Bijela kuća govori medijima kako izvještavati o opozivu Bajdena

Joe Biden
16 komentara

Advokati Bijele kuće su navodno napisali pismo u kojem su CNN, New York Times i druge američke medije uputili da agresivnije istražuju republikanske zakonodavce dok pokušavaju opozvati američkog predsjednika Joea Bidena.

CNN i drugi primaoci pisma priznali su da su primili pismo u srijedu. “Vrijeme je da mediji pojačaju kontrolu republikanaca u Predstavničkom domu zbog otvaranja istrage o opozivu zasnovanoj na lažima”, napisao je u pismu Ian Sams, glasnogovornik Ureda savjetnika Bijele kuće. Dodao je da bi napori na opozivu trebali “upaliti alarm za novinske organizacije”.

Predsjedavajući američkog Predstavničkog doma Kevin McCarthy (R-Kalifornija) pokrenuo je u utorak napore za opoziv, navodeći odbore Predstavničkog doma pod kontrolom republikanaca da otvore zvaničnu istragu. On je rekao da optužbe za trgovinu uticajem i traženje mita od strane porodice Bajden „crtaju sliku kulture korupcije“.

Čak i prije nego što su dobili bilo kakve smjernice od Bijele kuće, neki američki mediji već su izgleda pokušavali zaštititi predsjednika. CNN i Associated Press, na primjer, sugerirali su da republikanci pokušavaju krivično goniti Bajdena, a da nisu imali dokaze koji bi opravdali svoju istragu.

Te kuće su očigledno ignorisale takve dokaze kao što su svedočenje pod zakletvom uzbunjivača poreske uprave i evidencije bankovnih transfera koje su zakonodavci već otkrili. Pokretanjem postupka opoziva, kongresni komiteti će dobiti više ovlasti da izdaju sudske pozive dokumentima koji bi mogli pomoći u dokazivanju ili opovrgavanju optužbi.

Američki veteran Matthew Keys , koji je radio za takve kuće kao što su Reuters i Fox News, rekao je da direktiva Bijele kuće o izvještavanju o opozivu “nije u redu”. Dodao je: “Bijela kuća ne bi trebala ohrabrivati, utjecati ili se miješati u uređivačke strategije američkih redakcija, uključujući CNN i New York Times.” Pismo bi moglo biti loše, rekao je Keys, jer “svaki put kada mediji pokušaju da privedu republikance odgovornost, ti zakonodavci mogu jednostavno da se suprotstave ispitivanju da li je to stvarno novinarstvo ili nešto što je ohrabrila Bidenova administracija”.

Pravni naučnik Jonathan Turley , profesor na Univerzitetu George Washington, rekao je da direktiva “ima Demokrate su prethodno kontrolirale Dom i dva puta opozivale tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.

BidenOpozivSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

To samo znači da su mediji u US – nacionalizirani ! Čim vladajuća stranka sebi može dat za pravo da daje smjernice što će se izveštavat i što u biti negira privatnost svojine – kapitala ! Po tomu se onda baš ni u čemu ne razlikuju od Irana , Sjeverne Koreje i sličnih regimea ….Union of American Socialist States 🤮

Suze Roni
7 mjeseci prije

USA najkorumpiranija drzava na svijetu.
FBI ima snimljene vrpce korupcije Bidena i stitili su ih jos za vrijeme predsjednicke kampanje. Umjesto da korumpirani kandidat Biden i sin zavrse u zatvoru, on je postao predsjednik.

Captain
7 mjeseci prije

Kolijevka demokracije kako vole sebi tepati 🤣🤣🤣.

dona
7 mjeseci prije

drže Bidena za jajca i zato će to staro pedofilsko laprdalo učiniti sve što globalisti traže od njega ….

Darko
7 mjeseci prije

Ovu svinju trebaju pod hitno riješiti onako kako su to napravili nezasluženo Kenedy-ju..

Steve
7 mjeseci prije

Glumce već znamo a i radnju filma manje-više, još samo ostaje da se vidi ko je producent i ko će potpisati režiju ove parodije…

Max
7 mjeseci prije

Amerocenzori sve gluplji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI