Azerbejdžanski predsjednik se odbio sastati sa šefom Europskog parlamenta

Ilham Aliyev
10 komentara

Na inicijativu azerbejdžanske strane je otkazan planirani susret predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajania s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevim, javlja Contact.az.

U Europskoj uniji su izvijestili da je Alijev odbio razgovarati s visokim dužnosnikom EU zbog činjenice da se u Europskom parlamentu upravo održala rasprava o kršenjima ljudskih prava u Azerbejdžanu, a posebno jer su na raspravi sudjelovali bivši politički zatvorenici režima u Bakuu, Emin Milli i Hadija Ismailova.

Pet članova Europskog parlamenta je otvorilo pitanje povrede temeljnih prava i sloboda građana Azerbejdžana. Ilham Alijev je u više navrata optužio Europski parlament za stavove protiv Azerbejdžana.

U međuvremenu su agencije potvrdile da se Alijev u Bruxellesu sastalo s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudom Junckerom.

Antonio TajaniAzerbejdžanEuropski parlamentIlham Aliyev
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Esteticar
7 godine prije

A ruznog covjeka

mars
7 godine prije

LEGENDA gornjeg teksta;
– suverenost i samostalnost – rajski vrt
– EU – mjesto na koje se protjeruju grešnici iz rajskog vrta
– ljudska prava – jabuka
– evropski parlament – zmija
– Azerbejdžan – potencijalna Eva

Georgij Žukov
7 godine prije

SEF Europskog parlamenta na aparatima , prvu pomoc opsluzuju ruza tomasic i marijana petir , ruza odraduje “Usta na Usta” a gospodicna pehir masazom srca , kolinda sa bozanicem broji krunicu i koordinira akciju prve pomoci iz staba vrhovne komande , satora :).

Michael Collins
7 godine prije

Azerbajdžan je još jedna u nizu energentima bogata zemlja u kojoj ljudi ne žive baš tako bajno. Vjerojatno im Nosonjina autoritarnost, i tatina mu također, nije smetala na Zapadu dok nije postao blizak Rusiji i Iranu – k*****i režim je bio bliži IzraHELLu nego Iranu, a u Azeristanu su većina šijiti.

jale
7 godine prije

A još prije dvije godine, evropsko izaslanstvo, među kojima je btw bio i Zoran “ne znam di je lijevo di je desno” Milanović sa Ivanom “prikolicom” Vrdoljakom, slavodobitno se vrnulo iz Bakua, a mainstream mediji su pisali o poslu stoljeća za Evropsku Uniju, gdje je kao i ko fol, dogovorena izgradnja nekakvog fantomskog plinovoda iz Kaspijskog mora kojim se trebao potisnuti ruski Južni tok i osigurati energetska neovisnost stare prostituke Evrope. Sjećam se da su se svi srdačno rukovali, grlili i ljubili sa Alijevim, a gle sad!? Hehehehe… Evropa nema namjeru stati sa udbaškim metodama pritiska i ucjene, ali, znam iz povjerljivih izvora da nitko od dvadeset i drugog meridijana na istok više ne mari za to, osim Porošenka, ali i njegova dogorijeva.

jale
7 godine prije

Jeste li čuli šta je izjavio Donald Trump?

Na pitanje američkog novinara kako će sarađivati sa Putinom kad je Putin ubica, Donald Trump je izjavio slijedeće:

“Ima još puno većih ubica. A je li naša zemlja nevina?”

jale
7 godine prije

Inače, jučer ujutro je primjećena velika kolona tenkova koja se kreće od Mariupolja prema Kominternovu koje se nalazi na jugu DNR-a, a naši i zapadni mainstream mediji ne spominju bombardovanje i raketiranje civilnih zona od strane ukrajinske armije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI