Bivši gospodin Brexit zabrinut je zbog mogućnosti izlaska Francuske iz EU

Michel Barnier
9 komentara

Michel Barnier upozorio je protiv napuštanja Francuske iz EU, rekavši kako je svjestan njezinih nedostataka, posebno na području imigracije. Bivši pregovarač za Brexit žali zbog porasta euroskepticizma kako se pojavljuje nova geopolitička situacija.

Istaknuta zbog upravljanja zdravstvenom krizom, EU privlači kritike svojih građana, uključujući Francusku, priznao je Michel Barnier tijekom konferencije u Le Touquetu.

Bivši pregovarač o Brexitu na strani Bruxellesa strahuje da su Francuzi siti Europe koja se smatra previše “birokratskom”, ali i neuspješnom u pogledu imigracije i kontrole granica. “Socijalna ljutnja” koja budi želje za Frexitom u određenim regijama, prema bivšem ministru.

„Netko se može zapitati zašto u nekim slučajevima većina građana glasa protiv Bruxellesa do te mjere da želi napustiti EU, ne samo u Velikoj Britaniji, već ovdje u Francuskoj, u sjevernim ili istočnim regijama […]. Mogli bismo naučiti lekcije iz Brexita za sebe. Za Ujedinjeno Kraljevstvo je prekasno, ali ne i za nas”, izjavio je Michel Barnier tijekom ove konferencije.

Bivši ministar naglasio je važnost “razumijevanja zašto” je 52 %  Britanaca glasalo za izlazak iz EU-a, kako bi bolje “umirili” preostale Europljane.

Osim upravljanja migracijskim tokovima, Michel Barnier također je ukazao na “ekscese globalizacije” i “često ultraliberalnu” gospodarsku liniju Europe.

Iako Stari kontinent i dalje ovisi o isporukama stranih cjepiva protiv Covida, što dokazuje i odgođeno uvođenje preparata Johnson & Johnson, bivši gospodin Brexit preporučio je pojačavanje istraživačkih i proizvodnih napora u području zdravstva.

Rizik da budete “isključeni iz stola”

Michel Barnier također je inzistirao na potrebi Europljana da zajedno “odmjere” za pregovaračkim stolom, u svijetu u kojem se geopolitika redefinirala. Dužnosnik je naglasio pojavu novih sila, s kojima se EU sada mora pomiriti.

“Zemlje su u nastajanju i za stolom su, Kina, Indija, Brazil, Rusija. Velike kontinentalne zemlje, koje imaju dovoljno resursa, prostora, stanovništva da samostalno računaju i sudjeluju u poretku ili neredu svijeta. Pitanje za Europu je “kako stojimo za ovim stolom?” Kako branimo svoje interese, svoje vrijednosti, bez kompleksa?“, izjavio je Michel Barnier u Le Touquetu.

Bivši ministar naglasio je rizik za Europu da bude “isključena” s ovog velikog stola i da postane “podizvođač” ovih novih aktera koji “više ne traže dopuštenje” da se potvrde.

Kako bi “Europu vratio u dobrom smjeru”, Michel Barnier pozvao je Francusku da preuzme svoje odgovornosti i izađe iz “europske naivnosti”, tijekom prve polovice 2022. godine, kada preuzima predsjedanje EU-a.

Brexiteufrancuskamichel barnier
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dominik
2 godine prije

Kamo sreće da izađu. Raspad EU komad po komad i vraćanje na samostalne države koje između sebe imaju samo trgovinske veze bez monopola korporacija je idealan scenarij.

2 godine prije zadnji put uredio Dominik
ledeno doba
2 godine prije

Barnier je kabalin plaćenik, bivša EU komesarčina

član je globalističke organizacije, Friends of Europe–jedne od 5-6 sličnih kabalinih organizacija takozvanih federalista. To su oni koji žele ukidanje suvrenih europskih država i stvaranje jedne europske federalne države. po uzoru na SAD

Predsjednik Friends of Europe je inače stara kabalina gnjida, belgijski bivši političar Ettiene Davignon (89 godina)., koji je dugo godina bio predsjedavajući godišnjih konferencija Bilderbergovaca i inače sjedi u glavnom odboru grupe Bilderberg, zajedno sa Kissingerom, starom, vješticom bivšom nizozemskom kraljicom, Beatrix.. i ostalim sotonjarskim ološem

2 godine prije

“… Bivši pregovarač za Brexit žali zbog porasta euroskepticizma kako se pojavljuje nova geopolitička situacija….”
Ako nista – Kurtona je odlicna jer su ova GOVNA poput ovog “pregovarača”isplivala na povrsinu… 🤣

2 godine prije zadnji put uredio Žx
nekoime
2 godine prije

Branite globalističke korporativne američke interese do zadnjeg Europljana, i pri tom mašete duginom zastavom. Pa tko bi poželio napustiti takvo divno društvo.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
2 godine prije

Gali će izaći kad zapovjede oni koji njima upravljaju još od kad ih okupira njihov Romul i Rem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI