Belgijski anti-lockdown „Rambo“ pronađen mrtav u šumi gdje se krio

Jurgen Conings, Belgijski Rambo
48 komentara

Tijelo pronađeno u šumi u Belgiji u subotu pripada odbjeglom vojniku koji je prije mjesec dana pobjegao iz svoje jedinice sa arsenalom oružja i prijetio da će izvršiti atentat na najboljeg virologa zemlje, saopštilo je belgijsko Ministarstvo odbrane.

Masovni lov na čovjeka koji je uključio belgijsku vojsku i policiju i vojske susjednih država Njemačke i Holandije pokrenut je nakon nestanka veterana snajperiste Jurgena Coningsa 17. maja.

46-godišnji vojnik, sa borbenim iskustvom iz Iraka i Avganistana, iz vojnog skladišta je ukrao nekoliko protutenkovskih projektila, puškomitraljez, pištolj i pancirku i ostavio poruke sa prijetnjama smrću belgijskim najvišim zvaničnicima prije nego što je nestao. Virolog Marc Van Ranst, koji je učestvovao u ograničenjima Covid-19 u Belgiji, bio je na toj listi označenih, a vlasti su ga na kraju smjestile u sigurnu kuću.

U jednoj od svojih poruka Conings je objasnio da „više ne može da živi u društvu gdje su nam političari i virolozi oduzeli sve“ i upozorio da ne planira da se preda mirno.

Označen je kao „osumnjičeni za terorizam“ zbog njegovih krajnje desničarskih stavova, koji su – kako se ispostavilo – bili poznati vojnoj obavještajnoj službi. Belgijski mediji pitaju se kako je moguće da osoba sa ekstremističkim vezama ima pristup teškom oružju. Ali vlasti i vojska još uvijek nisu pružili zadovoljavajući odgovor.

Uprkos tome što je predstavljao bezbjednosnu prijetnju, odmetnik je takođe postao simbol za neke u Belgiji koji su na sličan način nezadovoljni zaključavanjima i drugim kovid ograničenjima. Facebook stranica pod nazivom „Kao 1 iza Jurgena“ privukla je 50.000 pratioca prije nego što je tehnološki gigant odlučio da je ugasi zbog tvrdnji da bi mogla podstaći na nasilje.

Coningsov automobil pronađen je na periferiji Nacionalnog parka Hoge Kempen u blizini holandske granice nekoliko sati nakon njegovog nestanka. Unutra su bili raketni bacači, a navodno su vrata bila blokirana granatama povezanim skupom žica. Kasnije su pretraživači naletjeli na zemljište u šumi, koje je moglo biti mjesto gdje je vojnik podigao logor.

Nakon toga, lov na čovjeka nije pružio nove tragove o tome gdje se nalazi Conings, kojeg su mediji nazvali „Rambo“ zbog nekih sličnosti između njegove priče i akcionog filma Silvestera Stalonea iz 1982. godine.

Bilo je tako do nedjelje, kada je gradonačelnik grada Maaseik, Johan Tollenaere, krenuo biciklom u nacionalni park. Prema riječima zvaničnika, u nekom trenutku je iz grmlja osjetio jak miris trulog mesa i o tome obavijestio spasilačku službu i vojsku.

Međutim, lokalni mediji rekli su da nije gradonačelnik već lokalni lovac Leonard Houben prvi naletio na tijelo i alarmirao policiju. Houben kaže da je naletio na Coningsovo stopalo dok je pratio trag smrada.

Tužioci su rekli da je smrad dolazio od ljudskog tijela koje je “prema početnim nalazima” Coningsovo. Odbjegli vojnik je očigledno sebi oduzeo život, ali je potrebna dalja istraga da bi se to sa sigurnošću utvrdilo, dodali su.

Belgijsko Ministarstvo odbrane je kasnije potvrdilo da je tijelo Coningsovo.

Van Ranst je izrazio olakšanje zbog otkrića Coningsovih ostataka. Virolog je vijest primio na svoj rođendan. „Pretpostavljam da će moj boravak ovdje u sigurnoj kući završiti“, rekao je za list De Morgen. „Za takvu osobu imam malo saosjećanja“, rekao je Van Ranst za vojnika, ali je dodao da i dalje suosjeća sa čovjekovom porodicom i djecom.

Belgijski RamboLockdownsmrt
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
2 godine prije

Ljudi, di je Zapata?

nekoime
2 godine prije

Cijepili ga, za primjer ostalima.

2 godine prije

“…„Za takvu osobu imam malo saosjećanja“, rekao je Van Ranst za vojnika …”

Cisto sumnjam da ovaj zlocinac=ubojica “renomirani virusolog” ima suosjecanja za bilo koje ljudsko bice ukljucujuci i djecu – koju je u sluzbi Rockfellerove pseudonauke – pobio.

2 godine prije zadnji put uredio Žx
mladen
2 godine prije

zar da povjerujemo u to .Ko ga je koknul i da li se pouzdano zna da je leš njegov. Ako su profići sigurno ga ne bi ostavili samo tako u šumi. Opet jedu govna

AJeTo
2 godine prije

U cijelom članku istina je samo to da je vojnik mrtav.

Pera Detlic
2 godine prije

Obično vojska nabrzaka riješi svoju kakicu bez medija. Ako ništa drugo dobar primjer “Spin” pričice. Jedino poanta nije decidirana ili je to samo obična priča iz života koja završava rođendanskim poklonom.

Patriot
2 godine prije

A tko je pomislio na drugačiji ishod? Koliko je body-count onih koji su se dirnuli u Klintone? Poslijednji je novinar Christopher Sign koji je pronađen mrtav u svom stanu a navodno počinio samoubojstvo….

danjan
2 godine prije

kaže se snopom žica a ne skupom žica…

rttgh556sdccv233dfgh
2 godine prije

strani komentatori kažu da je cijeli slučaj false flag…znači sve mu je napakirano a roknuli ga odmah…

Dokurčilomi
2 godine prije

Previše toga ne štima u ovoj priči osim da je čovjek naježio.

Davor drugi
2 godine prije

„Za takvu osobu imam malo saosjećanja“,
Ali da je ishod bio drugačiji i da je Rambu ipak pošlo za rukom da odradi sto je naumio, za riječ “suosjećanje” ne bi bilo uopće mjesta.

Šele
2 godine prije

Ubijen je on davno prije, samo je jadan iskorišten u reklamu protiv antivaksera.

Bosanac
2 godine prije

Mi kad propadnemo….propast ćemo gore neg’ Grčka ………… ovdje su jmnooogo ači filozofi.

istina boli
2 godine prije

apsolutno točno. ne mogu više farbati banane kako su to radili ranije. jedino što je dobro u ovoj priči što su “naučnika” pustili da se usere od straha, a tako bi trebalo i ove domaće, što prije

knohbiztterdserzdrfg
2 godine prije

+………………

Sardelino
2 godine prije

Ako se mislio ubiti nije mu bilo potrebno onakvo naoružanje. Po količini i vrsti.

Stara kuka
2 godine prije

Dajte ljudi ostavite se već teorija zavjere. Čovjek se samoubio i autopsija će sigurno pokazati je za njega koban bio osamnaesti metak koji si je ispalio u leđa

ZriBra
2 godine prije

A koliki li su oko nas u ovom Kuronja ludilu poćinili suicide?:”Ubili ČOVJEKA u sebi!”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI