„Svi povezani s terorističkim napadom u Beču imaju migrantsku pozadinu.“

Napadač u Beču
75 komentara

Četiri osobe su ubijene, a više od desetak je ozlijeđeno, od kojih je nekoliko u kritičnom stanju, u napadu koji se dogodio u ponedjeljak u glavnom gradu Austrije. 20-godišnjeg počinitelja policija je ustrijelila. Vlasti su napad klasificirale kao teroristički incident motiviran islamističkim ekstremizmom.

Svi privedeni u vezi s terorističkim napadom, koji se odvio u središtu Beča u ponedjeljak, imaju migrantsko porijeklo, a neki su i strani državljani, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji u srijedu, Nehammer je također ukazao da su uhićene osobe u dobi od 18 do 28 godina i da su pod istragom zbog sumnje za sudjelovanje u terorističkoj organizaciji. Policija je ranije izvijestila da je u Austriji privedeno 14 osoba, nakon racija obavljenih na 18 odvojenih mjesta.

Ministar unutarnjih poslova dodao je da je više od jednog terabajta video-dokaza o napadima očevidaca potvrdilo istinitost teorije o usamljenom napadaču te da su video-zapisi pokazali svu brutalnost i okrutnost kojima je napad bio obilježen.

Nehammer je također izvijestio da su slovački dužnosnici obavijestili svoje austrijske susjede o streljivu koje je vjerojatno kupljeno od strane osumnjičenika za terorizam u Slovačkoj, ali da je “nešto je pošlo po zlu” i da se nakon primanja obavještajnih podataka dogodio “nekakav nesporazum” između austrijskih agencija.

“U posljednjih nekoliko sati saznali smo za informacije, koje su prije terorističkog napada saznali slovački obavještajci, nakon čega su obavijestili BVT [austrijsku obavještajnu službu] o napadaču. Informacija je glasila da je napadaču trebalo streljivo,” rekao je Nehammer.

Ministar je okrivio svog prethodnika Herberta Kickla za slabljenje sposobnosti austrijske domaće obavještajne službe i nanošenje “trajne štete.”

Nehammer je također ponovio da je napadač “savršeno” prevario austrijski program deradikalizacije, što je dovelo do njegovog prijevremenog puštanja iz pritvora u prosincu prošle godine. Osumnjičenik se nalazio u zatvoru zbog ranijih optužbi za terorizam.

Napad u Beču

U napadu u ponedjeljak, koji je započeo oko 20 sati po lokalnom vremenu u Schwedenplatzu u Beču, ubijeno je četvero civila, a oko 22 jeranjeno. Osumnjičena osoba, identificirana kao 20-godišnji Kujtim Fejzulai, ubijena je od strane policijskih specijalnih snaga otprilike devet minuta nakon napada. Bio je naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikim nožem, a prije nego što je krenuo u divljanje objavio je fotografije na kojima pozira s oružjem. Policija je u početku vjerovala da je barem još jedan naoružani čovjek bio umiješan i da je pobjegao, ali od tada je rekla da nijedan drugi napadač nije bio umiješan.

Fejzulai je rođen i odrastao u malom gradu izvan Beča i imao je dvojno državljanstvo; za Austriju i Sjevernu Makedoniju. Vlastima je poznat po tome što je neko vrijeme bio naklonjen islamističkom ekstremizmu, uhićen je i osuđen na 22 mjeseca zatvora u travnju 2019., nakon pokušaja ilegalnog putovanja u Siriju kako bi se pridružio Daešu (ISIS)*. Iz zatvora je pušten početkom prosinca 2019. godine, a vlasti su vjerovale da više nije naklonjen radikalnom islamu te su zaključile da neće biti sposoban za organizaciju daljnjih, terorističkih akata.

Austrijateroristički napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pozitivan pesimista
3 godine prije

ajmo braco, kost je bacena;)

Lee
3 godine prije

Islamistički migranti su cvet evropske kulture.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Dosta gluposti vise od strane austijskih novinara!
Sta su to odabrali najlosijijeg vojnika u povjesti svih ratova za ovaj cin?
Pazi koju logistiku je imao, automatsko oruzije, puno streljiva i hrpu nenaoruzanih civila a on ubije 3?????
Pa da su slijepcu dali automat i nekoliko okvira vise bi stete nanio.
Ajde ne lazite VISE!

Stara kuka
3 godine prije

Svi povezani s terorističkim napadom u Beču imaju migrantsku pozadinu

Migrantska pozadina? Svi Hrvati, Srbi, Makedonci, Slovenci, Česi, Slovaci, Mađari, Ukrajinci, Poljaci… kojih ima mnogo u Beču isto imaju migrantsku pozadinu.

Je li previše politički nekorekto malo precizirati tu “migrantsku” pozadinu terorista?

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
weston
3 godine prije

Po western zakonu, ako je netko bio prijatelj od ovih ekstremista bit ce kaznjen.
Taj zakon se zove “by association”.
Za vrijeme Tita nije tako nesto postojalo.
Ove western vlade
[ nije vazno koji shit spada u to ]
moraju zabraniti vridjanje osjecaje muslimana, kao sto kaznjavaju svakog tko dovodi u pitanje brojke oko Holokausta.
Osjecaji svih vjernika se moraju postivati.

Isto tako ove western vlade se naprezu iz svih misica da se muslimani pobunu u Kini i onda bi ih pomagali kao one borce za slobodu protiv Rusije u Afganistanu i Cecniji.

Konstantin
3 godine prije

Mala digresija (opet vezano za izbore u uSRA):
https://www.youtube.com/watch?v=3KH-nucnksI
Dakle … S. Kuka ???

Davor drugi
3 godine prije

U većem dijelu EU poziva se na odlučnu borbu protiv islamskog terorizma. Po vise točki te borbe nije mi jasno kako bi ta borba trebala izgledati. Navesti ću samo jednu točku: planira se kontrola do zatvaranje džamija koje podržavaju islamski terorizam pa do protjerivanja onih koji to propovijedaju. Kakavim će rezultatom polučiti njihova protjerivanja. Oni vise ni u kojem slučaju negdje iz Pakistana ili SA neće se moći povezati, na primjer internetom da bi nastavili propovjedati tamo gdje su stali u džamijama. Po protjerivanju apsolutno svih takvih štetnih propovjednika i zatvaranja njihovih džamija, kako će ta borba ovdje dalje teći sa izvršiteljima koji će ostati u EU, a vidimo i da u rekordnom vremenu dobijaju državljanstva države udomitelja, gdje postaje korisnim i punopravnim članom društva i zajednice, a na ponos političara svih boja koji su ih udomili, sve do momenta dok im se na zapovjedi klanje i ubijanje. Tko će… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Tek---
3 godine prije

U SFRY se vodila briga o nacionalnim manjinama, tako npr ako je netko bio od roditelja Talijana mogao se deklerirati kao Talijan na popisu stanovnistva i na ostalim sluzbenim dokumentima.
U Austriji kad se izdaju sluzbeni dokumenti ne postoji mogucnost da se nacionalno izjasnis.
Kod njih se izjednacava drzavljanstvo s nacionalnost tako da su naprivili genocid na djecom i unucadim imigranata koji su se doselili u Austriju.
Austrija nije jedina u takvoj genocidnoj politici.

politicki nekorektan
3 godine prije

…prilikom pretresa sjemenke letile na sve strane…

politicki nekorektan
3 godine prije

…inace u beckim visim krugovima vazi nepisano pravilo tkome barem jedna baba nije cehinja taj nije pravi beclija…

puki
3 godine prije

ajmo malo insceniranih terorističkih napada, baš sada kada kabali treba da ovacama skrene pažnju sa prijetećge genocida cjepljenjem
svaki onaj tko vjeruje u istinitost ovog “napada”, je naivac i nije naučio ništa…

uvijek isti sceranij- napadača je ustrijelila policija… ha, ha, baš kao i u slučaju “napada” na Charli Hebdo, ili onog atentata u Parisu na koncertu u Briselu, ili onog sa kaimonom u Nizzi, sa kamionom u Berlinu.. i svih ostalih
uvijek su napadači na kraju ustrijeljeni ili su se sami ubili.. he, he,pa naravno, mrtva usta ne govore i tako se nikada neće saznati prava pozadina..

nakon što je tzv. terorizam lijepo mirovao 8 mjeseci, zbog koroen, kabalini gospodari kaosa: CIA, Mosad i saudijaks braća cio vehabije, odlučili su ga oživjeti

Pero
3 godine prije

Pa Europa ih je dovela, valjda su znali za ovakve stvari. Tome se ne treba čuditi. Htjeli su globalizaciju, dobili su ju. Pretpostavljam da im s vremenom na vrijeme pašu ovakvi sukobi za odvlacenje pažnje.

Max
3 godine prije

Austrijanci ostavljaju dojam da su mu to dopustili.

max
3 godine prije

vrlo cudna koicidencija pocelo zakljucavanje drzava zbog korone poceli se narodi buniti protiv istog i gle jada poceli teroristicki napadi

Rotmans
3 godine prije

Naslov kaže: “„Svi povezani s terorističkim napadom u Beču imaju migrantsku pozadinu.“NE, svi teroristi su obučeni i kontrolirani od strane zločinačke organizacije koja se odaziva na ime mossad. Sve je ovo izrežirana farsa od strane elite za koju rade i cia i mossad, ovaj zadnji je tu kada treba okrvaviti ruke, ubojice. Nevjerojatno je s kojom lakočom elita kontrlira narod kao ovce i radi s njima šta poželi, a rješenje je jednostavno. Treba eliminrati nekih 8000 globalista i eto mira u prvom redu sve iz oitelji rotschilds. A jeste li primjetili kako se kod nas propeo na zadnje nogice ubojica i hohštpler čačić da se uvrde policijskai sat, i on sebi daje za pravo da komentira respiratore i porast broja oboljelih, šta sad je i doktor posato. Koja smo mi debilna država samo zato jer nas vode debili a mi im to pustili. Ako netko sumnja da su kod nas… Čitaj više »

gigi pinna
3 godine prije

A lik je dobijao i socijalnu pomoć od 917 ojra, i Grad Beč mu je plaćao stan. I onda naravno da je imao vremena napretek postati idiot.
Po jednoj studiji otprije par godina samo imami s prostora ex-Yu, izuzev onih albanskih, govore jezik domaćina. A mnogima od njih koji ne govore jezik domaćina ne treba niti radna dozvola.
A što se može: multi-kulti, pedero-liberalna dogma caruje do daljnjega Europom.

3 godine prije zadnji put uredio gigi pinna
gigi pinna
3 godine prije

Bidnome nisu rekli da ISIS zapravo znači Israeli State Intelligence Service. ISIS ne napada Izrael, a on navalio na sinagogu…
I ovo je false-flag, kao i napad u Nici otpirje par godina kada je kamionom uspio ubiti čak 84 ljudi.
Give me a break!

3 godine prije zadnji put uredio gigi pinna
Sulejman
3 godine prije

Teroriste koji ubijaju nevine ljude i to u ime Islama, javno objesiti na trgu do i jednog, da im ne padne na pamet više ikome ikad uzviknuti Allahu Akbar dok rade grijeh zbog kojeg če ih Allah gurnuti u vječnu Dzehenemsku vatru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI