Bivši predsjednik parlamenta Gingrich tvrdi da su američke nerede izazvali „izabranici Soroša“

Newt Gingrich
12 komentara

Protesti protiv policijske brutalnosti nastavljaju se u Sjedinjenim Državama već nekoliko mjeseci, često prerastajući u nasilje nad lokalnom policijom i stanovnicima, vandalizam opštinske imovine i pljačku lokalnih prodavnica.

Newt Gingrich, bivši predsjednik Doma, a sada saradnik Fox News, optužio je “sorošovske, ljevičarske” zvaničnike za podsticanje nasilnih protesta u Sjedinjenim Državama.

„Problem broj jedan u skoro svim gradovima su izabranici George Soroša, ljevičarske, antipolicijske i pro-kriminalne okružne vlasti koje odbijaju da drže ljude zaključanima“, rekao je Gingrich u srijedu za Fox News.

Dodao je da su okružne vlasti Demokratske stranke “glavni uzrok” kontinuiranih nereda i vandalizma.

„I Harris i Biden su vrlo ponosno razgovarali o onome što nazivaju progresivnim okružnim vlastima. Progresivne okružne vlasti su protiv policije, pro-kriminalne i većinom su izabrane novcem Georgea Soroša. Oni su glavni uzrok nasilja koje vidimo jer neprestano vraćaju nasilne kriminalce na ulicu “.

Dok su zbunjeni voditelji pokušavali da ga prekinu, Gingrich je povikao: „On je to platio!“.

U srijedu je predsjednik Donald Trump rekao da demokrate predstavljaju veću prijetnju novembarskim izborima od navodnog stranog miješanja.

“Za mene je to mnogo veća prijetnja od stranih zemalja, jer se ispostavilo da su mnoge stvari o stranim zemljama neistinite.”

Takođe je ponovio zabrinutost zbog glasanja poštom, koje su demokrate promovisale kao sigurno sredstvo za glasanje usred nove pandemije koronavirusa.

„Veoma je opasno za našu zemlju“, rekao je Trump o neželjenim glasačkim listićima. “I znate ko to zna bolje od ikoga? Demokrate.”

Predsjednik Trump je više puta upozorio javnost da su demokrate poštom poslale 80 miliona glasačkih listića uglavnom ljudima koji ih nisu tražili i koje bi vjerovatno mogli zloupotrebiti da bi uticali na izborni rezultat. U tvitu objavljenom nedavno, pozvao je glasače iz Sjeverne Karoline da odu na svoja biračka mjesta i provjere da li su prebrojani njihovi glasački listići poslati poštom. Ranije je predsjednik rekao da ono što njegovi protivnici žele jeste “spašavanje država koje vode demokrate i kojima ide loše”.

George SorosSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
3 godine prije

Fox se pomalo pretvara u CNN. Kad Tuckera ”otkažu” gotovo je.

nekoime
3 godine prije

Soroš im ne smeta kada izaziva nerede u drugim državama ?

Heinrich
3 godine prije

To je i vrabcima na granijasno da je iza svege gofno soroš…
kad će mu kraj…..

tuf
3 godine prije

To dovoljno govori o Sorosevoj moći, da je čak i urednicima na Fox News-u rečeno da ga zaobilaze i ne dopuštaju otvaranje tematike vezane za njega.

Max
3 godine prije

Newt Gingrich je u pravu. Američke institucije štitr vandale.

tihobl
3 godine prije

Dobro bi bilo da redakcija napise sta kaze Michael R. Caputo.

piždro
3 godine prije

Svi znaju da stari varan stoji iza svih nereda u zadnji 30 godina, nitko ga nesmje ni taknut, ni pozvat na raport…. A sitni ovcoid nek i najsitniji prekršaj il nenamjernu grešku napravi – svi se demo-duhovi uzbude…. koji svjet ‘jednskosti’.. u kojem svjetu životarimo..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Alex
3 godine prije

Ameri, maknite te matore budale iz vlasti,doći će vas glave.

Lexilio
3 godine prije

Neka je barem Gingrich opleo po Sorosu iako su ga odmah počeli ušutkavati jer dirnuo je svetu kravu. Koliko se može manipulirati glasanjem putem pošte mislim da je svima jasno. Znači da nisu toliko sigurni u Bidenovu pobjedu i već se slaže namještaljka. Za mene je Trump još uvijek manje zlo a ponekad je i zabavan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI