fbpx

Bivši gospodin Brexit zabrinut je zbog mogućnosti izlaska Francuske iz EU

Michel Barnier
9 komentara

Michel Barnier upozorio je protiv napuštanja Francuske iz EU, rekavši kako je svjestan njezinih nedostataka, posebno na području imigracije. Bivši pregovarač za Brexit žali zbog porasta euroskepticizma kako se pojavljuje nova geopolitička situacija.

Istaknuta zbog upravljanja zdravstvenom krizom, EU privlači kritike svojih građana, uključujući Francusku, priznao je Michel Barnier tijekom konferencije u Le Touquetu.

Bivši pregovarač o Brexitu na strani Bruxellesa strahuje da su Francuzi siti Europe koja se smatra previše “birokratskom”, ali i neuspješnom u pogledu imigracije i kontrole granica. “Socijalna ljutnja” koja budi želje za Frexitom u određenim regijama, prema bivšem ministru.

„Netko se može zapitati zašto u nekim slučajevima većina građana glasa protiv Bruxellesa do te mjere da želi napustiti EU, ne samo u Velikoj Britaniji, već ovdje u Francuskoj, u sjevernim ili istočnim regijama […]. Mogli bismo naučiti lekcije iz Brexita za sebe. Za Ujedinjeno Kraljevstvo je prekasno, ali ne i za nas”, izjavio je Michel Barnier tijekom ove konferencije.

Bivši ministar naglasio je važnost “razumijevanja zašto” je 52 %  Britanaca glasalo za izlazak iz EU-a, kako bi bolje “umirili” preostale Europljane.

Osim upravljanja migracijskim tokovima, Michel Barnier također je ukazao na “ekscese globalizacije” i “često ultraliberalnu” gospodarsku liniju Europe.

Iako Stari kontinent i dalje ovisi o isporukama stranih cjepiva protiv Covida, što dokazuje i odgođeno uvođenje preparata Johnson & Johnson, bivši gospodin Brexit preporučio je pojačavanje istraživačkih i proizvodnih napora u području zdravstva.

Rizik da budete “isključeni iz stola”

Michel Barnier također je inzistirao na potrebi Europljana da zajedno “odmjere” za pregovaračkim stolom, u svijetu u kojem se geopolitika redefinirala. Dužnosnik je naglasio pojavu novih sila, s kojima se EU sada mora pomiriti.

“Zemlje su u nastajanju i za stolom su, Kina, Indija, Brazil, Rusija. Velike kontinentalne zemlje, koje imaju dovoljno resursa, prostora, stanovništva da samostalno računaju i sudjeluju u poretku ili neredu svijeta. Pitanje za Europu je “kako stojimo za ovim stolom?” Kako branimo svoje interese, svoje vrijednosti, bez kompleksa?“, izjavio je Michel Barnier u Le Touquetu.

Bivši ministar naglasio je rizik za Europu da bude “isključena” s ovog velikog stola i da postane “podizvođač” ovih novih aktera koji “više ne traže dopuštenje” da se potvrde.

Kako bi “Europu vratio u dobrom smjeru”, Michel Barnier pozvao je Francusku da preuzme svoje odgovornosti i izađe iz “europske naivnosti”, tijekom prve polovice 2022. godine, kada preuzima predsjedanje EU-a.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
9 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dominik
Gost
Dominik
28 dana prije

Kamo sreće da izađu. Raspad EU komad po komad i vraćanje na samostalne države koje između sebe imaju samo trgovinske veze bez monopola korporacija je idealan scenarij.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
28 dana prije

Barnier je kabalin plaćenik, bivša EU komesarčina član je globalističke organizacije, Friends of Europe–jedne od 5-6 sličnih kabalinih organizacija takozvanih federalista. To su oni koji žele ukidanje suvrenih europskih država i stvaranje jedne europske federalne države. po uzoru na SAD Predsjednik Friends of Europe je inače stara kabalina gnjida, belgijski… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
28 dana prije
Reply to  ledeno doba

+, SVI su oni isti, svi………….

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
28 dana prije

“… Bivši pregovarač za Brexit žali zbog porasta euroskepticizma kako se pojavljuje nova geopolitička situacija….”
Ako nista – Kurtona je odlicna jer su ova GOVNA poput ovog “pregovarača”isplivala na povrsinu… 🤣

nekoime
Gost
nekoime
28 dana prije

Branite globalističke korporativne američke interese do zadnjeg Europljana, i pri tom mašete duginom zastavom. Pa tko bi poželio napustiti takvo divno društvo.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
28 dana prije
Reply to  nekoime

Samo se varanski interesi brane i to planetarno, varani iznad svih, osim tate stvora!

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
28 dana prije

Gali će izaći kad zapovjede oni koji njima upravljaju još od kad ih okupira njihov Romul i Rem.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
27 dana prije

Ne fantazirati.

EU je upravo ono što su F. rekli.
Birokratska tvorevina.

Koja napušta svoje osnovne postulate , kao što je npr lokalna samouprava.

Preuzimaju je odozgo, kao i sve birokratske tvorevine, preko neizabranih tijela.
I kontroliraju izabrana.

Pa tko iz država ide u EU parlament?

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
27 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Nisi ga “ubrala”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik