Bez asimilacije, rizik od “rata svih protiv svih”?

Francuska-Pariz
20 komentara

Najnovije brojke koje je objavio INSEE otkrivaju važan utjecaj imigracije na rast francuskog stanovništva. Treba li to smatrati šansom za Francusku ili opasnošću za francuski model asimilacije? Esejist Vincent Coussedière poziva na reviziju “previše idealističnog i apstraktnog” republikanskog modela.

“Očito je da je pitanje broja važno, kako bi se asimilirali stranci”, naglašava Vincent Coussedière pred mikrofonom Sputnjika. Autor knjige Pohvala asimilacije – kritika ideologije migracije (ur. Du Rocher) reagira na podatke INSEE-a objavljene početkom travnja 2021. 44 % povećanja stanovništva u 2017. godini dolazi od imigranata. Kako bi se asimilirali pojedinci, a ne mase, podsjeća Vincent Coussedière, “model ne smije biti niži u odnosu na kopirate.”

Diplomiran filozof ipak ostaje nijansiran što se “modela asimilacije Treće Republike, donekle idealistične i apstraktne” tiče. Pozivajući se na socijalnog filozofa Gabriela Tardea, Vincent Coussedière poziva na utemeljenje “oponašajuće asimilacije”. Ovo treba uzeti u obzir francuski identitet u njegovom odnosu prema običajima, a ne više samo prema zakonu, grijeh trenutnog integracijskog modela.

“Često kažemo da je prekasno, ali pitanje je: prema kakvom političkom modelu možemo ići u to vrijeme, ako odustanemo od asimilacije? Ne vidim mogući model osim povratak u neki oblik, ne samo multikulturalizma, već i libanizacije, procesa građanskog rata, svih protiv svih. Budući da je demokraciji potrebna, naprotiv, opća volja i homogenost naroda”, rekao je filozof.

Asimilacijefrancuskaimigracija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brainstorm
2 godine prije

midas – platforma za prevarante.
jebo ih 1900 dolara po satu. zar tu nema policije da sve pozatvara?

Tomi
2 godine prije

Ovi logiccni nam zakacili video na francuski idi bre. Asimilirat ce se jedino francuziči pa nece vala afrika vama da se prilagodjava

Ana
2 godine prije

Ovaj google translate je ubitačan! Je l’ mi može netko u 2-3 rečenice objasniti o čemu je točno riječ u članku? Hvala unaprijed!!

Makedonac
2 godine prije

Zašto da se ja mučim, neka da komšija napravi decu mojoj ženi. Ustvari zašto da se i moja žena muči, rađa, neka da uzmemo gotova, odgojena deca iz Sirije, Avganistan, Indija, Afrika…
Najbolje kao sada, ne treba ti nikakva deca, uzimaš gotovih odraslih radnika iz balkana, tursku, a sad i afriku.
Tu je problem ideologija, liberalna ideologija, mnogo gora od ratnih zločina u Bosni, Hrvatskoj…. Umišljeno uništavaš domorodno narod, i ga zamenjuješ strancima. To je genocid gori od onog Hitlera, ili genocid indijanca. Kulturni marksizam je najgore zlo, koje je ikada postojalo. Mesto da zabraniš migraciju, svoju decu naučis da rade i jeb* zdravo. To jedna naj obična populaciona politika, koju svaka vlast može da provodi, osobeno kog bogatih država.
Da ne zaboravimo da su na vlast sataniste, netreba da se čudimo zašto smo dogurali do tu, oni mnogo dobro znaju šta rade…

Iva
2 godine prije

Payback time.

2 godine prije

Hvala na linku.

STRAVICNO!

I sve dokumentirano na R+R medijima (naravno ukljucujuci i tzv “drzavno” smece)… I to je samo djelic promila masakriranih ljudi – ponajvise “doktora i medicinara (tj pripadnika Rockfellerovog satanistickog Kulta “moderne medicine”)… kada bi se jos dodale zrtve koje nisu opisane u Judaizerskim “medijima” (ukljucujuci i “drzavne” koje su takodjer u potpunosti njihove) – Samo Balkanski ispisak tih zlocina bio bi – 1000 puta veci

Kad se ovako grupno pogleda samo ovaj promil zlocina koji je Rockfelleroav idiotska “moderna medicina” – napravila za ovih par mjeseci – covjek se stvarno zamisli:

  • pa ti koji se vakcinisu ovim Rockfellerovim/Gatesovim otrovima, a koje njihova zlocinacka tzv “svjetska zdravstvena organizacija” jos i promovise – stvarno mora da su totalno ludi
2 godine prije zadnji put uredio Žx
bauštelac
2 godine prije

sami su ih zvali sad nek ih love biciklom

fvnwerfvnwoerrfwerfe
2 godine prije

Kad se asimiliraju oni koji galima vladaju od kad ih okupiraše njihovim Rimom onda možda nešto i bude, naravno asimilacija da bude u tome da im se sva moč oduzme.

2 godine prije zadnji put uredio fvnwerfvnwoerrfwerfe
Max
2 godine prije

Ili će svi biti zatvoreni u kuće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI