Američka majka optužuje školski odbor da je njezinu kćer učio da je rođena zla, jer je rođena bijela

Majke protestuju u americkoj skoli
12 komentara

Roditelj je optužio školski odbor u Virginiji koji je u središtu spora oko politike afirmacije spola i navodnog kurikuluma kritičke teorije rase (CRT) da podučava osnovnoškolce da su bijelci “rođeni zli”.

Na sastanku školskog odbora okruga Loudoun prošlog tjedna, majka je otkrila da je povukla svoju djecu iz okružnog javnog školskog sustava nakon što ju je njezina šestogodišnja kći prošle godine pitala je li “rođena zla jer je bjelkinja.” Dijete je to očito naučilo na satu povijesti koji se predavao u njezinoj bivšoj školi.

Video incidenta naširoko se širio tijekom vikenda. Prikazao je neidentificiranu ženu koja optužuje odbor javne škole okruga Loudoun (LCPS) da je roditeljima navodno nametnuo svoj “beskompromisni politički program”. Tvrdeći da odbor “[uništava] naše škole”, pozvala je njegove članove da podnesu ostavke zbog niza nedavnih skandala.

Tijekom posljednjih mjesec dana, nacionalni centar pažnje bio je usmjeren na okrug Loudoun nakon što su školski administratori navodno prikrili seksualni napad od strane navodno ”rodno fluidnog” učenika. Neimenovani “dječak u suknji” osuđen je prošlog tjedna za prisilnu sodomiju i nasilnu felaciju u vezi sa silovanjem tinejdžerice u srednjoj školi Stone Bridge u svibnju. Dok se taj incident istraživao, tiho je prebačen u srednju školu Broad Run, gdje je 06. listopada navodno napao još jednog učenika.

U kolovozu je odbor LCPS-a nametnuo prijedlog politike 8040 – direktivu koja zahtijeva od područnih škola afirmiranje preferiranog spola učenika nazivajući ih svojim odabranim zamjenicama i dopuštajući im pristup područjima s rodnim ograničenjem, kao što su svlačionice i kupaonice.

Prošlog tjedna, učenici u Broad Runu organizirali su šetnju u znak protesta protiv politike školskog odbora kao “dopuštajuće” ponašanje. Na prethodnom sastanku školskog odbora prošlog mjeseca, ljutiti roditelj rekao je da je ta politika “požurena na glasovanje bez obzira na sigurnost svih učenika, samo da bi se zadovoljila liberalna agenda”.

Niz spornih školskih sastanaka posljednjih mjeseci ogolio je napetosti oko te politike, zbog koje je barem jedan učitelj dao ostavku nakon što je odbio “gurati visoko politizirane programe” učenicima. Odbor je suspendirao drugog učitelja koji je odbio pridržavati se politike zbog svojih vjerskih uvjerenja, ali je sud kasnije naložio njegovo vraćanje na posao na temelju Prvog amandmana.

U međuvremenu, čini se da je Udruga Nacionalnog školskog odbora (NSBA) ocrnila obitelj prve žrtve i druge zabrinute roditelje kao “domaće teroriste” u kontroverznom pismu Bijeloj kući u kojem se traži uključivanje FBI-a nakon navodnih prijetnji članovima odbora LCPS-a. Nakon kritika od nekih 20 udruga državnih školskih odbora, NSBA se djelomično ispričala za pismo, okrivljujući odmetničke vođe i izražavajući kajanje zbog “nekog jezika” koji je koristio.

No, rasprava o školovanju u okrugu Loudoun nije ograničena na trans pitanja. Kritičari odbora optužuju ga za usvajanje ideoloških planova, poput oblikovanja nastavnog plana i programa u skladu s CRT-om. Odbor LCPS-a zanijekao je prihvaćanje vrlo kontroverznog pogleda na američku povijest i društvo, u kojem se navodi da je zemlja utemeljena na institucionaliziranom rasizmu koji treba razbiti.

Iako se očekuje da će članica školskog odbora Beth Barts odstupiti u utorak, nakon što je prošlog mjeseca objavila ostavku, roditelji i drugi kritičari više puta su pozivali nadzornika LCPS-a Scotta Zieglera da podnese ostavku.

Ziegler je u svibnju poslao e-mail školskom odboru o seksualnom napadu u srednjoj školi Stone Bridge, ali je na sastanku školskog odbora u lipnju utvrdio da “transrodni učenik ili osoba grabežljivac jednostavno ne postoji” i da ne postoji “nikakva evidencija o napadima u našim toaletima.” Kasnije se ispričao, ali je inzistirao da nije bilo zataškavanja.

LCPSprotestŠkolaVirginija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Onogošt
2 godine prije

Evo čemu vodi nekontrolisana tolerancija prema manjinama i politička korektnost. Na djelu je agenda melting pota. Nasilno miješanje bijelaca sa crnim i zutim i kao proizvod neodredjeni i dezorijentisani mješanci. Hoće li se bijela hrišcanska porodica odbraniti ne znam., Od toga zavisi sudbina Amerike

Faust
2 godine prije

Mene jučer admin briše jer sam u komentirajući tekst o nogometašu Thuramu spomenuo CRT a danas portal piše o CRT.

Dragačevac
2 godine prije

Pa belci i jesu krivi, zato što ćute, umesto što lepo bagru ne počiste i gotova stvar.

Max
2 godine prije

Koji luđatzi

Dupla Kamilica
2 godine prije

Bijelaca na planeti oko 10% a ful cijepljeno oko 60%. Mrčina na kraju tunela.

Samo istina
2 godine prije

Pa i nije daleko od istine

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI