fbpx

Bez asimilacije, rizik od “rata svih protiv svih”?

Francuska-Pariz

Najnovije brojke koje je objavio INSEE otkrivaju važan utjecaj imigracije na rast francuskog stanovništva. Treba li to smatrati šansom za Francusku ili opasnošću za francuski model asimilacije? Esejist Vincent Coussedière poziva na reviziju “previše idealističnog i apstraktnog” republikanskog modela.

“Očito je da je pitanje broja važno, kako bi se asimilirali stranci”, naglašava Vincent Coussedière pred mikrofonom Sputnjika. Autor knjige Pohvala asimilacije – kritika ideologije migracije (ur. Du Rocher) reagira na podatke INSEE-a objavljene početkom travnja 2021. 44 % povećanja stanovništva u 2017. godini dolazi od imigranata. Kako bi se asimilirali pojedinci, a ne mase, podsjeća Vincent Coussedière, “model ne smije biti niži u odnosu na kopirate.”

Diplomiran filozof ipak ostaje nijansiran što se “modela asimilacije Treće Republike, donekle idealistične i apstraktne” tiče. Pozivajući se na socijalnog filozofa Gabriela Tardea, Vincent Coussedière poziva na utemeljenje “oponašajuće asimilacije”. Ovo treba uzeti u obzir francuski identitet u njegovom odnosu prema običajima, a ne više samo prema zakonu, grijeh trenutnog integracijskog modela.

“Često kažemo da je prekasno, ali pitanje je: prema kakvom političkom modelu možemo ići u to vrijeme, ako odustanemo od asimilacije? Ne vidim mogući model osim povratak u neki oblik, ne samo multikulturalizma, već i libanizacije, procesa građanskog rata, svih protiv svih. Budući da je demokraciji potrebna, naprotiv, opća volja i homogenost naroda”, rekao je filozof.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
20 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Brainstorm
Gost
Brainstorm
19 dana prije

midas – platforma za prevarante.
jebo ih 1900 dolara po satu. zar tu nema policije da sve pozatvara?

Tomi
Gost
Tomi
19 dana prije

Ovi logiccni nam zakacili video na francuski idi bre. Asimilirat ce se jedino francuziči pa nece vala afrika vama da se prilagodjava

Alen
Gost
Alen
19 dana prije
Reply to  Tomi

Francusku čeka duga tamna Bartolomejska noć.

Lurker
Gost
Lurker
18 dana prije
Reply to  Tomi

Asimilirati ce se manjina, ma tko to bio u iducih 50 godina.

Ana
Gost
Ana
19 dana prije

Ovaj google translate je ubitačan! Je l’ mi može netko u 2-3 rečenice objasniti o čemu je točno riječ u članku? Hvala unaprijed!!

Lurker
Gost
Lurker
18 dana prije
Reply to  Ana

O tome da Francuzi polako (s naglaskom na polako) shvacaju sto su ucinili, ali je prekasno pa pozivaju na pamet.

Ana
Gost
Ana
18 dana prije
Reply to  Lurker

Fala, dečki. I mislila sam da je to u pitanju, ali kad sam drugiput pročitala text, počela sam sumnjati. Znači, ipak je to… Pojednostavljeno: nemreš zbrajati babe i žabe?

bauštelac
Gost
bauštelac
18 dana prije
Reply to  Ana

pa znaš skužili su da su glupi po običaju spojiti istok i zapad tamo gdje ima tramvaj a ne magarac

Ana
Gost
Ana
18 dana prije
Reply to  bauštelac

Fala još jedamput! Vidi ostatak odgovora Lurkeru.

Makedonac
Gost
Makedonac
19 dana prije

Zašto da se ja mučim, neka da komšija napravi decu mojoj ženi. Ustvari zašto da se i moja žena muči, rađa, neka da uzmemo gotova, odgojena deca iz Sirije, Avganistan, Indija, Afrika… Najbolje kao sada, ne treba ti nikakva deca, uzimaš gotovih odraslih radnika iz balkana, tursku, a sad i… Pročitaj više »

fvnwerfvnwoerrfwerfe
Gost
fvnwerfvnwoerrfwerfe
18 dana prije

Nek ih iseli u odabranu zemlju i Dnjepropetrovsk iako imaju birobiđan već u Rusiji.

fvnwerfvnwoerrfwerfe
Gost
fvnwerfvnwoerrfwerfe
18 dana prije

Kad se asimiliraju oni koji galima vladaju od kad ih okupiraše njihovim Rimom onda možda nešto i bude, naravno asimilacija da bude u tome da im se sva moč oduzme.

Max
Member
Famed Member
Max
18 dana prije

Ili će svi biti zatvoreni u kuće.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik