fbpx

Birajte nove ljude da ne postanete vječni idioti

Izbori

Obećali smo popratiti parlamentarne izbore u Hrvatskoj na nama svojstven način. I mi i naši čitatelji odlično znamo da političari nisu osobe u koje možemo imati previše povjerenja.

Nametnuta demokracija ne funkcionira. Umjesto da biramo osobe od djela, biramo podmetnute retoričke manipulatore, pomognute stranim financijskim faktorom uz pomoć mainstream medija.

Od osamostaljenja Republike Hrvatske slušamo laži i trpimo prevare naših predstavnika. Nebitno o etničkoj pripadnosti, manipulator je manipulator i dalje od toga ne treba ići. Definicija vrijedi, kako za Hrvatsku, tako i za Bosnu i Hercegovini, Srbiju, Crnu Goru i ostale zemlje čiji se građani okupljaju na portalu Logično, a i šire.

Istinska demokracija je u našim selima. Tamo ljude sudimo po djelima, a ne po lijepim riječima i retoričkim manipulacijama. Seljaka je teško prevariti. On odlično zna tko i koliko vrijedi u selu. Ako pak pogriješi, njegov problem, sebi je štetu napravio. Ovo je ideja za neke buduće tekstove na portalu.

Na ovim izborima biramo ljude koje ne poznajemo, bar one koji nikada nisu bili na vlasti. Rezultate rada PING-PONG koalicije stranaka koje vladaju skoro tri desetljeća ne trebamo opisivati. Tuga, jad i čemer. Bogatu zemlji i dobre ljude su prodali bjelosvjetskim vucibatinama, iako su imali povijesnu priliku stvoriti državu u kojoj će svi biti sretni.

Retorički manipulatori i njihovi sljedbenici će naći tisuće razloga zašto ništa nisu napravili. Jedna strana krivi kapitalizam, druga komunizam. Jedni prizivaju ustaše, drugi partizane. Korona i karantena je mnogima jedini “uspjeh”. Sve je dozvoljeno za opravdati učinjenu štetu, međutim ne govore kako su se Mađarska ili Poljska uspjele iščupati iz kandži SSSRa i prestići Hrvatsku. Do jučer smo u te zemlje za žvakaću gumu i kilogram Vegete mogli ljetovati, danas ih gledamo sa strahopoštovanjem i oni ljetuju kod nas.

Direktor koji ošteti privatno poduzeće, više ne može biti direktor. Slično treba vrijediti i za političara. Godinama uništavaju zemlju. Kako se usuđuju iznova pretendirati direktorsko mjesto? Kupimo im dvije alpinske koze i tri ovce i neka rade nešto korisno! Imaju saborsku mirovinu i najbolje će učiniti ako ništa ne čine. Neka se igraju s kozama i ovcama, što je također vrlo časno zanimanje za onog tko je vrijedan. Postavimo nove ljude da pokušaju ono što postojeći nisu učinili. Rado ćemo im plaćati mirovinu koju nisu zaslužili, samo da sjašu s leđa birača. Zar poštenije može biti?

Kako ne ubosti prstom u go*no?

Procijeniti osobu, a da joj se ne da vlast u ruke, nije moguće. Najčešće sve završi loše. Osoba krije pravo lice, dok se ne dočepa vlasti, a onda imamo PING-PONG koaliciju koja u dogovoru uništava sve bez imalo morala.

Ipak, izuzeci potvrde pravilo. Svi se sjećamo bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina, koji umalo ne raskomada i ne rasproda Rusiju i ruski narod i ponos.

Nakon njega se pojavi predsjednik Vladimir Putin. Mislite li da se slučajno pojavio? Ne, Vladimir Putin je postavljen od oligarha i stranih tajnih službi (Velika Britanija) koji su s njime dugo i tajno pregovarali. Pregovore je vodio kontroverzni Boris Abramovič Berezovski, ruski matematičar i oligarh, povezan s velikim mafijaškim klanovima, koji su ga vjerojatno i ubili u Londonu 2013.

Blizak Borisu Jeljcinu, Boris Abramovič Berezovski je tražio alternativnu aktualnom ruskom predsjedniku. Obavještajne službe su strahovale od kronično alkoholiziranog Jeljcina, koji bi mogao ugroziti već razrađenu pljačku Rusije. Novi predsjednik je trebao očistiti teren stranim koroporacijma i investitorima, tako da ukloni sve oligarhe koji su bili smetnja projektu rasparačavanja i rasprodaje Rusije.

Zadatak da pronađe novu “marionetu” povjeren je Borisu Abramoviću Berezovskom, koji se odlučio za zatajnog Vladimira Putina. Biviš KGB-ovac i čovjek od zadatka, Vladimir Putin je bio idealna osoba za veliku čistku.  Lobiranje je krenulo, a Vladimir Putin je posjetio pet puta vilu ovog oligarha u Španjolskoj u mjestu Cadix.

Boris Abramovič Berezovski je Putinu objasnio da ga žele za premijera i predsjednika Rusije. Odnos dvojice protagonista bio je vrlo prisan, tvrde izvješća. Oligarh nije bio oprezan i vjerojatno je otkrio pakleni plan osobi koja je odgojena da ne izda.

Vladimir Putin ništa nije govorio, niti je obećavao, ali dan kada je preuzeo vlast, Boris Abramovič Berezovski je protjeran iz Rusije. Jadan nije shvatio da je aktualni predsjednik Vladimir Putin “zaražen” patriotizmom i da ga je pustio da odradi sve do kraja. Čak ni zapadne tajne službe nisu ništa posumnjale. Znamo, jer mediji se nisu usprotivili dolasku Vladimira Putina.

Vladimir Putin je preuzeo vlast i spasio Rusiju i ruski narod od poniženja i istrebljenja.

Pouka priča o Vladimiru Putinu

Pouka ove kratke priče i način kako je vlast u Rusiji preuzeo Vladimir Putin, opisuje drugu stranu priče “Daj čovjeku vlast da upoznaš njegovo pravo lice”. Ovaj izuzetak potvrđuje pravilo o mediokritetu političara.

Vratimo se na aktualne izbore. Budete li birali iste ljude, nikada se ništa dobroga neće dogoditi. Dobit ćete lažno obećanje i to je sve. Sve su to Jeljcini. Ako doista želite društvene promjene, morate birati ljude koji nikada nisu bili izvršna vlast.

Ne budite korisni idioti. Ne dajite glas onima koji će vas, minutu poslije izbora, iznevjeriti i smijati vam se u lice jer ste u njihovim očima ispali budale.

Izdvojili smo listu političara za koje smatramo da još nisu otvoreno iznevjerili svoje birače. Mi ih osobno ne poznajemo, niti možemo za njih jamčiti, ali nam se čini da govore ono što je ispravno i ne pronalazimo im orahe u džepu. Lista je mješovita i uključuje sve političke opcije. Od takozvane lijeve, do takozvane desne ideološke opcije.

Vodili smo se načelima patriotizma, suverenizma, monetarne autonomije, anti GMO, slobodnog izbora prilikom cijepljenja, širenjem istine o koronakrizi, dosljednosti, zaštite slobode govora i da osobe nisu u prošlosti bile dio izvršne vlasti koja je činila štetu hrvatskom društvu.

Vjerojatno ima i drugih kandidata koji nisu iz PING-PONG kolicije, a za koje možete glasati. Bitno je samo ne birati iste. Ne slušajte one koji govore da na izbore ne treba izlaziti i da se ništa ne može promijeniti. Vodite se onom narodnom: “Pristajem biti idiot, ali ne želim to znati unaprijed”.

Alternativni kandidati PING-PONG koaliciji


Alma Demirović, liječnica i aktivistica čija se kći nakon cijepljenja ozbiljno razboljela i koja godinama ukazuje na ugrožavanje javnog zdravlja koje nastaje zbog propusta u sustavu cijepljenja, odlučila se politički angažirati. Pridružila se Neovisnoj listi Marina Škibole.

Alma Demirović


Ivan Lovrinović, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Angažiran u raskrinkavanju poražavajuće monetarne politike Hrvatske narode banke. Pridružio se platformi “Dosta pljačke” zajedno sa Živim zidom.

Ivan Lovrinović


Ivan Pernar, stigmatizirani saborski zastupnik i najglasniji u medijskom raskrinkavanju društvenih problema, koje su uzrokovale postojeće političke stranke i strani faktori. Pridružio se platformi “Dosta pljačke” zajedno sa strankom Živi zid čiji je osnivač.

Ivan Pernar


Marija Selak Raspudić, hrvatska filozofkinja i bioetičarka, kritičarka suvremenog feminizma i osoba sa stavom bez obzira na cijenu. Pridružila se kao nezavisna kandidatkinja na listi stranke MOST.

Marija Selak Raspudić


Mate Knezović, hrvatski odvjetik, branitelj tradicionalnih vrijednosti i borac za slobodu riječi i obitelj. Predsjednik je Obiteljske stranke, te se pridružio listi generala Željka Glasnovića .

Mate Knezović


Mirela Holy, hrvatska političarka, osnivačica stranke Održivi razvoj Hrvatske – ORaH. Zbog e-mail podnijela ostavku, dok su drugi s kriminalnom prošlošću još na vlasti. Na izbore izlazi sa SDP-om.

Mirela Holy


Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta koji je inicirao aferu “Konzultantica” i izazvao najveću političku krizu od utemeljenja Republike Hrvatske. Čovjek iz naroda, oštrog jezika, temperamentan i emotivan. Član je stranke MOST.

Miro Bulj


Miroslav Škoro, uspješan je poduzetnik i doktor znanosti koji može ugroziti PING-PONG koaliciju. Stvorio je Domovinski pokret i okupio više političkih stranaka i političara tradicionalnih vrijednosti.

Miroslav Škoro


Nino Raspudić, profesor je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru. Osoba jasnih stavova koji nisu u skladu s mainstream dogmama. Pridružio se kao nezavisni kandidat na listi stranke MOST.

Nino Raspudić


Ruža Tomašić, saborska i euro parlamentarna zastupnica. Vjerna tradicionalnim vrijednosti sa stalnom biračkom bazom. Na izbore izlazi s Domovinskim pokretom, Miroslava Škore.

Ruža Tomašić


Srećko Sladoljev, poznati hrvatski znanstvenik imunolog koji je prvi u svijetu raskrinkao skandal oko antivirusnih lijekova. Stigmatiziran od medija i pojedinca, svakodnevno se bori za pravo izbora i sigurnost cjepiva. Pridružio se platformi “Dosta pljačke” zajedno sa strankom Živi zid.

Srećko Sladoljev


Tomislav Sunić, profesor i jadan od najobrazovanih kandidata na ovim izborima. Skroman i iskren. Svojim životnim izborom pokazuje kakav treba biti političar iako to nikada nije bio. Pridružio se listi generala Željka Glasnovića.

Tomislav Sunić


 

Tko je po vama najbolji izbor?

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
333 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Meštar
Gost
Meštar
5 mjeseci prije

Zvonimir Troskot

Ruki
Gost
Ruki
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Definitivno Troskot!

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Makar ko da dođe na vlast predizborna obećanja ne može i u stvari ne sme ispuniti

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Kako iz ni jedne stranke i nezavisnih nisam čuo obećanje o ukidanju ovih smiješnih “preventivnih” mjera protiv korone – neću glasati ni za koga jer su svi jednaki….

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

A zašto portal prati izbore u Hrvatskoj? Neka prati izbore tamo gdje plaćaju porez i tamo odakle ih se financira!
To bi bilo pristojno. Ili ako portal želi pratiti izbore onda neka prati u svim zemljama bivše države. To bi bilo fer.
Ovako se nekako stječe dojam da portal koji ne plaća porez u ovoj državi samo o ovoj državi ima napadaje mudroslovlja!

Meštar
Gost
Meštar
5 mjeseci prije

Ma pusti… ima i gorih od Logično

Rooster
Gost
Rooster
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Naravno da ima
Zanimljivi su likovi ovdje
Često lupetaju kontra samog sebe zavisi od teme
E većina su levo orijentirani,i vole rusiju ,zašto samo oni znaju
Istina ima stvarno 3-4 komentatora koji su dosljedni i većinom su u pravu
A ostali kao što rekoh jako jako čudni likovi
I misle da su Bogom dani,ali su nažalost jako daleko od istine
Istinu treba govoriti ili pisati,pa svidjelo se to netkome ili ne !
Jedna je istina !

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije

Brave new world, a jel, oni neka pišu tamo gdje plačaju porez a glasati za Hrvatski Sabor i predsjednika mogu slobodno, ako glasaju za desničarski ološ, naravno, bravo brave, bravetina.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Hvala LR – u što je napokon napisao tko ga financira. Lijepo je znati, a i korisno

Rooster
Gost
Rooster
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Tko je ološ ?
Reci i navedi zašto !!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Rooster

Rooster, kokotiček, da budam fiškal odnosno kako ja to vidim, desničarski ološ su svi oni koji se nazivaju desničarima, glume nacionaliste i brigu za narod i državu a gledaju samo kako izvuči iz državne kase korsit za sebe, svoje kumove i rodbinu, suplemenike. Pravi desničar simpatizira privatno vlasništvo, privatnu inicijativu, brine se za naciju, stalo mu je do jake vojske i vojne industrije. Vjerospovest nema veze sa desničarenjem iako mnogi briju i na to, naivno srljajuči pod utjecaj crkve.
Nazivati se desničarom zato jer mrzi drugu vjeroispovjest, narod spada u onu prvu spomenuti kategoriju.
Zamisli desničara kojem je cilj micanje tabli ulica koja nose imena heroja partizanskog pokreta ili npr Trga maršala Tita,
to spada u desančarenje i sa desnim veze nema ali eto, populizam tog tipa za vjerom isprane mozgove ima plodno tlo.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Micanje table zlocinaca ima veze za zdravim razumom…udrobio si svega

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, slažem se glede osobina pravog desničara i nazivu za one koji to glume a po brizi za narod i državu to nisu.
Ajmo sad isto kazati i za ljevičarski ološ ili ti to ne odgovara?!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije

Brave new world, za takve ljevičare je medicina bila “goli otok” a vidiš, desančari ga zatvorili.

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mikojan,ja mislim dasu najveci olosi bravarovi ljubimci.Covjece,promjeni jednom misljenje,jer ces umrjet kao budala.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Gumeni, pa samo neki od njih mogu glasati u RH, a 90 posto tih koji mogu glasati nisu u suglasju sa politikom portala.
Ovih ostalih 10 posto će dati glas ljevičarskom ološu naravno gumeni mozgu da i ti spadaš među njih.
Jel te još nešto buni pa da ti pojasnim, primjerice o desničarskom olosu jedne druge etničke skupine u RH koja ima garantirane zastupnike u saboru bez da izađe uopće glasati?
Ajmo biti fer pa priznati sve cinjenice i staviti na papir ma koliko nekome bilo neugodno- bez izuzetaka!

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije

Portal ima pravo na to zbog nas koji komentiramo ovdje a uzet ćemo učešće na izborima 5. Srpnja. Kad Portal Logično može slobodno pisati o izborima u Americi i u Rusiji zašto ne bi mogao i o izborima u Hrvatskoj!?

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Pročitao sam Raspudićev intervju Večernjem listu gdje on kaže, kako je Plenković na izborni štand stranke postavio legendarnog branitelja Antu Deura, a kad bi pobjedio na izborima na važna mjesta bi postavio druge ljude, kao što je divjak i njoj slični bez izbornog legitimiteta i da je to prevara birača, za što se je Plenković pokazao za “pravog majstora” u toj nečasnoj raboti a sada opet laže i vladao bi po istom obrascu kao i prije i nebi ga bilo dobro biratri. Ovdje je Logično nabrojao i preporučio neke političare, od kojih su neki OK, ali neke ne bih nikada zaokružio i to takve koji su u prošlom sazivu bili vrlo glasni ali za narod nekorisni i izazivali su same probleme. To je u prvom redu Pernar, stručnjak za sve od medicine, gospodarstva, međunacionalnih odnosa i za sva druga pitanja i probleme. Raspudić i još posebno njegova žena su se iskazali u TV sučeljavanjima, još posebno gđa Marija Selak Raspudić koja je vrlo elokventna i oštroumna osoba ali po meni je velika šteta što nisu pristupili k Škorinoj ekipi. Ruža Tomašić je isto tako OK ali po meni ne i Mirela Holly, koja se je prilično kompromitirala u prošlosti!

Sparkling
Gost
Sparkling
5 mjeseci prije

Tko koga ovdje vara ili mu daje lažne nade da se s izborima može nešto promijeniti? LR – članak dobar za pročitati ali ne tjera na nikakvo ozbiljno razmišljanje. Sve je rečeno onog trenutka kad je HR ušla u začarani krug posuđivanja novca od svijetskih lopova, odnosno bankstera i pristala biti podređena Eu birokraciji. Molim Vas neka mi netko odgovori tko će se od budućih političara (tko god bude tvorio saborsku većinu) moći i htjeti pozabaviti HR narodnom bankom i prestankom zaduživanja da bi se mogle isplatiti mirovine. Znači, krug je zatvoren i svako talasanje protiv MMF i njemu sličnih zatvara dotok novca i moguće nezadovoljstvo koje će se preliti na ulice. Kakvi izbori, kakve stranke, kakva nebuloza da se nešto u suštini i na bolje može promijeniti. Sve je jedna fatamorgana i tko to ne vidi živi u iluziji. Svijet u cjelini treba jedan veliki reset, a svi znamo kako su u povijesti započinjale velike promjene. A ni sada neće biti puno drugačije.
LP

Samo Malo
Gost
Samo Malo
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Postojeći političari sigurno neće ništa napraviti, a od ovih gore imamo 3 osobe koje govore o HNB.

Slonica
Gost
Slonica
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Ako mozete napisati kojih troje?Mislim da je Holly ovdje višak,drži se samo jedne teme vec godinama

Samo Malo
Gost
Samo Malo
5 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Pernar, Lovrinović i Škoro.

Slonica
Gost
Slonica
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Selak i Raspudic….Hvala

Quds
Gost
Quds
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Kada vidim kako “duboka država” u RH blati Škoru i njegov Domovinski pokret onda znam da je on pravi izbor. Svi mainstream mediji uključujući tzv. desne portale (Maxportal, Direktno, Kamenjar) se skupili kako bi spriječili dobar rezultat DP-a. Ali uzalud..narod im više ne vjeruje! Nadam se da će ovi izbori donijeti velike promjene i nove ljude u Hrvatski Državni Sabor.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Quds, Škoro blati sam sebe prijatelju. Svi ga čujemo šta bulazni.

SL. BROD
Gost
SL. BROD
5 mjeseci prije

Sta bulazni daj nam link da cujemo?

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije

On ne bulazni nego ga oni iz HDZ-a blate jer im krade birače.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Slican obrazac kao i s Mostom, Borisom Miskicom itd. Cim im neko septicku pokusa isprazniti uskokodacu se zajedno s medijima a Borgovci,Sanaderi,INA-e postaju trivijalnosti naspram “vrtickih” grijeha novih lica

Quds
Gost
Quds
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Upravo to! Sad hdz koristi koronu samo da se ne govori o njihovim muljažama oko vjetroelektrana, ovršnog zakona, ine, lažnih obećanja oko novca koji bi “kao” trebali dobiti! Misliš da su slučajni napadi ponovno na Škorinu suprugu? Naravno da ne. Škoro razbija duopol HDZSDP pa su drugovi sada malo u strahu. A da ne pričam o NGO sektoru i medijskim tajkunima kojima ne odogovara da Škoro ostvari dobrar rezultat.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Quds, da nije HDZa Škoro bi bio obični kafanski pevač, sve u životu je stekao zahvaljujući HDZu. Ako je tako sposoban zašto nije ostao u USA i tamo gradio karijeru umjetnika i poduzetnika ?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Quds, ne razbija on nista nego naprotiv KOALIRAT ce s HDZ

Mali
Gost
Mali
5 mjeseci prije

Nema on šta koalirati sa HDZ-om, on im viri iz guzice i dalje i dalje…kakav Domovinski Pokret kakvi bakrači, obična luda a ne političar!

Roksi
Gost
Roksi
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Po meni umjesto politicara svida u svjetu trebalo bi osnovati Vlade Nacionalnog Spasa sastavljenja od strucnjaka koju bi cinili inzinjeri ,doktori,advokati, Knjizevnici ,naucnici i svi oni koji vole svoj narod i svoju drzavu i koji nebi imali problem da kazu Briselu i EU to je dobro za vas ali to unistava moju drzavu i ja to neprihvatam a ne ove ulizice i prodane duse koji uopste neodgovaraju za unistavanje ekonomije, fabrika itd. Pa oni unistavajuci ekonomiju vise krse zakon nego kriminalci a na kraju kriminalci idu u zatvor a ovi se izvuku jer ih stiti imunitet koji su im dali vladari svjeta tako da mogu vladati preko politicara. Pogledajte ovo sa koronom ko fol to je Svjetska zdravstvena organizacija a iza nje krije se bogata elita koja nam namece sva ta sranja i onda to sprovodi preko novina, politike i televizije.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Mediji su uspješno pacificirani i ne mogu se iskoristiti za neki veliki pritisak.
Zbirno, za njih vrijedi ona RTL-ova: ”Samo zabavaaaa!”.

jure
Gost
jure
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

pogledaj slike gdje se Škoro slikao sa Sanaderom i pokušaj sam sebi objasniti ovo što si napisao.

Sardelino
Gost
Sardelino
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Škoro I njegova ekipa su razočarani HDZ_ovci.
Prva ljubav se nikada ne zaboravlja.
Kad Plenki zapucne prstima Škoro I svi ti njegovi vratiti će se nazad u njegov zagrljaj. Kad im ovaj obeća brda I doline.
Preletiti će Škoro brda I doline.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Quds, Skoro ti je HDZ vol. 2 ,vec je vise puta najavio da ce koalirat s Kradezeom vol. 1 i uzimati kadrove za ministre. Neznam jel ti to promaklo ili su neki skriveni motivi da ovako pises

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Kako ti nije jasno! Škoro je projekt Velimira Bujanca!

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
4 mjeseci prije
Reply to  Komentator

@Komentator: “Kako ti nije jasno! Škoro je projekt Velimira Bujanca!”

Mislim da je to i glavni razlog zašto ga se ovdje toliko promovira..

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Škoro je diplomirani ekonomist i diplomirani inženjer građevine.
Ima magisterij i doktorat iz područja ekonomije.

EU dismr
Gost
EU dismr
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

I specijalist za parkinge, kao i vrhunski poznavatelj funkcioniranja maternice ..

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  EU dismr

Što ima u tome lošeg, da je bio suvlasnik nekog parkinga? On je dobro zarađivao i morao je pametno investirati svoj novac! Znači po tvoje je raditi zarađivati i biti uspješan, veliki grijeh, Tako je bilo u Yugi! Svi uspješni su drugovima bili sumnjivi!

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
4 mjeseci prije
Reply to  Ico

@Ico: “Škoro je diplomirani ekonomist i diplomirani inženjer građevine.
Ima magisterij i doktorat iz područja ekonomije.”

Što samo pokazuje koliko je lako članovima HDZ-a doći do lažnih diploma! Koliko ti papiri vrijede vidi se po tome šta dotični ima reći o ekonomiji..

Sardelino
Gost
Sardelino
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Škoro ne spada u tu ekipu.
Škoro voli svoje a ni tuđe mu nije mrsko.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Sardelino

Ajde navedi što je tuđega uzeo, za razliku od recimo Plenkovića koji je zajedno sa Martinom Dalič i kriminalnom skupinom zvanom “Borg” ekspresno razvalstio Todoriće otevši im Agrokor, ali to još nije završena priča i slijedi arbitraža o tome i to u Washingtonu i ako Hrvatska (Plenkovićeva vlada) izgubi arbitražu, Hrvatskoj ode u vjetar par milijardi dolara isto kao u arbitraži sa Mađarskom oko INA-e!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Skoro slova ne govori o HNBu

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije

Govorio je o svemu, ali ti vjerovatnop to nisi čuo!

mladen3x
Gost
mladen3x
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Samo Malo-Pernar nikako ne.Bio sam nedavno s čovjekom koji je izašao iz njihove stranke.Kaže da tamo svatko radi za sebe i nije ih briga za članove,na listama su se pojavili neki ljudi za koje nikad nismo čuli.Uostalom,zbog vlastitih interesa su rasturili Živi Zid i svatko je povukao novac na svoju stranu.Za narod ih najmanje briga,to je samo galama za javnostZa ostale nemogu ništa tvrditi več jedino što znam,da bi se nešto pokrenulo,nesmiju talasati,moraju svi uči u jednu stranku i razbacati se po izbornim jedinicama i to bez imalo unutarstranačkih trzavica.Ovi ljudi nisu pod zajedničkim plaštom i tu je problem.HDZ i SDP uvijek uspiju jer se drže zajedno unatoč svim aferama,ako netko pogriješi,maknu ga bez sankcija.To zajedništvo fali trečoj opciji.Uđi u stranku,radi što znaš i budi uz nas,tako bi trebalo biti.Ovi svi gore nabrojani bi mogli nešto i promijeniti ali samo ako bi se dogovorili.Čim je puklo između Škore i MOSTA jasno je o čemu se tu radi.Vlastiti interesi i to je to.Močvara koja se samo širi.

Dayal
Gost
Dayal
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Pernar i Lovrinovic samo.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Dayal

Ma kakav Pernar!!? On je obični cirkusant, koji kvasi gluposti, koje pametan čovjek teško može slušati!

Sparkling
Gost
Sparkling
5 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Samo Malo
Drag mi je prof. Lovrinovič i cijenim njegove govore. Oduvijek sam isticao da poslušate njegove govore HR saboru. Čovijek na mjestu i veliki optimista. Ali vraćamo se opet na isto pitanje. Kako da budemo samodostotni i počinjemo kao društvo stvarati višak vrijednosti i polako se oslobađati (ekonomski) svijetskih “hoštaplera” koji ništa dobro ne žele ovoj zemlji?

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

@Sparkling Mudro govoris ,
Treba se izabrat ljude i koji tezu ljudkim vrijednostima, strucnjake koji ce vratiti ekonomiju , dovesti u red Banke
Ne samo turizam , Vratiti sjaj Slavonije , Obnoviti brodogradnju , dat olaksice obrtnicima i mogucnost lakseg otvaranja obrta, , povecati proizvodnju , obnoviti industriju, i zaustaviti pljacku drzave i ljudi ,

A za sve ovo napravit treba okrenuti ledza globalizmu , jer sve sto san nabroji je globalisticka ekipa HDZ_SDP i unistila
Posto je cilj rusenja srednje klase i stvaranje nove klase zaduzenika do kraja zivota , drzava i ljudi u njima.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling,uzmimo samo jedan primjer-Orban i Mađarska.U istom okruženju,…na početku i gorim uvjetima od nas.Sada bez kredita MMF-a…
Orban:„Mi Mađari, prvi smo imali revoluciju još 2010. godine, kada je FIDESZ na parlamentarnim izborima osvojio 70 % mandata u Parlamentu.
Osvrćući se na sunovrat liberalne demokraciju u cijeloj Europi i SAD-u, Orban je rekao kako liberalni mediji niti u za njih potpuno bezizlaznoj političkoj situaciji ne napuštaju svoje „rovove“ već su sve zemlje gdje liberali gube na izborima proglasili zemljama bez demokracije. Što je jednako kao da kažemo da je „sam narod opasan za demokraciju.
A kada je tako, narod treba promijeniti, pokušaju kojeg smo svjedoci upravo u ovim godinama.“
Mađarska je postala utočište pravim izbjeglicama – kršćanima iz Francuske, Njemačke, Nizozemske i Italije koji se, u potrazi za sigurnošću i Europom kakvu su voljeli, u sve većem broju trajno naseljavaju u Mađarskoj.
Glede migrantske krize, Orban je sarkastično poručio da je Mađarska postala itekakvo utočište pravih izbjeglica, i to redom Francuza, Nizozemaca, Nijemaca, Talijana odnosno desecima tisuća kršćana iz tih zemalja koji svoj mir i siguran život pronalaze u Mađarskoj.
Na sceni je najbizarnija koalicija u povijesti čovječanstva: koalicija krijumčara ljudima, tzv. aktivista za ljudska prava i najviših političkih elita, koji zajedno u Europu donose milijune migranata“, rekao je Orbán, na taj način izravno ugrožavajući europsku sigurnost.
Glede situacije u Mađarskoj, Orban je rekao kako je budućnost Mađarskog naroda sigurna, Mađarska raste i razvija se, a „budućnost ne baca sjenu sadašnjost“.
Sve kreditne agencije godinama nam dižu rejtinge, rastu plaće, drastično smanjujemo dug zemlje, ali i mađarskih obitelji.
Iz zemlje smo izbacili MMF, u Mađarskoj više nema kredita u stranim valutama, prvi smo oporezovali banke i multinacionalne tvrtke, te drastično smanjili režije za obitelji, a koje su danas uvjerljivo najniže u okruženju.”

Prema tome,moguće je…Započeti promjene u svojem dvorištu.
Ne možemo živjeti u iluziji da su se ljudi s ovih prostora probudili i da dostižu “svijest 4D”,tako da im je za sada potreban vođa/vodstvo.
Vođa koji nije karakterna šmizla spremna za Judine škude i malo EU tapšanja po guzici prodati zemlju i narod.
Alma i Nino zauzimaju zasluženo visoka mjesta u anketi jer posjeduju karakter,integritet,inteligenciju,ustrajnost i hrabrost(čak je Alma u prednosti jer je već podnijela mnoge izazove).Sve što govori Pernar je potpuna istina i u nekim stvarima je bio definitivno prvi(i jedini).On je međutim osebujan lik,tipa “dvorske lude” i njegova izlaganja su neki oblik performansa…Time odbija”ozbiljne “ljude,a veliki broj ljudi voli o sebi misliti kao “ozbiljnima”.Iako su dvorske lude uvijek bile u pravu i ispred svojega vremena a i jedino im je kroz “ludost” bilo dozvoljeno da kažu sve što se drugi ne usuđuju jer bi bili skraćeni za glavu.Definitivno Pernar ima svojih zasluga za pamćenje.
Svi koji svojoj državi i svojim sunarodnjacima žele dobro su dobrodošli u ekipu.Bitno je da osim dobrih želja imaju za to volje,upornosti,snage,hrabrosti i znanja.Ovo nisu vremena za prosječne likove.
Mene najviše brine “narod”…Onaj dio koji se desetljećima slizao s uništavačima na vlasti a za djelić osobne koristi.Onaj dio kojem kognitivna disonanca(radi “boli” u mozgu) ne dozvoljava da prekriže desetljećima programirane pogrešne stavove i percepcije,… da moraju pripadati nekoj “ekipi” zauvijek-pa ma kako rušilačka ona bila.Imam više povjerenja u većinu nabrojanih kandidata nego u sam narod.
Ima nešto u onoj -narod ima vlast kakvu zaslužuje.Pokažimo da smo zaslužili bolje!
P.S.S kabalisimusima ćemo se baviti paralelno sa svim, za nas ,gorućim problemima.Zato su potrebni ljudi s multitasking sposobnostima.Osim toga treba koristiti zajednički antikabala val koji se pomalja,polako ali sigurno,cijelim svijetom…Možda da se kandidira i neki dobar surfer…

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

E jbg ukaki s kabalom na kraju :-))Trebao si stati s vlasti koju i zasluzujemo. Pernar je product r.etardirane kim kardashian Instashit snapchat fejkbuk generacije. Plus on ima kabala momente cikcak.(50%) a I nije postigao nista u zivotu za razliku od ostalih u anketi. Kardashian politicar

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Becko@nadovezujem se na Sparklinga,kojega opravdano muče banksteri = kabala i kako ćemo s njima.Svako se “ukaki” kad s njima ima posla a i “kakanje” je kad misliš da nećeš s njima imati posla.

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

A kako se Orban nije ukakio?

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Pero

Pero,i Orban se ukakio u normalnim dozama za hrabrog čovjeka.Njihovu snagu/utjecaj (banksterske kabale) mudar čovjek ne podcjenjuje a strah je korisna mjera opreza.
Karakteran čovjek s integritetom ,u sukobu sa silom ,odluči/zna što mu je u životu najbitnije.Ako izda sve ono/one do kojih mu je stalo(a njemu očito jest),onda je izdao i samog sebe.S time karakterni ljudi ne mogu živjeti…
Zato i jest važan karakter osobe koju izabireš da bi “rješavao i tvoje probleme”.

Sparkling
Gost
Sparkling
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

nonwo
Ma sve pet. Slažem se s većinom tvog navoda da su Mađari s Orbanom krenuli u nekom za njih pozitivnom smjeru. Ali ja momentalno ne vidim da se u HR političkoj sceni može dogoditi nešto ni približno slično.
Dali se sijećate Ilone Staller – Cicoline kad je ušla u Taljanski parlament. Tada su Talijani pokazali što misle opčenito o političarima i o njihovoj vjerodostojnosti. Kad Hrvati (narod) bude stekao osnovno znanje i poimanje što znači “zanimanje” političar, onda se nadajmo nečem boljem. Do tada 0 bodova.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling@potpuno te razumijem.Teški sam realist, ali dok dišemo,nema predaje.
Ako nas hdzsdp..itd opačine do sada nisu probudile,možda nam vanzemaljci “upale ugrađenu dna antenu” za brzi duševni rast.Nada,da će se ljudi opametiti, umire posljednja.

Ante
Gost
Ante
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Ali u Mađarskom parlamentu se prije sjednice moli Isusu Kristu i Sv. Mihaelu! U istom parlamentu Mijo Barada je držao duhovni nagovor i molitvu, a u Rh dotični je marginaliziran!

Eden
Gost
Eden
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Zajednička osobina svim prikazanim na listi je zadovoljenje osobnih potreba za matrijalnim vrrijednostima, Hoće novce- neće raditi.
– Alma Demirović, liječnica i aktivistica, neka se bavi liječenjem za to se školovala, neka se bavi svojim djtetom koje treba svu njzinu pažnju i neka stvori još jedan život umjesto da bude “aktivistica” nečega
– Ivan Lovrinović, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Neka radi svoj posao i predaje, oćenito akademski kadrov su nespoosobni za rješavanje situacija iz realnosi zbog toga su pobjegli u sigurne akademske fotelje oni nikada ništa ne urade.
– Ivan Pernar, je žestoki egotriper kojemu je mediska pažnja vrhunac zadovoljstva ako se bude ozbiljnije profilirao možda nekad bude nešto od njega, inače patriotski niti miriše niti smrdi, ali je spreman na promjene i rizik, za deset godina možda…
– Marija Selak Raspudić neka filozofiira dok podiže djecu i neka stvor još jedan život umjsto političke karijere koju namjerava graditi.
– Mate Knezović, fiškalska posla, gledam te u oči i lažem, psihopatska profesija, ovaj bi se mogao baviti politikom samo ne znam što je do sada u politici uradio, anonimus.
Mirela Holy, nestabilna osoba, koja ni sebe ne može držati na okupu, hodajuća propast.
– Miro Bulj, stvara više problema nego što ih može rješiti, proicira sebe i svoje probleme u problee zajednice, ne pamtim da je nešto korisno ostvario, neka se bavi naukom kad ju je doktorirao na račun poreznih obveznika.
-Miroslav Škoro, je sam sebe stvorio, što znači da živi i prepoznaje realnost onakvu kakva je, ne mijenja stavove, izražava se preko humora, društveno prihhvatljiv, hoće li ga politika pokvariti i saviti tek trebamo vidjeti.
-Nino Raspudić,profesor je na Filozofskom fakultetu, neka nastavi filozofirati, jalovina iz koje nema rezultata.
-Ruža Tomašić, saborska i euro parlamentarna zastupnica. Umjsto da je ostala i sređivala svoju kuću kako je bila počela, prodala se za sitne eure, izdala jednom, izdat će opet, potrošena.
-Srećko Sladoljev, poznati hrvatski znanstvenik imunolog, corona ubija a on bježi u politiku, neka traži cjepivo neka ne bježi od problema.
-Tomislav Sunić, profesor i jadan od najobrazovanih kandidata, cijeli život prosvetio svom obrazovanju, nije u stanju ni trafiku voditi neka se i dalje obrazuje očigledno je tu manjkav, ovaj ne može riješiti niti jedan problem., život u oblacima.
Ne glasam niti za jedoga, jer izbori ništa ne rješavaju, osim njihove egzistencije i nerada.
jedino izlazim na referendume oni koliko tolko nešto ostvare.

Samo nova lica
Gost
Samo nova lica
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Isfrustriranost zna biti vrlo losa pogotovo kad svakom loncu postanes poklopac.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

@Eden
Lijepo i taksativno…..
Ako se ne ljutite, ja bih dodao npr. jednu siroticu, ime nije vrijedno spomena, iz ekipe Brune Esih ex Brstilo. Koja zagovara ukidanje prava žena i vraćanje na ”Božje postavke”. Jer ”od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke.”
”‘Dat ću svoj maksimum za još jednu pobjedu HDZ-a”, veli junačina Lovre Kuščević. Za one kratkog pamćenja, onaj što je štalu na Braču pretvorio u vilu vrijednu šest milijuna kuna. Kažu da je zapasao i parcelu na Mjesecu. Čim se donese prostorni plan, pretvoriti će je u građevinsko zemljište. Pa će opet biti, Houston, We Have a Problem!
A ne treba zaboraviti ni energičnog, skromnog zagrebačkog gradonačelnika, koji je izgradio suvremeni Zagreb.
izvinjavam se…. nešto mi se pobrkalo…..
Ovaj je prije onoga rata bio kalfa u židovskoj knjižari u Karlovcu. Većeslav Holjevac,.
P.S.
Svi to rade…. zbog, radi, zašto? Zbog povratka politike narodu.
A ne osobnom željom za stjecanjem benefita koji bi omogućili brzu i laku zaradu….

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije

Znaci samo malo. Nije dobro kada muskarac komentira abortus, niie dobro kada zena. Eh moji ljevicari, uzivajte u usponu. Vrhunac vam dolazi uskoro, ali i nagli nagli pad brzo nakon toga.

Mali
Gost
Mali
5 mjeseci prije
Reply to  Pero

A gdje ti ženu vidiš!?…gospođa Brsilo možda, šališ se!?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Daltone , nažalost, ti si jedan od rijetkih koji nije prepoznao dobrobiti koje nam svojim samoprijegorom i žrtvovanjem donose političari i politički kandidati.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

@Mrčikola
Brale, meni se čini da Ti to mene ‘oš navest u iskušenje da počnem mislit svojom glavom…..
P.S.
Uvijek su mi na pameti besmrtne riječi Oca Domovine, našeg Frenkija: ”Nema razlike između rata i nogometa. Trebaš pobijediti i tamo i amo”.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden@Alma se radi osobne tragedije/nevolje okrenula pomoći i svima drugima kako bi ju isti izbjegli.To je samo odraz velike nesebičnosti,a dok podnosi udarce,… i hrabrosti i upornosti.Ona nije aktivistica ničega,a kamoli pod navodnicima-ona je aktivistica za zdravi dječji život,…a to je velika stvar.
Ona se sigurno predano bavi svojim djetetom i za razliku od većine drugih ljudi ima energije,volje i hrabrosti činiti dobro i drugoj djeci/obiteljima.
Da ne ulazim u duge rasprave…”Što to ima u ljudima tužno,da ulaze u tuđe živote..?”

Eden
Gost
Eden
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

nonwo
Da ne ulazim u duge rasprave…”Što to ima u ljudima tužno,da ulaze u tuđe živote..?”

Novac.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden@Netko te plaća za analizu kandidata?
Gledati baš svu ljudsku motivaciju kroz prizmu novca nije ZDRAVO.Za onoga koji tako gleda.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden Zasto optuzujes Alma Demirović a istakla si je na prvo mijesto , zato sto se usudzuje suprostaviti Farmaceuskom industriji , nekako upada u oci .Nesradica kazes . Po cemu?
Eden neno se razbolilo od vakcina , imas li dijete ? E sad zamisli da poslije vakcine tvoje dijete po noci pocme se dusiti i drziz ga na rukama i ne mozes mu pomoci a ono ne moze dobiti zraka,

Vise mi slici da ovim ostalima izmisljas probleme a glavni cilj ti je napast doktoricu Almu koja se usudila podignuti glas
protiv tvojih farmaceuta a koji su otrovali pola svijeta .

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden, kolko te taj koji je sam sebe stvorio plaća? sendvić i jogurt, jel voćni ili klasik kiseliš? ajde, u redu, teška su vremena, treba i pojesti nešto.

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden, a da osnujes svoj portal?

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden Tebi nitko nevalja , a ovde si navela , hrpu lazi , zasto nam ne das ideju za koga onda po tvom misljenju
treba glasovat , posto su tvoji kriteriji jako visoki , bolje receno tvoji kandidati su sigurno perfektni

Pa ajde izjasni se ko je to po tvom misljenju?? Svaki savijet je dobro dosa.

Eden
Gost
Eden
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Armagedon
Ne optužujem nikoga ponaosob, iz razloga što gore navedene osobe meni ništa ne znače osobno ni javno.
Jednostavno sam išao redom kako je pisac članka navodio imena i prezimena pa mi je promakla činjenica
da imamo jedan bračni par filozofa sa malim djetetom, koji je ove izbore vjerojatno doživio kao obiteljski startup
u politici, ako ne upali prvi možda upali drugi, nikad ne reci nikad Raspudiću.
Dobro si primijetio da mi nitko od njih politički ne odgovara i nikada ne bi glasao za nikoga od njih.
Mali narodi nemaju velike biološke bazene koji sa vremena na vrijeme mogu izbaciti
u političku orbitu kvalitetnog pojedinca ili grupu koja će svojim doprinosom
učiniti život tog malog naroda boljim. To je statistika i od toga ne možeš pobjeći.
Moji politički kandidati su perfektni jer uopće ne egzistiraju, moj život ne ovisi o politici niti na njega može utjecati.
Ako sam ja nabrojio hrpu laži onda te molim da ti napišeš hrpu istine o kandidatima, to bi bilo jako ljubazno sa tvoje strane.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden ako ti nista ne znacu , zasto onda pises o njima ? Zasto uopce o ovom komentiras ?
Mi svi ovde znamo da se nista nece dogoditi preko noci , ali od neceg treba poceti , treba prvo srusit azdaju ,
A onda kako se bude moglo ,
Da ti nista ne znacu , nebis potrosi ovoliko vrimena pokusavajuci ih ocrnit .
Danas niko nije perfektan pa nisi ni ti sa svojim perfekcijom koja ne egzistira.

Mozda ti ne mozes utijecati na politiku , ali politika utijece na tebe i na svakog od nas , zeljeli ili ne voljeli ili ne , jer ti ona postavja kako ces zivijeti .
Nisi Argumentira zasto je Dr. Alma Demirović “Neradnica ”
Sve statistika su lazne i netocne a sluzu upravo za zavaravanje naroda . medutim poslije tvog filozovskog izjasnjavana u kojem nisi bas jasn , a i nisi nista reka osim pokusavas ukazati na neku filozofiju koja nema ni pocetak ni kraj. A ti se lovis stastitike koju nisi ni oslovio imenom .
Citiram :
“Mali narodi nemaju velike biološke bazene koji sa vremena na vrijeme mogu izbaciti
u političku orbitu kvalitetnog pojedinca ili grupu koja će svojim doprinosom
učiniti život tog malog naroda boljim. To je i od toga ne možeš pobjeći.”

Sto su to veliki bioloski bazeni ? od cega statistika od koje ne mogu pobijeci ??

Ovo ti je jedini jasan komentar koji itakoder nena smisla jer je vec odgovoreno u samom clanku
.CItiram :
Ako sam ja nabrojio hrpu laži onda te molim da ti napišeš hrpu istine o kandidatima, to bi bilo jako ljubazno sa tvoje strane.

Medutim zamirajuci i nalazenje mana drugim ljudima koji su bar nesto napravili u zivotu , ne pije vodu da te nije briga
za te ljude , jer ti na neki nacin smetaju , i da ti politika ne moze utijecati na tebe , a vidi cuda , svi oni politicari…..

Imao sam danas super dan druzeci se s prijateljima i necu da ga kvarim , ali ti mogu rec da si jedna obicna Trolcina.

Mali
Gost
Mali
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Od svih tih propalih i polupropalih polupoličara ti se jasno opredijeliš za hadezeovac Škoru…najveće zlo od svih!

miki
Gost
miki
5 mjeseci prije
Reply to  Eden

Eden samo bih se djelomicno slozio sa vasim tekstom,
Raspudici su definitivno uhljebi in waiting, posebno gospodin,njegovoj mladoj supruzi ne zamjeram toliko,a za gospodna bilo bi bolje da se usredotoci na sveuciliste,da po mogucnosti sprijci razno razne komunisticke mentalne sklopove ka Josipovic,
Pupovac i ini da prestanu sa srpsko -komunistickom revolucijom.
Sto se tice g.Sunic bjemu svakako treba dati sansu.Osjecam sto je sve prosao i nakon svih silnih komunnistickih gubitnika
koji su harali godinama i jos uvijek neki, vrijeme je da i on dozivi svojih 5 minuta s time sto ga ne bih postavio u prve redove
da se previse ne eksponira ,jer ponekad ne moze suspregnuti emocije, sto je meni razumljivo, nego bih ga smjestio u
pozadinu da vuce konce u miru i tisini,da baren jednom hrvatska primijeni njihove oktobarske , staljinisticke metode.
G.Skoro samim tim sto je sve ovo povukao sve zasluge, misljenja sam da uz pomoc pravog kadra kojeg imamo u Hr.
moze opravdati sebe i svoj cilj.
Posebno bih se osvrnu na gdju.R.Tomasic,rijetke kvalitete i cvrst karakter, za svojega sluzbovanja u Kanadi ,sto se malo zna kod nas kao dio ekipe za osiguranje kanaskog predsjednika tada g.B.Mulroney-a ,okrenula je ledja istome jer je zamijetila da njegov sinek Ben nosi majcu sa znakom I am big Serbian/,zbog cega je bila suspendirana sa posla za neko vrijeme.
Osim toga da napomene da je placa sa njenim stazom u Kanadi vise od 100.000 $ can.
Osim toga i dokazala je svojim nastupima koliko joj je stalo, a isto se to odnosi na bracu Glasnovic.
G.Bulj je castan covjek,i bori se u kako zna i umije, da nastupa u trojki vidjeli bi se rezultati, kapa dolje Bulj ,samo tako.

Na kraju zelim reci da imamo mnogo , dobrih skolovanih ljudi kojibi svojim radom doprinjeli da nam nasa Hrvatska moze
krenuti pravim putem, sto se G.Plenkovica tice ima veliku reputaciju u Evropi ali mislim da mora platiti ,sto se povezao
sa takovim kadrom, jer svatkose malo zavede i preracunam jer u nasem mentalnom sklopu vazi, psi laju a karavane prolaze
i josda nam svekoliki A.Vucic ne proji glasove putem apisa gdje bi nam bio kraj
Hvala na paznji i prostoru ,pozdrav iz Toronta

057
Gost
057
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Lovrinović

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Ivan Pernar moze doci na vlast samo kad ga uhvate u necemu cime bi ga ucjenili.
Nazalost, vijerujem da ce prije proci poput Kenedya ili Martin Luther Kinga…Osim toga izbori su namjesteni. Radulovic nam otkrio i na koji nacin!

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije

Ultra komicno je kad u ovakvoj anketi pored doista izvrsnih ljudi imamo Pernara na vrhu ankete (bar trenutno) na portalu ciji citatelji ukljucujuci i mene osobno za sebe umisljaju da su uber logicni i pametni. Cuj Pernar :-))))))))

Suzy
Gost
Suzy
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Predlozite vi nekoga? Mozda veliki vodja Plenković i njegovi stozerasi

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Suzy, dakle, Plenković je poput Milanovića, reklo bi se ko braća, Plenković nema sreće jer je okružen najgorim ljudima u državi ali ako će mu želudac sve to i dalje podnosti sljedeći mandat predsjednika RH je njegov. HDZ nema kvalitatnog kandidata za predsjednika, on je riješenje za 5 godina, naravno ako HDZ opestane kao stranka i on ostane u HDZu odnosno zadrži dobre veze da se kandidira. Odem OT,
Ovi izbori, nitko od navedenih ali kliknuo na Lovrinovića da mi glas ne propadne, kako sam zadnjih nekoliko izbora glasao za nepoznate tako ću i ove “sezone” glas dati za, recimo, “Možemo”, dok još možemo, kako stvari idu više nećemo ni moći.

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Gumeni,pitanje svi pitanja zasto seje uclanijo istek 2011g.u HDZ.Ko stoji iza njega(Tadeschi i druga djeca udbasa).Cudno da Vucicu je najomrzeniji Skoro.Sve ima svoje zasto i Nista nije slucajno.

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Pernar pise i govori istinu ili barem pokusava. Ako pogrijesi, isprica se i prizna. Za razliku od placenika.

Dayal
Gost
Dayal
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Sto cuj Pernar.

A nego ko. Samo je on glasa protiv ove lazne korona plandemije kad su glasali u saboru. Ko se zalaze za HR vojsku na HR granicama, a ne u afg i na Ruskoj granici. Ko govori o promjeni monetarne politike. Ko je za slobodu izbora prilikom cijepljenja….

A ti kad kažeš “cuj Pernar )))) na što si pod tim mislio? Sad su ti vladajuci domaci izdajnici od politicara nabili brnjicu na zube, a jos malo ce te doci bosti iglama! Da je narod pametan, podrža bi Pernara bez ikakve odgode. Bez obzira na sve nesavrsenosti koji svako ima.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Dayal

On glasa za sve što ne razumije i obratno

rim tu ti
Gost
rim tu ti
5 mjeseci prije
Reply to  Dayal

Glas za cuprijanere kao i za skoru &co je glas za hdz

Mölltaler
Gost
Mölltaler
5 mjeseci prije

Davnih dana je neko pametan rekao: “Da se na izborima može nešto promijeniti bili bi ilegalni”.I to je to. Igra se namještena. Pobjeđuje uvijek onaj koji je pisao pravila, a to sasvim sigurno nije niko od nas običnih ljudi. Samim sudjelovanjem u toj farsi dajemo legitimitet onom ko je to sve i organizirao, a organizirao je tako da on ne može izgubiti. Ja na izbore ne izlazim već deset godina i pozivam sve druge da učine isto.

Ferdo
Gost
Ferdo
5 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Mölltaler je sve rekao
Da izbori mogu nešto promijeniti nebi ni postojali.

SL. BROD
Gost
SL. BROD
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

Ostanite kuci i ne glasajte jer ce te ionako pogresno glasati.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  SL. BROD

SL. BROD, a ne, oni pozivaju nas da ostanemo doma, budemo odgovorni ali oni će biti prvi na biralištima, ma koliko bio pametan onaj koji je rekao da se ništa ne mjenja nije u pravu jer ljudi ipak mogu elitama pokvariti planove ali samo ako svi izađemo a to Mölltaler i Ferdo znaju jako dobro, zato je njihov zadatak da nam objasne kako je bolje da ostanemo doma.

Ferdo
Gost
Ferdo
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Pa vidiš prijatelju umjesto da izađem na izbore ja sam izašao iz države i sad umjesto za 1000 € radim za 2500 netto
To isto važi i za moju suprugu
Hrvatsko državljanstvo sam zamijenio njemačkim tako da me baš briga koji je Kvisling u Hrvatskoj na vlasti
U Hrvatsku navratim na godišnji odmor i to je to
Pozdrav

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

Ferdo, poštujem tvoj izbor ali me strašno smeta kad netko tko je otišao iz države i nije ga briga uredno se gura u red u nekom konzulatu kako bi meni koji sam ostao odlučivao tko će biti na vlasti. E to je licemjerje i potpuno nepošteno.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

E vidis i iz takvih razmisljanja lako je zakljuciti da smo mediokritet nacija. Bez dijaspore tj. svih sastavnica hrvatskog naroda ne bi bilo moderne Hrvatske. Dijaspora se treba sto vise ukljuciti u politiku i politike ulaganja i demografije jer nisu iz uhljebnicko udbaske mafijaske udruge koja je premrezila narod s obje strane granice. Da dijaspora bilo sto odlucuje ne bi drzavu i hrvatski narod vodili mediokretiti i neradnicke birokrate koje su nas i raselile po svijetu nakon 45 a jos zalosnije i nakon 91-95. Guzicare i pljackase nije sigurno instalirala i birala dijaspora vec naprotiv oni koji najvise mrze tu dijasporu

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Becko ili Vesko, svejedno, mene su učili da je ovakvu dijasporu stvorila SDB iz više razloga ali ni jedan nije bio nikakva “moderna Hrvatska” već baš ovakova kakva sada je. Posao te “naše” dijaspore i njihovih stranih gospodara još nije gotov, treba sve uništiti do kraja a onda će oni doći kao spasioci, sve pokupovati za otpis dugova i postati novim gospodarima. Tada prestaje republika i idemo nazad u feudalizam.

Rvat
Gost
Rvat
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Sta ti je ovo SDB?

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

mene i mog djeda su dijasporu pretvorili nesposobni neradnicki i.dioti a SDB i metode mu je njihov izum. da je mene sdb stvorio samo ti mogu reci mrs u 3pm

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Valter imaš pravo

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Naivno opljackana od iste ekipe i mentalnog sklopa radi kojeg smo i otisli. Ne vise. Niti narod tu nije vise naivan.Dugo nam je trebalo ali ovom uhljebnicko udbaskoj hobotnici se moraju odsjeci i pipci i glava innace cemo propasti kao narod komplet

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

@Gumeni Fredo laze , zamisli seba da si tako otisao imas dobru placu , prominio drzaljanstvo (neznam kako mu je to uspijelo , jer cak ikoji su rodzeni u Njemackoj ne mogu ga dobit ) zar bis hodio po portalima gdije su teme u vezi onog sto si se odrekao …. ili bis uzivao u svojoj blagodati ?

Upucuje nesto sasvim drugo , ako gledamo logicki

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

Ferdo pa zasto si ovde na ovom portalu sa ovom temom ? “Radis From Home ” Extra placeno .?
Sugeriras svima da se ostane doma , A ti pobijeda u inozemstvo , sto ti bas ne virujem .
Prije bi reka da pises iz nekog office od HDZ SDP , jer sad je u NJemackoj radno vrijeme , 🙂

Ferdo
Gost
Ferdo
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Duga je to priča prijatelju vjeruj mi da ništa nisam slagao .
Njemačko državljanstvo imam iako Njemce ne volim previše a vani sam otišao s parolom bolje da me stranac je.. nego moji.
Gadi mi se Hrvatska slugansko mafijaška politika i to je to a na ovaj portal svratim iz čiste nostalgije za našim ljudima.
Na izbore ne izlazim ,ne pada mi napamet jer ja sam još uvijek u srcu Titov omladinac koji voli sve naše narode.Politika i stranke me nikad nisu interesirale.
Odrasto sam u Puli koja mi je u srcu al da se vratim nazad nebih zasad.
Pozdravljam te al od izbora ne očekuj ništa novo vjeruj mi.

miro iz kaannaaaade
Gost
miro iz kaannaaaade
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

a ha Ferdo ti nije pravo ime ,ti s potomak od onih300.000 sbeka koje alexandar rankovic preselio u Istru poslije 1945.

SW 500 Magnum
Gost
SW 500 Magnum
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

Bajro, uvjeren sam,da češ uskoro kupiti kartu u jednom smjeru za Zagreb.
Ich sehe was, was du nicht siehst.

asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
Gost
asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
5 mjeseci prije
Reply to  SW 500 Magnum

SW 500 Magnum, bolji je SW 460 Magnum, iz njegove cijevi možeš pucati još i 45 long colt, 454 Casual a i 45 acp sa zvjezdom.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Ferdo

@Ferdo Ima istine a i nema jer kad bi svijest naroda bila u nekom normali vecina nikad nebi glasali za HDZ SDP
i onda se izbore ne bi mogli tako lako namistati , Dokle do god se narod koleba lako je manipulirati sa izborima
sve je do svijesti cijelog naroda ne samo pojedinca.
Najgori su oni koji glasuju za njih iz vlastitog interesa a ne radi kolektivog interesa , i ljudskih vrijednosti.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Mölltaler,nisi daleko od istine.Ajde za promjenu uputi poziv hdzsdp biračima da ne izađu na izbore..
Uvijek postoji faktor iznenađenja…

vinko
Gost
vinko
5 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Mölltaler
Dobro si napisao, ja bih te nadpunio
kad bi cak ti ili ja bili izabrani, nama bi prisli ljudi u sivim odijelima s crnim rucnim torbama i objasnili, ovo se radi ovako a to se ne moze napraviti radi tog i tog razloga.
Dakle sistem je uklesan u kamenu a to je hrvatska sluganska vjernost jakim stranim zemljama kao sto su Amerika, Njemacka, stranim zakonima koji su jaci od nacionalnih, podloznost i strah od americkih ili EU prijetnji, vjernost NATO do groba itd.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  vinko

vinko, istina, i ja sam potkupljiv ali moja cijena im je neprihvatljiva, možda zato nisam u politici, hm.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

”Birajte nove ljude da ne postanete vječni idioti”
Srbija je izabrala…….

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije

@onaj najgl…..veći Daltonm iizreke su ti poucne ali i istinite. 🙂

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

@Armagedon
Ni mi nećemo fulati…..
🙂 🙂

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
5 mjeseci prije

Svi ljudi navedeni kao oni kojima vrijedi dati glas bi bili i moj izbor. No, kako je ovdje na djelu izborni sustav podijeljen na izborne jedinice (za razliku od predsjedničkih izbora kad je cijela država jedna izborna jedinica), mnogi neće moći dati glas tim ljudima jer jednostavno nisu na listi u njihovoj izbornoj jedinici.
U mojoj izbornoj jedinici je Stipe Petrina kao član koalicije sa Živim Zidom i Promijenimo Hrvatsku. Njemu ću dati glas. Inače bih rado dao glas i Mireli Holy, i Mariji Selak Raspudić, i Ninu. Nadam se da će to učiniti oni koji to mogu.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Son,o tvojim intelektualnim sposobnostima imam visoko mišljenje…Brate mili…pogledaj kako se ta žena (Holy)šminka…(ha,ha,..).

The Surprising Psychology Behind Makeup

vinko
Gost
vinko
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

nonwo………….a nju ne bi ni stapom dirnuo normalan covjek
a za one druge kad bi bili u mojoj blizini stalno bi pipao jel mi je novcanik u djepu

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

nonwo
Malo sam subjektivan, imao sam priliku s Holy razmijeniti nekoliko mailova, riječ je o vrlo inteligentnoj ženi. Dalje, mafija okupljena oko otpada joj je prijetila smaknućem, bila je ministrica jedva par mjeseci i odmah je mnogima stala na žulj. Dakle, riječ je o hrabroj, poštenoj razumnoj ženi.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Son,uvažavam mišljenja do kojih držim.Tvoje subjektivno je uglavnom objektivno,…primljeno na znanje.Šminkanje je bila djelomična zezancija u kojoj ipak ima djelić istine.Mailaj joj da malo smanji dozu crne,…ona je javna osoba i njih se nažalost ocjenjuje i po outfit-u.Njen bode oči.
A Hrvati su “osjetljivi” na outfit osoba kojima daju povjerenje…
Ono-visok,markantan,vidi kako mu lijepo stoji odijelo…Baš za premijera…
Ili,vidi je -lijepa,plava,..kako milo zbori i trepće..Baš za predsjednicu…
Holy ne bi pomoglo ni poštenje ni hrabrost ni razum…Ako ne “trepće”…

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik, da smo prava država (jes, da je babi ..) prijetnja smrću ministru ma tko on bio bi trenutno završila smrću vođa te mafije, naravno da će eliminirane zamjeniti netko drugi ali poruka je poslana, pravila igre određuje vlast a ne kriminal, da ali nismo i svjetlosnu godinu smo udaljeni od takve države.

Orik
Gost
Orik
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Son
Idealizam očekivanja rješavanja društvenih a time i osobnih problema od strane nepoznatih osoba je unaprijed izgubljena bitka za povećanje kvaltete života zajednice u kojoj živimo.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Orik

Orik,mi bi bili sretni i s time da nam “nepoznate osobe”koje biramo, prestanu stvarati osobne probleme.
Inače,izvrsna izreka.
Drugim riječima,pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći…Samo kod nas je manjak idealizma u očekivanju da nam probleme riješe nepoznate osobe(političari) urodio samosnalaženjem-na način u se,na se,poda se,…tko jami dvije sreće grabi…itd.
Kvalitetu zajednice su svi prestali šljiviti-najprije “nepoznate osobe” a zatim oni s izgubljenim idealima.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije

Ima ovdje puno ljudi koji bolje od mene poznaju stanje u Hrvatskoj, dobro, i ja sam u kontaktu svaki dan sa tamošnjim ljudima ali imena R. Tomašić i M. Škore na listi redakcije je nevjerovatna. Čovjek koji nema nikakav program, čovjek koji nije u stanju da sastavi smisleni rečenicu a da ne pomene Pupovca, čovjek koji kaže da Vučić kontroliše procese u Hrvatskoj, čovjek koji bi umjesto spašavanja gole egzistencije svoga naroda prekopavao Jasenovac i brojao kosti ubijenih u 2020 – toj godini. Kakao je rekao besmrtni Mladen :”ljudi je li to moguće?!??”

SL. BROD
Gost
SL. BROD
5 mjeseci prije

Skoro ima odlican program ali ga ti nisi procitao. Taj Pupavac je obicni k*eten koji zavadja Srbe i Hrvate, sve sto je dodirno to je propalo. Da Dodik ne povecava broj mrtvih za 20 puta drugi ne bi trazili prekopavanje.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije
Reply to  SL. BROD

Zar bi budući premijer jedne ozbiljne članice EU kako se hrvatski političari hvale trebao hvatati za riječi M. Dodika, seljačine i diktatora kakvog ga smatraju, što on i jest. Ne ne bi trebao ali hoće zato što je isti kao on. Svaki dan sam u kontaktu sa ljudima iz Slavonije,sami gotovo svi kažu da ekonomski program nema, ideologija na prvom mjestu.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije

Jednaa “ ozbiljna “ članica EU . . .
Tadmure ti ili si šaljivdžija ili si debelo umno ograničen

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Citiram političare u Hrvatskoj Ico Pobogu brate.😁😁😁

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije

Umjesto odgovora evo ti dio moga komentara od sinoc :
“Nisam Skorin fan ,tradicionalni sam ljevicar bez trunke liberalnih primjesa ali ne mogu ne primjetiti da se iz svih oruzja puca po njemu jer ga se smatra opasnim u smislu rasturanja duopola HDZ-SDP.
Jucer je jedan “analiticar” izjavio u vecernjaku da bi ” hitlerizacija Skore u medijima mogla ispasti kontraproduktivna ” ,upravo taj izraz (hitlerizacija) je tocno ono sto mediji pokusavaju ugraditi u percepciju prosjecnog glasaca kao sto su upravo to odradili na predsjednickim izborima prema Kolakusicu na potpuno isti nacin.Doduse i sam Skoro im je dao materijala skupljajuci oko sebe neke likove (ala Glasnovic) koji mu nisu bili potrebni,ali ne treba zaboraviti da su svi ti likovi dosli iz HDZ-a !
E sad ulazis u izbore protiv dvoglave azdaje koja na svojoj strani ima sve medije ,cijelu drustvenu infrastrukturu (uprava i sudstvo) ,ima sve brojace glasova i novca iz drzavne blagajne koliko im srce zeli i nadas se cudu ,meni je to malo naivno.”
Holy i Tomasic nemaju sta radit na ovoj listi ostali su ok.

Quds
Gost
Quds
5 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Ili da je index “slučajno” jučer objavil članak star četiri dana koji se nalazio na stranici srpskog kulturnog centra..o tome kako je Škorina supruga dok je imala 18 godina i plesala u folkloru u Americi, pisala upravo o folkloru u jednom srpskom emigrantskom časopisu.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Quds

Pa šta pisanje Škorine supruge ima veze s prodajom Plive u Veroni za mito?!?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

Škoro se na primjer, u programu zalaže za privatizaciju zdravstva.
Koliko je to poznato svekolikom pučanstvu?

SL. BROD
Gost
SL. BROD
5 mjeseci prije

Nije lijepo lagati jer to nigdje ne pise u programu.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  SL. BROD

Aha…..

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  SL. BROD

Političari nisu ni svjesni da lazu – jer oni za drugo i neznaju

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije

onaj najgl…..veći Dalton, vjerojatno već ima planove kako uništiti pa privatizirati jednu bolnicu a ofce belejeći u prazno će gledati jer slušaju svog pastira.
Matija Gubec, ustani i rikni !! uh, to je veće netko rekao, slično, hm

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

@Gumi
“Rekli su mi neki ljudi kojima apsolutno vjerujem!”
jedan poznanik našeg @Tonya

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Daltone, ostavi se!
Mozak u stand by mode, bit će ti lakše.
Znam da nije lako jer se i sam mučim s tim.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Tadmur P, zar nebi trebali svi gledati da kritikujemo u svojoj kući i da manje delimo packe komšijama? Vučić je Škoro³ mnogostruko desniji i mnogostruko agresivniji prema komšijama. Nikada nisam od tebe video neku kritiku na njegov račun. Beograd besprekidno ima još uvek istu nomenklaturu od osamdesetih godina. Zar si tako zadovoljan našom situacijom da ti je najveći problem šta se radi u komšiluku.
Ja mislim da je takvo stanje duha u Srbiji naš najveći problem. Pametujemo drugima ne čistimo u sopstvenoj kući koja je delomično u daleko gorem stanju.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije

Ljubiša nije pročitao moju kritiku na račun Vučića. Ljubiša ne prati dovoljno.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Tadmur P, najveći krivac da smo mi Srbi izgubili KiM u stvari da smo izgubili Jugoslaviju su likovi kao ti.
Poštovanje je rešenje.

Poštuj drugoga radi na sebi!

Da smo poštovali Albance (a znamo svi da nismo) nebi bilo albanske želje za samostalnosti.
Da smo kao najveći i najjači narod poštovali druge narode baš zato jer smo njbrojniji i najjači, nebi bilo raspada Jugoslavije.
Znam Hrvatsku od prije devedesetih, tamo uopšte nije bilo nekog desnog ekstremizma.

Ali mi smo morali sebe uveravati koliko smo veliki, koliko jaki, koliko nepobedivi, zlatne kašike…, koliko smo sposobni nametati našu volju drugima… To nam se odbilo od glavu.
Vidimo opet danas da ništa nismo naučili iz istorije, a i ti nisi kada pametuješ drugima i nerespektiraš njihove političare kada su naši daleko gori.

Marius
Gost
Marius
5 mjeseci prije

E jesi se izlupetao, svaka ti čast. Da smo poštovali Albance ne bi oni hteli nezavisnost hahahaha…Jesu li Albanci bukvalno imali državu u državi nakon drugog sv rata. Beograd se nije pitao ništa na Kosmeta a progoni i ubistva su se nastavljali nesmanjenom žestinom baš kao i danas. Kažeš da pre rata nije bilo desnog ekstremizma u Hrvatskoj??? E moj zemo nisi ti prošao ni autom kroz Hrvatsku. Jesi bio kad u Dalmaciji hahaha? Vi Srbi iz Srbije ste toliko naivni da je to za plakanje

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije

Ljubiša, pitanje bez uvrede :jesi li dobar u glavi? Koliko si pročitao mojih komentara pa daješ sebi pravo da mi lijepiš nekakve etikete sunce ti balavo…Kakvo heb.. Kosovo? Gdje njega iskopa.?! Teme je izbori u HR.Ja sam rođen, odrastao, išao u školu, radim i živim u multietnčkoj zemlji a ti se našao meni da popuješ o poštovanju prema drugima. Evo prema tebi neću biti, drago dijete poštovanje treba zaslužiti,ti ga svojim umotvorinama ne zaslužuješ. Ti si poput S. Trifunovića ili Čede Jovanovića, danas evropejac sutra ravnogorac. Eto, ovom rečenicom moja rasprava sa takvim poput tebe završava.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Tadmure, zamisli svet bez mešanja u tuđe poslove, tuđe stvari, tuđu istoriju koliko god pogrešno delovala.
Zamisli svet gde se respektira Ciganin, Makedonac, Nemac, Albanac, Srbin, Hrvat, Mađar kao ravnopravan čovek koji može odlučiti za sebe bez pametovanja ostalih.
Dali misliš da je to teško sprovesti?
Zar takav svet bar regionalno kod nas nebi bio bolji svet?
Zašto želiš igrati na svim svadbama? Zašto deliti mišljenja nepitano i svakom nametati?
Dali na ulici prilaziš ženama koje ne poznaješ i kritikuješ njihove frizure, ponašanje, delovanje… Sigurno ne. To se radi jedino u svojoj porodici i samo tu je dobro.
Nikako nemože biti dobro ni ako preko neta kršiš međuljudski odnosno međunacionalni bonton.
To je kontraproduktivno.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije

@Ljubiša Prelepi Iskrenost i realno zakjucivanje i logika od Boga je dato . Svaka ti cast .

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije

Bravo Ljubisa,ako cuku ne postujes pripazise.Dasmo svi imali jednako oruzja,rata nebi nikad bilo.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije

1985.godine pri služenju JNA u Banjaluci sam uočio među nama vojnicima samo srpski ( pravoslavni ) turbo nacionalizam. Pravoslavci su se u odnosu na nas ostale nepravoslavce odnosili s visoka. Nisam onda, a ni sada uspio dokučiti razlog takvog ponašanja pravoslavaca. Nisam skužio u čemu je oslonac na takvo ponašanje Srba, osobito prema Šipcima

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije

Aj, majko moja – Ljubiša, da se ne prezivaš Kandić ili Biserko?

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije

Tadmur,nemoj baljezgat.Kad bise svi arhivi otvorili,onda bi iti progledo.Vi birate svoje vojvode,a kodnas kad bude HOS vladi ,bicemo isti.Koto se boji istine,oni koji i danas lazi.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, ti si očit primjer da je ovaj portal otišao u krasni ku… *Niste u stanju pročitati napisano. Koliko vas je samo doteturalo ko zna odakle..

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije

Džaba Tadmure, pogledaj ko su sve Ljubišini lajkeri. U komentarima o Rusiji, Siriji… zajedničko ime im je trol ili bot a sada gomile pluseva…

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nevjerovatno šumadinac na šta smo se srozali. Likovi uopšte ne znaju šta sam napisao.
P.S Pozdrav, nema te, nisam te čitao 100god.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije

Znaju Tadmure znaju. Sve to i jeste razlog što me ovde više ne viđaš, ja jesam uporan ali više nema nikakvog smisla – sada sam ja trol jer je većina ubeđena da grešim pa čak i da to radim sa zlom namerom. Pratim situaciju, možda se nešto promeni… ako padne asteroid.

asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
Gost
asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Jel tko spomenuo asteroid nivelator hehehe…………

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije

Subaru, sve nekako ali ako nestane interneta – to se neće preživeti!
Bolje Stvor, internet je njegov alat. Uz njega smo sigurni 🙂

asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
Gost
asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi, neki dan Weteran napisa nešto za sva vremena, veli nema slobode dok sredstva biarnog koda sva ne bacimo na lomaču, u pravu je apsolutno……….

nls
Gost
nls
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

sumadinc ne dolazis ali si tu da rovaris gde ti je tokmak babac pukla tikva na fejsubku

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Napad istine?

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije

Tadmur,manise pametovanja.Mene bis oblikovali bravarova kopilad.Kad bise arhivi otvorili 50% nebi bilo na listama.Kako citam hrvatsku povjest tako mjenjam misljenje.Rece jedan filozof,samo budala umre a u zivotu ne promjeni misljenje.Pazise dobro pametni.

asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
Gost
asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
5 mjeseci prije

Tadmure, u Hrvatskoj kazališna, kao politička, scena je za one koji vjeruju da HRT govori istinu. U Srbiji je daleko zanimljivija scena, pogotovo oni koji žele okupiti nešto naroda preko interneta. Dušan Dunđer ima blagu narav i zagovara jedinstvo i sa susjedima-komšijama, Branko Dragaš ima ekonomiju u malom prstu ali zagovara blokčejn i te digitalne bukagije stvorove tipa binarni kod (valjda nije shvatio gdje to vodi), Petar Čelik se nešto posvađao sa Dunđerom iako ni on nije neki lajavac već djeluje uljuđeno, Mirko Pušara ima retoriku da zapali narod (ujedinjen sa Dunđerom u Dostojni Srbije), Komazeca mogu tu još staviti. Ne znam jel istina ali kruži mit da je Dunđer opalio šamar Stane cio Dolancu kad je drpao neku curu na nekom kongresu, ako je to istina onda Dunđera za vođu srba.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
5 mjeseci prije

Neznam Subaru, po meni Pušara je ljigavac.Duletu Dunđeru daju puno prostora u medijima, doduše uglavnom alternativnim ali to baca sumnju na njega. Srbija je stisnuta raljama tame kako je ti zoveš da nema po mom skromnom mišljenju čovjeka koji bi je mogao iščupati.Još dugo ima da čekamo ljude kao Matija Gubac i Karađorđe Petrović.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Tadmure, ne prizivaj Matiju i Karađorđa na muke ponovne.
Ovi današnji bi Matiju još brže “okrunili”, a Karađorđu glavo odfrknuli.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Zanimljivo da ovakvog predstavljanja alternativa pri izborima u BiH i nedavno u Srbiji nije bilo. Samo u Hrvatskoj znači vlast nevalja oligarhije u Srbiji i BiH su poželjan status quo.
Ako mene pitate, i mi Srbi bi voleli živjeti na hrvatskom standardu i to ne tek za 25 godina. Zato pošaljite nama vaše nevaljaste političare a mi čemo vama da pošaljemo naše sasvim ok Vučiće, Izetbegoviće i Dodike.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije

Ljubisa aka mali Ante od HDZ . Hrvatska je dijelom ispred i iz razloga jer ljudi ipak imaju mogucnost birati, artikulirati,biti medijski popraceni i slobodni kako tako u odnosu na BiH I Srbiju. Posebice je BiH totalna uhljebnicko mafijaska drzava 1 razine s nerijeseim nacionalnim pitanjema sva tri naroda koja daju savrsen korupcijsko uhljebnicki perpetum mobile . RH a mozda i Srbija je razinu ispod.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Da Vuline, svi koji kiritikuju kvazi jednopartijski sistem u Srbiji su “Ante od HDZ”. Zbog toga nema ni ovde diskusije o našoj situaciji osim podrške oko KiM i nade da će većno dramatično i teatralno umirajući labud Vučko napokon uspeti ispuniti bar jednu laž kojima se svaki dan razbacuje.
Ne smemo o tome pričati jer smo odma izdajnici naše preuspešne otadžbine.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije

Ako si Srbin moje isprike ali tvoj komentar kao da je pisao neki HDZ bot. Kao kod nas je super pogledajte katastrofu u Srbiji i BiH Ja se zelim porediti sa Svicarcima,Austrijancima,Zidovima ,Norvezanima i slicnim brojcano malim a gospodarski uspjesnim nacijama

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

”Srednji sloj je pao u duhovnu, a široki slojevi u materijalnu bijedu. Sa svim tim se nije lako suočiti, pa Hrvati žive s lažima, a Srbi u prošlosti.”
P.S.
Poznati novinar Marko Grčić je često govorio: ”ludilo se kod Srba manifestira kao umjetnost, a kod Hrvata, kao znanost”.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Da Daltone prelepo je to. Samo kome koriste takve doskočice sem za drugove u kafiću.
Nije rješenje u smešnim doskočicama nego u konkretnoj analizi aktualne situacije i u čemu se greši. Mi grešimo u tome da smo dozvolili Vučiću dastavi bukvalno sve medije pod svoju kontrolu i da nam laže od jutra do sutra i hrani nas falsificiranim podatcima. Živimo u Srbiji u virtualnom svetu koji će se jednom urušiti jer nike realan.
Zbog toga mi smetaju ovi drugovi kao Tadmur P koji oponašavaju Vučića i brige brinu o komšiluku šta sve oni greše a ne vide grede u svojm oku.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije

@Ljubiša Prelepi
Da ne bi bilo nikakove zabune, pratim Vaše komentare i poštujem Vaše mišljenje.
p.S.
Ja Vam ovo sve vidim nekako kao neko pojilo u savani. Po nekom redu, već ustaljenom, piju po čoporima oni koji prebivaju na tom staništu. Istovremeno, ispod oka mjerkaju ko bi mogao biti idući na jelovniku. Jedini uvjet za pristup pojilu je da ne živciraju onog lava, koji zijeva u hladu, okružen lavicama pretorijankama. Koje su zadužene za uvođenje reda, u slučaju da se netko zaboravi……..

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije

Daltone, mi smo ljudska bića i zato bi treabali da se razlikujemo malo od životinja.
Razlika je razum i ako započnemo više koristiti razum a manje niske instinkte onda se dade naći rešenje.
Nažalost smo u problemima jer naš Balkan uči samo korištenje najnižih instinkta. Ko je jači, ko ima većega, ko ga je kome uvalio bolje… i tome se onda svi vesele.
Važnije da si ga nekom uvalio nego da si nešto dobro uradio. Važnije da imaš bolji auto nego komšija iako je auto na kredit koji teškom mukom odplaćavaš. Važno je da komšiji izgori štala pa ako usput izgori i tvoja lična kuća, ako, nema veze samo da se komšiji dogodi zlo.
Kao civilirzirana bića bi trebali da budemo u stanju da se dogovorimo, da povučemo granice, da ih ne diramo i da se brinemo o sopstvenim problemima. Pa nakon toga može i utakmica između nas ko je bolji.
Oko toga se treba da diskutira ali meni uvek brišu komentare jer ne hvalim našu vlast i ne pljujem po komšijama a to nije poželjno ni na jednom našem mainstream forumu.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije

@Ljubiša Prelepi
Slažem se ja sa Vama…..
Mislim da bi možda moj najbolji odgovor, mada je sadržaj drugačje tematike, naslov knjige Jamesa Pecka: ”Idealne iluzije”.
Lijepi pozdrav.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije

Ljubiša Prelepi, ne bojim se ja za Srbe, oni su uvjek ubijali svoje predsjednike/kraljeve što već, no kada se probude i iz prošlosti se okrenu prema budućnosti, ako će se osječati prevareno i ugroženo odleteti će orlovi sa zastave, znaju to Srbi odraditi vrlo dobro.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Guma, znači nema brige – nema potrebe da kritiziramo – sve ok u Srbiji.
Da nisi reporter u Kuriru?

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije

Ljubiša Prelepi, nisam i ima potrebe za kritikovanje ali kažem, Srbi imaju tradiciju da neke stvari rješe na ulici, Hrvati nimalo.

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Gumeni, ako nisi Srbin onda se nemaš šta da brineš. Mi rešavamo probleme najbolje kada ih dogovorimo među nama. Tu nam vi sa strane nekim floskulama nemožete pomoći.
Isto se nadam se da ćete se vi rešavati vaših problema bez naše pomoći i recepata.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Daltone, za razliku od gornjeg posta , nema minusa jer je preduboko i umno za “minusaše”.

p.s. ne zamjeri što su mi legli ovi tvoji komentari pa ih na ovaj način “komentiram”.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

@Mrčikola
Samo daj. Meni je drago kad neka moja glupost nekoga asocira na nešto, pa iz toga ispadne nešto pametno…..
🙂 🙂

Suzy
Gost
Suzy
5 mjeseci prije

Dr Srecko Sladojev! Nije savinuo kicmu kao neki Djikic i oni koji nas nazivaju Bioteroristima🤔mos misliti silne pameti nase stozerasice Markotić. Cijepljenje koje je u nas nametnuto kao obveza i to od cjepiva punim otrova treba netko u saboru javni govoriti.
Jer to je u Interesu nade djece i buducih generacija.

Suzy
Gost
Suzy
5 mjeseci prije

Domovinski pokret Ce zamutiti vodu ozbiljno PingPong igraciima
Konačno

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Suzy, neće, to je frakcija HDZa i ništa se neće promjenito osim igrača na klupi, dobro plačenih a nama, ako je sreće će ostati isto ali mislim da će biti gore.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Suzy, vidiš stvari polovično.
Ostalo ti je još tjedan dana da potpuno progledaš jer ćeš sljedeću priliku imati za 4 godine ako uopće budemo “tu”.

Suzy
Gost
Suzy
5 mjeseci prije

Domovinski pokret Ce zamutiti vodu ozbiljno PingPong igraciima

Moreno
Gost
Moreno
5 mjeseci prije

Triba se znat šta se oće. Ako se žele promjene onda triba tražit antisistemske igrače, ako ih nema onda ni promjena nema. Pa nemogu sistem minjat sistemski igrači od kojih je velika većina od ponuđenih u anketi.
Biračima su sa kandidatima jedina poveznica mediji, a tajne službe postoje upravo zato da se kontroliraju i kandidati i mediji.
Lani prij predsjedničkih izbora negdi u ovo doba na HRT se iz čista mira pojavila anketa za biranje predsjednika sa Škorom koji do tad nije nigdi ništa govorija, pa je čak i nakon te HRT ankete govorija kako nije siguran da ide na izbore, da bi danas bija opstruiran jerbo da mu je žena četnikuša, a četnikuša je zato šta je još 1980-ih pisala za neke bezvezne novine srpske emigracije i vjerojatno ništa protiv Hrvata nije ni pisala.
Ovo sa Škorom je klasični obrazac tajnih službi. Onako po svemu gledajući Škoro je lansiran za predskednika isto ka Most prij 4 – 5 godin kako bi bija šigureca da se zapravo nebi pojavija neko treći nepozvan i nekontrolabilan. Sad i Škoro more u škovace ili u koaliciju, HDZSDP su se rješili balasta. Škoristi će bit razočarani jerbo je Škoro strada od vlastitoga mača sa dvi oštrice na kojemu je na jednoj oštrici bilo za dom spremni, a na drugoj pomoz’ bog junače . . . na tu šuštu je ove zamantane najlakše sje#at i sad će Škoristi postat zombiji i gledat ćapat šta od HDZSDP-a, bar da in ćer zaposlu.
Taj Škoro od pojave ankete lani u ovo doba na HRT se odma vidilo kako nije nikakva opcija, da sad ne pišen ništa ružnije.
Ono šta fali je to da građani sami iz mase izbace još faca koje imaju ideje ka Pernar, ali da su sposobniji i uravnoteženiji od njega i da ih je više, ali da ne funkcioniraju ka Pernar koji je sebe proglasija za božanstvo, svadija se, pa se pomirija kako bi ćapa još jedan mandat.
Fali power iz masa, a mase za to još očito nisu spremne nego i dalje čekaju da im neko servira izbor da bi rekli svi su oni isti, nema se za koga glasat. To je perpetum mobile vladanja za današnje vladare.

NOSONJA
Gost
NOSONJA
5 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Pajdo a da ti nisi taj koji radi po obrascu tajnih sluzbi? Pratim te duze vrijeme pa me nos ne vara. Trudis se momacki samo kad lazes lako se izgubis:

Kihot
Gost
Kihot
5 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Sladoljev?

Izbori su kao i uvijek: Kruha i igara, podjeli pa vladaj. I tako u krug.

Živi Zid je kratko vrijeme bio antisistemski, ali sve to je otišlo u vjetar kad su se polakomili za najjačim posredničkim sredstvom za porobljavanje ljudskog bića ikad izmišljenim: novcem. Sinčić je svjesno ušao u kredit i time postao rob (žena ga nagovorila?), Bunjac, u kreditima do guše, je izgubio glavu i razum i uništio ikakvu šansu da ŽZ i dalje egzistira kao iole relevantniji faktor onog trena kad se polakomio za paricom eurozastupnika. Tužno. Na kraju ga je i žena ostavila. Pernar je Narcis, na instinktnom nivou osjeti iluziju koju nameću kao stvarnost, pa usvaja dijelove Istine i širi je dalje, ali višak Ega i manjak praktične inteligencije ga ograničava da bude stvarni predstavnik Čovjeka kao suverenog slobodnog bića. Pati li Sladoljev od toga? Raspudić mi je po onom što sam vidio u 5 danu, ok. Samo što je potpuno neobjektivan kad god se spomene Jugoslavija, tad napada kao bik crvenu maramu, a pokazao se i kao licemjer sa Selakicom. Plesala mu je pred očima, pa su ipak pokleknule njegove “tradicionalne vrijednosti” i moralnost, baj baj stara žena djeca, helou nova i mlađa. Nema tu kruha. Jednostavno treba ukinuti sva posrednička sredstva i napraviti pravi “Veliki Reset”, a ne ovaj umjetni u kojem ćemo plesat po svirci kabalinih neofeuda. No svjestan sam i toga da se ukine novac, ukine posredna demokracija i sva ostala “dostignuća”, da bi se vjerojatno u roku dva dana velebna ljudska rasa pobila međusobno. Jednostavno prosječan čovjek u toliko neizmjernoj količini ovisi o sistemskoj sisi, da mu je jedini odgovor nasilje onda kad je nema. Nakon nasilja vratili bi se Gušteri i rekli evo Vam je, htjeli ste slobodu i vidite kud Vas je dovela. Naravno tu su problem i plaćenici, izdajnici. Itd. Možda sam u krivu, možda podcjenjujem ljude. Ne znam. Zanimljivo mi je bilo promatrati, evo sad u Americi u Seattleu se jedan dio grada izdvojio i krenuo putem “slobode”, trajalo je dva tjedna, koliko već, i onda bang, bang bum, bum. Moguće da je sistem poslao plaćenike da uvedu nered, ali po nekim svjedočenjima, crnci su jednostavno počeli bijelce tretirati kao roblje, u skladu sa vlastitom fikcionalno usađenom percepcijom ugnjetavanja, te je gradonačelnica Seattlea, inače lezbijka iz demokratske stranke, bila primorana zaustaviti igranku kad je počela više štetit njima negoli Krampiju. Ugl, ne vidim da je ljudska vrsta sposobna izdići se iznad svojih sitničavih umjetno usađenih percepcija da su žrtve po ovom ili onom osnovu, a ne onom jedinom pravom od strane kabalo gospodara koji su im iskrojili i povijest i sadašnjost i koji im kroje budućnost, u lijepim sjajnim torovima, sa značkicom na uvima i cjepivom u dupetu.

Je li Škoro Orban? Je li Orban uistinu dobar vođa za mađarski narod? Je li Vučić dobar za srpski narod? Pljenki za hrvatski? Je li sistem bolji od nesistema, pošto je ionako većina ljudi na razini svijesti jedne ovce? Puno je pitanja, a malo je odgovora za koje bi ste stavili ruku u vatru.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Kihot@potpuno si u pravu.Samo ne možeš tražiti od 3D ljudi da rješavaju probleme na 4D razini(karikiram).Prvo moraju sazriti i to je glavni posao u “bitci za bolji zemaljski život”.
Za početak bi trebali prestati mazohistički birati političke sadiste .
Ne idealiziram Orbana,ali on je definitivno primjer boljeg/dobrog političara.Život ionako nije idealan.
Vjerojatno bi se ljudi sadašnjeg stupnja razvoja međusobno “poklali” da im se dozvoli direktna demokracija,kako i predpostavljaš.Zato bi im inteligentno,sposobno,mudro vodstvo s karakterom i empatijom dobro došlo.Nisu uzalud nekad(kad su bili pametniji), birali plemenske starješine prema sličnim osobinama.

Kihot
Gost
Kihot
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

@nonwo 3D, da. Pa malo plastična operacija tu i tu i 3D model još “ljepše” zgleda. Sebičnost, a ne empatija je dovela do toga da su ljudi bespogovorno dopustili da ih se stjera u tor i stavi brnjica na glavu u obliku “zaštitne” maske. Strah proizašao iz sebičnosti. Našao sam se nedavno u društvu 50ak ljudi od 20-50 godina i shvatio sam da dopuštaju da im se radi to što im se radi zato što se boje za svoje guzice, prestravljeni su da će im “strašna bolest” uzeti njihovo velebno postojanje, a ne njihovih baka i djedova. Za njih dobra majka Država brine oduzimajući im pravo da izađu iz doma. Iskonski bijes me obuzeo kad sam saznao da ljude u lokalnom domu za starije puste van na 30 minuta!!! Usred svibnja ti ljudi su mogli na zrak izaći samo 30 cijelih minuta! i još se za taj zatvor dobrano plaća iz vlastitog džepa! Kad sam krenuo postavljati pitanja koja sam dolje niže u komentaru postavio burtu, toj grupici od 50 ljudi, samo dvojica su stala i rekla, da čudno je sve to, kao da nas lažu. 2 od 50!!! Ostali su odmahnuli rukom, a više mi je reklo, a ti si znači jedan od onih Teoretičara! Odgovorio sam im da uvijek volim teoretizirati o zdravom razumu i logici. Da bi bili 4D ljudi treba nam duša, a bojim se da je većina izgubila svoju.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Kihot@još si dobro prošao,2 od 50.Silom prilika i zvanja kontaktiram dnevno sa cc 80 ljudi i ne znam da li realno razmišljaju dvoje od njih.Dođe mi da si kosu počupam…
Zato i “visimo” na portalu gdje se još mogu pronaći razumni ljudi s kojima je ugodno diskutirati na nekim razinama koje ne ostavljaju prazninu u mozgu i osjećaj iscrpljenosti nakon ispraznih/bezproduktivnih razgovora .Moramo pomoći vratiti ljudima “dušu”,i zaradi onih koji ju još nisu izgubili-da ne prošvikaju.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Moreno razbija ti komentar ‘zacrtane okvire’ hehe pa odma pratnja los amigosa

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Meni vise zvuci kao clanak u jutarnjem ili indexu,mislim da bi se i Sprajc potpisao pod ovakav komentar.MSM na najjace.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Moreno ,svih, evo skoro tridesetak godina od “neovisnosti” je agenda SDPHDZ.a i njihovih patrona, vatikanskih tajnih službi i CIA.e. da ne dozvole stvarnu pojavu treće opcije.
Nakon iskustva sa Mostom i Živim zidom, odlučili su igrati na sigurno i podvalili Škoru kao treću opciju.
Ovo što Škoru zadnjih dana napadaju MSM i zbog čega ga neki brane, opravdavaju i još vjeruju u njegovu mesijansku ulogu je, čini se, samo koprcanje Plenkovića koji se osjetio osobno ugroženim.
Za aktere koji sve vode je sasvim svejedno, dal” je Škoro ili Plenković.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Oči masa su uprte u Međugorje

Žvuž
Gost
Žvuž
5 mjeseci prije

Mensečini da soroševski mediji opako rade na micanju Plenkija i instaliranju Bere. Utvaram si da sam nakon toliko istraživanja i praćenja teme “pranje mozga ovcama” prilično izoštrio sposobnost detektiranja agendi lamestream medija te uviđam da osim hatevea praktički svi pušu u SDP-ov rog, što i nije čudno jer je ta nakarada od partije pod totalnom kontrolom čika Sorosa via Biljana Borzan. Izgleda da se Plenki malo distancirao od naci babetine i ostale bagre i postao neposlušan. Inače Škoro je ruska šnjura 1/1 (PPD i prijatelji), sa zavidnim stažom u hadezeu i općenito režimu, a moj glas je izgubio kad je prvi predizborni sporazum potpisao s nedojebanim ustašom i uvijek za izdaju nacionalnih interesa spremnim Hasom. Vrhunac Hasinog licemjerja je bio kada je njegovim glasom INA definitivnio predana Mađarima, a kada ga je zbog toga napalo, majstor je mrtav-hladan rekao da je pogriješio jer zapravo nije znao o čemu se glasa. Takvi se nama prodaju kao domoljubi. Fuj.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

A tu je i financijer. Bivši poslovođa picerije u Osijeku, neko vrijeme je radio s butan-bocama. Šef PPD-a, distributera koji je potpisao ugovor sa ”Gasprom-om”na deset godina opskrbe ruskim plinom. Imaju LNG terminal u Pločama, svoju željeznicu. Za pretpostaviti je da poslovnom uspjehu nije štetilo prijateljstvo sa osječkim šefom HNS-a, ministrom gospodarstva u Milanovićevoj vladi. Inače je PPD nedavno kupio izvjestan paket dionica bivšeg ”Agrokora”. Čista je slučajnost da su time Rusi, u tri različita paketa, kao većinski vlasnik, zadobili de facto apsolutnu kontrolu.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Žvuž, nisi baš potpuno u pravu, tradicionalni SDPovi birači se zgražaju nad Berom i njegovim ispadima, on je uništenje SDPa to mnogi vide i šute, zašto ?

čekajsamo...
Gost
čekajsamo...
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Čovječe, dakle,ima nas još….koji vidimo te instalacije kako niču pred očima…

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Nije samo Haso podigao svoju veleizdajničku šapu, nego je svoju veleizdajničku šapu podigao i drugi gospodin Kvorum: Hrvoje Zekanović

Toni
Gost
Toni
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Hasi, kako ga pogrdno nazivate, niste dostojni niti cipele očistiti. Ako je on veleizdajnik, što je u njegovu slučaju čista ispraznica, onda u hrv. politici nepostoji čovjek koji nije veleizdajnik. G.Hasanbegović je pencili za sve antidržavne elemente, u koje sigurno, i vi spadate. Jer kada bi pisali objektivno i argumentirano za moj upis nebi bilo potrebe

Sion
Gost
Sion
5 mjeseci prije

Jel ovaj popis alternativnih kandidata nekakva zafrkancija? Pa vi sami navodite u tekstu: “Ako doista želite društvene promjene, morate birati ljude koji nikada nisu bili izvršna vlast.”

Da biste malo ispod prikazali listu ljudi od kojih je većina bila dio izvršne vlasti: Ivan Pernar je bio član HDZ-a, Miroslav Škoro je čak 2 puta bio član HDZ-a, čini mi se da je i Ruža Tomašić bila dio koalicije HDZ-a. Hej ljudi pa šta je vama? Da nastavim: MOST je 2 puta doveo HDZ na vlast uspostavljajući koaliciju sa njima, i zajedno sa njima činio izvršnu vlast. Mirela Holy je obnašala izvršnu vlast u vladi SDP-a.

Meni se čini da je ovaj tekst sastavio netko jako loše upućen u političku situaciju unutar Hrvatske. Ne možete navesti u tekstu kako su na listi predstavljeni “ALTERNATIVNI KANDIDATI PING-PONG (HDZ-SDP) KOALICIJI” i onda navesti ljude koji su bili dio te iste koalicije, a neki od njih bi i opet bili ili već jesu.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  Sion

Ako si, kako kažeš, bolje upućen u političku situaciju u Rvackoj, pa onda ti napiš bolji text o . . .

Sion
Gost
Sion
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ico,

Ja imam svoj posao za koji sam plaćen, a taj nije da pišem analize za portal Logično. Kao šta netko može ocijeniti moj rad, ili uslugu u nekom restoranu dobrom ili lošom, isto tako se posao čovjeka koji je pisao ovu analizu može ocijeniti. Time više što nije riječ o ukusima već o činjenicama.

Autor ovoga članka navodi kako ljudi postaju vječiti idioti ako glasaju za iste političke aktere i opcije koje su bile dio izvršne vlasti, a onda nam ponudi aktere i opcije koje jesu bile dio HDZ-a i SDP-a. Iako čak i ja koji toliko detaljno ne pratim politička zbivanja znam da ima za izbor mnoštvo ljudi i opcija koje nisu bile dio izvršne vlasti.

Halo
Gost
Halo
5 mjeseci prije
Reply to  Sion

Sion je iz ekipe HDZSDP

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Sion

Sion, dobrom logikom si se poveo pišući komentar i istina je da su većina predloženih stari “novi ljudi” ali ona stara da samo budale ne mijenjaju mišljenje ili ona da nije bitno što mačka prije nije lovila miševe već je bitno da ih sada lovi, malo remeti tu logiku.
Tako, po meni, više vrijede Pernarove “provokacije” od svog tridesetogodišnjeg ispraznog blebetanja nekoliko stotina onih koji su se izmijenili u Saboru.
Čast iznimkama poput starog Pankretića, Bombardera s Kvarnera i šačice sličnih.

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
Gost
soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Pervanove “provokacije” su jedino što vrijedi u saboru u zadnjih tri desetljeća, bravo Mrčikola.

Zoran
Gost
Zoran
5 mjeseci prije

Sve je to ista banda koja misli samo na svoju guzicu. Tko god dođe na vlast bit će isto jer i tako u Hrvatskoji mi igramo kako drugi sviraju.
Sjećam se 91 kako smo živjeli i ginuli misleći kako ćemo biti kao Njemačka a mi smo šaka jada i lopova na vlasti. A i sprdačina mi je kada pobjegulja osnuje Domovinski pokret, da nije istina bilo bi mi smiješno. A hdz to je još veća sprdačina. Tako da mi je posve svejedno tko će idućih godina opljačkati još ovo malo što se može iz Hrvatske.
Stara poslovica kaže. “KAKAV NAROD TAKVA VLAST”.

LauerNalis
Gost
LauerNalis
5 mjeseci prije

Vidiš razliku ; putina su postavili a mi biramo.
Ne može se nešto izabrati na hrpi ničega, nula se ne dijeli i ne množi.
Nas može spasiti jedino nestanak, nismo za dugo!

Dr. Mića
Gost
Dr. Mića
5 mjeseci prije
Reply to  LauerNalis

Kreni od sebe i svima pokaži primjer.

LauerNalis
Gost
LauerNalis
5 mjeseci prije
Reply to  Dr. Mića

Ako me neko postavi pokazat ću, laktarit se neću.
Očekivati poštenog političara je oksimoron, da je pošten ne bi se laktarija.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  LauerNalis

LauerNalis, vidim razliku, postavili su ga domaći izdajnici, emigracija (po tekstu gore) i zaheballi se gadno, mislili prodana duša, čak mu povjerovali a onda je spasio državu. Pa ti meni daj takvog da postave kod nas.

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije
Reply to  LauerNalis

Hrvati će nestati, ostati će u Rvackoj samo Vatikanci i Vatikanski ugovori, na opću radost Vatikana

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ico,nece oni nestati.Nekima bi to odgovarali,neki bi djelili,neki izbjeglice naselili.

Tony
Gost
Tony
5 mjeseci prije

A jesu li birači u Srbiji uboli prstom u pekmez ili u go*no ? Šta misli redakcija o tome ?

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

U Vezi Berezovskog ste u pravu.
On je bio pravi Car dok je Jelcin plutao u parama alkohola.
On je shvatio da im trebaju mediji i propaganda ili ce ih inace oduvati komunisti. On je digao Jelcina sa 5 % na 54 %. Napravio je vrlinu on Jelcinovog pijanog majmunisanja da je „kao prosecni rus“. On je izabrao Vladimira za naslednika.
S time da ga nije Vladimir oterao odmah. Vlad ga je pokusao privikavati postepeno da Rusija ima novog Cara, ali Boris nije hteo odustati. Njega nije zanimalo bogatstvo, vec Carevanje. Kad ga je Vlad izolirao u beznacajnog igraca je izvsio samoubistvo.

nonwo
Gost
nonwo
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Red Dog@Jelcin je bio kabalin igrač.Čitav kabinet mu je bio pun kabalinih homića.Ne znam zašto su ga išli mijenjati,ali postavljanjem Putina su si pucali u nogu.
Ne možeš nikad znati u detalje što je u čovjekovoj glavi(jer ga inače nikad ne bi postavili) i Vlad ih je sve neugodno iznenadio.Niti pije a niti ne rasparčava Rusiju.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Trazili su efektivnog administratora i nekoga ko nece dirati „Familju“.
Putin se je dokazao radeci za Sobcaka. Kao vojnik je izvrsavao naredenja bez prigovora. Familju nije dirao, ali je Berezovski dirao njega, mesao mu se je u posao. Hteo je biti Car i dalje. Pa je eskaliralo do toga da ga je Putin morao skloniti.
Video sam dokumentarac o izbornom stabu, jer su mu Jelcin i Berezovski namestili pobedu. Dok je on drzao predsednicki govor o izmedu ostalog o vaznosti postenja, su mu se smejali u drugoj sobi. Njegov izborni stab. Mislili su da imaju blesavu marionetu. Jedino je Medvedevu delovalo da je bilo neprijatno zbog toga. Svi su nestali sukcesivno, osim Medvedeva. Medvedev je bio lojalan ali ne narocito sposoban, pa je i on nestao sada.

karantanac
Gost
karantanac
5 mjeseci prije

Ako su vam Raspudići i Škoro favoiti onda nemam komentara. Šao mi je što Pernara blatite trpajući ga u ovu družinu.

Marius
Gost
Marius
5 mjeseci prije

Prvo dr Sladoljev pa onda Pernar i to je to. Sve drugo buranija

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Ko se seca balkanskih politicara 1920 – 1940 i sta su uradili?
Niko, jer nisu uradili nista, samo su proseravali, kao danas.
Ko se seca opozicione boranje? Niko. Jos manje. Tako ce biti i sa ovima kroz 10 godina.
Kad su se ono desile STVARNE promene?
1917 – 1945, kad su se promenile osnove drustvenog uredenja.
Na Balkanu od 45.
E…
Do tada je samo terapija.
Politika je besmislena kao 1920 – 1940, ako ne jos besmislenija.
Sta se nudi? Ako uopste misle ozbiljno, samo vise nijansi kapitalistickog pakla.

burt
Gost
burt
5 mjeseci prije

dr. Sladoljev je u vrijeme pandemije svinjske gripe tip A, H1N1pdm09 govorio da to nije tako opasna gripa i pokazalo se da je u pravu ali za Covid 19 u ozujku je rekao da je u razini svinjske gripe ali sadasnji podaci ga demantiraju
SAD, gripa tip A, H1N1pdm09, 12. travanj 2009/10. travanj 2010, smrtni slucajevi 12469
SAD, Covid 19, ozujak 2020/26. lipanj 2020, smrtni slucajevi 127640

NOSONJA
Gost
NOSONJA
5 mjeseci prije
Reply to  burt

Nikakvog povecanja nema sto cemo uskoro vidjet:

Kihot
Gost
Kihot
5 mjeseci prije
Reply to  burt

Tko piše statistiku crta sliku kako mu se čefne. Ako ti zapišeš lika kojeg je mafija likvidirala metkom u čelo kao žrtvu covida zato jer mu je leš bio pozitivan, o čemu mi pričamo? Objasni ti meni kakvi su to “asimptomatični” bolesnici? Objasni ti meni kako ikakvo testiranje ima smisla ako su testovi oko 50% posto pouzdani? O čemu mi pričamo? Možeš se uhvatiti da je navodno negdje ukupna smrtnost bila višestruko veća od veljače do kraja svibnja, a ja ću ti početi pričati o potpunoj paraliziranosti zdravstvenog sustava za vrijeme karantene. O sudbinama ljudi po koje hitna nije htjela doći usred infarkta koji su umrli svojim najbližim na rukama!!! 30% doktora je radilo!!! I bojali su se primiti čovjeka u bolnicu kao crnog vraga!!! Zamisli kako je u onim jadnim zemljama gdje je zdravstveni sustav na nivou 19 stoljeća tamo su ljude stvarno ostavljali mrtve na ulici! Doktori na čekanju, a ljudi koji su umirali od svega onog od čega ljudi i inače umiru su bili kao otpad ostavljani na cesti. Sram te bilo burt, tko god bio iza tog nadimka! Sram, jer si kao ljudsko biće lažov, manipulator i bestidnik. A kad krenu sa prisilnom sterilizacijom čovječanstva putem cjepiva, molim te da se prvi javiš da ti spiče kemiju direkt u mozak, možda te nakon toga prosvijetli istina.

asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
Gost
asiefuviauvadsuasduvas<dvaus<dv
5 mjeseci prije