediti i čekati rat s Iranom, nego će se boriti tako dobro da će se rat voditi u Iranu, a ne u Saudijskoj Arabiji”.

Kao odgovor na ratoborne izjave princa  Mohammeda bin Salmana, 8. svibnja je iranski general i ministar obrane Hossein Dehgan savjetovao saudijskom režimu da se suzdrže od Hossein Dehgan “takvih gluposti”, kao što je pokretanje rata protiv Irana, jer u tom slučaju od Saudijske Arabije neće ostati ništa, osim Meke i Medine, dva najveća islamska sveta mjesta.

Iranski ministar je ovu izjavu dao za libanonsku televiziju Al-Manar, koji pripada šiitskom pokretu Hezbollah.

Raspravljajući o mogućnosti napada ili saudijske vojne intervencije protiv Irana, general je za Al-Manar rekao “kako ne može vjerovati da bi Saudijci riskirali da nešto slično”.

“Očigledno misle na svoje moćne zrakoplovne snage”, dodao je ironično iranski general Hossein Dehgan, misleći na sramotnu intervenciju protiv Jemena u kojem Saudijska Arabije nije ostvarila nijednu pobjedu, a pobila je tisuće nevinih civila.

Upozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kraut
6 godine prije

Ako Iranci napanu Saudijsku Arabiju – njih ce zauzvrat napasti Izrael, Amerika i NATO pakt.

Russia Today javlja
da je Njemacka dala azil nekim Natovcima iz Turske.
Germany grants asylum to ‘several’ NATO troops wanted by Ankara over failed coup attempt – reports

panSlaven
6 godine prije

ja sam iz naslova zaključio da će prvo sravniti meku i Medinu, a onda sve ostalo… a da je pisalo ‘jedino MiM nećemo’ onda ja ne bih ni čitao ta prepucavanja, imam važnijih briga. A i vi, sa oproštenjem

Mister NO
6 godine prije

To je samo puhanje u prazno, u slucaju tog rata zapalili bi cijeli bliski istok i imali bi Siriju na xputa vecem teritoriju a to bi dovelo do detronizacije obitelji al Saud u konacnici, cega su u “kraljevskoj obitelji svjesni. Uostalom nemaju ni kopnenu granicu, a mislim da siiti u iraku bas nebi mirno gledali kako im kroz zemlju idu tenkovi prema Iranu. Sta se tice samog odnosa snaga misljenja sam da Iran ima puno bolje motiviranu vojsku i hrpu dobrovoljaca i specijalnih snaga koje su bile ili jos jesu u Siriji. Da ne spominjem siitske milicije po cijelom bliskom istoku. Koliko znam saudi se i nisu bas nesto proslavili u nekim sukobima dok je Iran ratovao protiv jaceg i opremljenijeg Iraka potpomognutim SAD-om pa smo vidili kako je zavrsilo….Zivi bili pa vidili….. a nazolost cini mi se da cemo tom sukobu svjedociti za naseg zivota kako je krenilo…. previse… Čitaj više »

Bosanac, El
6 godine prije

Male sanse da S. Arabija napadne Iran. Do sada su ispali samo saka jada, unatoc milijardama potrosenim na oruzje.

Filip
6 godine prije

Neki misle da Iran i Sjeverna Koreja zajedno surađuju na nukleearnom programu!??

Alen
6 godine prije

Moze mladi u budalasti princic prijetiti dok ima za zastitnike zidove i nato.. Medjutim ni oni ga nece spasiti od propasti ..

Antonio
6 godine prije

Saudijski princevi osim hareme imaju nesto drugo cime ce napasti Iran? Ili se nadaju na Izrael i SAD? A sta misle Rusija ce cekati skrscenih ruku?
Nego ja mislim da se je princ samo hteo da se pokaze vaznim nekoj zapadnoj manekenki koju zeli strpati u znatni kafez.

Michael Collins
6 godine prije

Znači po ovom saudijskom pizdek-princu Iran želi zavladati islamskim svijetom, a zapravo samo brani šijite, kršćane, alavite, znači širi ekumenizam. Inače vehabije, selafije, Muslimansko bratstvo i ostala bagra smatraju šijite otpadnicima, pa tako da taj saudi primitivac sam sebi skače u usta.
Inače, samo za saudijsko-katarsku ulogu u agresiji (za žrtvame i uništenu infrastrukturu Sirija bi trebala podnijeti tužbe za ratne zločine i odštetu, ali znajući mlakonju Bashara od toga nema ništa) na Siriju i Jemen, zaslužili su da ih se oplete dobro, bez ovih prijetnji samom Iranu.

subaru
6 godine prije

Valjda Degan ne prijeti praznom puškom. Ovo tama odavno sanja, nešto ko bartolomejska noć i tridesetogodišnji rat koji uprizoriše krščanima a sada sa novim igračima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI