Bajden zahtijeva neprekidan protok novca u Ukrajinu

Biden rat u Ukrajini
41 komentar

Predsjednik Joe Biden pozdravio je dvostranački kratkoročni sporazum o budžetu koji će američku vladu držati otvorenom sljedećih 45 dana, ali je bio razočaran što nijedna od milijardi dolara različite pomoći Kijevu koju je zatražio nije došla do konačnog obračuna. .

“Ni pod kojim okolnostima ne možemo dozvoliti da američka podrška Ukrajini bude prekinuta”, rekao je Bajden u kratkoj izjavi u subotu navečer, ubrzo nakon što je Kongres usvojio tu mjeru.

Bajden je zatražio dodatnih 24 milijarde dolara za Ukrajinu kako bi osigurao nesmetan protok pomoći zemlji, ali kritičari su tvrdili da Washington ima važnije prioritete i da bi trebao imati jače zaštite od zloupotrebe pomoći koju šalje Kijevu.

Američki lider je, međutim, okrivio “ekstremne republikance iz Predstavničkog doma” da su izazvali “proizvedenu krizu” i “zahtevali drastične rezove koji bi bili razorni za milione Amerikanaca”.

“U potpunosti očekujem da će predsjedavajući održati svoju posvećenost narodu Ukrajine i osigurati prolaz potrebne podrške za pomoć Ukrajini u ovom kritičnom trenutku”, dodao je američki predsjednik.

Predsjedavajući Predstavničkog doma republikanaca Kevin McCarthy morao se osloniti na demokrate kako bi usvojio zakon i spriječio zatvaranje vlade jer se 90 republikanaca protivilo bilo kakvim kratkoročnim mjerama finansiranja koje su mu uskratile prijeko potrebne glasove. Kao dio sporazuma, McCarthy je povećao saveznu pomoć u slučaju katastrofe za 16 milijardi dolara, ali je morao odustati od odredbi o sigurnosti granica koje je tražila GOP.

Nakon što nikakva nova pomoć Ukrajini nije stigla do konačnog prijedloga zakona, demokratsko vodstvo Predstavničkog doma navelo je u subotu u izjavi da očekuju da će McCarthy donijeti poseban paket pomoći Ukrajini na glasanje kada se Dom vrati.

Ministar odbrane Lloyd Austin također je pozdravio usvajanje zakona, ali je pozvao Kongres da “ispuni američku posvećenost da pruži hitno potrebnu pomoć” Kijevu. “Amerika mora ispuniti svoju riječ i nastaviti da vodi”, dodao je on u izjavi objavljenoj u subotu.

BidenrepublikanciSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Bajden zahtijeva neprekidan protok novca u Ukrajinu” to bi trebao odmah uradit od prvog dana

Pero
6 mjeseci prije

Kakav je to problem,pa štamparija radi 24 sata a inflacijom i svojim stvarnim dobrima platit če to cijeli svijet a najmanje Amerikanci a skoro ništa Židovi u čijem je vlasništvu štamparija.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Je li izuzetni toliko mrze Ruse kao posljedica što ishlapjeli starci koji donose političke odluke još mentalno žive sa komunističkim SSSR-om iz doba Hladnog rata ili je razlog dublje prirode?

A ovim slanjem oružja Ukrajini samo joj produžuju agoniju i rat sa svim strašnim posljedicama koje isti donosi. U protivnom, već bi odavno došlo do dogovora Rusa i Ukra.
Izgleda da izuzetni mrze Ukre još više nego Ruse.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Politika izuzetnih u kratkim crtama:

Poslat ćemo vam vojno naoružanje sa otpada i predviđenog za otpis, svo kasetno streljivo, par desetaka tenkova i niti jedan avion – njih će u velikom broju slati EU da se još više zakrve sa Rusijom.
Imamo tamo svoje na vlasti, rader u potpunosti u našem interesu, a kontra svog.

A za Ukre nas boli ona stvar, oni su korisne budale i topovsko meso – mala je cijena njihovih pet poginulih na jednog nama mrskog Rusa, bitno je da iscrpimo ruske vojne resurse i da toliko zadužimo Ukrajinu da preuzmemo sve njihove resurse kada rat prestane.

Dokurčilomi
6 mjeseci prije

Baš me zanima koliko je sa svog računa poslao u Ukrajinu.

Otok do otoka
6 mjeseci prije

Repriza 1938 kad su anglosasonci finansirali Hitlera da napadne Rusiju da bi onda oni ušli u Moskvu kao pobjednici

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Druga vojna sila je uvjerljivo Kina.
Rusija je na trećem mjestu.
A po broju nuklearnih glava prva je Rusija, a druga SAD.

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

Zato je ljudima na Havajima, koji su sve izgubili u pozaru dao po 700$ !
👍 👍 👍 👍 👍
Jer brine o ljudima!

Ime
6 mjeseci prije

Vidim zauzet si sa klikanjem! Kako ide Desanka šakic… Svrsio na svoje pluseve? Toliko budala ovdje nema…

Junge
6 mjeseci prije

Prosjecni Amerikanac misli m da ne postoji americka propaganda zato jer jos nikoje novine ili TV nisu nju tako nazvali. Za njih postoji Sj Korejska propaganda – ja je nisam nikad vidio – Ali ne postoji americka propaganda. Ako zamjenimo rijeci americka mekana sila s propaganda onda je vidimo svuda

Alex Keller
6 mjeseci prije

Da li se ova senilna vreća govanae uopće čega sjeća The Day After…(Dan nakon što izvali neku govnjoseriju.)😂😂😂

Gregfor Samsa
6 mjeseci prije

PROTOK novca je prava riječ. Jer ta novac velikim dijelom zaista samo protiče kroz Ukrajinu i završava u tko zna čijim džepovima i računima daleko od Ukrajine.

Bruno
6 mjeseci prije

Nova kletva. Dabogda ti Amerikanci pomagali. Svima kojima su Amerikanci pomagali su ostali bez mladeži, mrtvi, razoreni. Boga ti Mujo nemoj mi više pomagati.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Teško će im to proć , vrlo teško …

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Sav ovaj novac koji je kao nekakva “pomoć” je zapravo isprintan ili ukucan broj na ekranu i to je jedan od razloga zašto inflacija raste.
Taj novac uglavnom nema porijeklo od “poreznih obveznika” koji svojim uplatama bandi financiraju svoje trovanje i uništavanje, a ponekad i neki rat.

Max
6 mjeseci prije

Prolupao.

boro
6 mjeseci prije

komad budale….to vidi svaki čovjek na svijetu…baš žalosno dokle takav čovjek može doći

Bezimen
6 mjeseci prije

Ko je tu lud? Pa onaj senator je javno rekao da novac koji daju za Ukrajinu posuđuju od Kineza. Dakle, novaca za voditi rat nemaju? A nemaju ni za stradale u Mauiju. A Kinezi kao prijatelji Rusije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI