Assange je doživio moždani udar u zatvoru u Velikoj Britaniji – tvrdi vjerenica

Assange i Stella Moris
14 komentara

Suosnivač Wikileaksa Julian Assange pretrpio je manji moždani udar usljed ekstremnog stresa zbog borbe protiv ekstradicije u SAD iz britanskog zatvora maksimalne bezbjednosti Belmarsh, prema riječima njegove vjerenice Stelle Moris.

Assangeu je dijagnostikovan prolazni ishemijski napad(TIA) nakon jednog od njegovih žalbenih pojavljivanja na Visokom sudu putem video veze 27. oktobra, otkrila je majka njegovo dvoje djece za Mail u nedeljju. TIA se takođe naziva i mini udar, i često se smatra znakom upozorenja mogućeg velikog moždanog udara u budućnosti i zahtijeva medicinsku pomoć. Assange je od tada bio na magnetnoj rezonanci i sada navodno uzima lijekove protiv moždanog udara.

„Julian se bori i plašim se da bi ovaj incident mogao biti prethodnica većem napadu. To povećava naše strahove o njegovoj sposobnosti da preživi što duže traje ova duga pravna bitka“, rekla je Moris.

Visoki sud Velike Britanije u petak je odobrio zahtjev SAD za izručenje Assangea, zahtjev koji je prethodno blokiran zbog pogoršanja Assangeovog mentalnog zdravlja. Iako presuda nije konačna i na nju može da se žali Assangeov pravni tim, ona dovodi bivšeg šefa Wikileaksa na korak bliže suđenju na tlu SAD, gdje se suočava sa mogućih 175 godina iza rešetaka ako bude osuđen za špijunažu.

„Neprekidni sudski slučajevi su psihički izuzetno stresni“, dodala je Moris.

„Pogledajte životinje zarobljene u kavezima u zoološkom vrtu. To im skraćuje život. To se dešava i Julianu.“

Assangeov položaj i pogoršanje zdravlja odavno su prepoznali aktivisti za slobodu govora i slobode štampe, a organizacije za ljudska prava kritikovale su patnje koje je Assange pretrpio tokom godina u pritvoru.

Specijalni izvjestilac UN za torturu Nils Melzer, čiji je tim posjetio Assangea u Belmarshu, rekao je 2019. da je pokazao „sve simptome tipične za produženo izlaganje psihičkoj torturi“.

julian assangemoždani udarStella MorisWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
radoznalo_mače
2 godine prije

Svaka čast ovom hrabrom, drskom i odvažnom čovjeku. Junak našeg doba. Sjetimo ga se u svojim molitvama, čovjek je u velikim problemima zbog istine, ovakvi se ne rađaju svaki dan.

BTK
2 godine prije

Citate li gavi.org?

Cjepivo omogućuje da zatvorenici vide obitelj nakon 1,5 g.
gavi.org/vaccineswork/covid-19-vaccinations-help-restore-family-links-kenya-prisons

Cjepivo donosi progres u ruralne zajednice i a ovo cjepivo vraća njihovo povjerenje u sva cjepiva i modernu medicinu.
gavi.org/vaccineswork/convincing-nomadic-populations-get-jab-northern-kenya

Ne mogu šutjeti
2 godine prije

Zato su usta britanskih go….. puna ljudskih prava i svima drže lekcije, isto kao i SAD.

iiiistina
2 godine prije

Julian i Snowden,škotski haker Gary McKinnon i još mnogi manje objavljeni načeli su leglo zla iza kojeg se svijet može pitati …a za koga rade? jeli to sve što nam je prokazano oko svevidećeg oka na piramidi moći?.Mladi Gary i navedeni dvojac- upućeni u tajnu kriptografije nije naravno slučajnost pa vridi navirit što je i on provalia.SAD je ustroj služenja zlu za koje ima indicija ZF/SF sa ????? a što trenutno bruji SAD-om – pogledajte učinak nedavnih oluja a netom bruji: …” Koliko ljudi koji se sada nalaze u potencijalno opasnoj zoni New Madrida zna za katastrofu koja se približava? Jesu li primili poruku koju već dugi niz godina pokušavamo prenijeti javnosti?” …. Shvaćam da je u ovom trenutku hitno da se Nibiru prizna, ako ne u medijima onda od običnog čovjeka koji je dovoljno jak da se nosi sa stvarnošću. Ne bi poduzeli korake koje poduzimaju da su drugačije… Čitaj više »

iiiistina
2 godine prije

iskrcano na net i dostupno…..Wikileaks je upravo iskrcao sve svoje fajlove online. Da, sve od emailova Hillary Clinton, pucnjave u Vegasu od strane FBI snajperista, Steve Jobsovog HIV pisma, PedoPodesta, Afghanistan, Syria, Iran, Bilderberg, CIA agenata uhvaćenih za silovanja, WHO pandemija…Sretno pretraživanje!
h ttps://file.wikileaks.org/file/

Pravnik
2 godine prije

Sigurno se cijepio, jel tako? Tako jeeee

Ema
2 godine prije

U “demokratskom” sistemu nije dozvoljeno razotkrivati drzavne zlocine??!!! I on je kaznjen jer ih j e razotkrio? Zapadne demokratije su toliko nisko pale da nisu vise ni svesne svoje bede.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nazalost i Marka ceka nepravedno sudenje
..

Jomla
2 godine prije

Ako su ga izbocali stvar je završena!

Max
2 godine prije

Ubit će ga.

nessy
2 godine prije

Odavno sam shvatio da Assange moze vani, i to mozda, samo nakon sto ga totalno uniste, psihicki i fizicki. Zatvoren je u ustanovi visoke sigurnosti, gdje inace idu teroristi, serijski ubojice, visko rangirani kriminalci i ostalo cvijece britanskog drustva, tj. ‘prijetnje nacionalnoj sigurnosti’, kako definiraju vlasti. Britanci ga drze po uhidbenom nalogu USA, nije mi jasno zasto Belmarsh (osim terora), svrhu zadrzavanja bi ispunio bilo koji zatvor. Inace, tamo taj zatvor zovu ‘Guantanamo, britanska verzija’. Inace, prema H.R.W., A.I. i ostalim humanitarnim organizacijama, teror zatvorenika, je redovito primjenjen.
Assange mora biti primjer svima koji bi se upustili u neku radnju slicnu njegovoj. Nakon njegove tragicne sudbine, svima je jasno sto ih ceka. Ovako nesto da se dogadja u Kini, ili, ne daj Boze Rusiji, ne bi bilo dana bez vristecih naslova MSM.
Zivjela zapadna demokracija i ljudska prava!

Legendarni Grk
2 godine prije

Njegov otac kaže da su ga cijepili u zatvoru i da je zbog toga dobio moždani udar i da će dalje biti još gore:

https://en-volve.com/2021/12/13/julian-assange-suffers-stroke-after-prisons-forced-vaccination-according-to-father/

U tom strogo čuvanom zatvoru su svi zatvorenici cijepljeni, tako da Assange nije imao nikakav izbor – prisilno su ga cijepili otrovnom dozom i sada je samo pitanje vremena kada će jače nastradati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI