Bidenova administracija poručuje državi da maskira djecu ili da odustane od pomoći za Covid-19

Djeca nose maske u skoli
5 komentara

Vlada nalaže Arizoni da ukine zabranu nošenja maski u školama ili će izgubiti milijarde u saveznoj pomoći za COVID-19.

Ministarstvo finansija SAD je reklo republikanskom guverneru Arizone da ukine dva programa koji imaju za cilj obeshrabrivanje obaveznog nošenja maski u školama u roku od 60 dana, ili da vrati preko milijardu dolara federalne pomoći za COVID-19, i izgubi ostatak.

Bidenova administracija se protivi Programu grantova za obrazovanje plus-up u Arizoni, koji je školama u državi ponudio 163 miliona dolara, ali je izostavio okruge koji zahtijevaju maske.

Druga inicijativa, nazvana Educational Recovery Benefit Program, nudi roditeljima do 7.000 dolara školskih vaučera ako škola njihovog djeteta zahtijeva maske ili karantin nakon izlaganja virusu. Savezna smjernica kaže da školarci moraju stalno da nose maske kako bi se spriječilo širenje Covida-19.

„Obeshrabrujući porodice i školske okruge da slijede ove smjernice, gore pomenuti uslovi potkopavaju napore da se zaustavi širenje Covida-19“, rekla je zamjenica glavnog službenika za usklađenost u Ministarstvu finansija Kethleen Victorino u pismu koje je javno objavljeno u petak. „Prema tome, ovi školski programi kako su trenutno strukturirani su neprihvatljiva upotreba“ sredstava obezbjeđenih u okviru američkog plana spašavanja, zakona o pomoći predsjednika Joe Bidena iz marta 2021.

Arizona je navodno dobila oko polovine od 4,2 milijarde dolara iz računa, a ostatak treba da bude naplaćen u aprilu. Ne samo da je Victorino zahtjevala od Arizone da ukine dva programa u roku od 60 dana ili da se suoči sa vraćanjem novca koji je već primljen, ona je rekla da „Trezor takođe može da zadrži sredstva iz druge tranše ARP fondova države Arizone sve dok Trezor ne dobije informacije koje potvrđuju da su gore opisana pitanja adekvatno riješena.”

Danijel Ruiz, šef kabineta guvernera Douga Duceya, rekao je da je Fenix za pismo saznao tek iz novinskih izvještaja.

„Mislimo da je ovaj program iznad svih“, rekao je Ruiz za AP. „Odbranit ćemo taj program i bilo koji drugi budući program koji je osmišljen da vrati djecu u škole i ublaži gubitak učenja“ zbog zatvaranja škola i učenja na daljinu od početka pandemije.

Ruiz je dodao da guverner namjerava da „na svakom nivou u smislu sudskih postupaka ospori svaki njihov pokušaj da retroaktivno promijene politiku ili pravila“.

Ducey je prošle sedmice uveo još jedan program od 10 miliona dolara, nudeći školske vaučere roditeljima čija su djeca zatvorena čak i na jedan dan zbog Covida-19. List Arizona Republic opisao je to kao „uglavnom preventivni napor“, pošto u državi nije bilo zatvaranja škola od početka godine.

ArizonaBidenova administracijaCovidDjecamaske
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
apa khabar
2 godine prije

DžejBi štiti djecu. djeco stavite maske jer DžejBi nekontrolirano prdi.

Wolfcanislupus
2 godine prije

Evo koliko maske štite. Najbolji video koji sam vidio do sad o maskama. Sve objašnjeno u minuti.

Wolfcanislupus Bitchute

Tupko Glupko
2 godine prije

Za djecu Covid bezopasan, sa pojavom omicrona i za druge, a ovi svejedno hoće spriječiti djeci da normalno dišu i uvjetuju to novcima koje njihovi roditelji plaćaju iz poreza.
Doći će izbori, i isti ti roditelji će glasati za Bidena i slične.
Stockholmski sindrom.

Max
2 godine prije

Sotonski teror.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI