Austrijski energetski direktor pružio nove informacije u vezi s uvozom ruskog plina

Gas
13 komentara

Beč i dalje uveliko ovisi o opskrbi Moskve unatoč tvrdnjama vlade suprotno, kaže šef Energie AG u odlasku

Gotovo polovica austrijskog uvoza plina dolazi iz Rusije, prema Werneru Steineckeru, izvršnom direktoru energetskog diva zemlje Energie AG u odlasku. U srijedu je u razgovoru s novinarima rekao da izjave da je ovisnost o ruskom ”plavom gorivu” smanjena na 20 posto jednostavno nisu točne. “Iako se ovisnost o ruskom plinu smanjila, ali ne s 80 na 20 posto, kako nas neki savezni političari žele uvjeriti… Dapače, do 40-50 posto”, rekao je Steinecker za novine OO Nachrichten komentirajući prethodne izjave austrijskog kancelara. Karl Nehammer. Prema Steineckeru, ruski plin koji Europa uvozi “zaobilaznim putem” tada se više ne naziva “ruskim”. Govorimo o “lažnom etiketiranju”, to je “sto posto”, naglasio je.

Steinecker je također rekao da će Sjedinjene Države nastaviti održavati troškove plina za regiju na visokoj razini zahvaljujući svojim 20-godišnjim ugovorima uzmi ili plati. Napomenuo je da Washington trenutačno profitira na opskrbi skupim ukapljenim prirodnim plinom (LNG), te koči približavanje Rusije i Europe. Austrijska energetska agencija (AEA) nedavno je izvijestila da su cijene prirodnog plina u zemlji u listopadu porasle za 119 posto na godišnjoj razini te da su porasle za 5,6 posto u usporedbi s rujnom ove godine. Prema podacima agencije, indeks cijena energije u listopadu je u odnosu na prethodni mjesec porastao za 1,6 posto, au odnosu na isto razdoblje prošle godine za više od 50 posto.

Austrijagasrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

ebu najzapadniji partneri zapadne partnere ,, a ovi vicu jos jos .

tihobl
1 godina prije

Sjeci granu na kojoj sjedis:

Туристички сектор у Финској би због затварања границе са Русијом могао бити у губитку више од две милијарде евра годишње.

eukolonija
1 godina prije

S ćuj dobro i Rusima i Amerikancima. Rusi sada mogu skuplje prodavati plin Europi a i Amerikanci kao posrednici mogu nešto zaraditi😂.

Mlata
1 godina prije

Svi se opamete, okuraže kada su na “odlasku” ili kada su “bivši”

tihobl
1 godina prije

Извоз руске нафте расте упркос санкцијама

ИЕА је признала да у овом тренутку руски извоз наставља да расте упркос предвиђањима да ће међународни бојкот смањити испоруке. Штавише, извоз нафте из Москве је у новембру порастао на седмомесечни максимум од 8,1 милион барела дневно.

Max
1 godina prije

Točno.

Tupko Glupko
1 godina prije

Austrijanci, guze vas izuzetni, a vi tražite još i još.

Samo vi slijedite njihove poslušnike Nehammera i Ursulu.

Je li vam Nehammer skoro donio zakon o obaveznom trovanju Covid cjepivom? Jest.
Je li vam zbog Nehammera troškovi života rapidno rastu? Jest.

A vi se i dalje natječite u guženju tko će vam utjerati češće i dublje.

Janko
1 godina prije

Čovjek nemože vjetovati do koje mjere ga mogu namagarčiti njegovi političari i osmišljenja i plačena propaganda uvjeriti ,,da sve što se dešava oko njega i sa njim je za njegovo dobro.Laž isamo laž i licemjerje su kategorije koje pod vidom demokracije upravljajiu i vode zapadini političari

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI