Biden prkosi Pentagonu u želji da nominuje ženu na čelu mornarice

Bajden
29 komentara

Američki predsjednik Joe Biden imenovao je u petak admirala Lisu Franchetti za šeficu pomorskih operacija, odbacivši preporuku svog sekretara odbrane. Ako bude potvrđeno, ona će biti prva žena koja će služiti u Zajedničkom štabovima i prva žena šef službe Pentagona.

Biden je nadjačao savjet sekretara Pentagona Lloyda Austina da promovira Franchettija, koji je služio u vojsci 38 godina i trenutno je zamjenik šefa pomorskih operacija. Ostin je navodno favorizirao admirala Samuela Papara, koji trenutno zapovijeda mornaričkom Pacifičkom flotom.

Franchetti je tek druga žena koja je ikada stekla čin generala sa četiri zvjezdice u mornarici i komandovala je dvije udarne grupe nosača aviona na Pacifiku tokom svog mandata. Također je komandovala američkim mornaričkim snagama u Koreji i imala je niz drugih viših uloga.

Dok je upravljao 6. flotom američke mornarice, Franchetti je nadgledao njen odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja od strane sirijskog predsjednika Bashara Assada – optužbe koje potječu od propagandne organizacije Bijelih šlemova koju podržava Zapad i koje su od tada razotkrili stručnjaci, uključujući članove Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Biden je također promovirao Papara da vodi Indo-pacifičku komandu, dok je viceadmiral Steven Koehler imenovan za Paparovu zamjenu na čelu Pacifičke flote. General Ratnog vazduhoplovstva Charles Brown nominiran je za predsjedavajućeg Zajedničkog načelnika štabova, koji će uskoro zamijeniti Marka Milleya, koji odlazi u penziju u septembru.

Iako je potvrda takvih imenovanja uglavnom samo formalnost, republikanski senator Tommy Tuberville (Alabama) mjesecima vodi rat jednog čovjeka protiv politike Ministarstva odbrane da plaća putovanja za pripadnike službe ili članove njihovih porodica koji žele abortuse, blokirajući više od 250 vojnih unapređenja otkako je započeo svoj protest u martu.

Biden se u petak obratio senatoru, nazvavši njegove postupke – ili njihov nedostatak – “ opasnim ”.

“ U ovom trenutku brzog razvoja sigurnosnog okruženja i intenzivne konkurencije, on rizikuje našu sposobnost da osiguramo da Oružane snage Sjedinjenih Država ostanu najveća borbena snaga u istoriji svijeta. I njegove republikanske kolege u Senatu to znaju ”, rekao je Biden.

Tubervilovo ometanje već je ostavilo Marine Corps bez potvrđenog komandanta po prvi put u 164 godine, a general Eric Smith nije mogao biti potvrđen otkako je preuzeo tu ulogu ranije ovog mjeseca. Senator je negirao da svojim postupcima ugrožava nacionalnu sigurnost.

Hiperfokusiranje Bajdenove administracije na raznolikost njenih borbenih snaga otuđilo je mnoge Amerikance, koji vjeruju da on žrtvuje vojnu spremnost da bi izgledao „ probuđen “ dok broj regrutovanih naglo pada. Međutim, Bijela kuća je insistirala da raznolikost pruža „ stratešku prednost “ u ratovima.

BidenLoyd austinMornaricaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Očekivano
9 mjeseci prije

Sudeci po generaciji mladjoj od 30 god, bolje je da zene idu u rat nego da radjaju djecu

Očekivano
9 mjeseci prije

Sudeci po generaciji mladjoj od 30 god, bolje je da zene idu u rat nego da radjaju djecu

Ivan
9 mjeseci prije

Ameri se mogu rijesiti Bidena za dva USD. Tako da mu napune tu ishlapjelu tintaru s deset dkg olova 🙂

Dragačevac
9 mjeseci prije

I Aleksandar Veliki je bio biseksualac i mnogi njegovi generali, ima mnogo primera u otomanskoj i drevnoj kineskoj vojsci o evnusima koji su komandovali vojskama kao i žena vojskovodja i državnika, naravno većina vojskovodja i vojnika iz prošlosti do danas su otelotvorenje Antičkog i Homerovskog ideala muškosti i autoriteta koji je usadjen u muškarca od praiskona.

Nije problem u tome, problem je izabrati nekoga na to mesto zato što je žena ili gej itd… A ne na osnovu kompetencija.
A takva kadrovska rešenja u ovako prelomnim trenutcima za američku imperiju će ubrzati njen pad.

onaj najglu...Dalton
9 mjeseci prije

”Ponosna sam na njega. Vrlo smo sretni što ga imamo na ovoj poziciji. Godine su relativan pojam. on je klinac. On je mlađi od mene, pa je predsjednik za mene dijete.” – Nancy Pelosi o Bidenu…

P.S.
Jill, gdje su mi hlače? Moram u Kongres, progurat neku žensku za šeficu Mornarice…
Joe, poderao si ih na koljenu kad si se penjao u avion. 
Imam li druge?
Za jedan mandat daju samo jedne hlače. 
Dakle, moram ići na drugi mandat…

Bidenu je rečeno da se odlučio kandidirati za drugi mandat – NBC News

Adriana
9 mjeseci prije

Bilo je nešto žena koje su se pretvarale kako imaju jaja, glumile kako imaju jaja, bile uvjerene kako imaju jaja. Koliko vidimo, ispao najčešće mućak, poglavito u Švabiji. Birajte po dostignućima, ne po spolnom organu, preferencijama između dvije buže, boji kože, i najgore, političkoj pripadnosti. Iza narečene gospođe postoji lijepa karijera, vjerojatno je odgovarajući izbor. Naravno, spominje se još nekolicina odgovarajućih, zaslužnih, uklopljenijih, ali “probuđeni Joe”, t.j. upravljači telepromptera, sprave kod nas nazivane i “idiotom” imaju ovaj šir.

Гавран
9 mjeseci prije

Očekujem krunu događaja, da Bajden promeni pol, pa da USA punim jedrina zaplovi u izvesnost.

eks
9 mjeseci prije

Ako je dotična ženska u rangu Sare Marin, Liz Tras , ili Kaje … , onda je sve jasno. Uslovi za podobnost su ispunjeni .

Mrdomir
9 mjeseci prije

Nadajmo se da ova zna razliku između 180 i 360°.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Ta … Rastura US Army iznutra ! Kako natjerati vojnika , koji nema , nikakova poštivanja za svoje pretpostavljene – da ratuje ?! NIKAKO ! Tu je svaki rat , unaprijed izgubljen … Možeš izdavati tisuće naređenja Al ga nemreš natjerat da se bori ! PREBJEĆI ĆE NA SUPROTNU STRANU , poput ona od prije neki dan što zbrisao u Sjevernu Koreju 😱 !? Samo se nasmijao i viknuo ” BYE ” ???!!! Taj će se zasigurno , okrijenut , kontra ” svojih ” …. No .. Žele isforsirat ” vrijednosti ” na koncu će im i IMOVINA I ŽIVOTI — DOĆ NA UPIT 😎

Max
9 mjeseci prije

Biden prkosi pobjedi.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Jeste vidjeli ovo:

“Marka Milleya, koji odlazi u penziju u septembru.”

Đisas. O…jbvm.
Ostavite ga još pola godine, toopavci jedni…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI